Nyudnævnt
Ny chef for Anlæg og Drift i Kolding
Den 1. december skifter Mads Astrup Sørensen Esbjerg ud med Kolding, når han sætter sig i chefstolen for området Anlæg og Drift. Her får han blandt andet ansvaret for at drifte og udvikle Kolding kommunes infrastruktur, affaldsplan, byggemodninger og grønne arealer. Mads Astrup Sørensen har i alt arbejdet i 13 år i Vej & Parkafdelingen i Esbjerg, heraf de seneste seks år som chef.
Har du hørt?
Flemming Rasmussen forlader DF i Frederikshavn
Byrådsmedlem Flemming Rasmussen træder ud af Dansk Folkeparti, fordi han føler sig dårligt behandlet af bestyrelsen. Hans exit betyder, at Dansk Folkeparti ikke længere er repræsenteret i byrådet i Frederikshavn Kommune.
Har du hørt?
Køge finder ny K-spidskandidat
60-årige Thomas Kampmann (K), direktør for Skandinavisk Transport Center og Køge Havn, er onsdag blevet valgt som ny spidskandidat for Konservative i Køge. Vælgerforeningen i Køge har valgt Thomas Kampmann som afløser for Flemming Christensen.
Rund Fødselsdag
Gert Ahrentecht fylder rundt
Personalechef i Hørsholm Kommune fylder 60 år 29. oktober
Har du hørt?
Lokalpolitiker genvalgt som kandidat til Folketinget
Byrådsmedlem i Skanderborg Mira Issa Bloch (ALT) er af sit parti Alternativet blevet genvalgt som kandidat i Østjyllands til Folketinget. Hun har tidligere afløst en sygemeldt Torsten Geil (ALT), så Folketinget har hun prøvet kræfter med før.
Farvel
Karin Holland siger takker af i Horsens Kommune
31. december 2020 siger Karin Holland efter 20 år i Horsens Kommune farvel til arbejdslivet. Hun forlader stilingen som direktør for Velfærd og Sundhed og glæder sig til en hverdag med tid til familie og fritidsinteresser.
Har du hørt?
Ny DF-spids i Frederikshavn
I Frederikshavn er 65-årige Thomas Hjort blevet spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Thomas Hjort er forhenværende soldat og politiassistent. Han stillede op til KV17, hvor han fik 95 personlige stemmer. Det skriver Kanal Frederikshavn.
Har du hørt?
Økonomidirektøren i Esbjerg rykker nu til Odense
Eddie Dydensborg starter 1. december som økonomichef og chef for Økonomi og Digitalisering i Odense Kommune. Han har i de seneste ni år været økonomidirektør i Esbjerg Kommune og inden da økonomichef i Assens Kommune.
Har du hørt?
V-politiker skifter til K
I september blev Gitte Willumsen ekskluderet af Venstre i Silkeborg Kommune efter uenighed i forbindelse med en afstemningen om partiets folketingskandidat. Nu har byrådspolitikeren fundet et nyt politisk ståsted hos de Konservative frem mod KV21. Beslutningen skulle være truffet ud fra, hvordan Gitte Willumsen bedst kan få sine mærkesager om sundheds-, ældre- og idrætspolitik igennem, skriver TV 2/Midt-Vest.
Dybvad afløser Frank Jensen
Det bliver Socialdemokratiet i Københavns Kommunes førstesuppleant, Rune Dybvad, 32 år, der afløser afgående overborgmester Frank Jensen (S) i borgerrepræsentationen. Det fremgår af borgerrepræsentationens dagsorden.
Har du hørt?
Djøf ansætter ministersekretær fra Finansministeriet
31-årige Anne Assenholm Nielsen skifter stillingen som ministersekretær for Nicolai Wammen i Finansministeriet ud med en nyoprettet stilling som cheføkonom i Djøf.
Har du hørt?
Går på orlov efter politianmeldelse
Morten Ulrik Jørgensen går på orlov fra byrådet efter en række afsløringer om kritisable forhold på kostskolen Havregården, hvor han er bestyrelsesformand. Ifølge Sjællandske Medier er Morten Ulrik Jørgensen blevet politianmeldt for vold og for endnu uvisse økonomiske forhold i forbindelse med hans virke.
Har du hørt?
Benny Hammer vælges som K-spidskandidat
Den konservative vælgerforening i Norddjurs Kommune har valgt nuværende viceborgmester Benny Hammer (C) som partiets spids- og borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2021.
Har du hørt?
Morten Slotved vælges som spidskandidat for fjerde gang
Morten Slotved, konservativ borgmester i Hørsholm Kommune, er for fjerde gang i træk blevet valgt som spidskandidat til borgmesterposten. Partiets vælgerforening afgjorde på en generalforsamling onsdag aften, at de ønsker Morten Slotved i front til KV21.
Har du hørt?
Anders Thønning Bjældager bliver ny kommunaldirektør uden "konstitueret" i titlen
I Kerteminde Kommune kan Anders Thønning Bjældager nu slette "konstitueret" fra sin titel, idet han er blevet valgt som kommunaldirektør. En plads som han i et par måneder har "lånt" som konstitueret kommunaldirektør, efter Tim Jeppesen forlod stillingen.
Har du hørt?
Københavns Kommune får topchef fra Børne- og Undervisningsministeriet
Cecilie Wulff Juul Jørgensen forlader efter næsten 12 års ansættelse Børne- og Undervisningsministeriet til fordel for en chefstilling i direktionssekretariatet i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune. Pernille Rosenkrantz-Theil og Børne- og Undervisningsministeriet skal derfor finde en ny kontorchef fra 1. november.
Har du hørt?
Jesper Petersen (S) undskylder for 20 år gammel sag
Politisk ordfører i Socialdemokratiet Jesper Petersen, der er valgt i Sydsjællands Storkreds, undskylder for 20 år gammel sag om et seksuelt engangsforhold til en 15-årig skoleelev, da han selv var 20 år.
Har du hørt?
K-gruppeformand i Lemvig, Orla Østerby, får frataget alle ordførerskaber
67-årige Orla Østerby, der er medlem af Folketinget og gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Lemvig, får frataget alle ordførerskaber, fordi han har udvist 'grænseoverskridende adfærd' over for parti-kollegaen Brigitte Klintskov Jerkel.
Har du hørt?
DF'ere træder ud og går solo
Det har været endnu et dårligt døgn for Dansk Folkepartis kommunalpolitikere. Christel Gall (billedet) har besluttet at forlade partiet og blive den første løsgænger i Odense byråd i valgperioden. Også Kristian Niebuhr har sagt farvel til DF og blevet løsgænger - dette i Gladsaxe Kommune. Begge tidligere DF'ere giver som begrundelse, at de er blevet vraget som partiets spidskandidat ved KV21.
Nyudnævnt
Ny borgerrådgiver i Aalborg
1. november starter jurist Karina Korsbæk i jobbet som Aalborg Kommunes borgerrådgiver. Hun kommer fra en stilling som fuldmægtig i Ankestyrelsen.
Har du hørt?
Mette Annelie Rasmussen (R) udfordrer socialborgmester Mia Nyegaard
Mette Annelie Rasmussen, gruppeformand i Radikale Venstre på Københavns Rådhus, udfordrer nu socialborgmester Mia Nyegaard, idet hun bekendtgør, at hun vil være partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2021.
Jobskift
København får centerchef fra Sundhedstyrrelsen
Marlene Øhrberg Krag bliver ny centerchef for Center for Kræft og Sundhed i København. Hun kommer fra en stilling i Sundhedsstyrelsen som centerchef for Center for Evidens, uddannelse og beredskab.
Har du hørt?
Knud Ahrnkiel forlader byrådet efter dom i landsretten
Byrådsmedlem i Kerteminde, Knud Ahrnkiel, må forlade byrådet efter landsretten mandag stadfæstede en dom på 60 dages betinget fængsel for et Facebook-opslag, der opfordrer til vold.
Fødselsdag
Jesper Zwisler
Kommunaldirektør i Herlev Kommune fylder 58 år 22. oktober
Fødselsdag
Søren Søndergård Kjær
Kommunaldirektør i Sorø Kommune fylder 55 år 21. oktober
Fødselsdag
Lars Svenningsen
Kommunaldirektør i Nyborg Kommune fylder 59 år 21. oktober
Fødselsdag
Ulla Vestergaard
Borgmester i Thisted Kommune fylder 62 år 21. oktober
Fødselsdag
Lasse Jacobsen
Kommunaldirektør i Viborg Kommune fylder 58 år 19. oktober
Fødselsdag
Pernille Beckmann
Borgmester i Greve Kommune fylder 47 år 19. oktober
Har du hørt?
Sorø: Byrådsmedlemmer forlader Radikale Venstre og stifter ny liste
Pia Hvid og Niels Aalbæk Jensen forlader Radikale Venstre i Sorø og fortsætter som løsgængere i byrådet. I sidste uge blev Sascha Fich valgt som partiets spidskandidat til KV21, og det har fået Pia Hvid og Niels Aalbæk Jensen til at træffe beslutningen. Ifølge Pia Hvid forlader hun partiet bl.a. pga. manglende opbakning fra de andre medlemmer, skriver TV2 ØST.
Fødselsdag
Rikke Würtz
Kommunaldirektør i Morsø Kommune fylder 45 år 18. oktober
Har du hørt?
Frederikshavn finder S-spidskandidat til KV21
Birgit Stenbak Hansen (S) er udpeget som spidskandidat for Socialdemokratiet i Frederikshavn. Hun har været borgmester siden kommunalvalget i 2013.
Har du hørt?
Ny Venstre-spidskandidat udnævnt i Holstebro
Byrådsmedlem, Kenneth Tønning, blev tirsdag aften valg som spidskandidat for Venstre i Holstebro. Der havde været tre andre kandidater i spil til posten, men alle tre trak sig før opstillingsmødet. På opstillingsmødet fik Kenneth Tønning en stærk anbefaling af Søren Gade, medlem af Europa-Parlamentet, der lovede hele Venstre-holdet opbakning ved næste års kommunalvalg.
Har du hørt?
Enhedslisten i Aalborg skal have ny rådmand
Det kan måske gå hen og blive Per Clausen der bliver rådmand i Enhedslisten efter næste kommunalvalg. Rotationsprincippet betyder i hvert fald, at nuværende rådmand, Lasse Olsen, ikke kan blive i rollen efter 2021 og ifølge TV2 Nord har Per Clausen signaleret, at han er parat til at påtage sig stillingen.
Har du hørt?
DF'er Kristian Niebuhr vraget som spidskandidat
Formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Gladsaxe og gruppeformand for partiet i Gladsaxe byråd, Kristian Niebuhr, er blevet vraget som spidskandidat og stiller derfor ikke op for DF til KV21, det skriver Gladsaxe Bladet. Kristian Niebuhr har siddet i Gladsaxe byråd i 20 år til næste år.
Har du hørt?
Mads Holdgaard er næste i rækken der skifter fra ALT til SF
I Faaborg-Midtfyn har Mads Holdgaard valgt at skifte Alternativet ud med SF. Han har siden maj måned, hvor Alternativets lokale partiforening nedlagde sig selv, været løsgænger. Mads Holdgaard er ikke den første der skifter fra Alternativet til SF, det har lokalpolitikere i Aarhus og Odense og folketingspolitiker Rasmus Nordqvist også gjort, det skriver Fyns Amts Avis.
Har du hørt?
Gruppeformand i Radikale Venstre i Kolding forlader partiet
57-årige Jesper Elkjær har meddelt, at han efter seks et halvt år som gruppeformand i Radikale Venstre forlader partiet og bliver løsgænger i Kolding Byråd. Jesper Elkjær forlader sit parti, fordi han ikke mener, at der er plads til både ham og Merete Due Paarup i Radikale.
Fødselsdag
Ole Slot
Kommunaldirektør i Vejen Kommune fylder 61 år 10. oktober
Har du hørt?
