EN ISKOLD NYHED: BAGENKOP LANCERER VINTERBADERFESTIVAL

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Langeland Kommune

Sidste weekend i februar 2023 kan du hoppe i bølgen blå til Vinderbaderfestival i Bagenkop midt i den sydlangelandske natur.

Sidste weekend i februar 2023 kan du hoppe i bølgen blå til Vinderbaderfestival i Bagenkop midt i den sydlangelandske natur.

Februar er gennemsnitligt årets koldeste måned, hvor de fleste nok vælger at holde sig indendørs for at holde varmen. Men ikke på Sydlangeland! De utrolige frivillige fællesskaber i det gamle fiskerleje Bagenkop på Sydlangeland har sammen med Bagenkop Kro og SHORES Langeland kommet på endnu et initiativ.

Vinterbadning har de seneste år oplevet så stor fremgang i hele landet og ikke mindst i det Sydlangelandske, at de på Langeland mener det skal fejres med en festival sidste weekend i februar, d. 24 – 26, 2023.

3Foredrag og festaften

Udover utallige dyp i det iskolde havvand byder festivalen også på ’Icebreaker’ sammenkomst, et fantastisk foredrag med eventyrer og naturfotograf Henrik Egede Lassen, en herlig fest med priskåring af Årets Badehat og en overdådig fiskebuffet fra Bagenkop Kro samt toner fra Langeland Allstars som vil kunne lokke enhver ud på et dansegulv. Selve badningen foregår fra Bagenkops flotte sandstrand hvor der vil være telte til omklædning.

2Vinterbadning på de danske øer

Det er ikke kun Langeland der sætter fokus på vinterbadning denne vinter. Også øerne Samsø, Fanø, Læsø og Ærø har den kommende vinter information klar til besøgende der er på jagt efter et sted at vinterbade. Så hvis du ikke kan få nok af det kolde gys, er der rig mulighed for at udfolde på flere af de danske øer. På Langeland er hele tre lokationer udpeget som officielt Vinterbadepunkt af Friluftsrådet. Udover Bagenkop er der også kvalitetssikring af badevandet i vintermånederne i Lohals og ved badeanstalten i Rudkøbing.

Den herlige weekend til alle glade vinterbadere er arrangeret af lokale vinterbadere fra Bagenkop Idrætsforening, Bagenkop Kro, SHORES Langeland og frivillige fra klyngen af fællesskaber i Bagenkop - Bagenkop ALTID i bevægelse.

Samarbejdspartner: Bagenkop Kro Sponsor: Broløkke Herregård

Spørgsmål rettes til:

Bagenkop ALTID i bevægelse, Ivan Nielsen, 29773406 og/eller SHORES Langeland, Thomas Røddik Konradsen, 21787516 bagenkopvbf@gmail.com

Arrangør: Foreningerne bag de fantastiske fællesskaber - Bagenkop ALTID i bevægelse og SHORES Langeland

1Pressekontakt:

Arrangør, Bagenkop ALTID i bevægelse, Ivan Nielsen 29773406 og/eller Thomas Røddik Konradsen fra SHORES Langeland, 21787516, bagenkopvbf@gmail.com