Alkoholkampagne: Mange af os drikker for meget

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune bakker op om den landsdækkende kampagne i uge 40. Den sætter fokus på den danske alkoholkultur og opfordrer danskere til at søge hjælp, hvis de har et overforbrug.

Den årlige alkoholkampagne gennemføres hvert år i uge 40 af Alkohol & Samfund og TrygFonden.

- I Skanderborg Kommune bakker vi op om vigtigheden af kampagnen, og vi har et ønske om at være med til at nedbryde de tabuer, der kan være om alkoholproblemer, fortæller Charlotte Korsgaard Nielsen, der er afdelingsleder i Skanderborg Rusmiddelcenter, som bl.a. tilbyder anonym rådgivning og behandling. 

Hun tilføjer:

- Det er blandt andet vigtigt for os, at borgere i Skanderborg Kommune ved, hvor de kan søge hjælp og støtte, hvis de selv, eller nogen de kender, har et uhensigtsmæssigt forbrug af alkohol.

Alkoholproblemer rammer bredt

Skanderborg Rusmiddelcenter hjælper næsten 300 borgere om året fra hele kommunen, der har et forbrug af alkohol eller andre rusmidler, der har taget overhånd. 

- Vi håber, at kampagnen kan være med til at vise, at alkoholproblemer kan ramme alle, og at alle kan få hjælp til at genvinde kontrollen over forbruget, fortæller Charlotte Korsgaard Nielsen og tilføjer:

- Mange tænker måske, at vi primært er et tilbud til borgere, der er socialt udsatte og har levet i misbrug i mange år. De borgere hjælper vi også – men vi har borgere fra alle samfundslag. Det er fx også skolelæreren, sygeplejersken, håndværkeren og direktøren, der ønsker hjælp til at reducere et alkoholforbrug, der har taget overhånd.

Også pårørende kan få rådgivning og støtte i rusmiddelcentret, der har målrettede tilbud til både partnere, børn og unge.

Stort alkoholforbrug – også i Skanderborg Kommune

Tal fra Den regionale sundhedsprofil 2021 viser, at Skanderborg indtager en kedelig 4. plads blandt kommunerne i Region Midt, når det kommer til alkoholforbrug.

I Skanderborg Kommune har 17% af borgerne svaret, at de drikker flere end de 10 genstande om ugen, som Sundhedsstyrelsen maksimalt anbefaler. Det svarer til 7.700 borgere i kommunen. 

Gennemsnittet for hele regionen er 15%.

Samtidig viser undersøgelsen, at hver fjerde af dem ønsker at nedsætte forbruget.

Aktiviteter i ugen

Hver dag hele ugen vil der være daglig indslag i Go´Morgen Danmark og Go’ aften Live på TV2. Her vil mange både kendte og ukendte danskere være med til at fortælle om deres oplevelser og problemer med alkohol.

I Skanderborg Kommune deles kampagnens budskaber på bl.a. hjemmsider, infoskærme og sociale medier i løbet af ugen. 

Står klar til at hjælpe

Skanderborg Rusmiddelcenter står også klar hele ugen til at hjælpe, hvis man har spørgsmål om eget eller andres alkoholforbrug. Man kan ringe på 87 94 75 80.

På Skanderborg Rusmiddelcenters hjemmeside kan man også tage en alkoholtest og få viden om, hvad man kan gøre, hvis alkoholforbruget har taget overhånd.

Alle tilbud i Skanderborg Rusmiddelcenter er gratis for borgere i Skanderborg Kommune.

Læs mere

Læs mere om Skanderborg Rusmiddelcenter her

Link til den regionale sundhedsprofil ”Hvordan har du det” (pdf)