Fødselsdag
Niels Nybye Ågesen
Kommunaldirektør i Vejle Kommune fylder 65 år 27. september.
Fødselsdag
Jesper Würtzen
Borgmester (S) i Ballerup Kommune fylder 57 år 26. september
Fødselsdag
Sophie Hæstorp Andersen
Overborgmester (S) i Københavns Kommune fylder 48 år 26. september
Jobskift
Ny Teknik- og Miljødirektør på Ærø
Ærø kommune får ny Teknik- og Miljødirektør per 1. november 2022, hvor Peter Michael Nielsen tiltræder. Han kommer fra en stilling som Plan og Kulturchef i Assens Kommune, hvor han bl.a. har ansvaret for Assens Kommunes samlede plan- og byggeområde.
Fødselsdag
Lars Holte
Kommunaldirektør i Høje-Taastrup Kommune fylder 63 år 26. september.
Fødselsdag
Peter Sørensen
(S) Borgmester i Horsens Kommune fylder 56 år 25. september
Har du hørt?
Børne- og familiechef fratrådt med øjeblikkelig virkning
Ifølge Nordjyske er børne-og familiechef Inge Gorm Andersen ikke længere ansat hos Brønderslev Kommune, og hun er stoppet med øjeblikkelig virkning. "Fra politisk side har man ønsket en anden profil. Derfor er der lavet en gensidig aftale om fratrædelse," siger kommunaldirektør Søren Steensen til Nordjyske. Avisen kæder hendes fratrædelse sammen med en række 'møgsager'. Inge Gorm Andersen har været chef i afdelingen siden 1. juni 2011, og hun var tidligere faglig leder i afdelingen.
Jobskift
Helsingør ansætter ny leder for dagtilbudsområdet
1. oktober tiltræder Helene Horsbrugh som ny leder for dagtilbudsområdet i Helsingør Kommune. Hun kommer fra en stilling som faglig leder og souschef i Center for Børn og Unge i Vallensbæk Kommune og har desuden erfaring fra stillinger på det sociale børne- og familieområde, herunder bl.a. som udviklingschef og leder af PPR i den grønlandske hovedstadskommune.
Nyudnævnt
Skive finder chef internt
Kristian Eeg Smidt bliver Skive Kommunes nye økonomichef fra den 1. november. Han er på nuværende tidspunkt budget- og analyseleder i Skive Kommune økonomiafdeling. Det skriver Skive Folkeblad.
Fødselsdag
Søren Hansen
Kommunaldirektør i Lyngby-Taarbæk Kommune fylder 56 år 23. september.
Fødselsdag
Britt Jensen
(S) Borgmester i Rødovre Kommune fylder 52 år 23. september
Har du hørt?
Byrådsmedlem forlader Socialdemokratiet
Socialdemokratiets holdning til blandt andet forbud mod tørklæder i folkeskolen, har fået byrådsmedlem i Odense, Abdinoor Adam Hassan, til at forlade Socialdemokratiet - et parti han har været medlem af i 11 år. "Det Danmark jeg gerne vil se, er ikke det Danmark Mette Frederiksen taler for, desværre, siger den nu tidligere socialdemokrat til TV2 Fyn.
Farvel
Direktør i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen stopper
Efter 10 år som direktør i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, har Katja Kayser valgt at stoppe på posten. Det skriver hun på LinkedIn. "Det har været både udviklende, hæsblæsende og imponerende at opleve, hvad vi har kunnet bedrive igennem de sidste 10 år" skriver hun. Om hvad fremtiden bringer, lyder det: "Og hvad så med mig? Ja, nu skal jeg lige sunde mig. Men så kommer jeg stærkt igen."
Farvel
Chef for Unge- og Skole i Kerteminde Kommune er fratrådt
Annemette Haahr Winther, Chef for Unge- og Skole i Kerteminde Kommune, er 1. september fratrådt sin stilling efter gensidig aftale med Kerteminde Kommune. Det skriver Kerteminde Avis. Stillingen, hun har fratrådt, overtog hun 1. marts 2019. Inden da var hun chefkonsulent for Børn- og Unge i Odense kommune.
Fødselsdag
Morten Knudsen
Kommunaldirektør i Allerød kommune fylder 54 år 20. september.
Anders Wolf Andresen Hvidovre borgmester SF
Fødselsdag
Anders Wolf Andresen
Borgmester (SF) i Hvidovre Kommune fylder 38 år 20. september
Farvel
Direktør for folkemødet stopper
Camilla Laudrup har efter godt to år i spidsen for Folkemødet valgt at opsige sin stilling som direktør i Foreningen Folkemødet og fratræder sin stilling den 31. oktober 2022. Hun tiltrådte som direktør 15. august 2020, umiddelbart efter aflysningen af Folkemødet 2020.
Fødselsdag
Dorte West
Borgmester (V) i Herning Kommune fylder 53 år 18. september
Fødselsdag
Henrik Rasmussen
(K) Borgmester i Vallensbæk Kommune fylder 51 år 18. september
Dødsfald
Arkitekten bag det moderne kommunestyre er gået bort
Som afdelingschef i Indenrigsministeriet i 1980’erne og i Finansministeriet i 90’erne var Jørgen Lotz med til at bygge de hovedhjørnesten, som kommunerne står på i dag. Han døde for nylig i en alder af 88 år. Kristian Vendelbo, administrerende direktør i KL og Jan Olsen, tidligere direktør i KL, beskriver i deres mindeord i Danske Kommuner Jørgen Lotz som en meget vigtig arkitekt bag kommunestyret, vi kender i dag.
Har du hørt?
To chef-funktioner bliver til én
Jammerbugt Kommune søger ny sekretariatschef i social-, sundheds- og beskæftigelsesforvaltningen. Den hidtidige chef, Jannie Knudsen, har fungeret på positionen siden oktober 2021, hvor hun samtidig var arbejdsmarkeds- og sundhedschef. Hun fortsætter i sidstnævnte funktion. Det sker efter alvorlig kritik i foråret af ledelsen af forvaltningen, som blev beskyldt for at manipulere med økonomien og for at bedrive en ledelse, der byggede på frygt. Borgmester Mogens Gade (V) afviser overfor Nordjyske, at beskyldningen har indvirket på beslutningen.
Har du hørt?
Tidligere V-politiker hopper til Konservative
Løsgænger og tidligere Venstre-politiker i Køge, Murad Ünsal, har valgt at melde sig ind i Konservative. Partiet kan derfor nu tælle syv medlemmer i Køge Byråd. Det skriver Sn.dk
Har du hørt?
Farvel efter 15 års medlemskab af Socialdemokratiet
Byrådsmedlem i Hjørring Kommune Peter Duetoft (S), der er mangeårige socialdemokrat og forhenværende formand for Folketingets Finansudvalg - valgt for Centrum-Demokraterne - har meldt sig ud af partiet i protest mod udlændingepolitikken. Det skriver Altinget.
Jobskift
Ny Borgerservicechef i Randers
Randers Kommune har netop ansat Birgitte Guldberg i stillingen som chef for Borgerservice. Hun kommer fra stillingen som Ukrainechef i Randers Kommune og har tidligere arbejdet som sekretariatschef i Børn og Skole også i Randers Kommune. Dertil har erfaring som borgerservicechef i Jammerbugt Kommune.
Fødselsdag
Birgitte Nystrup Lundgren
Kommunaldirektør i Rudersdal Kommune fylder 58 år 14. september.
Fødselsdag
Tina Mandrup
Borgmester (V) i Lejre Kommune fylder 54 år 14. september
Har du hørt?
Slut med Nye Borgerlige i Tårnby
Nye Borgerliges medlem af kommunalbestyrelsen i Tårnby, Benny Bindslev, har meldt sig ud af partiet og bliver løsgænger. Benny Bindslev blev nyvalgt til kommunalbestyrelsen efter KV21, men har nu meddelt Tårnbys borgmester, at han fortsætter som løsgænger. Det skriver AmagerLiv.
Nyudnævnt
Helsingør konstituerer ny kommunaldirektør
Det bliver nuværende direktør Stella Hansen, der konstitueres i stillingen som kommunaldirektør i Helsingør Kommune fra 1. oktober 2022. Hun har i dag ansvaret for bl.a. center for job, borgerservice og teknologi, center for særlig social indsats og center for sundhed og omsorg. Kommunen har igangsat en rekrutteringsproces og håber på at ansætte en ny kommunaldirektør ved årsskiftet.
Fødselsdag
Torben Hansen
(S) Borgmester i Randers Kommune fylder 57 år 11. september
Jobskift
Assens ansætter ny børne-unge chef
Henrik Jacobsen bliver fra oktober ny chef i Assens Kommune. Han skal stå i spidsen for Børn, Unge og Familieindsatser - et område han kender, idet han kommer fra en lignende stilling i Faaborg-Midtfyn Kommune. Henrik Jacobsen ansættes i forbindelse med, at Assens kommune har sløjfet syv stillinger mens seks nye chefstillinger er blevet slået op. Fire chefer er genansat, og Henrik Jacobsen besætter dermed den femte stilling. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Nyudnævnt
Viborg ansætter erhvervschef
Peter Vestergaard er fra 1. september tiltrådt som chef for Erhverv og Udvikling i Viborg Kommune. Det er dog ikke et ukendt ansigt, der sætter sig i direktørstolen. Peter Vestergaard har nemlig været ansat som chefkonsulent i Erhverv og Udvikling i en længere årrække, og har været konstitueret chef for afdelingen i de seneste to år.
Dødsfald
Tidligere borgmester er gået bort
Tidligere borgmester og nuværende regionsrådsmedlem samt formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark Jørn Lehmann Petersen (S) er død efter længere tids sygdom. Han blev 71 år. Han har varetaget lokalpolitiske hverv i mere end 40 år både som borgmester i daværende Broager Kommune og senere udvalgsformand i Sønderborg Kommune, inden han i 2013 blev valgt ind i regionsrådet for Socialdemokratiet.
Har du hørt?
Tidligere K-byrådsmedlem melder sig ind i Venstre
Malene Sandfeld (V) der er byrådsmedlem i Frederiksberg Kommune, og indtil for tre måneder siden medlem af De Konservative, melder sig nu ind i Venstre, det skriver Københavnliv. Sandfelds indmeldelse i Venstre betyder, at Venstre fordobler sit mandattal i kommunalbestyrelsen.
Har du hørt?
EL-førstesupplement indtræder i kommunalbestyrelse efter dødsfald
Frederik Dehlholm (EL) indtræder i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune som afløser for tidligere byrådsmedlem Jeanne Toxværds (EL), der gik bort på grund af pludseligt hjertestop forrige lørdag. Frederik Dehlholm er Enhedslistens første suppleant, eftersom han ved KV21 blev placeret på partilistens andenplads og derfor var den der stod for tur.
Jobskift
Erfaren leder bliver direktør i Holstebro
Helle Støve er udpeget til ny direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune. Hun kommer fra en stilling som Børn og forebyggelseschef i Horsens Kommune og har tidligere været ansat i Holstebro Kommune. Hun kommer fra en stilling som chef for børne- og forebyggelse i Horsens og har tidligere også været ansat i Norddjurs og Aarhus Kommune.
Har du hørt?
Ny direktør i Odense Kommune
Erik Jespersen bliver direktør ved By & Kultur forvaltningen i Odense Kommune fra 1. oktober. Han har været ansat som direktør for Teknik & Miljø ved Esbjerg Kommune i tre år, men skifter nu job.
Jobskift
Nordfyns Kommune ansætter ny arbejdsmarkedschef
Kia McDermott bliver ny arbejdsmarkedschef i Nordfyns Kommune fra 1. oktober. Siden 2014 har hun været leder af Job- og Virksomhedsservice ved Job- og Vækstcenter Middelfart Kommune. Hun er oprindeligt uddannet cand.mag. i historie og dansk fra Odense Universitet.
Nyudnævnt
Ny kulturchef i Svendborg Kommune
Den 43-årige Niels Bjerrum bliver fra 1. oktober ny Kultur- og Fritidschef i Svendborg Kommune. Han kommer fra en stilling som Bydelschef og Kultur- og Fritidschef i Københavns Kommune og har stor erfaring med samarbejdet mellem de mange kræfter på området. Derudover har han tidligere været administrationschef på Det Kongelige Teater, været ansat i Kommunernes Landsforening og to ministerier. Fra Svendborg Kommune lyder det, at "med Niels Bjerrum får vi en ny chef med masser af erfaring, gåpåmod og den helt rigtige indstilling til mangfoldigheden i vores kultur- og fritidsliv. Han er selv et udpræget foreningsmenneske, og derfor kommer han med den helt rigtige og nødvendige respekt for de mange ildsjæle og frivillige kræfter."
Nyudnævnt
Chef udpeget til nyoprettet center i Fredensborg
Marianne Mandal er udpeget til at blive chef for det nyoprettede Center for Psykiatri og Handicap i Fredensborg Kommune. Hun har været myndighedsleder i Fredensborg Kommune siden 2019, og var inden da afdelingsleder af Handicap og Voksen i Halsnæs Kommune. Hun har haft lignende jobs i Gladsaxe og Helsingør kommuner, og har derfor samlet set 20 års ledererfaring fra de specialiserede socialområder.
Har du hørt?
Politisk ordfører bliver spidskandidat i Østjyllands Storkreds
Politisk ordfører i Enhedslistens Mai Villadsen, bliver Østjyllands Storkreds spidskandidat med opstilling i Aarhus Nordkredsen og Skanderborgkredsen. Hun er i partiets interne prioritering blevet nummer tre og erstatter dels Søren Egge, der nu stiller op I Sydjylland, og tidligere Skanderborgpolitiker Maria Temponeras, der er blevet ny spids i Vestjylland. Det skriver DKNyt.
Fødselsdag
Marie Stærke
(S) Borgmester i Køge Kommune fylder 43 år 31. august
Nyudnævnt
Ny direktør i Fredensborg Kommune
Byrådet besluttede mandag aften at ansætte Tine Gram som direktør med ansvar for det samlede børn- og ungeområde samt fritids- og kulturområdet i Fredensborg Kommune fra 1. oktober. Den nye direktør er uddannet jurist og kommer fra en stilling som velfærdsdirektør i Furesø Kommune. Stillingen som Tine Gram tiltræder blev ledig idet Mads Toftegaard blev udnævnt som kommunaldirektør fra 1. juni 2022.
Har du hørt?
Fra beskæftigelsesindsatser til barnevogn
Beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune Christoffer Lilleholt blev mandag far til en lille dreng, og han er derfor på barsel de næste 14 dage. Med de nye barselsregler er 11 ugers orlov øremærket til fædrene, og Christoffer Lilleholt planlægger også at holde yderligere barsel senere.
Dødsfald
Byrådsmedlem Jeanne Toxværd er død
Enhedslistens byrådsmedlem i Gentofte Kommune Jeanne Toxværd er gået bort. Det oplyser hendes datter på Facebook. Uden forudgående sygdom blev hun i weekenden ramt af et hjertestop, skriver Sn.dk. Hun blev 62 år.
Har du hørt?
Trækker sig fra byrådet efter stress-periode
Efter en længere periode med stress har Venstres Dan Gørtz i Assens Kommune valgt helt at stoppe i politik, skriver Fyens Stiftstidende. Dermed skal der findes ny formand for Miljø, Teknik og Planudvalget.
Farvel
Nye Borgerlige mister eneste byrådsmedlem i Struer
Eneste repræsentant for Nye Borgerlige i Struer Kommune, Henrik Thinggaard, forlader partiet og fortsætter som løsgænger. 'Det er min tillid til hovedbestyrelsen, der er væk,' siger han til Dagbladet Holstebro-Struer.
Fødselsdag
Rasmus Søren Bjerregaard
Kommunaldirektør i Holbæk Kommune fylder 53 år 31. august.
Har du hørt?
Nye Borgerlige vrager spidskandidat
Nye Borgerliges hovedbestyrelse har i går, torsdag, besluttet, at den hidtidige spidskandidaten i Københavns Storkreds ved det kommende folketingsvalg Hans Blaaberg ikke må stille op for partiet, da partiet "har mistet tilliden" til ham. Det skriver Ekstra Bladet. NB har i stedet valgt at gøre deres eneste medlem af Borgerrepræsentationen i København Niels Peder Ravn til ny spidskandidat.
Har du hørt?
Nye Borgerlige vrager spidskandidat
Nye Borgerliges hovedbestyrelse har i går, torsdag, besluttet, at den hidtidige spidskandidaten i Københavns Storkreds ved det kommende folketingsvalg Hans Blaaberg ikke må stille op for partiet, da partiet "har mistet tilliden" til ham. Det skriver Ekstra Bladet. NB har i stedet valgt at gøre deres eneste medlem af Borgerrepræsentationen i København Niels Peder Ravn til ny spidskandidat.
Har du hørt?
Byrådsmedlem skifter til Konservative
Efter et halvt år som løsgænger skifter det tidligere Venstre-byrådsmedlem i Halsnæs Kommune Frederik Germann nu til Konservative, skriver Sn.dk. Han blev valgt første gang ved KV17 og genvalgt ved KV21. Blot et par måneder inde i valgperioden efter KV21 sagde han imidlertid farvel til Venstre. Om sin tid i Venstre siger han til Sn.dk: "Det nytter ikke noget at blive ved med at dvæle ved fortiden og at rippe op i de ting, der er foregået. Det skaber bare dårlig stemning." Der er nu to til at repræsentere Konservative i byrådet i Halsnæs.

Dagens Citat

JEG LUKKER NED, LæSER OG BESVARER IKKE FLERE HENVENDELSER ELLER TAGS
Liv Gam byrådsmedlem (Tårnby Listen) , i Facebookopslag efter flere grove, personlige trusler efter byrådsbeslutning om at lukke skøjtehal.

Seneste Nyheder