23 kommunale byggegrunde på vej i Vejen Syd

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Vejen Kommune

Gravemaskinerne er i fuld gang.I 2020 ud…

Gravemaskinerne er i fuld gang.

I 2020 udbød Vejen Kommune 21 byggegrunde til salg på Kongstedgårds Alle. Der gik en uge, og så var de solgt. Dermed har kommunen haft et begrænset antal byggegrunde til salg i Vejen by i et års tid. Faktisk er der kun to byggegrunde tilbage, der begge er reserveret til to kommende købere. Af den grund har Vejen Kommune haft travlt med at udarbejde en ny lokalplan for Vejen Syd, så næste etape kunne byggemodnes hurtigst muligt.

- Byggemodningen af første etape på Niels Skovgaards Vej, etablering af del af stamvej samt stitunnellen til Kongevænget er godt i gang, fortæller Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr. 

Han glæder sig over, at det er lykkedes at skabe endnu et attraktivt boligområde med gode stiforbindelser og rekreative områder lige uden for døren.

Delområde 1 kommer til at bestå af 23 byggegrunde, som varierer fra 910 m2 til 1.302 m2. Grundene får en optimal placering i forlængelse af Kongehøj i Vejen. De kommer til at ligge tæt på Skibelund Krat og dermed i et område, hvor der er fokus på naturen og den særlige historie for området. På den østlige side af delområde 1 og 2 etableres det rekreative naturområde Skov-kilen. Kilen skal adskille de kommende boligområder og samtidig sikre god sammenhæng med den omkringliggende natur. På sigt kan der etableres en grøn forbindelse til Skibelund Krat.

Der bliver etableret et stisystem, som man kender det fra de andre boligområder i Vejen. På den måde bliver det nemt at komme til og fra både skole og fritidsfaciliteter og ikke mindst handelslivet i midtbyen.

- Vi har igen mærket en stor interesse for de kommende byggegrunde. I alt er der 75 personer på kontaktlisten, fortæller Rikke Andersen, der står for salget af byggegrundene, som kommer i udbud på hjemmesiden www.boivejen.dk i uge 43. 

De nye købere kan se frem til at overtage byggegrundene i slutningen af december 2021.

Byrådet har godkendt, at grundprisen udbydes til en mindstepris på 420 kr. pr. m2 inklusiv moms og tilslutningsbidrag til fjernvarme. Tilslutningsbidrag til kloak, el og vand er eksklusiv i grundprisen og betales særskilt. Området er omfattet af lokalplan 317 – Boligområde i Vejen Syd. For at tilgå det nye boligområde ved Niels Skovgaards Vej skal man ind af den nye fordelingsvej Hansen Jacobsens Vej.