Alex Vanopslagh skifter valgkreds
Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh skifter valgkreds fra Vestjyllands Storkreds til Østjylland.
Har du hørt?
Løsgænger fra KV17 stifter eget parti
Frem til KV21 er Gert Larsen byrådsmedlem for Demokratisk Fællesliste - et parti han selv har stiftet. Gert Larsen forlod Dansk Folkeparti i Kalundborg kort efter valgdagen i 2017. Fra da af og indtil stiftelsen af sit eget parti har han været løsgænger. Det skriver TV-Kalundborg.dk
Jobskift
Ishøj får ny velfærdsdirektør
D. 1. november bliver Alberte Burgaard Ishøj Kommunes nye velfærdsdirektør. Alberte Burgaard kommer fra en stilling som borgercenterchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, og har 14 års erfaring som kommunal leder.
Har du hørt?
Maria Cathrine Nielsen
1. november tiltræder 46-årige Maria Cathrine Nielsen som ny chef for Teknik- og Miljøcentret i Ringsted Kommune. Stillingen blev ledig, da Anne Breinholdt Skelmose fik nyt job. Maria Cathrine Nielsen har arbejdet i KL’s kontor for teknik og miljø, og har i de seneste syv år været afdelingsleder i Rudersdal Kommune for Natur, Park og Miljø.
Nyudnævnt
Horsens får ny Jura- og HR-chef
45-årige Karina Bentsen er udnævnt til chef for det samlede område for HR og Jura i Horsens Kommune. Indtil 1. august i år har Karina Bentsen været konstitueret chefjurist samt HR-chef i Horsens Kommune, nu udvides hendes stilling altså til at omfatte det juridiske område for hele kommunen.
Rund Fødselsdag
Uffe Jensen
Borgmester i Odder Kommune fylder 60 år 08. oktober
Jobskift
Sønderborg får chef fra Horsens
1. november tiltræder Morten Fogh, tidligere chef for bibliotek, borgerservice og fritid i Sønderborg, stillingen som ny kultur-, idræts- og fritidschef i Sønderborg Kommune.
Har du hørt?
Ulrik Wilbek bliver formand for KL's Socialudvalg
Venstre-borgmesteren i Viborg, Ulrik Wilbek, bliver ny formand for KL's Socialudvalg, et udvalg han siden 2018 har været næstformand i. Ulrik Wilbek erstatter Thomas Adelskov (S), der i september trak sig fra posten.
Har du hørt?
Holstebro får ny kultur-og fritidschef
49-årige Henrik Zacho er blevet chef for kultur og fritid i Holstebro Kommune - en ny afdeling, der skal samle kunst, kultur, sport og fritid. Henrik Zacho var chef for sport og fritid og bibliotekschef inden områderne skulle fusionere, og har arbejdet i Holstebro Kommune siden 2015.
Fødselsdag
Kasper Ejsing Olesen
Borgmester i Kerteminde Kommune fylder 46 år 07. oktober
Fødselsdag
Peter Rahbæk Juel
Borgmester i Odense Kommune fylder 43 år 06. oktober
Har du hørt?
Næstved får ny direktør
51-årige Jan Milandt tiltræder 1. november som ny direktør for dagtilbud og skoler, børn og unge samt kultur og borgerservice i Næstved Kommune. Jan Milandt overtager stillingen efter Hanne Dollerup, som blev direktør i Odense Kommune. Næstveds nye direktør har været direktør for Opvækst, Uddannelse og Kultur i Frederikssund Kommune siden 2013.

Dagens Citat

HERI LIGGER OGSå ET OPGøR MED AT TæNKE I KRAV OG RETSSIKKERHED, OG JEG VED GODT, AT DET ER EN STOR MUNDFULD FOR NOGLE ORGANISATIONER
Der er en god del erfaring med i rygsækken, når Jakob Bigum Lundberg nu indtager posten som ny formand for FSD.
Jakob Bigum Lundberg nyvalgt formand for velfærdschefernes forening FSD, til NB-Kommune , om behovet for at gentænke velfærdssamfundet.

Seneste Nyheder