Pressemeddelelse fra Ærø Kommune
Siden bliver løbende opdateret efterhånden, som vi bliver bekendt med udviklingen. Undgå håndtryk, kindkys og kram, begræns den fysiske kontakt Brug mundbind Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på arbejdspladsen Vær opmærksom når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker Det er en stor opgave, at holde samfundet i gang, samtidig [...]
Siden bliver løbende opdateret efterhånden, som vi bliver bekendt med udviklingen.
![]() |
||
Undgå håndtryk, kindkys og kram, begræns den fysiske kontakt Brug mundbind |
Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på arbejdspladsen | Vær opmærksom når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker |
Det er en stor opgave, at holde samfundet i gang, samtidig med, at vi skal beskytte os selv og andre mod spredningen af coronavirus.
Vi henstiller til, at man overholder myndighedernes retningslinjer, og at man er særligt opmærksom på Sundhedsstyrelsens råd:
- Hold afstand
- Vask hænder ofte eller brug håndsprit
- Host eller nys i dit ærme, ikke i dine hænder
- Begræns den fysiske kontakt
- Vær opmærksom på rengøring
Du kan holde dig opdateret på myndighedernes fælles side: www.coronasmitte.dk – hvor du kan få et overblik over de seneste tiltag.
Ærø Kommune følger løbende udviklingen med coronavirus og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Ærø Rådhus er lukket indtil videre.
Borgerservice er kun åbent for akutte henvendelser. Dørene er ikke åbne.
Har du henvendelse vedrørende pas, kørekort, indrejse eller NemID skal du ringe og bestille tid i Borgerservice for personligt fremmøde.
Det samme gælder, hvis du har akutte spørgsmål til Udbetaling Danmarks ydelser, og ikke selv kan ringe til UDK.
Du kan ringe på telefon 63 52 50 00.
Du kan se telefontiderne via linket her
Vær opmærksom på, at en stor del af vores personale er hjemsendt, det kan give ventetid på telefonerne.
Vi opfordrer til at alle ikke akutte henvendelser afventer normal åbning og bemanding.
Vi beder om forståelse for den ekstraordinære situation vi befinder os i, og vi takker for tålmodigheden.
Der er et krav om at bære mundbind ved henvendelse på Ærø Rådhus.
Job- og Voksencenter Ærø er i udgangspunktet lukket for personlig fremmøde indtil videre. Der vil være åben for personlige samtaler, men kun hvis du har en aftalt tid med din sagsbehandler/jobrådgiver. I udgangspunktet foregår samtaler via telefon/Skype.
Ved henvendelser vedr. enkeltydelser, ansøgning om kontant- eller uddannelseshjælp mv. skal du ringe og bestille tid ved Job- og Voksencenter for personligt fremmøde. Vær opmærksom på, at langt de fleste er hjemsendt, hvorfor det ikke kan forventes at du kan få en personlig samtale samme dag du ringer. Du kan sende din ansøgning digitalt via borger.dk. Når du har sendt din ansøgning om kontant- eller uddannelseshjælp, skal du rette henvendelse på telefon, således du kan få en tid til en visitationssamtale.
I tilfælde af at din virksomhed skal indberette arbejdsfordelinger beder vi om, at denne fremsendes til [email protected]
Du kan ringe på 63 52 50 00 (se åbningstider).
Obs. Der er et krav om at bære mundbind ved henvendelse ved Job- og Voksencenter.
Region Syddanmark overtager driften af vaccinationsstedet i Rise Minihal. Det betyder, at bestilling af tid til vacciner på skal ske på www.vacciner.dk eller ved at ringe til Region Syddanmarks corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 (tast 1) alle dage fra kl. 8-18.
Der bliver løbende lagt nye vaccinedatoer ud til Ærø, så hvis der ikke er nogen ledige vaccinetider, så opfordres man til at prøve enten senere på dagen eller dagen efter.
Det er ikke længere muligt at bestille tid til vacciner via Ældre- og Sundhedskontoret i Ærø Kommune.
Hvis man ikke ønsker at blive vaccineret på Ærø kan man i stedet vælge at bestille tid til vaccine på fastlandet.
Det er muligt at blive testet for COVID-19 på Ærø Sygehus.
Du kan nu selv booke tid på coronaprover.dk og blive testet på Ærø Sygehus:
Hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.Du kan fortsat selv booke tid på coronaprover.dk:
- Hvis du har været i nær kontakt med en smittet og er blevet henvist til test af Coronaopsporingen
- Hvis du ønsker en test af anden årsag
Du skal altid ringe til din læge:
- Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge. Hvis symptomer opstår uden for din egen læges åbningstid, skal du som udgangspunkt vente til din egen læges normale åbningstid. Ved akut brug for hjælp, kan du kontakte Lægevagten på 70110707.
- Hvis du er bekymret eller i tvivl.
Se Sundhedsstyrelsens plakat om test til befolkningen via linket her
Fra den 14. april 2021 er der ændrede åbningstider for hurtigtest, og der kommer en ekstra ugentlig test-dag på Ærø om fredagen.
Det bliver derfor fra uge 15 muligt at blive testet hver onsdag, fredag og søndag på Ærø.
I Søby testes der kl. 9.00-12.00 på Havnevejen 1 og i Marstal testes der kl. 13.30-18.30 i Ærøhallen, Halvejen 22.
Der er ikke tidsbestilling, så man møder bare op. Husk sundhedskort, mundbind og hold god afstand. Selve testen tager ca. 10 sek. Man kan frivilligt opgive sit mobiltelefonnummer. Så får man en SMS efter ca. 20-30 minutter med svaret. Har man ikke en smartphone, kan man bede om at få sendt et link på e-mail. Har man ikke en mail, skal man vente 15 minutter efter testen for at få personligt svar, det er også muligt at få test-svaret printet.
Et negativt testsvar kan i 72 timer efter, at man har fået taget testen bruges som coronapas, og anvendes, når man fx besøger en frisør eller massør.
Bliv testet på færgen På onsdage, fredage og søndage, når "Carelink" rejser med færgen tur/retur, så er der også mulighed for at blive testet ombord. De tester først besætningen, og efterfølgende kan de passagerer der har lyst også blive testet. Det foregår i "patientrummet" i stillesalonen. Det er onsdage, fredage og søndage fra Svendborg kl. 07.05 og retur fra Ærøskøbing kl. 19.35.
Danmarkskort med oversigt over testcentre
Kort med oversigt over testcentre i hele landet kan ses via linket her
Du kan finde mere information omkring kviktest via linket her.
Se Sundhedsstyrelsens plakat om test til befolkningen via linket her
Coronapas kan hentes via sundhed.dk og kræver, at man logger ind med NemID. For at få et coronapas skal man enten have en negativ PCR-test, som ikke må være ældre end 72 timer eller være færdigvaccineret.
Har man fået taget en antigentest (hurtigtest), kan man bruge det svar, som man får tilsendt enten på sms eller mail som dokumentation for en negativ antigenstest.
Borgere der er fritaget fra digital post, og som ikke har et NemID vil automatisk få tilsendt deres coronapas med fysisk post, når de er færdigvaccinerede. Der vil inden længe komme en national telefonservice, hvor man kan ringe ind og bestille et printet coronapas. Har man som ikke-digital borger brug for at kunne dokumentere en negativ corona-test, så henvises man til hurtigtest-stederne i Marstal og Søby, som har mulighed at tilbyde printet dokumentation for negativ test til borgere, som ønsker dette.
Skoleområdet:
- Skole og SFO for elever i 0.-4. årgang er genåbnet.
- Der er krav til at forældre og andre eksterne om at bære mundbind, når de færdes indendørs i skoler og dagtilbud.
- Øvrige elever i folkeskolen kan fra mandag den 15. marts 2021 igen møde ind på skolen til undervisning. Der henvises i øvrigt til informationer på Aula.
- Elever på efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler skal møde op på skolen.
- Elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelser er hjemsendt og fjernundervises.
SFO og Klubtilbud:
- SFO er åbent for elever i 0. til 3. klasse
- Klubben i Viften er åbent for børn i 4. klasse
Hvem skal du ringe til, hvis du er smittet eller nær kontakt.
Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen er kommet med nye retningslinjer for, hvem man skal ringe til om hvad i forbindelse med COVID-19.
- Hvis man er smittet med COVID - 19: Ring 32320511, tast 1
- Hvis man er nær kontakt til en smittet: Ring 70200233, tast 2.
Krav om mundbind
Det er nu et krav, at besøgende på plejecentre, aktivitetstilbud og botilbud skal bære mundbind / visir under hele besøget, når de opholder sig på fællesarealer. Ved ophold på beboernes stuer kan mundbindet tages af, hvis der kan holdes 1-2 meter afstand, hvis afstandskravet ikke kan overholdes, anbefales det, at man bærer mundbind. Besøgende skal som udgangspunkt selv medbringe værnemidler, men hvis de glemmer det, så vil der være gratis mundbind til rådighed.
Mundbind eller visir kan fjernes helt eller delvist hvis:
- mundbindet eller visiret giver vejrtræknings eller kvælningsfornemmelser
- der indtages mad og drikke
- personen der tales til mundaflæser
- hvis personer med fysisk/psykisk funktionsnedsættelser bliver skræmt af mundbindet eller visiret eller skal trøstes
For at sikre, at alle borgere har adgang til at anskaffe sig mundbind, udleverer Ærø Kommune gratis mundbind til kommunens særlige grupper af borgere, som kommunen har en forpligtelse over for.
Mundbind til særlige grupper
Det er borgere som for eksempel er ledige selvforsørgende, overgangsydelsesmodtagere, Integrationsborgere, kontanthjælpsmodtagere/uddannelseshjælpsmodtagere, voksenelever samt borgere, der deltager i aktivering eller i aktiviteter i Ærøhuset eller Skibet.
Mundbind til skoleelever over 12 år
Der udleveres mundbind til alle folkeskoleelever over 12 år, som har ret til gratis befordring til og fra skole. Mundbindene udleveres på skolen.
Børn under 12 år, skal IKKE bruge mundbind
Mundbind til studerende
Kommunerne skal udlevere mundbind til studerende, der ikke selv har økonomi til at indkøbe mundbind. Det er dog fortsat udgangspunktet, at man køber sine mundbind selv.
Udlevering af mundbind
Mundbind udleveres i pakker med 10 mundbind.
Borgerservice på Rådhuset har åbent:
- Mandag-Tirsdag: 09.00 - 12.00
- Onsdag LUKKET
- Torsdag: 09.00-12.00 og 14.30 - 16.45
- Fredag: 09.00 - 12.00
Der er også mulighed for at få udlevert mundbind på Marstal Bibliotek i bibliotekets åbningstider.
Det er nu et krav at bære mundbind på følgende område:
- sundheds- og ældreområdet samt visse dele af socialområdet
- Borgerservice hvor der er offentlig adgang
- Jobcenter hvor der er offentlig adgang
- detailhandlen
- kultur- og kirkeinstitutioner
- idræts- og foreningsfaciliteter
- uddannelsesinstitutioner
- offentlige transportmidler: busser, færger, tog, taxa med mere.
Kravet gælder lokaler, som offentligheden har adgang til, inden for de ovenfor nævnte områder.
For kommuner betyder det, at der blandt andet er krav om mundbind i lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, og foreningsaktiviteter, herunder idrætshaller, træningscentre, spillesteder, biblioteker, kulturhuse foreningslokaler med videre.
Kravet gælder således ikke generelt for lokaler med videre som offentligheden har adgang til.
14Ældre- og sundhedsområdet
Det er nu et krav, at besøgende på plejecentre, aktivitetstilbud og botilbud skal bære mundbind / visir under hele besøget, når de opholder sig på fællesarealer. Ved ophold på beboernes stuer kan mundbindet tages af, hvis der kan holdes 1-2 meter afstand, hvis afstandskravet ikke kan overholdes, anbefales det, at man bærer mundbind. Besøgende skal som udgangspunkt selv medbringe værnemidler, men hvis de glemmer det, så vil der være gratis mundbind til rådighed.
Mundbind eller visir kan fjernes helt eller delvist hvis:
- mundbindet eller visiret giver vejrtræknings eller kvælningsfornemmelser
- der indtages mad og drikke
- personen der tales til mundaflæser
- hvis personer med fysisk/psykisk funktionsnedsættelser bliver skræmt af mundbindet eller visiret eller skal trøstes
Sundhedsstyrelsen har lavet to plakater med spørgsmål og svar, som kan hjælpe med at finde ud af, om man er ”nær kontakt” eller ”anden kontakt” til en person smittet med COVID-19.
13Nær kontakt
- Gå i selvisolation
- Bliv testet to gange med PCR-test. Første test tages på dag 4 og anden test på dag 6 efter, at man sidst var i nær kontakt med den smittede person.
- Ring til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11 for rådgivning om tidspunkt for og henvisning til de to tests.
- Hav fokus på hygiejne, rengøring og udluftning
12Anden kontakt
- Bliv testet hurtigst muligt med PCR-test eller hurtigtest
- Man behøver ikke gå i selvisolation
- Vær særlig opmærksom på, om man udvikler symptomer og husk de generelle smitteforebyggende anbefalinger
Find aktuel information vedrørede transport med færge og bus via linket her.
Vaccinationssted på Ærø
Ærø Kommune har fået mulighed for at oprette et midlertidigt vaccinationssted, hvor øens borgere kan blive vaccineret mod COVID-19 (ny corona-virus). Det betyder, at man som borger på Ærø kan vælge at blive vaccineret på øen, når det bliver ens tur til at blive vaccineret. Vaccinationsstedet ligger i Rise Minihal, St. Rise Skolevej 1, 5970 Ærøskøbing. Vaccinationsstedet åbner den 3. februar 2021.
Hvem kan blive vaccineret?
Alle borgere i Danmark vil over tid få tilbud om at blive vaccineret mod COVID-19, som er navnet på den sygdom man kan få, hvis man bliver smittet med ny corona-virus. Det er Sundhedsstyrelsen, som beslutter i hvilken rækkefølge danskerne kan blive vaccineret, og man får besked i e-Boks, når det er ens tur. Borgere, der ikke modtager digital post, vil få beskeden som almindeligt brev.
I Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender fremgår det, hvornår man kan forvente at blive vaccineret.
Du kan se vaccinationskalenderen via linket her.
For mere information om vaccination mod COVID-19 henvises til Sundhedsstyrelsens temaside om vaccinen:
11Pjece om vaccination
Pjecen indeholder generel information omkring vaccination, hvor målgruppen er den brede befolkning.
Du finder pjecen via linket her
Til dagtilbud, skoler og institutioner med børn under 14 år Forældre kan nu søge om dagpenge, hvis de skal passe deres børn under 14 år, der er sendt hjem efter at have været i nær kontakt med en eller flere personer, der er smittet med COVID - 19, eller hvis barnet selv er smittet. Det gælder for børn, der er hjemsendt eller testet positiv i perioden fra den 29. september 2020 til og med den 31. december 2020. Vigtigt for jer som dagtilbud, skole eller institution Det kan have betydning for jer, idet forældrene skal dokumentere, at barnet er hjemsendt, når de søger om dagpenge. I kan derfor opleve at blive bedt om hjælp til at udfylde en blanket som dokumentation. Forældrene kan dog selv skaffe dokumentation eksempelvis med en besked fra jeres hjemmeside eller Aula, hvis de nødvendige informationer fremgår. Sådan kan I hjælpe forældrene med dokumentation Sender I børn hjem, kan I sørge for at skrive de nødvendige oplysninger i beskeden til forældrene. På den måde kan I hjælpe og samtidig undgå at skulle udfylde en blanket pr. barn. Det er en god idé at skrive følgende oplysninger, når I sender en besked til forældrene: • Navnet på dagtilbuddet/skolen/institutionen • Datoen for hjemsendelse • Beskrivelse af, at barnet eller klassen/årgangen/stuen med videre er hjemsendt pga. nær kontakt til en smittet person. Det er vigtigt, at beskeden kan sendes videre uden personoplysninger om andre. Fx navne på pædagoger, lærere, andre børn eller forældre. Vil I vide mere? I kan læse mere om den midlertidige hjælpeordning på linket her www.borger.dk/covid19-dagpenge
Ærø Folkebibliotek har åbent for bestilling af bogpakker
Se hvordan og i hvilke tidsrum du har muligheden, på vores hjemmeside www.arrebib.dk eller ring til os på tlf. 24 37 79 82 alle hverdage. Vi er selvfølgelig også klar på mail, bibliot[email protected]
Husk også det digitale bibliotek altid har åbent.
Alle biblioteker er lukket fysisk indtil videre.
Borgerservice light er lukket indtil videre.
10
Regeringen og aftalepartierne har den 22. marts 2021 vedtaget en samlet rammeaftale for genåbningen af Danmark, som indebærer en gradvis og fleksibel udfasning af restriktionerne frem mod maj 2021. Aftalen indebærer en række genåbningsfaser, hvori kultur- og fritidslivet også er omfattet.
Her er lidt overbliksinformation om genåbningen samt information om puljemuligheder:
Genåbning – Et overblik:
OBS: I forhold til den genåbningsplan som aftalepartierne har udmeldt, er det vigtigt at være opmærksom på, at alle retningslinjerne endnu ikke er udmeldt. Anvend foreløbig de hidtidige retningslinjer i forhold til mundbind, håndhygiejne, afstandskrav osv. Vi informerer så snart vi har fået mere konkrete retningslinjer udmeldt.
9Coronapas
Et kriterium for en række aktiviteter der åbner, er at der skal forevises Coronapas, (unge/voksne over 15 år) der enten dokumenterer vaccination eller negativ Coronatest som ikke er ældre end 72 timer. Coronapasset skal kontrolleres af den træner, institution eller restaurant, der faciliterer den pågældende aktivitet.
822. marts:
- Forsamlingsforbuddet hæves til 10 personer udendørs. Kulturinstitutionernes udendørsaktiviteter kan derfor foregå for op til 10 personer, hvis man følger de retningslinjer, der gælder herfor.
- Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer.
76. april:
- 5.-8. klasse kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. (hver anden uge). Ud over den gældende åbning på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser åbnes for, at eleverne kan vende tilbage med 50 pct. fysisk fremmøde (dvs. hver anden uge).
- På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende tilbage med 50 pct. fysisk fremmøde (dvs. hver anden uge). Alle øvrige studerende på de videregående uddannelser kan vende tilbage med 20 pct. fysisk fremmøde.
- Liberale serviceerhverv som frisører, massører, tatovører med mundbind og Coronapas.
621. april
- Indendørs idræt i foreningsregi for børn og unge under 18 (uden Coronapas) åbner. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.
Med Coronapas:
- Museer, kunsthaller
- Biblioteker. Bibliotekerne melder mere konkret ud, så snart der foreligger retningslinjer.
- Udendørsservering på restauranter og cafeer
56. maj
Med coronapas
- Indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.
- Aktivitetshuse, Spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter. Retningslinjer udmeldes senere.
- Indendørs servering på restauranter og cafeer, konferencer. Retningslinjer udmeldes senere.
421. maj
Med Coronapas:
- resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter
- indendørsfaciliteter i daghøjskoler og aftenskoler.
Restriktioner og mulighed for hurtig lokal nedlukning
Der vil i alle faserne fortsat gælde relevante smitteforbyggende tiltag: Eksempelvis begrænset åbningstid, kvadratmeterkrav, krav og anbefalinger om bruge af mundbind, begrænsning af samlet antal publikummer, siddende publikum, og der vil gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne med videre.
Udgangspunktet er landsdækkende genåbninger. Ved lokale udbrud/høj smitteincidens skal myndighederne iværksætte tiltag og restriktioner. Fx nedlukninger og udskydelse i forhold til genåbningsplanen på både institutions-, lokalt-, kommune-, landsdels-, eller regionsniveau.
3Puljer: Et overblik
Coronapuljen:
HUSK: Der er mulighed for at søge midler fra Ærø Kommunes Coronapulje frem til 1. april 2021. Læs mere her.
Friluftsrådet: Søg tilskud til lokalt friluftsliv
Nu kan lokale foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer igen søge om støtte til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Der uddeles i alt 2.425.000 kroner fra Lokalforeningspuljen, og foreninger kan søge op til 50.000 kroner. Ansøgningsfristen er 17. maj 2021.
Friluftsrådet: Udeliv for børn i skoler og dagtilbud - Pulje til lokale samarbejder
Friluftsrådet har oprettet en pulje målrettet lokale samarbejder, der understøtter børns aktiviteter og undervisning i det fri i skoler, fritidsordninger og dagtilbud.
2
På grund af Ærø Kommunes lille størrelse er det svært at få et retvisende overblik over antallet af smittede borgere i kommunen.
Statens Serum Institut (SSI) offentliggør antallet af bekræftede smittede, dvs. COVID-19 er blevet påvist ved en test. SSI publicerer en oversigt over den geografiske fordeling af smittetilfælde. Den geografiske fordeling viser antallet af COVID-19 tilfælde per 100.000 indbyggere (kumulativ incidens) fordelt på kommuner. Ærø er en lille kommune med lige under 6.000 indbyggere.
I Ærø Kommune oplyses vi ikke om det nøjagtige tal, da vi som kommune kun orienteres om smittede borgere, som vi er i kontakt med, fx via hjemmeplejen. Dvs. vi får ikke oplysninger om andre borgere i kommunen, som er bekræftet smittet med COVID-19.
Alle medarbejdere i Ærø Kommune er underlagt tavshedspligt og persondatabeskyttelsesregler. Videregivelse af oplysninger omkring en borgers helbred i et lille samfund som på Ærø, kan have store konsekvenser for den enkelte borger. Selvom du ikke er ansat i det offentlige, bedes du vise hensyn til dine medborgere ved at vise omtanke med information du deler.
Det er vigtigt, at der henvises til officielle kilder for information omkring bekræftede COVID-19-tilfælde.
For at personale og borgere kan have tillid til den information, der bliver delt, husk da dette:
- Data offentliggøres centralt Data omkring antallet af smittede, herunder den geografiske placering offentliggøres dagligt på Statens Serum Institut
- Kommunen må ikke vide alt Som kommune orienteres vi kun om smittede borgere på Ærø, hvis det drejer sig om borgere, som vi er i kontakt med, fx via hjemmeplejen.
- Offentligt ansatte har tavshedspligt
Du kan læse mere på www.coronasmitte.dk omkring hvordan du skal forholde dig, hvis du rejser ind i eller ud af Danmark.
Smitte|stop er en app, som hjælper os alle sammen med at stoppe spredningen af COVID-19 i Danmark.
Det er frivilligt at hente appen. Jo flere, der bruger den, desto flere smittekæder kan vi bremse.
Appen giver dig mulighed for at give besked om smitterisiko til personer, som du har været tæt på, men som du ikke kender, for eksempel i offentlig transport eller på restauranter.
Appen smitte|stop giver dig
- Besked, hvis du har været tæt på en person, der testes positiv for ny coronavirus. Du får besked om myndighedernes anbefalinger, så smittekæden kan stoppes
- Mulighed for at sende besked til andre, du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv for ny coronavirus. Du giver besked til andre uden, at de kan se, hvem du er, hvor eller hvornår de har været tæt på dig.
Om smitte|stop
- Det er frivilligt at hente og bruge smitte|stop
- Appen er sikker og beskytter din data
- Data om, hvem du har været i nærheden af, gemmes kun på din telefon, og ingen myndigheder har adgang til oplysningerne
- Appen er et digitalt supplement til myndighedernes andre tiltag, som skal hjælpe os med at passe godt på hinanden, mens samfundet genåbner.
Hent smitte|stop nu. Du finder smitte|stop-appen dér, hvor du normalt henter dine mobilapps.
Appen smitteIstop er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Serum Institut og Netcompany.
Personer, som testes positive og er smittet med ny coronavirus, skal være i selvisolation i syv dage efter, at testen er taget, også selv om man ikke får symptomer. Hvis du er konstateret smittet, er det afgørende, at du går i selvisolation og ikke bevæger dig uden for din bolig eller matrikel, før der er gået 48 timer siden de sidste symptomer.
Hvis du ikke har mulighed for at gå i selvisolation i eget hjem kan du via Ærø Kommune blive tilbudt et sted at være. Det er dog en forudsætning, at du er selvhjulpen og kan klare dig selv under opholdet. Har du dårlig funktionsevne generelt eller er så syg, at der er et reelt plejebehov tilbydes du i stedet hjælp i hjemmet.
Ærø Kommune er gået sammen med de andre fynske kommuner og kan tilbyde isolationsfaciliteter i Odense.
Du eller din læge skal henvende sig til visitator eller via sygeplejen for visitation/henvisning til isolationsfaciliteterne.
Visitation: Telefon: 63525508 Telefontid: Hverdage: 8.00 til 9.30. Mail: [email protected]
Sygeplejen: Telefon: 63525575 Træffetid på alle hverdage mellem 08.00 og 12.00. Mail: [email protected]
Sygeplejens døgntelefon 24264615, dette nummer benyttes, når der er et presserende behov, for at tale med en sygeplejerske omkring sygeplejefaglige relevante problemstillinger.
HUSK: Vi skal passe ekstra på de svageste og ældste i vores samfund
DEN BEDSTE OMSORG ER OMTANKE
Hvis du føler dig sløj, så:
Undgå alle former for fysisk kontakt og samvær
Skift besøg ud med telefon, videochats eller sociale medier
Hvis du vil hjælpe med for eksempel indkøb, så stil varerne uden for døren.