Fælles fejring markerer industriens betydning for Horsens

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Horsens Kommune

Til sommer inviterer Horsens Kommune, Industrimuseet og Horsens Museum til festlige arrangementer, der hylder den lokale industris betydning

IMG_0873.jpg

Petersen og Sørensens Tobaksfabrik. Fortællinger og portrætter af industriens arbejdere bliver en central del af sommerens fejring. Foto: Horsens Industrimuseum.

Arrangementer, der inviterer til fællesskab og forståelseSammen slår Horsens Kommune, Industrimuseet og Horsens Museum de udendørs døre op til en udstilling i Horsens midtby, spændende talks, et nyt gavlmaleri og to særlige byvandringer, der alle gør os klogere på de mennesker, der har gjort - og fortsat gør - en stor forskel for Horsens' lokale industri.

Museumschef ved Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, er ikke i tvivl om, betydningen af at kende den lokale industrihistorie:

- I en kommune som Horsens vil rigtig mange have en oldefar, en faster eller en nabo, der har arbejdet i vores lokale industri. Det er vigtigt at fortælle netop deres historier, for de er kimen til det Horsens, vi kender i dag.

Efterlysning: Kender du en lokal, der har arbejdet i industrien? Eller måske stadig gør det? Én, som fortjener et ekstra skulderklap? 

Horsens Kommune eftersøger personlige historier om lokale industriarbejdere til sommerens udendørs udstilling. Kender du én, der arbejdede med fabrikation, forsyning eller jernbaner? Én, der var med til at udvikle industrikvartererne i Horsens? Én af de horsensianere, der har gjort en forskel i andelsbevægelser og håndværkerforeninger? Eller måske én, der kan et helt særligt håndværk?

Så send en mail til [email protected] med et par ord om personen og hans/hendes arbejdsliv. Hvis personen ikke lever længere, er der også brug for et foto til udstillingen.

Vedhæftede filer

IMG_0873.jpg