Rund Fødselsdag
Jan Kallestrup
Kommunaldirektør i Favrskov Kommune fylder 60 år 30. maj.
Nyudnævnt
Ny vicekommunaldirektør i Lejre
1. august starter Nanna Lohman som ny vicekommunaldirektør i Lejre Kommune med direktionsansvar for centrene Børn & Læring og Kultur & Fritid. Hun har tidligere været skoleleder i Odense Kommune og senest arbejdet som Skole- og Uddannelseschef i Svendborg Kommune. Sideløbende har hun siden februar været konstitueret Kultur- og Fritidschef samme sted.
Farvel
Lemvig skal have ny chef
Annie Røn blev tilbage i oktober 2020 ansat som chef for handicap og psykiatri i Lemvig Kommune, men har nu af personlige årsager sagt sit job op. Af den grund skal Lemvig derfor ansætte en ny chef til at stå i spidsen for handicap og psykiatri.
Har du hørt?
Kattegatkomitéen får ny formand
Michael Svane, der indtil 1. januar 2022 var branchedirektør i DI, bliver Kattegatkomitéens nye formand. Han afløser dermed regionsrådsformand Anders Kühnau, der forbliver i komitéens formandskab som medlem. Formandskabet udvides desuden med branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.
Jobskift
Sorø får ny velfærdsdirektør
50-årige Henrik Juul Kjær bliver Sorø Kommunes nye velfærdsdirektør fra 1. juli. Han kommer fra en stilling som fagchef i Ringkøbing Skjern Kommune, hvor han har haft ansvaret for handicap- og psykiatriområdet. Tidligere har han været velfærdsdirektør i Assens Kommune og haft en række chefstillinger i blandt andet Svendborg Kommune.
Farvel
Havnedirektør er sendt hjem
Direktøren i Port of Aalborg er hjemsendt, selvom han har kontrakt til marts næste år. Han sagde jobbet op tidligere i maj og ville gerne blive indtil kontraktudløbet. Men bestyrelsesformanden siger, at 'tidspunktet er rigtigt'.
Fødselsdag
Tina Tving Stauning
Borgmester i Frederikssund Kommune fylder 62 år 26. maj
Fødselsdag
Bo Hansen
Borgmester i Svendborg Kommune fylder 47 år 25. maj
Nyudnævnt
Aalborg-politiker ny forperson for brancheorganisationen DANVA
Medlem af byrådet og medlem af bestyrelserne i Aalborg Forsyning Lasse Frimand Jensen (S) er blevet valgt enstemmigt til ny forperson for vandsektorens brancheorganisation DANVA. Han afløser Lars Therkildsen, der for et halvt år siden meddelte, at han ønskede at pensionere sig selv.
Farvel
Børn og unge-direktør går på pension
Holstebro Kommune får snart en direktørstol ledig på børn og ungeområdet. Direktøren, Susanne Ebdrup, har nemlig valgt at forlade posten og gå på pension fra oktober. Den nu afgående direktør kom til Holstebro i april 2017 og blev direktør for et område, som i årene op til hendes ansættelse havde været igennem en stor forandringsproces. Nu siger hun farvel.
Har du hørt?
Kommunaldirektør sygemeldt - igen
Kommunaldirektør i Nyborg Kommune, Lars Svenningsen, er sygemeldt på ubestemt tid med stress. Det er anden gang på tre måneder. Til Fyns Stiftstidende siger han: "Jeg har været på arbejde i flere uger, men for at gøre en lang historie kort må jeg erkende, at jeg ikke har været god nok til at lytte til det råd, jeg har fået. Og det var, at jeg skulle lade være med at starte for tidligt."
Har du hørt?
Horsens borgmester ændrer mening om folketingskandidatur
Peter Sørensen, der er borgmester i Horsens Kommune, har gennem de seneste uger ikke afvist at melde sig på banen til den ledige plads som folketingskandidat for Socialdemokratiets Horsens-kreds. Nu melder borgmesteren ud på Facebook, at han ikke er til rådighed som kandidat, men "vil arbejde for at gøre en forskel for at udvikle kommunen positivt til glæde for alle de mennesker, som vi er her for og med," skriver han i opslaget.
