Besøgsrestriktioner på botilbud i Sønderborg Kommune er ophævet

Pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune

For at holde smitten nede, blev Sønderborg Kommune den 4. november 2020 pålagt at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på botilbud mv., hvor der var borgere i risikogruppen for COVID-19. Disse borgere er i mellemtiden blevet tilbudt at blive vaccineret – et tilbud over 90 procent af dem har taget imod. De sidste borgere tilknyttet socialområdet blev færdigvaccineret lige før påske. Besøgsrestriktionerne på kommunens botilbud er dermed ikke længere nødvendige, og borgerne kan nu frit modtage besøg af venner og familie.   Det glæder formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm: - Endnu en gang kan vi glæde os over at kunne fjerne restriktioner, der tærer på vores borgeres psykiske velbefindende. Vi er sociale væsner, og det betyder uendelig meget, at man frit kan få besøg af ens omgangskreds og inviterer venner og familie indenfor i ens hjem. Og så glæder jeg mig over, at så mange har taget imod vaccinen. Over 90 procent – det er rigtig flot, siger udvalgsformand Preben Storm.   Siden november sidste år, har beboere kun måttet få besøg indenfor af én til to nærmeste pårørende. Alle andre besøg har måttet foregå udenfor i den friske luft. Nu kan beboerne igen få besøg i deres hjem, på linje med alle andre borgere i kommunen.   Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om at man mødes max 5 personer i hjemmet og at man begrænser social kontakt. Det generelle forsamlingsforbud er lige nu på 10 personer udendørs.