Ændrede åbningstider for hurtigtest for COVID-19 i Søby og Marstal

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Ærø Kommune

 

2

Fra den 14. april 2021 er der ændrede åbningstider for hurtigtest, og der kommer en ekstra ugentlig testdag på Ærø om fredagen.

Det bliver derfor fra uge 15 muligt at blive testet hver onsdag, fredag og søndag på Ærø. I Søby testes der  9.00 - 12.00 på Havnevejen 1. I Marstal testes der  13.30 - 18.30 i Ærøhallen, Halvejen 22.

Der er ikke tidsbestilling, så man møder bare op. Husk sundhedskort, mundbind og hold god afstand. Selve testen tager cirka 10 sekunder. Man kan frivilligt opgive sit mobiltelefonnummer. Så får man en SMS efter cirka 20 - 30 minutter med svaret. Har man ikke en smartphone, kan man bede om at få sendt et link på e-mail. Har man ikke en mail, skal man vente 15 minutter efter testen for at få personligt svar, det er også muligt at få testsvaret printet.

Et negativt testsvar kan i 72 timer efter, at man har fået taget testen bruges som coronapas, og anvendes, når man for eksempel besøger en frisør eller massør.

Bliv testet på færgen

På onsdage, fredage og søndage, når "Carelink" rejser med færgen tur retur, så er der også mulighed for at blive testet ombord. De tester først besætningen, og efterfølgende kan de passagerer der har lyst også blive testet. Det foregår i "patientrummet" i stillesalonen. Det er onsdage, fredage og søndage fra Svendborg  07.05 og retur fra Ærøskøbing 19.35. 

1