Guldborgsund sender byrådsmøderne live på Facebook

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Fremover skal borgerne kunne følge byrådsmøderne live på kommunens facebookprofil. Første gang bliver torsdag den 19. maj.

Det skal være nemt for borgere og andre interesserede at følge med i de politiske drøftelser og beslutninger i Guldborgsund Kommune. Derfor bliver byrådsmøderne fremover sendt direkte fra byrådssalen på kommunens facebookprofil. Første gang, man kan se med fra Facebook, bliver torsdag den 19. maj klokken 19.00.

Med initiativet udvider Guldborgsund Kommune adgangen til byrådsmøderne. I dag kan man overvære møderne fra tilhørerpladserne i selve byrådssalen, man kan se byrådsmøderne live via kommunens hjemmeside eller ved at downloade app’en Kommune-TV. Byrådet vil gerne gøre det politiske arbejde og de politiske beslutninger endnu mere tilgængelige for borgerne, og derfor føjes der nu en ekstra kanal til.

”Vi synes, det er vigtigt, at borgerne har nemt ved at følge med i det politiske arbejde. De sociale medier er i dag så integrerede i mange menneskers daglige gøren og laden, og derfor synes vi, det giver god mening, at man også kan følge byrådsmøderne på Facebook. Vi håber, det kan få flere til at se med, for det er jo hele formålet med det,” siger borgmester Simon Hansen.

Han understreger, at den politiske debat ikke skal flyttes over på Facebook, og at borgere, der møder op i byrådssalen eller ser med via hjemmesiden, ikke skal stilles ringere, end dem, der ser med via Facebook.

”Byrådsmøderne skal fortsat foregå i byrådssalen, og det er ikke meningen, at byrådsmedlemmerne skal følge med på Facebook undervejs og kommentere eller svare på spørgsmål. Vi bruger Facebook som kanal, fordi vi håber, vi kan få flere til at følge med i det politiske arbejde, ligesom vi gerne vil gøre byrådsmøderne mere tilgængelige for alle,” siger Simon Hansen.

Kommunens kommunikationsafdeling modererer kommentarsporet undervejs, så kommunens generelle kodeks for god tone på de sociale medier overholdes.