Fødselsdag
Eik Møller
Kommunaldirektør i Ballerup Kommune fylder 52 år 18. maj.
Fødselsdag
Peter Frost
Kommunaldirektør i Køge Kommune fylder 53 år 17. maj
Fødselsdag
Mogens Jespersen
Borgmester i Mariagerfjord kommune fylder 66 år 15. maj
Dødsfald
Tidligere Læsø-borgmester er gået bort
Tidligere borgmester på Læsø, Erik Malmose, der har en lang historik i kommunalpolitik bag sig, er gået bort 84 år gammel. Det skriver Læsø Kommune. Erik Malmose blev første gang valgt som borgmester i perioden 1970-1978 og så igen i 1982-1989, 1994-2001 og senest 2002-2003. Han var desuden medlem af kommunalbestyrelsen fra 2004-2005 samt formand for Socialudvalget i 2006-2009.
Rund Fødselsdag
Camilla Nowak Kirkedal
Kommunaldirektør i Fredericia Kommune fylder 40 år 14. maj.
Fødselsdag
Lars Møldrup
Kommunaldirektør i Tønder Kommune fylder 55 år 13. maj
Fødselsdag
Karsten Längerich
Borgmester (V) i Allerød kommune fylder 52 år 13. maj
Nyudnævnt
Ny sundhedschef til Solrød
Solrød Kommune får ny sundhedschef pr. 1. juni. Valget er faldet på Sigrid Rahbek Thorlaksen, der kommer fra en stilling som leder af Genoptræningen i Solrød Kommune, hvor hun har været leder siden 2016.
Nyudnævnt
Arken få ny direktør
Kunstmuseet Arken har fundet afløseren for Christian Gether, der har stået i spidsen for Ishøj-museet i 25 år. Den nye direktør er Marie Nipper og kommer fra en tilsvarende stilling hos Copenhagen Contemporary på Refshaleøen i København.
Har du hørt?
Borgmester skal lede international forening
Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, er netop blevet indsat som præsident i World Energy Cities Partnership for en toårig periode. Borgmesteren skal dermed lede en sammenslutningen bestående af 19 energibyer fra hele verden. Esbjerg, hvor Jesper Frost Rasmussen er borgmester, blev optaget i foreningen i 2013 efter en nominering fra Stavanger, som også er Esbjergs venskabsby.
Har du hørt?
Sygemeldt Langeland-chef indgår fratrædelsesordning
Lone Bjerregaard, der er børn,- unge,- og socialchef i Langelands Kommune, indgår fratrædelsesordning med Langelands kommunalbestyrelse. Hun stopper derfor som chef ved udgangen af oktober. Lone Bjerregaard har været ansat i Langelands Kommune i 10 år, og er på nuværende tidspunkt sygemeldt. I de senere år har hun været hovedperson i et par omdiskuterede sager i kommunen.
Har du hørt?
Lokal K-politiker bliver løsgænger
Efter blot få måneder i kommunalbestyrelsen for det konservative i Ballerup har Kate Svarrer valgt at forlade sin gruppe for at blive løsgænger. Det betyder at den konservative gruppe går fra at være tre til to. Om udmeldelsen fortæller hun til sn.dk bl.a.: “Det skyldes ikke, at jeg ikke vil passe mit hverv og heller ikke, at jeg er uenig i borgerlig politik. Det handler om, at jeg er frustreret. Jeg synes, jeg arbejder hårdt og sætter mig ind i sagerne og, så kan jeg ikke komme igennem med sager. Der har være en del knas og det betyder, at vi alle kommer til at fremstå uprofessionelle og det ønsker jeg ikke."
Fødselsdag
Maj Buch
Kommunaldirektør i Glostrup Kommune fylder 57 år 7. maj.
Fødselsdag
Mikael Smed
Borgmester (K) i Vordingborg Kommune fylder 45 år 7. maj
Jobskift
Sorø henter chef i Næstved
Sorø Kommunes nye chef for Teknik, Miljø og Drift bliver fra 1. juni 55-årige Jannik Rauer. Han kommer fra en stilling som teamleder i Center for Arbejdsmarked i Næstved Kommune og har tidligere været leder for en strategi- og innovationsafdeling med opgaver på alle fagområder også i Næstved Kommune. Før det var Jannik Rauer chefkonsulent i flere styrelser og departementet under Fødevareministeriet.
Nyudnævnt
JYSK-direktør ny kommunikationschef i Viborg Kommune
Rune Jungberg Pedersen er fra 1. juni 2022 ny kommunikationschef i Viborg Kommune. Han kommer fra en stilling som international kommunikations- og CSR-direktør i JYSK og Lars Larsen Group og har tidligere bl.a. arbejdet som kommunikationschef hos Danish Crown Subsidiaries og Tulip Food Company. Rune Jungberg Pedersen er oprindeligt uddannet journalist og har bl.a. været ansat hos Viborg Stifts Folkeblad.
Fødselsdag
Anne-Sofie Degn
Kommunaldirektør i Greve Kommune fylder 43 år 6. april.
Fødselsdag
Anne-Sofie Degn
Kommunaldirektør i Greve Kommune fylder 43 år 6. maj.
Jobskift
Kulturdirektør i Odense bliver markedsdirektør i det private
Morten Møller Iversen stopper som administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune med udgangen af maj, da han har fået nyt job som markedsdirektør hos Rambøll fra 1. juni.
Nyudnævnt
Varde får ny kommunikationschef
Varde Kommune har ansat 35-årige Søren Toksvig Jensen som kommunens nye kommunikationschef. Han kommer fra en stilling som kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune, hvor han har været siden efteråret 2019. Inden da arbejdede han som kommunikationskonsulent i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.
Nyudnævnt
Fredericia finder chef i egne rækker
41-årige Kasper Findahl bliver fra 1. juni Fredericia Kommunes nye chef for kultur- og idrætsområdet. Det et kendt ansigt i det fredericianske idrætsmiljø, der overtager posten. Kasper Findahl kommer nemlig fra en stilling som konstitueret fagchef for idræt i Fredericia Kommune. Med overtagelsen af den nye stilling udvides porteføljen til også at omfatte kultur.
Fødselsdag
Frands Fischer
Borgmester (S) i Skanderborg Kommune fylder 46 år 5. maj
Jobskift
Ny Sundheds- og Ældrechef i Ikast-Brande
Ikast-Brande Kommune har ansat Kirsten Løgsted som Sundheds- og Ældrechef. Kirsten tiltræder stillingen 1. juni 2022. Kirsten Løgsted kommer fra en stilling som Chef for Intern Service i Struer Kommune og har tidligere været ansat som Sekretariatschef i Social- og Sundhedsforvaltningen i Skive Kommune.
Nyudnævnt
Ny økonomi- og stabsdirektør i Sorø
Helle Wagner Gehlert bliver ny økonomi- og stabsdirktør i Sorø Kommune. Hun kommer fra en stilling som direktør for Økonomi & Personale i Gentofte Kommune og har tidligere haft ledende stillinger i Albertslund og Gladsaxe kommuner. Helle Wagner Gehlert kommer til at stå i spidsen for seks stabsfunktioner og herunder også for kultur, fritid og erhverv.
Jobskift
Ny kultur- og fritidschef i Solrød
1. juni 2022 tiltræder 48-årige Lone Billehøj som ny kultur- og fritidschef i Solrød Kommune. Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at pege på Lone Billehøj, der i mere end tyve år har beskæftiget sig med mennesker i byer og byernes udvikling – senest med jobbet som kultur- og fritidschef i Kultur V i Københavns Kommune.
Har du hørt?
Udvalgsformand går på orlov
Steen S. Hansen (S) har af helbredsmæssige årsager søgt – og fået bevilget – orlov fra sit ombud i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. Det blev besluttet på kommunalbestyrelsens møde torsdag aften. Han er formand for Udvalget for Social og Sundhed og har desuden sæde i Udvalget for Plan, Miljø og Teknik.
Jobskift
Gentofte henter direktør fra Ishøj
Marie Louise Madsen, der siden 2017 har været direktør for By, Kultur og Miljø i Ishøj Kommune og før det bl.a. kontorchef i KL, bliver fra 1. juni ny direktør for Klima, Miljø og Teknik i Gentofte Kommune. Det godkendte en enig Kommunalbestyrelse mandag aften. Hun afløser Lis Bjerremand, som har valgt at gå på pension.
Jobskift
Ny stadsdirektør i Aarhus Kommune
Det bliver et kendt ansigt, der bliver ny stadsdirektør i Aarhus Kommune. 1. juni 2022 ansættes Martin Østergaard Christensen, der nu er direktør i Børn og Unge i Aarhus Kommune, som kommunens nye stadsdirektør. Han overtager posten efter Peter Pedersen, der har været konstitueret stadsdirektør siden Niels Højberg valgte at fratræde ved udgangen af februar i år.
Nyudnævnt
Første chef for dagtilbudsområdet
1. maj tiltræder Middelfart Kommunes nye - og første - chef for dagtilbud. Den nye stilling er oprettet efter en opdeling af skoler og dagtilbud til to selvstændige chefområder. Chef for dagtilbud bliver Annette Friis Andersen. Hun kommer fra en stilling som forebyggelses- og sundhedschef i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor hun blandt andet har ansvaret for sundhedsplejen, tandplejen, PPR, SSP.
Farvel
Helbredet får Rebellen fra Langeland til at forlade byrådet
Ole Sørensen (S), der blev landskendt fra DR-dokumentaren med titlen Rebellen fra Langeland, er tvunget til, på grund af helbredsmæssige årsager, at forlade Langelands byråd. Jeg vil ikke nærmere ind på, hvad min sygdom er, men jeg har ligget underdrejet hele påsken og er endt med, at jeg må kaste det håndklæde i ringen, der hedder politik, siger han til Fyns Amts Avis.
Rund Fødselsdag
Jani Hansen
Kommunaldirektør i Langeland Kommune fylder 60 år 29. april.
Fødselsdag
Jan Riber Jakobsen
Borgmester (K) i Aabenraa Kommune fylder 56 år 28. april
Nyudnævnt
Nyoprettet stilling som borgerrådgiver
Mia Uldum Lundsberg er startet i en nyoprettet stilling som borgerrådgiver i Ringkøbing-Skjern Kommune. Mia Uldum Lundsberg er uddannet socialrådgiver og kommer fra en stilling i Regionspsykiatrien og har tidligere været ansat i en kommunal forvaltning.
Nyudnævnt
Ny direktør for social og sundhed i Holstebro
Yelva Bjørnholdt Jensen bliver ny direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune fra 1. juni. 47 årige Yelva Bjørnholdt Jensen kommer fra en stilling som direktør for Beskæftigelse og Velfærd i Fredericia Kommune. Inden da var hun koncernchef i Fredericia, og fra 2014 til 2019 var hun myndighedschef i Vejle Kommune.
Fødselsdag
Tonni Hansen
Borgmester (SF) i Langeland Kommune fylder 64 år 26. april
Fødselsdag
Ole Vive
Borgmester (V) i Faxe Kommune fylder 46 år 22. april
Fødselsdag
Christian Bertelsen
Kommunaldirektør i Norddjurs Kommune fylder 49 år 25. april.
Har du hørt?
Byrådsmedlem er ny formand for biblioteksforening
Paw Østergaard Jensen (S) er blevet valgt som ny formand for Danmarks Biblioteksforening. Han afløser de seneste otte års formand Steen Bording Andersen (S), Aarhus. Paw Østergaard Jensen sidder i byrådet i Albertslund, hvor han er formand for Social- og Sundhedsudvalget, samt med i en række kulturinstitutioners bestyrelser.

Dagens Citat

DET KUNNE OGSå VæRE ET SPæNDENDE VALGLøFTE AT GIVE
Marie Stærke (S) borgmester og næstformand for Socialdemokratiet til NB Medier , som gerne vil udvide frikommuneforsøg til erhvervsområdet

Seneste Nyheder

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: