Langtidsledighed har ramt kommuner forskelligt under corona

Størst stigning i langtidsledighed i Østjylland og hovedstadsområdet, mens produktions-Danmark klarer sig bedre igennem. Flere kommuner har skiftet plads i rangordning. Se tallene for din kommune.
Ekstra personale hyret ind til corona-rengøring i kommunerne får i en række tilfælde ikke den løn, de har krav på, afslører ny opgørelse. (Modelfoto)

Mange tilfælde af snyd med corona-rengøring

Personale hyret ind til ekstra corona-rengøring i kommunerne bliver ifølge ny opgørelse udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
En række medlemmer i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union kan se frem til at udøve deres sport på isen lidt længere end sædvanligt i år, fordi en række kommuner forlænger sæsonen.

Kommuner opfordres til at forlænge idrætssæson

KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen, skriver DIF i en pressemeddelelse.
De her seks socialdemokratiske spidskandidater har en reel chance for at vippe den siddende borgmester af pinden ved KV21. Øverst fra venstre ses: Claus Christoffersen (Helsingør), Henrik Rønnow (Haderslev), Tina Tving Stauning (Frederikssund), Michael Vindfeldt (Frederiksberg), Kasper Damsgaard (Glostrup) og Martin Sikær Kristensen (Vejle).

Analyse: S kan nå rekord med 50 borgmestre ved KV21

Kommunalvalget kan blive en fest for Socialdemokratiet. Måske sætter partiet rekord og vinder 50 borgmesterposter. Her får du indblik i, hvor S står til at vinde og tabe borgmesterkæder. Og du kan se nogle af de nye talenter, som S har på vej i byrådene.
"Vi tilbyder nu vores kunder, at de kan få en garanti mod at blive mødt med kæmperegninger for brud på vores ophavsret," oplyser chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum.

Kæmperegning for brud på nichemedies ophavsret

En kæmpe regning til Forsvarsministeriet for ulovligt at videresende et nichemedies artikler har skabt frygt for lignende opsigtsvækkende regninger i kommuner, regioner og ministerier. NB-Medier tilbyder nu kunderne garanti mod lignende sager.
Forfatter Dy Plambeck er en af de kunstnere, som har valgt en gåtur og hun vil tage deltagerne med ud i den natur, hun elsker. Undervejs bliver der talt om, hvordan mennesket og naturen er uløseligt forbundet.

Inspirerende gåtur på landet og i byen

Kulturmødet Mors inviterer til gåtur og samtale med 36 kunstnere og kulturpersonligheder i et udvalgt landskab eller en by. 'Tankegang' hedder initiativet med ture fra Nordsjælland og København til Lolland, Vestjylland og Mors.
Fordi Bornholm har været hårdt ramt af en stigning i ledigheden, hænger de selv på en tredjedel af regningen til de forsikrede ledige i 2020. Udligningen for 2022 hjælper dem nemlig kun minimalt.

Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner

Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.
Storcentre er blandt de institutioner, der får lov til at genåbne onsdag. (Arkiv)

Onsdag genåbner samfundet endnu mere

Restauranter og barer, indendørs idræt, superligastadioner, dagshøjskoler og storcentre genåbner alle onsdag.

Fakta: Stor forskel på udvikling i førtidspension i kommunerne

Mens tilgangen til førtidspension i 2020 slår rekord, er det fortsat færre end før reformen i 2013, der indførte ressourceforløb og satte tildelingerne i stå. Se tallene for din kommune her.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
Der kom 24.400 nye førtidspensionister til i Danmark i 2020. Det er den største tilgang i over ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år

En stigning i folkepensionsalderen har i 2020 bidraget til at trække antallet af nye førtidspensionister op.
Nybyggeriet af udstillingsfløjen og forhøjelsen af Vagttårnet ikke kan gennemføres efter afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet i december 2020.

Nyborg Slot er sat på pause

Kulturministeriet har orienteret Finansudvalget om en ændret økonomi i Nyborg Slot-projektet - og at dele af projektet ikke kan gennemføres pga. en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger