Nyudnævnt
Ny socialchef i Brøndby
Brøndby Kommune har ansat Bo Kristiansen som ny socialchef. Han tiltræder den 1. maj. Bo Kristiansen har en lang række direktørjobs bag sig. Senest har han haft selvstændig rådgivningsvirksomhed , og før det var han direktør i fonden Mariehjemmene fra 2011 til 2019.
Har du hørt?
Radikale i Slagelse udpeger dobbeltspids
Det Radikale Venstre i Slagelse har ikke overraskende genvalgt byrådsmedlem Troels Brandt som spidskandidat til KV21. Det skriver netmediet VD Online. Troels Brandt, der også var spidskandidat ved KV17, hvor han vandt partiet eneste mandat, er desuden blevet valgt som partiets lokale folketingskandidat.
Har du hørt?
Besejret S-kandidat stiller alligevel op på Bornholm
Selvom han måtte se sig slået af Thomas Thors (S) i urafstemningen om Socialdemokratiets spidskandidatur på Bornholm, har Claus Larsen-Jensen (S) besluttet sig for at stille op ved KV21 alligevel. Det skriver Bornholms Tidende. Det tidligere folketingsmedlem fortæller, at han føler sig forpligtet over for både den tredjedel af socialdemokraterne, der stemte på ham, og over for resten af de bornholmske vælgere.
Har du hørt?
Tidligere venstremand bliver NB-spids i Aarhus
Nye Borgerlige har udpeget Henrik Arens som ny spids i Aarhus. Det skriver han selv på sin facebookprofil. Henrik Arens stillede op for Venstre ved KV17 uden at blive valgt ind. Han erstatter Thomas Kold, der var NB's spids ved sidste valg, hvor det ikke lykkedes partiet at vinde nogen mandater i Aarhus.
Har du hørt?
S-byrådsmedlem i Brønderslev bliver løsgænger
Lars Bisgaard Andreasen, der sidder i byrådet i Brønderslev, har forladt Socialdemokratiet og bliver løsgænger. Det skriver Nordjyske. Han kritiserer partiets politiske linje og partiets borgmesterkandidat Bettina Bøcker, som slog ham i valget om spidskandidatposten. Lars Bisgaard Andreasen overvejer nu at stille op til KV21 for en ikke-partipolitisk liste.
Fødselsdag
Hans Østergaard
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune fylder 63 år 19. april
Har du hørt?
Radikal afhopper i Kolding skifter til SF
Jesper Elkjær fra Kolding Byråd, der i oktober sidste år forlod Radikale Venstre og blev løsgænger, har nu tilsluttet sig SF. Det skriver JydskeVestkysten. Jesper Elkjær havde oprindeligt ambitioner om at starte sit eget parti, men de planer måtte han opgive grundet manglende opbakning. Nu vil han i stedet hjælpe SF's borgmesterkandidat Villy Søvndal med at tippe magtbalancen i den blå kommune.
Ballade
DF'er på Lolland melder sig ud efter Facebookopslag
Anette Knoblauch, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti på Lolland, har forladt sit parti og bliver løsgænger. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende. Hun traf sin beslutning efter at have set et opslag på Facebook, hvor hendes byrådskollega og lokalformand Eric Steffensen (DF) blandt andet beskrev hende som en "knaldperle". Ifølge Anette Knoblauch havde der dog længe været uro i partiets byrådsgruppe, og opslaget var blot dråben, der fik bægeret til at flyde over. Anette Knoblauch blev første gang valgt for DF ved KV09.
Har du hørt?
V-byrådsmedlem i Hillerød bliver DF'er
Dansk Folkeparti har i denne valgperiode måtte tage afsked med mere end 40 byrådsrepræsentanter, men nu kan partiet byde et nyt medlem velkommen. Lars Ole Skovgaard Jensen fra Venstre i Hillerød har valgt at skifte til DF, hvor han bliver spidskandidat. Ifølge Sjællandske Nyheder har Venstres behandling af Inger Støjberg været udslagsgivende for Lars Ole Skovgaard Jensens beslutning.
Fødselsdag
Jørn Pedersen
Borgmester i Kolding Kommune fylder 53 år 18. april
Har du hørt?
Tidligere drabschef stiller op på Frederiksberg
Tidligere drabsschef og chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, har besluttet sig for at stille op for De Konservative på Frederiksberg. Det skriver Berlingske. Således har endnu et kendt ansigt meldt sig i kampen om byrådspladserne på Frederiksberg. 69-årige Bent Isager-Nielsen gik på pension i 2018 efter at have tjent ordensmagten i 44 år.
Har du hørt?
To S-kandidater klar til at erstatte vraget spids i Faxe
Socialdemokratiet i Faxe, der for en måned siden væltede deres spids, Christina Birkemose, efter en tillidsafstemning, har nu fundet to mulige spidskandidater. Det skriver Sjællandske Nyheder. Valget er faldet på Anders Franssen, medlem af fællesledelsen for partiforeningerne, og Camilla Meyer, som har siddet i byrådet i otte år og blev slået af Christina Birkemose, da hun stillede op som mulig spidskandidat for halvandet år siden.
Jobskift
Horsens Kommune henter Odders kulturchef
Allan Malver, der for tre år siden blev ansat som bibliotekschef og siden blev kulturchef i Odder Kommune, rykker teltpælene op og flytter til Horsens, hvor han skal stå i spidsen for sammenflytningen af Sund By, Borgerservice og Bibliotek i de nuværende rådhusbygninger. Det skriver Odder Avis. Allan Malver tiltræder sin nye stilling den 1. maj.
Har du hørt?
Eks-DF'er i Hjørring skifter til V
Efter en periode som løsgænger har eks-DF'er Michael Engbjerg fra Hjørring Byråd tilsluttet sig Venstre, som han vil repræsentere til KV21. Det skriver lokalmediet Ligeher.nu. Michael Engbjerg blev ved KV17 valgt ind som én af to DF'ere i Hjørring Kommune, men forlod Dansk Folkeparti grundet uenighed om den politiske linje.
Har du hørt?
EL i Vejle udpeger ny spids efter kontroversielt valg
Efter en turbulent proces har Enhedslisten i Vejle nu valgt Lone Johansen som partiets nye spidskandidat. Det skriver Fredericia Dagblad. Lone Johansen erstatter Asou Ali Abdulla, der blev valgt af blot fem medlemmer under forsamlingsforbuddet tilbage i april 2020, hvilket udløste et internt oprør i partiet.
Nyudnævnt
Ny leder af Randers Sundhedscenter
Randers Kommune har ansat Tove Tranæs Voss som ny chef for Randers Sundhedscenter. Hun tiltrådte stillingen tilbage i Februar. Tove Tranæs Voss kommer fra en stilling som leder af sundhedscenteret i Skanderborg, som hun var med til at bygge op fra bunden.
Har du hørt?
To byrådspolitikere melder sig under Løkkes faner
Selvom tidligere statsministers Lars Løkkes netværk endnu ikke har taget form som et reelt politisk parti, har to byrådsmedlemmer allerede erklæret, at de er klar til at tilslutte sig. Det drejer sig om Pia Hvid og Niels Aalbæk Jensen fra Sorø Kommune, der sammen har dannet deres egen liste Frigængerne. Så snart Løkkes parti er dannet, er de klar til at repræsentere det til KV21, siger de til Danske Kommuner.
Fødselsdag
Henrik Hvidesten
Borgmester i Ringsted Kommune fylder 43 år 16. april
Har du hørt?
Endnu et kendt ansigt melder sig i kampen om Frederiksberg
Sognepræst Michael Brautsch, der er kendt fra DR-serien "Gift ved første blik", stiller til KV21 op på Frederiksberg for De Konservative. Det skriver Politiken. Gennem rollen som sognepræst har Michael Brautsch i årevis været formand for et udsatteråd under socialudvalget i Frederiksberg Kommune, hvor han har været med til at rådgive politikere. Og derfor har han nu besluttet selv at tage springet ud i det politiske, siger han til Politiken.
Har du hørt?
Vraget spids melder sig ud af EL i Stevns
Efter at have tabt et tæt valg om spidskandidaturet for Enhedslisten i Stevns, har den tidligere spids og byrådsmedlem, Jan Jespersen, meldt sig ud af af både parti og byråd. Jan Jespersen, der blev valgt ind i byrådet for første gang ved KV13, blev slået af debutanten Christian Hoffmann Nielsen. Jan Jespersen har truffet sin beslutning, da han ser nederlaget som udtryk for mistillid, selvom partiets bestyrelse i en pressemeddelelse afviser, at det skulle være tilfældet.
Har du hørt?
Byrådsmedlem erstatter Naser Khader (K) i Folketinget
Mads Andersen (K), byrådsmedlem i Køge og 1. suppleant for De Konservative, er trådt midlertidigt ind i Folketinget som afløser for Naser Khader, der i mandags sygemeldte sig. Mads Andersen, der er født i 1989, blev som 20-årig valgt ind i Køges byråd for første gang, og er nu i gang med sin tredje byrådsperiode. Han har derudover været opstillet som folketingskandidat i Storkreds Sjælland. På sin Facebookprofil beskriver Mads Andersen sin debut på Christiansborg som "en drøm, der går i opfyldelse".
Nyudnævnt
Ny chef for Børn og Familie i Favrskov
Favrskov Kommune har ansat Charlotte Bøcher som ny chef for Børn og Familie. Hun begynder den 1. maj. 44-årige Charlotte Bøcher er på nuværende tidspunkt ansat som sektionsleder i Børn og Unge i Aarhus Kommune og har tidligere været leder af Familiekontor Nord og souschef for udførerområdet i Aarhus Kommune.
Har du hørt?
Høje-Taastrup har snart den længst siddende K-borgmester
Når Gentoftes borgmester, Hans Toft (K), til maj trækker sig tilbage, kan Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler, kalde sig selv den længst siddende konservative borgmester i landet. Michael Ziegler, der blev valgt som borgmester for første gang i 2005, er valgt som partiets spids igen i år og ligger lunt til at blive genvalgt.
Nyudnævnt
Skanderborg henter ny byggechef
Skanderborg Kommune har ansat Kirsten Andersen som chef det nyoprettede område Anlæg og Ejendomme. Det skriver Uge-Bladet Skanderborg. 54-årige Kirsten Andersen kommer fra en stilling som områdechef i landinspektørfirmaet Geopartner. Før det har hun blandt andet været afdelingsleder i Kommunale Ejendomme i Herning og afdelingschef i Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune.
Nyudnævnt
Ny socialchef i Fredericia
Henriette Korf Graversen er blevet ansat som ny koncernchef for social og handicap-afdelingen i Fredericia Kommune. Det skriver Fredericia Dagblad. Henriette Korf Graversen har 12 års ledelseserfaring i bagagen og kommer senest fra en stilling som områdechef for Supplerende Sociale indsatser i Beskæftigelses- og socialforvaltningen i Odense Kommune.
Fødselsdag
Ulrik Wilbek
Borgmester i Viborg Kommune fylder 63 år 13. april
Har du hørt?
To Holbæk-politikere dropper LA og vender tilbage til V
Søren Stavnskær og Christian Ahlefeldt-Laurvig fra Holbæks kommunalbestyrelse, der i 2014 begge droppede Venstre til fordel for Liberal Alliance, har besluttet sig for at vende tilbage til deres gamle parti. Det skriver TV2 Øst. De to politikere har gennem længere tid været utilfredse med den manglende kommunikation fra partiets bagland på Christiansborg. Således står Liberal Alliance tilbage uden nogen repræsentation i Holbæk Kommune.
Nyudnævnt
Fredericia ansætter klimachef
Fredericia Kommune har ansat Gitte Wad som ny klimachef. I den nyoprettede stilling skal 52-årige Gitte Wad være med til at sikre, at Fredericia Kommune når i mål med deres klimaplan. Hun er uddannet ingeniør og har erfaring med både projektledelse og grøn omstilling fra forskellige stillinger i energisektoren.
