Fødselsdag
Anette Jensbøl Laustsen
Kommunaldirektør i Vallensbæk Kommune fylder 55 år 29. november
Rund Fødselsdag
Ib Kristensen
(V) Borgmester i Billund Kommune fylder 70 år 29. november
Nyudnævnt
Vejle henter økonomichef hos nabokommunen
Anders Hansen bliver ny økonomichef i Vejle Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 40-årige Anders Hansen kommer fra en stilling som økonomichef i Billund Kommune og erstatter Ina Fejring, der i begyndelsen af måneden tiltrådte som stabschef i Vejles børne- og ungeforvaltning.
Kommunalvalget '21
Byrådsveteran forlader Konservative efter 51 år
Lars Abel, der siden 1970 har siddet i Gladsaxes byråd for Det Konservative Folkeparti, har besluttet sig for at forlade sit parti. Det sker efter, at han er indgået i en konstituering med Trine Græse (S) som borgmester udenom K. Det skriver Danske Kommuner. Ifølge den konservative lokalformand, Jens-Peter Siliam Kristensen, kontaktede Lars Abel partier, som partiet ikke samarbejde med, under valgnatten. Lars Abel vil fremover repræsentere lokallisten Gladsaxe SocialKonservative som ene mand.
Fødselsdag
Morten Andersen
Borgmester (V) i Nordfyns Kommune fylder 46 år 26. november
Farvel
To chefer stopper i Hovedstadens Akutberedskab
Enhedschef for AMK-vagtcentralen og Akuttelefonen 1813, Marie Baastrup, og Akutberedskabets vicedirektør, Trine Mottlau, fratræder begge deres stillinger efter gensidig aftale. Det skriver Beredskabsinfo. Akutberedskabet har på det seneste været udsat for massiv kritik, efter at det blandt andet er kommet frem, at tusindvis af nødopkald ikke er blevet besvaret.
Fødselsdag
Peter Sinding Poulsen
Kommunaldirektør i Horsens Kommune fylder 48 år 27. november
Fødselsdag
Hans Peter Geil
(V) Borgmester i Haderslev Kommune fylder 65 år 27. november
Farvel
Byrådsmedlem takker af på grund af sygdom
Michael Suhr (K), der netop har opnået genvalg i Holbæk, trækker sig med omgående virkning fra sin plads i byrådet på grund af helbredsproblemer. Det skriver TV2 Øst. Michael Suhr var sidste sommer igennem en større operation, hvor han fik amputeret sit ben, men helbredet driller stadig, og en hård valgkamp har ikke gjort situationen lettere, fortæller han. De Konservative i Holbæk, som er gået fra ét til to mandater i kommunen, skal fremover repræsenteres af Stampe Duus og Kurt Næsted.
Har du hørt?
Dømt byrådsmedlem må vente med at træde ind
Søren Hyldgaard (V), der opnåede valg ved KV21 i Rudersdal, må væbne sig med tålmodighed, før han kan træde ind i byrådet. Det skyldes ifølge Danske Kommuner, at han i 2019 mistede sin valgbarhed, da han fik frataget sit kørekort for at køre for stærkt. Selvom han fik lov til at stille op, kan han derfor først indtræde sit sæde til januar 2023.
Kommunalvalget '21
To DF'ere forlader partiet i protest
Allan Høyer og Joan Marquardt fra Dansk Folkeparti i Albertslund har begge valgt at blive løsgængere i protest mod partiets konstituering med Steen Christiansen (S), der har genvundet sin borgmesterkæde. Det skriver TV2 Lorry. Hverken Allan Høyer eller Joan Marquardt stillede op til KV21, og de kommer derfor kun til at være løsgængere frem til nytår. Allan Høyer medgiver, at udmeldelsen derfor godt kan klinge en anelse hult. Men han påpeger, at det er vigtigt at sende et signal om deres utilfredshed med partiets accept af den socialdemokratiske borgmester.
Nyudnævnt
KL-konsulent bliver chef i Faxe
Jens Vedel Jørgensen er blevet ansat som ny centerchef for økonomi i Faxe Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. Jens Vedel Jørgensen kommer fra en stilling som chefkonsulent for KL's udviklingscenter, Komponent. Faxe Kommune er dog ikke ukendt territorie for ham, da han i de seneste fem måneder har siddet i en midlertidig stilling i netop Faxe Kommunes Center for Økonomi som del af sit konsulentarbejde.
Farvel
Direktør i Halsnæs fratræder
Ulla Cathrine Brinch er fratrådt som direktør i Halsnæs Kommune. Det skriver Halsnæs Kommunen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor der ikke gives nogen yderligere forklaring. Ulla Cathrine Brinch var i knap to år direktør for områderne By og Miljø, Kultur, arbejdsmarked borger og erhverv samt Ejendomme, faciliteter og arealer.
Fødselsdag
Tim Johnny Hansen
Kommunaldirektør i Sønderborg Kommune fylder 55 år 25. november
Kommunalvalget '21
Thomas Thors trækker sig efter KV21
Socialdemokratiets spids og tidligere borgmester på Bornholm, Thomas Thors (S), har indgivet ønske om at opgive sit mandat i byrådet og trække sig fra politik. Det sker efter et skuffende kommunalvalg, hvor Socialdemokratiets repræsentation i Bornholms byråd blev halveret fra otte til fire mandater og borgmesterposten gik til Jacob Trøst (K). Det bliver formentlig Karen Lynn Jacobsen (S), som kommer til at overtage Thomas Thors plads i byrådet.
Kommunalvalget '21
NB ekskluderer nyvalgt byrådsmedlem
Erik Mortensen, der netop er blevet valgt ind i Skive Kommune for Nye Borgerlige, er blevet ekskluderet fra sit parti. Det sker ifølge Skive Folkeblad fordi Erik Mortensen valgte at pege på en socialdemokratisk borgmester, hvilket går stik imod Nye Borgerliges princip om ikke at bakke op om røde borgmesterkandidater, hvis der er blå alternativer.
Fødselsdag
Christina Krzyrosiak Hansen
(S) Borgmester i Holbæk Kommune fylder 29 år 24. november
Fødselsdag
Hans Stavnsager
(S) Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune fylder 58 år 24. november
Farvel
Vordingborgs kommunaldirektør har fundet nyt job
Lau Svendsen-Tune, kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, stopper ved udgangen af 2021 og bliver direktør i DM, Dansk Magisterforening. Lau Svendsen-Tune har været kommunaldirektør i Vordingborg siden april 2013. Ifølge borgmester Mikael Smed (S), der netop har genvundet borgmestersædet, forventer man at have fundet en afløser inden 1. marts 2022.
Fødselsdag
Allan Krogh Filtenborg
Kommunaldirektør i Ærø Kommune fylder 47 år 20. november
Nyudnævnt
Ny ejendomschef i Silkeborg Kommune
Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg har godkendt Allan Madsen som kommunens nye ejendomschef. Han afløser Lene Søgård, der efter næsten 20 år som ejendomschef går på pension ved udgangen af december. Allan Madsen har i 14 år gjort karriere i Grundfos, senest som ejendomschef for produktionsrelaterede ejendomme i hele Grundfos-koncernen.
Fødselsdag
Tom Ahmt
Kommunaldirektør i Aabenraa Kommune fylder 52 år 16. november
Nyudnævnt
Regionsdirektør vender tilbage til Aarhus
Efter mindre end et år som økonomidirektør i Region Syddanmark har Charlotte Storm Gregersen takket ja til en stilling som direktør for magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. Det skriver Lokalavisen Aarhus. Charlotte Storm Gregersen har været direktør i regionen siden februar i år og var inden da økonomichef i sundhed og omsorg i Aarhus.
Rund Fødselsdag
Arne Boelt
(S) Borgmester i Hjørring Kommune fylder 60 år 14. november
Frederiksberg Kommune henter vicedirektør i Socialstyrelsen
Marie Louise Refsgaard skal fra den 1. december være vicedirektør for Børne- og Ungeområdet i Frederiksberg Kommune. Det skriver hun på LinkedIn. Marie Louise Refsgaard har siden 2016 været vicedirektør i Socialstyrelsen og skifter således én vicedirektørstilling ud med en anden. Inden hun var ansat i Socialstyrelsen, var Marie Louise Refsgaard ansat i Gladsaxe Kommune som chef for social balance.
Nyudnævnt
Museum Kolding henter ny chef
Majken Østerby Christiansen er blevet ansat som Museum Koldings nye administrationschef fra den 15. november. Det oplyser museet, der råder over Skamlingsbanken, Christiansfeld og Staldgården. Majken Østerby Christiansen kommer fra en ansættelse som Head of Regional HR & Administration i Lidl.
Fødselsdag
Rikke Vestergaard
Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune fylder 54 år 13. november
Har du hørt?
Byrådsmedlem anklaget for chikane
Mogens Rerup, kommunalbestyrelsesmedlem for Alternativet i Haderslev, sidder i disse dage på anklagebænken for at have chikaneret offentligt ansatte i kommunen. Det skriver Politiken. Anklagen drejer sig om 62 såkaldte mishagsytringer på de sociale medier, hvor de kommunalt ansatte er blevet "svinet til", og Mogens Rerup risikerer op til to års fængsel. Han forventer dog selv at blive frifundet.
Ballade
DF'er ekskluderet efter upassende kommentar
Tommy Sørensen, byrådskandidat i Hjørring Kommune, er blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti efter at have kaldt Anna-Mette Skovgaard Pedersen (SF) for ”feltmadras” under et vælgermøde. Kommentaren, der chokerede Anna-Mette Skovgaard Pedersen, faldt i lørdags og fik kort efter konsekvenser, da DF's hovedbestyrelse valgte at reagere på hændelsen med det samme.
Kommunalvalget '21
Ulrik Wilbeks stille protest
Samtlige 39.000 husstande i Viborg kan i denne tid se frem til at modtage en bog om deres borgmester Ulrik Wilbek (V) og hans visioner for kommunen. Ulrik Wilbek er selv afsender på bogen, som han har udgivet som modsvar til de populære KV21-kandidattests, hvor man efter hans overbevisning "på ingen måde kan få nuancerne med." Det skriver han på sin Facebookprofil. Ulrik Wilbek udgav også en bog ved sidste kommunalvalg, som dog kun udkom i 10.000 eksemplarer.
Kommunalvalget '21
Nye Borgerlige ekskluderer byrådsmedlem efter trusler
John Pawlik, der sidder i Vordingborgs kommunalbestyrelse, er blevet ekskluderet af Nye Borgerlige. Det sker ifølge Ritzau efter, at han under et interview på Radio Loud skulle have truet en journalist med ordene: "Du bliver bollet i hoved og røv nu, bare vent og se. Jeg har allerede sat noget i gang. Så du kan godt glæde dig." Det vides endnu ikke, om John Pawlik, der sidste år tilsluttede sig NB efter at have forladt Dansk Folkeparti, vil fortsætte som løsgænger.
Fødselsdag
Erik Buhl
(V) Borgmester i Varde Kommune fylder 65 år 10. november
Fødselsdag
Torben Kjærgaard
Kommunaldirektør i Frederikssund Kommune fylder 61 år 8. november
Dødsfald
Roskildes viceborgmester afgået ved døden
Roskilde Kommunes viceborgmester, Poul Andersen (S), er i nat sovet stille ind i en alder af 71 år. Det oplyser familien på Facebook. Poul Andersen blev valgt ind i den daværende Gundsø Kommunes byråd i 1993 og blev i 2014 viceborgmester i Roskilde Kommune. Poul Andersen nåede også at være borgmester i en overgangsperiode på lidt over en måned, da Roskildes daværende borgmester Joy Mogensen (S) i 2019 takkede ja til rollen som kirke- og kulturminister.
Kommunalvalget '21
Eks-borgmester forlader Venstre i protest mod ny spids
Den tidligere Venstre-borgmester i Skærbæk Kommune, Svend Ole Gammelgård, har efter 35 års medlemskab forladt sit parti i vrede. Det skriver JydskeVestkysten. Svend Ole Gammelgård har meldt sig ud i protest mod Martin Iversen (V), der er blevet valgt som borgmesterkandidat i Tønder foran den nuværende borgmester Henrik Frandsen. Et foto af Martin Iversen sammen med blandt andet Sophie Løhde (V) foran turistattraktionen 'Marsk Tower' blev dråben for Svend Ole Gammelgård, som pointerer, at Martin Iversen aldrig har været fortaler for at opføre tårnet. Fotoet er ifølge Svend Ole Gammelgård udtryk for "en afskyelig form for dobbeltmoral".
Nyudnævnt
Jammerbugt ansætter ny forsyningschef
Jammerbugt Kommune har ansat Peter Risegaard Jakobsen som ny teknik- og forsyningschef i kommunens Vækst- og Udviklingsforvaltning fra den 3. november. Stillingen blev ledig, da den tidligere teknik- og forsyningschef Peter Albeck Laursen den 1. august blev ansat som direktør i samme forvaltning. Peter Risegaard Jakobsen har senest fungeret som afdelingsleder i Vejdirektoratet og har før det blandt andet været Miljø- og Naturchef i Hjørring Kommune.
Nyudnævnt
Albertslund henter chef i Landbrugsstyrelsen
Albertslund Kommune har ansat Dorthe Espenhein som ny chef for Borger & Arbejdsmarked fra den 1. december. Dorthe Espenhein kommer fra en stilling som chef for Direktionssekretariatet og Presse i Landbrugsstyrelsen, og inden det havde hun en chefstilling i Skatteforvaltningen. Dorthe Espenhein overtager stillingen fra Jan Eriksen, der har valgt at blive teamleder af Jobhuset, som hører under afdelingen Borger & Arbejdsmarked i Albertslund Kommune.
Nyudnævnt
Ny beredskabschef i Lejre Kommune
Den 1. december starter Frank Praefke som ny beredskabschef i Lejre Brandvæsen. Frank Praefke er uddannet brandmand og kommer fra en stilling som Operativ leder i Beredskab Fyn. Her har han haft det operationelle ansvar for Danmarks tredjestørste beredskab med to døgnbemandede brandstationer i Odense samt to deltidskorps i henholdsvis Odense og Marstal på Ærø.
Nyudnævnt
Faxe Kommune ansætter dagtilbudschef i nyoprettet stilling
Faxe Kommune har ansat Stine Birketoft Knudsen som dagtilbudschef i en nyoprettet stilling. 45-årige Stine Birketoft Knudsen kommer fra en stilling som områdeleder på dagtilbudsområdet i Næstved Kommune. Hun tiltræder den nyoprettede stilling på dagtilbudsområdet den 1. december.
Nyudnævnt
Ny chef for erhverv og udvikling i Skive
Skive Kommune har ansat Peter Malling Donslund som ny chef i afdelingen for Erhverv og Udvikling, der siden 1. september har stået uden chef. Peter Malling Donslund kommer senest fra en stilling som funktionsleder i Vurderingsstyrelsen i Herning og har derudover erfaring med ledelse fra stillinger i Thisted og Ringkøbing-Skjern Kommune.
Rund Fødselsdag
Gert Jørgensen
(K) Borgmester i Sorø Kommune fylder 60 år 4. november
Ballade
Byrådsmedlem på Nordfyn anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold
Kenneth Clasen (V), byrådsmedlem i Nordfyns Kommune, har politianmeldt den tidligere socialdemokratiske borgmesterkandidat Jørgen Simonsen for vold. Episoden udspillede sig ifølge Fyens Stiftstidende i Bogense, da der skulle hænges valgplakater op. Kenneth Clasen forklarer, at Jørgen Simonsen skulle være faret i flint og have skubbet, da Kenneth Clasen bedte ham om ikke at hænge valgplakater op før tid. Jørgen Simonsen forklarer selv sin reaktion med, at han blev forskrækket, da Kenneth Clasen kom hen til ham.
Nyudnævnt
Fredericia finder ny direktør i Roskilde
Fra den 1. december kommer Mette Heidemann til at sidde som direktør med ansvar for børn, unge og kultur i Fredericia Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 53-årige Mette Heidemann er for nuværende direktør for social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet i Roskilde.
Ballade
Racismedømt DF'er ude af partiet
Steen Jensen, der sidder i kommunalbestyrelsen i Norddjurs, er fortid i Dansk Folkeparti. Det sker efter, at TV 2 Østjylland har omtalt en gammel racismedom, som ifølge Steen Jensen sikkert bare ville give ham flere stemmer til KV21. Men nu har dommen, som DF's hovedbestyrelse ikke var blevet underrettet om, altså fået konsekvenser. Dansk Folkepartis partisekretær Steen Thomsen bekræfter således overfor TV2 Østjylland, at han er nået til enighed med Steen Jensen om, at han bør melde sig ud af partiet. Steen Jensen stiller op til KV21 som løsgænger.
Farvel
Rådmand i Aarhus trækker sig fra politik
Med blot to uger til KV21 har Kristian Würtz (S), rådmand i Aarhus kommune, fået nyt job. Ifølge Ritzau skal Kristian Würtz fra midten af januar 2022 være direktør for Brabrand Boligforening i Aarhus, og derfor trækker han sig fra byrådet, som han har siddet i siden 2006. 41-årige Kristian Würtz vil dog stadig være at finde på stemmesedlen til valget, da kandidatlisten allerede er indsendt, men skulle han blive valgt ind, vil han bede om at afstå sit mandat.
Fødselsdag
Marie Louise Madsen
Direktør for by, kultur og miljø i Ishøj Kommune fylder 43 år 3. november
Fødselsdag
Morten Slotved
(K) Borgmester i Hørsholm Kommune fylder 52 år 3. november
Nyudnævnt
Hedensted henter direktør i Skanderborg
Jonas Krorup bliver fra 1. december ny direktør for Vækst, Teknik og Fællesskab i Hedensted Kommune. Han kommer fra en stilling som chef for Plan, Teknik og Miljø i Skanderborg, hvor han også sad i den samlede koncernledelse. Før det har han været ansat i blandt andet Vejle Kommune og på Teknologisk Institut.
Nyudnævnt
Hjortdal genvalgt som Skolelederforeningens formand
Claus Hjortdal er i denne uge blevet genvalgt som formand ved Skolelederforeningens repræsentantskabsmøde i København. Derudover er Dorte Andreas blevet genvalgt som næstformand, mens Kristian Dissing Olesen, skoleleder i Silkeborg, og Lise Ammitzbøll la Cour, skoleleder på Frederiksberg, er blevet valgt ind i foreningens hovedbestyrelse.
Nyudnævnt
Frederikshavn ansætter tidligere chef som direktør
Frederikshavn har ansat Boie Skov Frederiksen som kommunens nye teknik- og kulturdirektør fra den 1. december. Han kommer senest fra en stilling som afdelingschef for erhverv og bæredygtighed i Odense Kommune, men var inden da centerchef for Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn fra 2015 til 2018.

Dagens Citat

POLITISKE AKTIVITETER ER UNDTAGET FRA REGLERNE OM CORONAPAS
Karina Kirk (NB) nyvalgt byrådsmedlem i Skanderborg til TV2 ØSTJYLLAND , i lokal debat om at stille krav om coronapas ved byrådsmøder

Seneste Nyheder

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: