Har du hørt?
Spidskandidat til regionsrådsvalg
Udvalgsformand og regionsmedlem i Region Hovedstaden Qasam Nazir Ahmad er blevet valgt som Alternativets spidskandidat til det kommende regionsrådsvalg. Ved regionsrådsvalget i 2017 blev han den store stemmesluger for Alternativet med 3.412 personlige stemmer.
Har du hørt?
DF-exit i Svendborg
Johan Emil Rasmussen forlader efter halvandet år Dansk Folkeparti i Svendborg Byråd og fortsætter som løsgænger. Han blev en del af DF, da Morten Sol Petersen blev ekskluderet efter en voldsdom for halvandet år siden. Johan Emil Rasmussen forlader partiet på grund af åbenlyse problemer i DF's lokalforening og fordi der "er et meget forskelligt syn på, hvad der er almindelig god opførsel og social acceptabel adfærd". Dette exit betyder, at DF i Svendborg er nede på kun at have et enkelt medlem - Dorthe Ullemose.
Har du hørt?
Byrådsmedlem går i protest mod Ellemann
Christina Kjærsgaard, der siden kommunalvalget i 2013 har været byrådsmedlem for Venstre i Randers, forlader nu partiet i protest mod Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. Hun kan ikke længere se sig selv i flere af de beslutninger, som Ellemann har taget. Christina Kjærsgaard vil fremadrettet repræsentere De Konservative i byrådet.
Har du hørt?
Enhedslisten i København udpeger spidskandidat
Tidligere medlem af Folketinget og nuværende jurist Line Barfod er valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat i København. Et stort flertal af Enhedslistens medlemmer har ved en urafstemning peget på Barfod. Formelt indstiller Enhedslistens bestyrelse nu Barfod som spidskandidat og så skal en generalforsamling 6. februar også godkende det.
Har du hørt?
Spidskandidat til regionsrådsvalget
Regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden og formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner Karin Friis Bach (R) er enstemmigt valgt som radikal spidskandidat til regionsrådsvalget 2021.
Fødselsdag
Søren Hartmann Hede
Administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune fylder 44 år 22. januar
Har du hørt?
Stevns-direktør bliver chef i Argo
Direktør Hanne Stensen Christensen, der blandt andet har direktøransvar for Arbejdsmarked og Teknik & Miljø i Stevns Kommune, starter 1. februar som udviklingschef i affalds- og energiselskabet Argo. Hendes arbejdsområder vil blive fordelt i den øvrige direktion indtil Stevns Kommune har ansat en ny direktør.
Har du hørt?
Fynsk byråd mister EL-politiker
Byrådsmedlem Paw Nielsen forlader sit parti Enhedslisten og Middelfart Byråd efter knap to valgperioder. Han fortsætter som løsgænger året ud. Han er på Facebook blevet beskyldt for sexistiske krænkelser - beskyldninger der afvises af både Paw Nielsen selv og Enhedslistens lokale bestyrelse. Hovedårsagen til sit exit skyldes den stigende centralisme og højredrejning, som partiet i følge ham, har taget.
Nyudnævnt
Nyt ministerie får ny departementschef
Morten Niels Jakobsen er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og fiskeri. Den 19. november 2020 blev det besluttet, at Miljø- og Fødevareministeriet opdeles i to: Miljøministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 46-årige Morten Niels Jakobsen har en lang karriere i Justitsministeriets koncern bag sig, bl.a. som statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK) og som kontorchef i Justitsministeriets departement.
Rund Fødselsdag
Succesrig politiker fylder 30
Kristian Heegaard (R) fylder 30 år her mandag 18. januar. Han har gennem mange år været medlem af byrådet i Fredensborg, og i 2019 blev han valgt ind i Folketinget, hvor han nu er Radikales retsordfører. 'Det stod ikke skrevet i kortene, at jeg skulle blive medlem af byrådet og Folketinget,' har handicappede Kristian Heegaard tidligere sagt.
Har du hørt?
Byrådsmedlem smækker med døren til Konservative
Byrådsmedlem Line Vanggaard Pedersen har meldt sig ud af Konservative og bliver fra nu af løsgænger i byrådet i Brønderslev. Beslutningen skyldes skuffelse over ikke at være blevet valgt til spidskandidat ved KV21. Ifølge et opslag på Facebook fik hun på opstillingsmødet indtryk af, at nogle konservative mener, at "det var upassende at en enlig mor skulle være spidskandidat."
Fødselsdag
John Schmidt Andersen
Borgmester i Frederikssund Kommune fylder 62 år 20. januar
Fødselsdag
Finn G. Johansen
Kommunaldirektør i Assens Kommune fylder 49 år 18. januar
Farvel
Rådmand trækker sig
Tina French Nielsen (V) trækker sig som rådmand i Aalborg Kommune fra 1. februar. Det gør hun i forbindelse med konkursen på hendes families ejendom, som hun har ejet aktieandele i og stillet store personlige kautioner for. Hun ønsker ikke at stille sit parti Venstre i en situation, hvor hendes mandat skal diskuteres med baggrund i hendes private forhold. 1. februar bliver det derfor gruppeformand Jan Nymark Thaysen (V), der overtager posten som skolerådmand.
Har du hørt?
Kolding ansætter ny borgerrådgiver
55-årige socialrådgiver Hanne Petersen er fra årsskiftet ansat som ny borgerrådgiver i Kolding Kommune. Efter at have været sagsbehandler ved Jobcentret og i Handicaprådgivningen i syv år forlod hun i 2007 Kolding for at blive faglig leder og socialfaglig konsulent ved DUKH – Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet. Nu er hun fra årskiftet vendt tilbage til Kolding Kommune.
Har du hørt?
Socialdemokratisk stemmesluger takker af
Tidligere borgmester i Højer Kommune Peter Christensen (S) bliver ikke at finde på stemmesedlen i Tønder Kommune til efterårets kommunalvalg. Efter mere end 30 år i politik har han meddelt sit parti, at han ikke genopstiller.
Har du hørt?
Veteran forlader byråd og går efter plads i regionsråd
67-årige Poul Erik Jensen, veteran og gruppeformand i Socialdemokratiet, siger farvel til Kolding Byråd efter 32 år i henholdvis Vamdrup og Kolding Byråd. Han går nu efter at blive valgt ind i regionsrådet for Regions Syddanmark.
Fødselsdag
Lars Andersen Clement
Kommunaldirektør i Mariagerfjord kommune fylder 47 år 16. januar
Fødselsdag
Claus Christoffersen
1. viceborgmester i Helsingør Kommune fylder 51 år 16. januar
Har du hørt?
Holstebro Udvikling ansætter ny direktør
Holstebro Udvikling P/S, der er ejet af Holstebro Kommune og Færchfonden i fælles partnerskab, har ansat Maj Britt Rosenmeyer Olsen som direktør fra 1. februar, hvor hun afløser selskabets første direktør Jesper Larsen. Maj Britt Rosenmeyer Olsen kommer tilbage til Holstebro efter en årrække i Tyskland. Hun har tidligere været vicerektor og udviklingschef for flere erhvervs- og gymnasiale uddannelsesinstitutioner i Danmark.
Har du hørt?
Tidligere gruppeformand forlader DF i Slagselse
Tidligere gruppeformand for Dansk Folkeparti i Slagelse Kommune Ann Sibbern, der også er 2. viceborgmester, forlader partiet. Hun fortsætter som løsgænger frem til KV21, men derefter bliver det et farvel til byrådet.
Har du hørt?
Afløser til DF-plads i byråd
Byrådsmedlem Gitte Bundgaard bliver en del af Dansk Folkeparti i Rebild Kommune. Hun afløser Kim Edberg Andersen, der netop har forladt DF til fordel for Nye Borgerlige. Gitte Bundgaard er desuden privat samlever med Kim Edberg Andersen.
Har du hørt?
Tidligere MF'er stiller op som S-spidskandidat
Tidligere MF'er for Socialdemokratiet Claus Larsen-Jensen (S) har takket ja til en opfordring om at blive socialdemokratisk spidskandidat til kommende kommunalvalg.
Har du hørt?
Løsgænger melder sig ind i Socialdemokratiet
Byrådsmedlem Dorthe Sølling melder sig ind i Socialdemokratiet efter at have forladt Guldborgsundlisten ved årsskiftet. Socialdemokratiet i Guldborgsund vokser dermed fra seks til syv mandater.
Har du hørt?
Administrerende direktør forlader Diakonissestiftelsen
Efter næsten 10 på posten som administrerende direktør for Diakonissestiftelsen har Anne Mette Fugleholm valgt at opsige sin stilling. Anne Mette Fugleholm fylder 60 år i marts og ønsker at bruge de kommende år på at arbejde mere professionelt med bestyrelsesarbejde og en række andre projekter.
Har du hørt?
Udvalgsformand skifter parti
Kim Edberg Andersen, formand for Teknik -og Miljøudvalget i Rebild Kommune skifter parti fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige. Han forlader dermed sin formandspost og sin plads i byrådet.
Fødselsdag
Peder Christian Kirkegaard
Borgmester i Skive Kommune fylder 65 år 11. januar
Fødselsdag
Michael Seiding Larsen
2. viceborgmester i Vordingborg Kommune fylder 44 år 11. januar
Har du hørt?
Politiker skifter parti
32-årige Badar Shah forlader Alternativet og melder sig ind i Enhedslisten. Han stopper samtidig i Borgerrepræsentationen, hvor Troels Christian Rasmussen (ALT) overtager hans plads. Badar Shah blev ved kommunalvalget i 2017 valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for Alternativet. Selv mener han, at hans politiske holdninger er bedre repræsenteret i Enhedslisten fremover.
Farvel
S-veteran stopper
Tidligere borgmester i Roskilde Kommune Poul Lindor (S) har valgt at ligge det politiske liv på hylden ved årskiftet 2021. Han har været med i byrådspolitik siden 1974 og er dermed det byrådsmedlem i Roskilde, der har siddet i længst tid.
Jobskift
Brøndby ansætter ny fagchef
Dan Holmgreen bliver Brøndby Kommunes nye fagchef for Børne- og Familieområdet. Han kommer fra en stilling som kontorchef i Social- og Indenrigsministeriet.
Rund Fødselsdag
Dorthe la Cour
Byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk Kommune fylder 60 år 8. januar
Har du hørt?
Koncerndirektør fritaget
Medlemmerne af økonomi,- erhverv,- og planudvalget i Bornholms Regionskommune har besluttet at fritage Claus Stensgaard Jensen fra posten som koncerndirektør. På et kommunalbestyrelsesmøde senere på måneden bliver det afgjort, om han skal fyres.
Jobskift
Regionsdirektør bliver ny departementschef
Svend Særkjær rykker fra Region Hovedstaden, hvor han har været regionsdirektør i to år, til Sundheds- og Ældreministeriet som departementschef. Han tiltræder den nye stilling 11. januar.
Mette Thiesen (NB), medlem af byrådet i Hillerød Kommune og af Folketinget, stiller forslag om at straffe kommunerne økonomisk, hvis sager på social- og handicapområdet omstødes af Ankestyrelsen. (Arkiv)
Har du hørt?
Mette Thiesen genopstiller ikke
Mette Thiesen, der er byrådsmedlem i Hillerød for Nye Borgerlige, har efter otte år i byrådet valgt ikke at genopstille ved næste kommunalvalg. Hun har siddet i byrådet siden 2013, først valgt ind for Konservative og senere for Nye Borgerlige.
Har du hørt?
Tidligere MF'er overtager rådmandspost midlertidigt
Tidligere folketingsmedlem Per Clausen (EL) overtager midlertidigt rådmandspost i Aalborg, eftersom rådmand for miljø og energi Lasse P. N. er gået på barsel i fire måneder.
Har du hørt?
Region Hovedstaden har udpeget KV21-spids
46-årige Lars Gaardhøj, der er gruppeformand i Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, er udpeget som regionens KV21-spids. Sofie Hæstorps blev ellers i oktober udpeget til posten, men blev i stedet d. 8. november valgt som spids i Københavns Kommune. Den netop valgte spids, Lars Gaardhøj, blev første gang valgt ind i Region Hovedstaden ved KV09, og er i dag medlem af sundhedsudvalget og forretningsudvalget.
Har du hørt?
Fredericias nye borgmester er trukket i arbejdstøjet
Steen Wrist Ørts er d. 1. januar tiltrådt som borgmester i Fredericia Kommune. Han har det sidste år været politisk ordfører for Socialdemokratiet i Fredericia, og de sidste fire år har han været udvalgsformand for By- og Planudvalget. Han har desuden været medlem af Fredericia Byråd siden 2013. Han afløser Jacob Bjerregaard, som der har været meget blæst om på grund af planlagt nyt job og et boligkøb.
Har du hørt?
Fagchef skifter kommune
Fagchef for Handicap og Psykiatri, Helle Mikkelsen, skifter arbejdspladsen i Ringkøbing-Skjern Kommune ud med Haderslev Kommune. Hun har været fagchef i Ringkøbing-Skjern i tre år, men skal fra og med i år varetage samme stilling i Haderslev.
Dødsfald
Byrådsveteran er død
Byrådsmedlem og udvalgsformand for Teknik & Miljø, Uffe Bro (S), er sovet stille ind efter kort tids sygdom. Han blev 75 år. Han har været med i byrådsarbejdet i hele Vesthimmerlands Kommunes tid siden sammenlægningen i år 2007, ligesom Uffe Bro også havde mange år i byrådet i tidligere Løgstør Kommune.
Dødsfald
Tidligere borgmester er død
Lejre Kommunes tidligere borgmester, Evan Jensen (V), er død. Han var borgmester i Lejre fra 1970 til 2002 og i to omgange formand for KL. Han blev 90 år.
Fødselsdag
Lars Keld Hansen
Kommunaldirektør i Lemvig Kommune fylder 65 år 05. januar
Fødselsdag
Annette Raaschou van der Star
2. viceborgmester i Sorø Kommune fylder 68 år 04. januar
Fødselsdag
Per Møller
1. viceborgmester i Hjørring Kommune fylder 46 år 02. januar
Fødselsdag
Anja Lund
1. viceborgmester i Nordfyns Kommune fylder 44 år 29. december
Fødselsdag
Henning Haahr
Kommunaldirektør i Odder Kommune fylder 55 år 29. december
Fødselsdag
Peter Kjærsgaard Pedersen
Kommunaldirektør i Brøndby Kommune fylder 53 år 29. december
Fødselsdag
Søren S. Steensen
Kommunaldirektør i Brønderslev Kommune fylder 64 år 26. december
Har du hørt?
Ny borgmester på Bornholm
1. januar 2021 og tre dage frem hedder bornholmernes borgmester Morten Riiis (EL). Han overtager som viceborgmester posten, indtil Socialdemokratiet og kommunalbestyrelsen har konstitueret sig. Det bliver efter alt at dømme med Thomas Thors (S) som ny borgmester. Den nuværende borgmester Winni Grosbøll (S) fratræder for at blive direktør for Friluftsrådet.
Rund Fødselsdag
Chris Olesen
2. viceborgmester i Lemvig Kommune fylder 50 år 23. december

Dagens Citat

DET ER EN VIGTIG DAGSORDEN AT SIKRE BALANCE MELLEM LAND OG BY
Tallene "viser med al ønskelig tydelighed, at der er brug for en ny tilgang i ydelsessystemet," slår fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) fast over for A4 Arbejdsliv.
Kaare Dybvad Bek (S) indenrigs- og boligminister , da han blev forfremmet til også at være indenrigsminister

Seneste Nyheder