Fødselsdag
Birgit S. Hansen
Borgmester (S) i Frederikshavn Kommune fylder 56 år 29. januar
Har du hørt?
Træder ud af DF-ledelse men bliver i kommunalpolitik
René Christensen skal være direktør for Dansk Akvakultur og stopper derfor som næstformand i Dansk Folkeparti. Den tidligere folketingspolitiker fortsætter dog sit arbejde som byrådsmedlem og viceborgmester i Guldborgsund Kommune.
Nyudnævnt
Furesø får ny velfærdsdirektør
Karen Nørskov Toke bliver ny velfærdsdirektør i Furesø Kommune fra 1. marts 2023. Hun er i dag konstitueret direktør i Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning. Karen Nørskov Toke bliver ansvarlig for Furesø Kommunes yngste børn i dagtilbud og skoler, de ældste borgere i ældreplejen og de mest udsatte borgere samt borgere med handicap på kommunens bosteder og aktivitetstilbud. Hun er er uddannet cand. scient. pol. og har en master i offentlig ledelse.
Dødsfald
Byrådsmedlem afgået ved døden
Byrådsmedlem i Greve Heidi Serny Jacobsen (S) er død efter nogle måneders sygdom, skriver sn.dk. Hun blev valgt til byrådet første gang i 2017 og gemnvalgt ved seneste kommunalvalg i 2021. Hun var formand for Social- og Handicapudvalget i Greve Kommune.
Fødselsdag
Ib Lauritsen
Borgmester (V) i Ikast-Brande Kommune fylder 59 år 27. januar
Har du hørt?
Kalundborg-politiker vil være næstformand i Nye Borgerlige
Kommunalbestyrelsesmedlem, Henriette Ergemann, vil være Nye Borgerliges næstformand. Det skriver Sn.dk. Henriette Ergemann er 48 år og fik 753 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021. Herefter fik hun posten som formand for Børn- og Familieudvalget.
Fødselsdag
Tomas Breddam
Borgmester (S) i Roskilde Kommune fylder 52 år 26. januar
Fødselsdag
Bent Hansen
Borgmester (V) i Gribskov Kommune fylder 61 år 24. januar
Fødselsdag
Søren Smalbro
Borgmester (V) i Hjørring Kommune fylder 58 år 22. januar
Farvel
Personfnidder får S-medlem til at forlade byrådsgruppen
Byrådsmedlem i Dragør Kommune Lisbeth Dam Larsen (S) har meldt sig ud af partiet og bliver løsgænger, skriver AmagerLiv. Baggrunden er længere tids mistillid og personfnidder byrådsgruppens medlemmer imellem.
Farvel
Konservative bliver en færre i Helsingør byråd
Byrådsmedlem i Helsingør Kommune Thomas Kok meddeler ifølge sn.dk, at han melder sig ud af den konservative byrådsgruppe og bliver løsgænger. Det sker efter længere tids utilfredshed med gruppens manglende fokus på kulturarv, historie, natur og kulturliv.
Farvel
S mister byrådsmedlem på Bornholm
Jonna Nielsen forlader Socialdemokratiet og bliver løsgænger i Bornholm Kommunes kommunalbestyrelse. Jonna Nielsen, der også er formand for 3F Bornholm, siger til Bornholms Tidende, at hun ikke kan identificere mig med eller bakke op om "nogle beslutninger om partiets fremtid".
Fødselsdag
Søren Hartmann Hede
Administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune fylder 46 år 22. januar.
Rund Fødselsdag
Stephanie Storbank
Borgmester (V) i Billund Kommune fylder 40 år 20. januar
Nyudnævnt
Kommunal chef forlader kommunen for direktørstilling
Mads Stendorf Hansen tiltrådte 1. januar som ny direktør for Danhostel, samtidig er han fratrådt sin stilling som kultur- og fritidsschef i Aabenraa Kommune. Det skriver Altinget.dk. Mads Stendorf Hansen skal trække på sine lange erfaringer fra det kommunale, hvor han har arbejdet som chef for kultur- og fritids forvaltninger igennem i alt 13 år, senest i Aabenraa Kommune.
Har du hørt?
Frederiksberg får ny borgmesterkandidat til maj
53-årige Nikolaj Bøgh har stillet sig til rådighed som borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg. Det skriver TV 2 Kosmopol. Han er ifølge politisk kommentator Pia Allerslev, som også har øje på Anders Storgaard, favorit til at blive konservativ borgmesterkandidat. Nikolaj Bøgh indtrådte i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg i 2012 og er siden blevet genvalgt.
Har du hørt?
Frederiksberg får ny borgmesterkandidat til maj
53-årige Nikolaj Bøgh har stillet sig til rådighed som borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg. Det skriver TV 2 Kosmopol. Han er ifølge politisk kommentator, Pia Allerslev, som også har øje på Anders Storgaard, favorit til at blive konservativ borgmesterkandidat. Nikolaj Bøgh indtrådte i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg i 2012 og blev genvalgt i 2013, 2017 og 2021.
Fødselsdag
Finn G. Johansen
Kommunaldirektør i Assens Kommune fylder 51 år 18. januar
Fødselsdag
Lars Clement
Kommunaldirektør i Skanderborg Kommune fylder 49 år 16. januar.
Har du hørt?
DF igen repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Struer
Byrådsmedlem i Struer Kommune Henrik Thinggaard blev ved kommunalvalget valgt for Nye Borgerlige. Siden blev han træt af partiet og blev løsgænger. Nu skriver TV Midtvest, at han har meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Dermed er partiet nu igen repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Struer.
Har du hørt?
Viceborgmester i Fredericia valgt til endnu en vigtig post
Susanne Eilersen, som er viceborgmester i Fredericia Kommune, er blevet valgt til endnu en vigtig post i DF, hvor hun bliver ny landskasserer. Susanne Eilersen skal være med til udvikle partiets landsorganisation med Danske Folkepartis nye partisekretærer.
Farvel
Venstres viceborgmester i Hillerød skal afløses
Klaus Markussen (V) har meddelt, at han til næste kommunalvalg ikke længere vil være spidskandidat for Venstre. Det skriver Sn.dk. Beslutningen er blevet taget, efter Venstre fik et valg med stor tilbagegang. Klaus Markussen har ved fire valg stået øverst på Venstres kandidatliste, men denne gang skal der findes en anden. De to byrådsmedlemmer Dragan Popovic og Annette Rieva meldte sig allerede for et år siden som kandidater til at blive partiets borgmesterkandidat - og Dan Riise har også nu tilføjet sit navn til listen.
Fødselsdag
Peter Hansted
(S) borgmester i Ærø Kommune fylder 67 år 12. januar
Har du hørt?
Byrådsmedlem bliver partisekretær i Dansk Folkeparti
33-årige byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune, Simon Vanggaard, bliver partisekretær i sit parti Dansk Folkeparti. Partiets hovedbestyrelse har ifølge TV Midtvest valgt ham til partisekretær sammen med Chris Bjerknæs. DF har som noget specielt i dansk politik valgt at have to partisekretærer. Bjerknæs får sin daglige gang på Christiansborg, mens Vanggaard vil opholde sig i et nyt partikontor et sted i det midtjyske.
Jobskift
Fra chef til direktør i nabokommune
Jens Lerager er ny erhvervsdirektør i Holbæk Erhvervsforum. Han kommer fra en stilling som erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd. Jens Lerager afløser direktøren gennem de seneste 17 år, Kenny Jensby, der er gået på pension.
Har du hørt?
Topchef i Aarhus stopper
Økonomidirektør i Århus Kommune Peter Pedersen har valgt at træde tilbage med udgangen af maj efter 11 år på posten. Han er 67 år og udtaler i en meddelelse, at "tiden er inde til at træde tilbage." Efter 1. juni fortsætter Peter Pedersen på deltid med en specialopgave for Aarhus Kommune med fokus på at nedbringe kommunens eget forbrugsbaserede klimaaftryk.
Fødselsdag
Ole Vind
(V) borgmester i Hedensted Kommune fylder 59 år 10. januar.
Har du hørt?
V-politiker går til Liberal Alliance
To Venstrepolitikere i Kerteminde byråd bliver til én. Bettina Eriksen har valgt at skifte til Liberal Alliance, og det gør hun sammen med lokalformand Bo Sandberg. "Vi savner en klar liberal borgerlig stemme i Kerteminde Kommune, og det har vi nu taget konsekvensen af," siger de i en pressemeddelelse.
Nyudnævnt
Thisted Kommune får ny havnechef
43-årige Søren Zohnesen, som siden maj 2022 har været konstitueret direktør for Hanstholm Havn, er fra årsskiftet udnævnt som ny havnechef. Han har tidligere været havneassistent og tiltrådte i 2020 en stilling som vicedirektør og driftschef. Søren Zohnesen blev konstitueret direktør for Hanstholm Havn efter at daværende direktør, Niels Skeby, forlod stillingen.
Har du hørt?
Politiker melder sig ud af Nye Borgerlige og bliver løsgænger
Efter et år som valgt for Nye Borgelige har Thomas Vedsted valgt at melde sig ud af partiet. Han bliver derfor løsgænger i Haderslev Kommunalbestyrelse. Thomas Vedsted brud med partiet handler udelukkende om partiets ageren på den landspolitiske scene.
Jobskift
En chef vender hjem
Efter job i en række kommuner vender Britta Bjerregaard Pørksen tilbage til hjemstavnen, når hun bliver ny chef for Plan & Byggeri i Viborg Kommune. Hun har tidligere været ansat i kommunen, men har siden 2014 senest været centerchef for Plan, Byg og Vej i Rebild Kommune, og før det som henholdsvis teamleder i Skive Kommune og planchef i Randers Kommune.
Har du hørt?
Eneste NB'er i København skifter parti
Niels Peder Ravn, som er Nye Borgerliges eneste mandat i Københavns Borgerrepræsentation, har forladt partiet. Skiftet skyldes ikke den seneste tids interne problemer i Nye Borgerlige, men at det er svært at udvise "borgerlig anstændighed" i partiet, siger han. Niels Peder Ravn vil i stedet fremover repræsentere Det Konservative Folkeparti.
Nyudnævnt
Struer får ny havnechef
Ole Schmidt er den nye havnechef, der tiltræder ved Struer Havn 1. februar. Han har de seneste 20 år arbejdet i mediebranchen, blandt andet som salgschef i de lokale mediehuse. Han bor lokalt og er selv flittig bruger af havnen med fast plads til familiens båd gennem mange år.
Nyudnævnt
Henter ny børne- og familiechef i nabokommune
Et enigt ansættelsesudvalg i Brønderslev har ansat Lone Hestvang som ny børne- og familiechef. Hun tiltræder 1. februar. Lone Hestvang kommer fra en lignende stilling i Frederikshavn Kommune. Hun har tidligere været chef i Vesthimmerland Kommune og haft en lederstilling i det tidligere Nordjyllands Amt.
Nyudnævnt
Brønderslev får ny skole- og dagtilbudschef
Et enigt ansættelsesudvalg i Brønderslev har ansat Kristine Fooken Jensen som ny skole- og dagtilbudschef. Hun tiltræder 1. februar. Kristine Fooken Jensen kommer fra en stilling som skole- og dagtilbudschef i Skive Kommune, som hun kun har haft siden 1. august. Hun har tidligere været skoleleder i Jammerbugt Kommune og chef/leder i Hjørring Kommune samt på UCN.
Nyudnævnt
Ny fritids- og kulturchef til Høje-Taastrup
Poul Knopp Damkjær tiltræder som ny fritids- og kulturchef i Høje-Taastrup Kommune 16. januar. Han skal blandt andet stå i spidsen for kommunens fritids- og kulturliv med events, biblioteker, kulturcenter, medborgerhuse og Taastrup Teater & Musikhus. Poul Knopp Damkjær har siden 2009 været kultur- og idrætschef i Roskilde Kommune, og inden da var han netop også fritids- og kulturchef i Høje-Taastrup Kommune.
Farvel
Politiker forlader byråd og går på pension
67-årige Ebbe Jens Ahlgren (V), som har siddet i byrådet i Slagelse siden kommunalvalget 2017, forlader byrådet 1. april. Han flytter fra kommunen og går på pension. Det skriver Sn.dk. Det er førstesuppleant, Anja Nielsen (V), som indtræder i byrådet.
Jobskift
Ny klimachef i Favrskov
Afdeling for Klima og Projekter i Favrskov Kommune, der er nyoprettet, får Mette Korsgaard Harbøll som chef. Hun kommer fra en stilling som leder af Klimasekretariatet i Randers Kommune og begynder sit nye job 1. februar.
Ballade
Farvel: K-politiker smækker med døren til rådhuset
Byrådsmedlem i Thisted Kommune Per Skovmose (K) beskylder forvaltningen for at bryde fortrolighed i sag, og han har derfor valgt at træde ud af det politiske arbejde i byrådet. Striden med forvaltningen skyldes en henvendelse fra ham, og Skovmose mener, han er blevet svigtet i forhold til behandlingen af hans forespørgsel.
Nyudnævnt
Ny chef i Hofor hentes internt
Brian Hansen er udnævnt til direktør for Vand og Spildevand i Danmarks største forsyningsselskab, Hofor. Han bliver forfremmet fra samme afdeling, hvor han har været planchef i syv år. Selskabet ejes i fællesskab af Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk kommuner.
Fødselsdag
Fødselsdag
Kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune fylder 48 år 3. januar.
Fødselsdag
Fødselsdag
Kommunaldirektør i Halsnæs Kommune fylder 54 år 1. januar.
Fødselsdag
Fødselsdag
Kommunaldirektør i Halsnæs Kommune fylder 54 år 1. januar.
Fødselsdag
Henning Haahr
Kommunaldirektør i Odder Kommune fylder 57 år 29. december.
Fødselsdag
Peter Kjærsgaard Pedersen
Kommunaldirektør i Brøndby Kommune fylder 55 år 29. december.
Fødselsdag
Søren S. Steensen
Kommunaldirektør i Brønderslev Kommune fylder 66 år 26. december.
Fødselsdag
Ole Bondo Christensen
(S) Borgmester i Furesø Kommune fylder 65 år 23. december
Har du hørt?
Skanderborg-borgmester i spidsen for 12 kommuner
Skanderborg Kommunes borgmester Frands Fischer (S) er ny formand for Business Region Aarhus, hvor kommunerne Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus samarbejder politisk om at skabe bedre vilkår for de østjyske virksomheder. Frands Fischer afløse Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard på posten.
Farvel
Centerchef fratræder øjeblikkeligt
Tine Hammer stopper som centerchef for Børn og Familie i Struer Kommune med øjeblikkelig virkning. Det fortæller direktør Lotte Junker Pedersen, der efter gensidig aftale ikke vil fortælle mere om fratrædelsen.
Farvel
Eneste medlem i Roskilde fra Nye Borgerlige forlader partiet
Efter en intern strid mellem byrådsmedlem Lars Holst Kruse og lokalformand Kim Lindberg har Roskilde byråds eneste medlem af Nye Borgerlige valgt at forlade partiet. Han fortsætter som løsgænger.

Dagens Citat

ENHVER SNAK OM, AT DER IKKE ER RåD TIL VELFæRD, DET ER SLUDDER
Niels Højberg ledelsesekspert og rådgiver, Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse og tidl. stadsdirektør , om bomstærk dansk økonomi - på Børn & Unge Topmøde i Aalborg

Seneste Nyheder