Fødselsdag
Jens-Henrik Kirk
2. viceborgmester i Mariagerfjord kommune fylder 44 år 11. april
Nyudnævnt
Ny fagchef for pleje og omsorg i Tønder
Torben Lindbæk-Larsen er blevet ansat som fagchef for Omsorg og Pleje i Tønder Kommune, hvor han netop er tiltrådt. Det skriver JydskeVestkysten. 58-årige Torben Lindbæk-Larsen har tidligere været chef for pleje og omsorg i Aabenraa Kommune og har tidligere været ansat i Hjørring og i Frederikshavn Kommune.
Nyudnævnt
Ny familiechef i Jammerbugt Kommune
Jesper Ildal Djørup er blevet ansat som chef for Familie og Forebyggelse i Jammerbugt Kommune, hvor han tiltræder den 1. maj. Han kommer fra en stilling som chef for socialområdet i Ankestyrelsen og har før det været kontorchef i Aalborg Kommune og i Statsforvaltningen.
Har du hørt?
Chef fratræder efter fire måneder i Ringkøbing-Skjern
Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med Michael Damm blot fire måneder efter hans ansættelse som fagchef for Land, By og Kultur. Kommunaldirektør Flemming Juel-Nielsen oplyser i en pressemeddelelse, at det på kort tid er blevet klart, at Michael Damm har et lidt for anderledes syn på områdets udvikling. Flemming Juel-Nielsen overtager selv ledelsen af området, indtil der er fundet en ny fagchef.
Nyudnævnt
Ny byudviklingschef i Odense
Anette Kold er blevet ansat som ny afdelingschef for Byudvikling i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune. Her skal hun være med til at sikre kvalitet i byudviklingen på tværs af sektorer og faggrænser i tæt samarbejde med virksomheder, foreninger, fonde og borgere. 37-årige Anette Kold kommer fra en stilling som seniorrådgiver i virksomheden Grandville.
Farvel
Koncerndirektør i Region Sjælland går på pension
​Leif Panduro Jensen, der er koncerndirektør i Region Sjælland, går på pension til august. Den 65-årige snart forhenværende direktør har siddet som koncerndirektør i Region Sjælland siden 2018. Før har han blandt andet været centerdirektør for Finsencentret på Rigshospitalet og vicedirektør på Nordsjællands Hospital.
Nyudnævnt
Skanderborg henter chef fra Viborg
Skanderborg Kommune har ansat Hanne Nissen Toksvig som chef for den nyoprettede afdeling Udvikling, Kultur og Erhverv. 53-årige Hanne Nissen Toksvig kommer til Skanderborg fra Viborg Kommune, hvor hun siden 2014 har været ansat i forskellige chefstillinger.
Nyudnævnt
Ny vicekommunaldirektør i Sorø
Andreas Jegstrup er blevet ansat som ny vicekommunaldirektør i Sorø Kommune, hvor han tiltræder den 12. april. Andreas Jegstrup har tidligere siddet som først økonomidirektør og siden social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune. Han har derudover været økonomichef og ældrechef i Københavns Kommune.
Nyudnævnt
Kolding ansætter første voksenchef
Kolding har ansat Gülcan Güven Grud i stillingen som voksenchef, hvor hun vil få ansvaret for det specialiserede socialområde for voksne og service til borgere, der har handicap, psykiatriske lidelser, misbrug eller social udsathed. Hun kommer fra en stilling som centerleder for Social Rehabilitering i Vejle Kommune.
Har du hørt?
Fredericia Kommune konstituerer to direktører
Efter bortvisningen af den tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe har byrådet i Fredericia Kommune konstitueret Camilla Nowak som kommunaldirektør. I samme ombæring konstitueres Vibeke Kinch som midlertidig koncerndirektør for Børn, Unge og Kultur, hvor Camilla Nowak sad før. Camilla Nowak har fungeret som kommunaldirektør siden den 5. januar, hvor Annemarie Zacho-Broe blev fritaget for tjeneste.
Nyudnævnt
Ny sekretariatschef i Rebild Kommune
Maj Ragner Laursen er blevet ansat som chef for Fællescenter Sekretariat i Rebild Kommune, der varetager en lang række opgaver på tværs af den kommunale forvaltning. Hun kommer fra en stilling som sekretariatschef på Aalborg Universitet og starter den 11. maj.
Har du hørt?
Nordfynsk DF'er bliver løsgænger
Peder Gade Svensson, kommunalbestyrelsesmedlem i Nordfyns Kommune, har forladt Dansk Folkeparti og bliver løsgænger. Ifølge Fyens Stiftstidende har den afgående DF'er truffet sin beslutning, da han ikke blev opfordret til at genopstille som spidskandidat til KV21. Peder Gade Svensson er den 39. kommunalpolitiker, der har forladt DF siden KV17.
Rund Fødselsdag
Pernille Halberg Salamon
Kommunaldirektør i Hørsholm Kommune fylder 50 år 07. april
Fødselsdag
Nis Kasper Pedersen
Økonomichef i Faaborg-Midtfyn Kommune fylder 39 år 04. april
Fødselsdag
Steen Christiansen
Borgmester i Albertslund Kommune fylder 61 år 30. marts
Rund Fødselsdag
Egon Fræhr
Borgmester i Vejen Kommune fylder 70 år 29. marts
Farvel
Middelfarts arbejdsmarkedschef takker af
Per Rasmussen stopper den 1. april som arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune efter næsten 20 år på posten. Det skriver Fyens Stiftstidende. Jeanette Johansen, afdelingsleder for Job og Uddannelse, er blevet konstitueret som midlertidig afløser, mens jagten på en permanent løsning igangsættes snarest.
Fødselsdag
Jesper Frost Rasmussen
Borgmester i Esbjerg Kommune fylder 46 år 27. marts
Nyudnævnt
Ny direktør for velfærd og sundhed
38-årige Jes Svenninggaard afløser 1. maj Karin Holland som direktør for velfærds- og sundhedsområdet i Horsens Kommune. Jes Svenninggaard kommer fra en stilling som handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune, hvor han har været siden maj 2016. Inden da var han fem år i Silkeborg Kommune - blandt andet i tre år som leder af voksenhandicap-området. Den nye direktør bliver en del af Horsens Kommunes direktion.
Nyudnævnt
DGI ansætter tidligere kommunaldirektør
Benny Balsgaard, der tidligere har været kommunaldirektør i Langeland Kommune, er blevet ansat som kommunekonsulent i breddeidrætsorganisationen DGI. Det skriver Danske Kommuner. Benny Balsgaard skal i sin nye stilling hjælpe med at forbedre kontakten til kommunerne og styrke arbejdet med sundheden.
Har du hørt?
Basketballtræner springer til kommunalpolitikken
Efter fem succesrige år som cheftræner for aarhusianske Bakken Bears har Steffen Wich besluttet sig for at opsige sin stilling og at stille op til det kommende kommunalvalg. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben. Steffen Wich stiller op for Socialdemokratiet i Aarhus, men vil stadig være tilknyttet klubben i et eller andet omfang, oplyser han.
Ballade
Radikales spidskandidat i Vejle trækker sig
Det Radikale Venstres spidskandidat i Vejle Kommune, Dorte Søndermølle, har valgt at trække sig efter interne uenigheder i partiet. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. Dorte Søndermølle blev valgt med et meget snævert flertal i oktober 2020, men nu skal partiets medlemmer til april atter stemme om en ny kandidat.

Dagens Citat

DET ER EN LIDT MERE BøVLET MåDE AT ARBEJDE På
Kasper Glyngø (S) borgmester i Hedensted til Horsens Folkeblad , om at han selv og topledelsen i kommunen er sendt i corona-isolation

Seneste Nyheder

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger