Fødselsdag
Morten Knudsen
Kommunaldirektør i Allerød kommune fylder 53 år 20. september
Kommunalvalget '21
Frie Grønne stiller ikke op til KV21
Når KV21 til november løber af stablen, bliver det uden Frie Grønnes deltagelse. Partiet vil ifølge Altinget i stedet fokusere på folketingsvalget. Det bekræfter bestyrelsesforperson Niko Grünfeld, som således ikke genopstiller til Københavns Kommunes borgerrepræsentation. Niko Grünfeld blev kulturborgmester i København for Alternativet for en kort stund efter KV17, inden han måtte trække sig oven på en række uheldige sager.
Nyudnævnt
Holstebro fastansætter konstitueret chef
Anette Colding Brun, der den 1. april blev konstitueret i stillingen som sundheds- og ældrechef i Holstebro Kommune, er blevet fastansat i sin stilling. Anette Colding Brun har været ansat i Holstebro Kommune siden 2003. Inden konstitueringen som sundheds- og ældrechef var hun sekretariatschef i Sekretariatet for Social og Sundhed.
Kommunalvalget '21
S-udvalgsformand trækker sig
Morten Gjerskov (S), byrådsmedlem og formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, stiller ikke op til KV21 alligevel. Det skyldes ifølge Sjællandske Nyheder, at han er utilfreds med besparelser på socialområdet i det seneste budgetforlig. 43-årige Morten Gjerskov, der har været udvalgsformand i 14 år, forlader dog ikke Socialdemokratiet og udelukker ikke, at han måske vender tilbage til kommunalpolitik på et senere tidspunkt.
Nyudnævnt
Komponent henter tidligere kommunaldirektør
Kommunernes udviklingscenter Komponent har ansat tidligere kommunaldirektør i Albertslund Kommune, Jette Runchel. Hun skal arbejde med blandt direktionsforløb og talentudvikling blandt offentlige ledere og være være med til at udvikle tilbud til kommunalpolitikere. Derudover bliver hun også tilknyttet som underviser på Den Offentlige Lederuddannelse.
Rund Fødselsdag
Henrik Rasmussen
(K) Borgmester i Vallensbæk Kommune fylder 50 år 18. september
Kommunalvalget '21
Venstremand følger Støjberg ud ad døren
67-årige Allan Clifford Christensen fra Viborg Kommune, der har været byrådsmedlem for Venstre i 19 år, stiller ved KV21 op for Viborglisten i stedet. Han forklarer i en SMS til TV Midtvest, at beslutningen om at droppe Venstre er blevet truffet i sympati med Inger Støjberg, som forlod partiet i februar. Allan Clifford Christensens afgang efterlader Venstre med ni repræsentanter i Viborg.
Farvel
Byrådsveteran takker alligevel af
Poul Egelykke (V), der har siddet i Vejens byråd siden 1994, har endeligt besluttet sig for at indstille den kommunalpolitiske karriere. Det skriver JydskeVestkysten. 74-årige Poul Egelykke meddelte allerede i februar, at han ikke ville genopstille, men "kræfter i partiet" fik ham overtalt til alligevel at stille op. Men nu har han altså alligevel truffet beslutningen om, at nok er nok. Således stiller Venstre ved KV21 op med blot 17 kandidater i kommunen sammenlignet med 25 ved KV17.
Har du hørt?
Borgmester stiller op til regionsrådet
Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), har besluttet sig for at stille op til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. Hun skriver på Facebook, at hun springer til i stedet for 81-årige Per Tærsbøl (K), som ikke genopstiller efter 48 år i politik. Benedikte Kiær har før siddet i regionsrådet fra 2006 til 2010.
Nyudnævnt
Sønderborg ansætter midlertidig direktør
I den næste tid bliver det Tønders tidligere kommunaldirektør Klaus Liestmann, der skal agere direktør for social- og seniorområdet i Sønderborg. Han erstatter den tidligere direktør Helle Mønsted Nielsen. Ansættelsen af Klaus Liestmann er dog kun midlertidig og udløber i april 2022, hvor kommunen forventer at have fundet en fast afløser.
Kommunalvalget '21
Borgmesterkandidat skal i Folketinget under valgkampen
Anne Madsen (S), der for tiden fører valgkamp og håber på at vinde borgmesterposten i Sorø Kommune, får nu ekstra travlt. Som førstesuppleant i Folketinget skal hun nemlig afløse Tanja Larsson (S), der forventes at gå på barsel i slutningen af oktober. Men i Anne Madsens optik trumfer borgmesterkandidaturet alligevel folketingspladsen, fastslår hun overfor TV2 Øst.
Farvel
S-rådmand takker af
Hans Henrik Henriksen (S), rådmand i Aalborg, stiller alligevel ikke op til næste byrådsvalg. Det skriver Nibe Avis, som meddeler, at Hans Henrik Henriksen har truffet sin beslutning, da han ønsker at tilbringe mere tid med familien. Hans Henrik Henriksen har siddet i byrådet siden 2005.
Kommunalvalget '21
LA-spids trækker sig grundet dårligt arbejdsmiljø
Louise Brown, Liberal Alliances spidskandidat i Randers, har trukket sig fra KV21. Hun forklarer i en pressemeddelelse, at både byråd og embedsværk længe har været præget af et dårligt arbejdsmiljø, som hun ikke længere kan se sig selv i. Partifællen Louise Helmund overtager Louise Browns spidskandidatur, mens hun fortsat stiller op til regionsrådet.
Kommunalvalget '21
Ekskluderet venstremand stifter lokalliste i Odense
Johnny Killerup, der for nylig blev ekskluderet fra Venstre i Odense, har valgt at stifte sin egen lokalliste. Partiet får navnet Liberaterne og vil foruden Johnny Killerup tælle fire andre kandidater, som ikke er blevet præsenteret endnu. Johnny Killerup blev ekskluderet fra Venstre i slutningen af august, efter at han i et interview ikke kunne afvise, at han ville pege på sig selv som borgmester, hvis han fik flest stemmer.
Kommunalvalget '21
Kendt byrådsmedlem trækker sig fra V i Randers
Den tidligere håndboldstjerne Katrine Fruelund har besluttet sig for ikke at genopstille for Venstre i Randers, da hun har fået nyt fuldtidsjob og derudover har travlt med familien. Det fremgår af en pressemeddelelse fra partiet. Katrine Fruelund var med 810 stemmer den tredjestørste stemmesluger i partiet ved KV17.
Har du hørt?
Radikal kandidat dropper KV21 på grund af MeToo-håndtering
Morten Munch Jespersen, der efter planen skulle have været opstillet for Radikale Venstre i København ved KV21, vil ikke længere være at finde på stemmesedlen. Han har trukket sig grundet utilfredshed med partiets håndtering af den rapport, som skulle kortlægge omfanget af sexisme i partiet. Det skriver han i et opslag på Facebook, hvor han også kritiserer partiets manglende evne til at håndtere kritik. Morten Munch Jespersen, der også er medlem af De Radikales hovedbestyrelse, agter dog ikke at forlade partiet.
Kommunalvalget '21
LA i Tønder peger på ny spids
Blot to måneder før KV21 har Liberal Alliance valgt at pege på en ny spidskandidat i Tønder. Således bliver det ifølge JydskeVestkysten 33-årige Jon Bak Fabricius, som skal repræsentere partiet til valget. Det lå ellers i kortene, at det var partiforeningsformand Birthe Frikke, der skulle repræsentere LA som spids igen. Hun vil stadig være at finde på listen, men er trådt et skridt tilbage for at gøre plads til en ny generation, fortæller hun.
Kommunalvalget '21
Erfaren venstremand genopstiller i Gribskov
Efter 11 år i Københavns borgerrepræsentation har Venstre-politikeren Flemming Steen Munch forladt hovedstaden til fordel for sit sommerhus i Gribskov. Men det er ifølge Sjællandske Nyheder ikke ensbetydende med, at den 74-årige kommunalpolitiker opgiver den politiske karriere. For nu vil Flemming Steen Munch i stedet være at finde på Venstres kandidatliste til KV21 i Gribskov Kommune, forklarer han selv.
Kommunalvalget '21
Tidligere borgmester genopstiller i Hillerød
Ole Roed Jakobsen (V), der fra 2004 til 2007 var borgmester i Skævinge Kommune, vil tilbage i kommunalpolitik. Han stiller derfor op i Hillerød til KV21. Det skriver Sjællandske Nyheder. 58-årige Ole Roed Jakobsen opgav kommunalpolitikken i 2009, hvor han blev branchedirektør i Danske Bedemænd.
Fødselsdag
Anders Lundsgaard
Direktør for Børn og Unge i Billund Kommune fylder 43 år 13. september
Fødselsdag
Torben Hansen
(S) Borgmester i Randers Kommune fylder 56 år 11. september
Har du hørt?
Afdød borgmester hædres med sti
I Tønder ønsker et enigt midtbyudvalg at navngive en gang- og cykelsti "Borgmester Laurids Rudebecks Allé" efter kommunens afdøde tidligere borgmester. Det skriver Jydskevestkysten. Stien, der går langs Vidåen, er ifølge Laurids Rudebecks datter oplagt, da han cyklede ad netop den sti til og fra sit arbejde på rådhuset. Venstremanden Laurids Rudebeck var borgmester fra 2009 og til sin død i 2016.
Kommunalvalget '21
Egenrådig NB-kandidat smidt ud
Thomas Jessen, der efter planen skulle være stillet op for Nye Borgerlige i Svendborg til KV21, er blevet smidt ud af partiet, fordi han har kørt sololøb. Det skriver Fyens Stiftstidende. Thomas Jessen har skrevet læserbreve uden at lade partiet læse dem igennem og ført valgkamp på byens torv uden at annoncere det til partiets ledelse. Og det var altså mere, end hvad partiet kunne tillade, bekræfter spidskandidat Henrik Tørnqvist Lauridsen. Thomas Jessen har som konsekvens meldt sig ind i lokallisten Vi Lokale Demokrater, som han agter at stille op for i stedet.
Kommunalvalget '21
Tre klip i kortet bremser ung udvalgsformand
Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget i Struer Byråd samt repræsentant i Region Midtjylland, kommer ikke til at genopstille de næste tre år. Det skyldes ifølge Holstebro-Struer Dagbladet, at han har fået tre klip i kørekortet og derved har mistet sin valgbarhed ifølge loven. Borgmester Viggo Lynghøj (S) stiller op i stedet for 32-årige Lars Møller Pedersen til regionsrådsvalget, mens en afløser til KV21 endnu ikke er fundet.
Nyudnævnt
Ny direktør i Billund Vand & Energi
Thomas Kruse Madsen er blevet ansat som ny direktør for Billund Vand & Energi. Det sker efter, at Ole P. Johnsen i april opsagde sin stilling gennem 10 år. Thomas Kruse Madsen kommer senest fra en stilling som forsyningschef ved Ikast-Brande Spildevand.
Kommunalvalget '21
Bornholms eneste lokalliste vælger ny spids
Den eneste lokalliste i Bornholms byråd, Bornholmerlisten, har udvalgt Kirstine van Sabben som ny spids. Det skriver Bornholms Tidende. Den tidligere konservative lokalpolitiker stillede også op for Bornholmerlisten ved KV17, hvor hun med 624 stemmer formåede at overhæle partiets daværende spids, Carl Ilsøe. Foruden Kirstine van Sabben stiller fire andre kandidater op for Bornholmerlisten.
Har du hørt?
Yngste mand stopper i byråd
Byrådsmedlem Morten Bast Hall (K) i Hørsholm Kommune udtræder af byrådet med virkning fra 23. september. Morten Bast Hall flytter fra kommunen og havde i forvejen bestemt sig for ikke at genopstille ved KV21, skriver Sjællandske Medier Hørsholm. Han var byrådets yngste mand, da han som 18-årig blev valgt ind ved KV17. Han erstattes i byrådet af Konservatives førstesuppleant Esben Dyekjær.
Kommunalvalget '21
EL-rådmand i Aalborg sygemeldt
Lasse Olsen (EL), rådmand for miljø og energi i Aalborg, er blevet sygemeldt med stress. Det oplyser han på Facebook. Han afløses af gruppeformand og spidskandidat Per Clausen, som også tidligere tog tjansen, da Lasse Olsen var på forældreorlov.
Nyudnævnt
KL henter ny kontorchef
KL har ansat Nanna Skovgaard som ny kontorchef for sundheds- og ældreområdet. Hun kommer fra en stilling i Region Hovedstaden som enhedschef i Center for Sundhed og har tidligere været digitaliseringschef i Sundhedsministeriet. Nanna Skovgaard tiltræder den 1. oktober.
Fødselsdag
Steen Vindum
(V) Borgmester i Silkeborg Kommune fylder 54 år 5. september
Farvel
Mikael Henrik Wern
Beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand og Redning, Mikael Henrik Wern, har sagt sin stilling op og fratræder med udgangen af september. "Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget Mikael Henrik Werns opsigelse. Jeg indkalder derfor snarest beredskabskommissionen. Vi skal have sat processen i gang med at finde en ny direktør, så vi kan sikre et solidt og stærkt beredskab i de fem ejerkommuner," siger formanden for beredskabskommissionen, John Schmidt Andersen (V), borgmester i Frederikssund Kommune. Frederiksborg Brand og Redning dækker Frederikssund, Halsnæs, Egedal, Hillerød og Furesø kommuner.
Nyudnævnt
Hærvejens forening ansætter sekretariatschef
Foreningen Udvikling Hærvejen har ansat Mikkel von Seelen som sekretariatschef. Foreningen blev i april dannet af 15 kommuner med henblik på blandt andet at udvikle vandre- og cykelruter langs Hærvejen. Mikkel von Seelen kommer fra et job som afdelingsleder ved DGIs landskontor og tiltræder stillingen den 1. oktober.
Farvel
Sønderborg-direktør trækker sig
Sønderborg Kommunes direktør for Job og Velfærd, Helle Mønsted Nielsen, har valgt at trække sig fra sin stilling med omgående virkning og fortsætter i stedet som seniorkonsulent. Ifølge hende handler det om rettidig omhu, da hun længe har ønsket at omlægge sit arbejdsliv. Kommunaldirektør Tim Hansen og økonomidirektør Lisbeth Hansen kommer til at varetage Helle Mønsted Nielsens pligter, indtil en ny kandidat er fundet.
Nyudnævnt
Endnu en ny chef på plads i Fredericia
Der har i løbet af det seneste år været gang i udskiftningen i Fredericia Kommune, og nu er der også blevet hentet en ny økonomichef. Valget er faldet på Anne Marie Muff, der kommer fra en stilling som økonomichef i Herning Kommune. Hun erstatter Tommy Abildgaard, der efter en advokatundersøgelse blev fyret samtidig med kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe tilbage i april.
Nyudnævnt
Rebild Kommune henter ny chef i Skive
Britta Bjerregaard Pørksen er blevet ansat som chef for Center Plan, Byg og Vej i Rebild Kommune. Hun kommer fra en stilling som teamleder i Skive Kommune og erstatter Maibritt Lykkegaard, der før sommerferien lavede det modsatte skifte, da hun blev tilbudt en stilling som teknisk direktør i Skive. Britta Bjerregaard Pørksen tiltræder sin nye stilling den 1. oktober.
Kommunalvalget '21
Kristian Hegaards afløser er fundet
Marianne Bredgaard Karlsson (R) er indtrådt i Fredensborg Byråd, hvor hun afløser Kristian Hegaard, som forlod både byråd og Christiansborg i midten af august. Derudover indtræder Marianne Bredgaard Karlsson også som medlem af Kulturudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, samt Venskabsbyforum. Marianne Bredgaard Karlsson fik 187 stemmer ved kommunalvalget i 2017, hvilket ikke var nok til at sikre én af partiets tre pladser i kommunen.
Nyudnævnt
Ny direktør for Beredskab Fyn
Søren Ipsen er blevet ansat som ny beredskabsdirektør for Beredskab Fyn. Han kommer fra en chefstilling i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring under ATP og har før blandt andet været beredskabschef i Kolding Kommune og vicedirektør i Trekantområdets Brandvæsen. Søren Ipsen tiltræder den 1. november.
Fødselsdag
Marie Stærke
(S) Borgmester i Køge Kommune fylder 42 år 31. august
Nyudnævnt
Ny vicedirektør for Aalborgs Miljø- og Energiforvaltning
Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune har ansat 60-årige Jakob Bisgaard som ny vicedirektør. Han kommer fra en stilling som direktør for Teknik og Kultur i Struer Kommune og har før det blandt andet være direktør for Vækst og Udviklingsforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Han tiltræder den 1. oktober.
Kommunalvalget '21
Venstre i Odense ekskluderer ambitiøs byrådskandidat
Johnny Killerup (V) vil ikke længere være at finde på stemmesedlen til KV21, når borgerne i Odense skal sætte deres kryds. Det sker efter, at han under et indslag på TV 2 Fyn i fredags udtalte, at han ville tage borgmesterposten, hvis han fik flest stemmer. Det faldt ikke i god jord hos Venstres borgmesterkandidat Christoffer Lilleholt, og ved et møde i søndags valgte partiets vælgerforening at ekskludere den selvudnævnte spids.
Kommunalvalget '21
"Moderaterne" i Gribskov søger uden held under Løkkes faner
I Gribskov Kommune får vælgerne som de eneste i landet mulighed for at stemme på Moderaterne til KV21. Men det er ikke den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti, som der er tale om. Det er derimod "Moderaterne i Gribskov", som den tidligere venstrekandidat Peter Agerbo stiller op for ifølge lokalmediet Gribskovonline. Peter Agerbo har ingen officiel forbindelse til Moderaterne, men ønsker at blive en del af partiet efter KV21. Det afviser Moderaternes sekretariatsleder, Jakob Engel-Schmidt, dog over for DK Nyt, da Moderaterne slet ikke har noget ønske om at være repræsenteret ved KV21.
Ballade
Støjberg-støtter forlader Venstre
I Mariagerfjord Kommune er tre nu tidligere Venstrepolitikere fortid. De tre udbrydere har i stedet dannet Mariagerfjordlisten, og de håber naturligvis på at komme i byrådet ved KV21. Til B.T. siger listens spidskandidat, Jens Madsen, der er nuværende formand for Udvalget for Børn og Familie: "Vi kan ikke længere stå inde for det, Venstre laver på Christiansborg. Når vi skal føre valgkamp om lidt, vil jeg ikke gå rundt og forsvare Jakob Ellemann-Jensens linje." Inger Støjberg, der er bosat i Mariagerfjord Kommune, siger til avisen, at hun bakker fuldt op om den nye lokalliste.
Fødselsdag
Rasmus Søren Bjerregaard
Kommunaldirektør i Holbæk Kommune fylder 52 år 31. august
Kommunalvalget '21
Ny S-spids i Gribskov Kommune
Efter Mikkel Andersen i sidste uge trak sig fra posten under dramatiske forhold, er Morten Dahlberg onsdag blevet valgt som Socialdemokratiets nye spidskandidat i Gribskov Kommune. Det er ifølge Frederiksborg Amts Avis blevet besluttet ved en generalforsamling, hvor 35 ud af 40 fremmødte medlemmer sagde god for den nye spids. Socialdemokratiet bakkede ved KV17 op om borgmester Anders Gerner Frost fra partiet Nytgribskov, men Morten Dahlberg udtaler, at han ikke agter at ligge sig fladt ned denne gang.
Kommunalvalget '21
Verdensmester stiller op for Venstre
Den tidligere verdensmester og OL-deltager i moderne femkamp, Pernille Svarre, stiller op til KV21 for Venstre i Hillerød Kommune. Pernille Svarre har boet i kommunen de sidste 30 år, og hun har tidligere været politisk aktiv i den internationale femkampunion. Hun siger til Sjællandske Medier, at mærkesagerne udspringer af de erfaringer, hun har gjort sig som sportsudøver og erhvervsdrivende i event-branchen.
Kommunalvalget '21
V-kandidat blev ikke spids: Trækker sig helt ud
Line Berner, byrådsmedlem for Venstre i Varde byråd, kan ikke bakke op om spidskandidat Mads Sørensen, så hun har besluttet, at hun slet ikke genopstiller ved KV21. Hun var blandt kandidaterne som partiets borgmesterkandidat tidligere i år, men tabte til Mads Sørensen. Hun siger til JyskeVestkysten: "Mads har vores partis og medlemmers opbakning. Det har jeg respekt for. Så er den ikke meget længere. Jeg nødt til at trække mig, når jeg ikke kan bakke op om vores spidskandidat."
Fødselsdag
Jesper Kaas Schmidt
Kommunaldirektør i Randers Kommune fylder 56 år 28. august
Fødselsdag
Ole Wej Petersen
(S) Borgmester i Ærø Kommune fylder 65 år 28. august
Har du hørt?
Protest mod Enhedslisten
Byrådsmedlem i Stevns Kommune Jan Jespersen blev valgt ind i 2017 for Enhedslisten. Men han blev vraget som lokal spidskandidat for partiet til KV21. Så blev han løsgænger, og nu har han bestemt sig for at stille op ved KV21 for SF. Jan Jespersen oplyser til Stevnsbladet, at "det irriterede mig mere og mere, at fire medlemmer af Enhedslisten skulle bestemme over min fremtid i politik."
Farvel
Fratræder som chef for Social og Familie i Syddjurs
I gensidig forståelse med direktionen i Syddjurs Kommune, har Anne Mette Have Rasmussen valgt at fratræde sin stilling som chef for Social og Familie. Direktør Katrine Axél varetager ansvaret som chef for Social og Familie, indtil stillingen igen er besat med en ny chef.

Dagens Citat

"VI HAR INGEN CHANCE FOR AT OVERHOLDE AFTALEN, NåR MINISTEREN BLANDER SIG På DEN MåDE!"
Michael Ziegler (K) borgmester i Høje-Taastrup og KL-udvalgsformand , om at indenrigsministeren går ind i debat om økonomiaftalens service- og anlægsramme for kommunerne

Seneste Nyheder

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: