Coronapas

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Det er politisk besluttet at indføre et krav om coronapas, der der skal gøre det muligt at fastholde epidemikontrollen, mens samfundet gradvist genåbnes.

Det er politisk besluttet at indføre et krav om coronapas, der gør det muligt at fastholde epidemikontrollen, mens samfundet gradvist genåbnes. Coronapasset skal fra 6. april fremvises hos liberale serviceerhverv som frisører og tatovører samt ved udendørs forlystelsesparker og kulturinstitutioner. Når blandt andet restauranter, kultursteder og indendørs idrætsaktiviteter åbner igen, skal coronapasset også fremvises her. 

Et coronapas skal vise dokumentation for, at du er færdigvaccineret, er tidligere smittet (immun) eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Husk derudover ID.

Hvordan finder jeg mit coronapas?

Der findes flere måder at fremvise et gyldigt coronapas. Alle muligheder findes på sundhed.dk eller i appen MinSundhed, men du kan også bruge andre løsninger.

Dokumentation for ikke-digitale borgere (uden smartphone og Nem-ID)

Borgere, der ikke bruger de digitale løsninger, har andre muligheder for at dokumentere deres vaccination og testresultater.

2Dokumentation for gennemført vaccination mod COVID-19

Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post. Fra 9. april vil borgere, der allerede er færdigvaccineret, modtage passet, og det vil løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres.

Færdigvaccinerede borgere, der har behov for et nyt fysisk vaccinationspas (hvis de fx mister det første) kan bestille et vaccinationspas ved at ringe til Sundhed.dk på tlf. 44 22 77 74 og oplyse deres CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og borgeren vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

1Dokumentation for COVID-19-test

Det er i dag muligt at få fysisk dokumentation for svar på antigentest hos mange af de private udbydere, og det vil fremover blive stillet som krav, at disse leverandører tilbyder fysisk dokumentation til borgere, som ønsker det. Der arbejdes desuden på en løsning med hensyn til svar på PCR-test.

Derudover findes der en fuldmagtsløsning på sundhed.dk, som gør det muligt for pårørende eller værger, at se testsvar og hente COVID-19 testpas. 

Læs mere om coronapas

Læs mere om coronapasset, og få svar på de mest almindelige spørgsmål, på myndighedernes fælles informationsside.

SUPPORT: Ved yderligere spørgsmål om coronapasset kan du kontakte myndighedernes fælles coronahotline på tlf. 70 20 02 33