Herning Kommunes borgmester får arkitekturpris

Pressemeddelelse fra Herning Kommune

Arkitektur og byudvikling blomstrer i Herning, fastslår Arkitektforeningen. Borgmester Lars Krarup tildeles prisen som årets arkitekturborgmester.

Herning er stadig en ung by, og det bærer arkitekturen præg af. Men de seneste godt 15 år er der sket noget, mener Arkitektforeningen. Faktisk er der sket så meget, at kommunens borgmester, Lars Krarup, onsdag 9. juni blev tildelt prisen som årets arkitekturborgmester 2021.

- Herning er en ung by og kommune, som ikke råder over en masse beundringsværdig bygningsarv eller kendte naturområder. Men gennem et bevidst og vedvarende politisk fokus er de - med Lars Krarup i spidsen - lykkedes med at sætte gang i en markant positiv arkitektur- og byudvikling, som andre kommuner kan lære af, siger Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen.

En række byggerier fremhæves

Lars Krarup fik overrakt prisen ved et arrangement onsdag formiddag, afviklet på et af Herning Citys arkitektoniske fyrtårne, hovedbiblioteket.

Blandt de nyere byggerier, som fremhæves af Arkitektforeningen, er netop det nyindrettede bibliotek, kunstmuseet HEART, ankomstområdet ved Boxen og Lindbjergskolen, som blev årets skolebyggeri i 2020.

Du kan læse pressemeddelelsen fra Arkitektforeningen her.

Arkitektforeningen står også bag en velredigeret film med blandt andet en række drone-optagelser af nogle af Hernings flotteste byggerier. Se den her.