Areal kan blive til nyt boligområde med fjordkig

Pressemeddelelse fra Skive Kommune

Skive Kommune vil sælge et areal ved Marienlystvej nord for Skive med henblik på at udvikle området til boligområde med udsyn til fjorden

Private investorer har fået en enestående mulighed for at udvikle et boligområde i Skive med en fantastisk beliggenhed med udsigt over Skive Fjord.

Vi har netop udbudt et areal ved Marienlystvej nord for Skive til salg. Formålet med et salg er at udvikle området til et attraktivt boligområde med kig til fjorden.

I en redegørelse om bygge- og anvendelsesmuligheder inden for området har vi lagt vægt på bevaringen af et eksisterende stuehus, der er opført i 1852. Ved at bevare stuehuset beholder området en historisk reference, samtidig med at stuehusets arkitektur kan være en inspiration til arkitekturen for de nye boligbebyggelser.

Det nye boligområde bør desuden forholde sig til gravhøjene, der ligger som historiske spor i landskabet og igen er med til at give området en særlig identitet.

Der er mulighed for at arbejde med flere typer af boliger, og vi ser gerne, at området får forskellige boligformer og vil repræsentere flere typer af beboere.

Det samlede område er delt op i tre delområder på henholdsvis 18.000, 16.500 og 29.300 kvadratmeter. I alle tre delområder gælder det, at der kan etableres både parcelhuse og række- eller dobbelthuse.

Ønsker du materiale om bygge- og anvendelsesmuligheder for området, kan du kontakte os på tek@skivekommune.dk.

Hovedbygningen fra 1852 i det område ved Marienlyst, som Skive Kommune udbyder til salg, er bevaringsværdig.