Social- og ældreminister Astrid Krag åbner for at udvide ordningen.

Penge til særlig handicapindsats samler støv

Millioner til særlig handicapindsats samler støv og sendes retur til statskassen. Social- og ældreminister Astrid Krag åbner for at udvide ordningen.
Lokale idrætsforeninger over hele landet har fået glæde af en pulje på 283 mio. kr. fordelt på i alt 12.183 bevillinger

Foreningspuljer har skabt aktivitet i lokalsamfundene

Lokalforeningspuljerne har i perioden 2018-2021 bevilget og udbetalt 283 millioner kroner til foreninger i alle landets kommuner. Midlerne har skabt aktivitet, udvikling og glæde i et utal af lokalsamfund.
En bil bragede 18. juli gennem gågaden Frederiksgade i Aarhus. Nu er der sat betonklodser op. Også andre steder i byrummet ses der på yderligere sikring.

Aarhus Kommune overvejer yderligere sikring efter terrorsigtelse

Der er sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus, og nu overvejer kommunen, om der skal sikres yderligere.
Det er svært at rekruttere sosuer til kommunerne. Det skyldes blandt andet, at det er svært at få folk til at uddanne sig inden for faget. Der skal nationale løsninger til, mener flere kommuner, for ellers ender velfærden i en negativ spiral.

Kommuner kan ende i negativ spiral af forgæves rekrutteringer

Det haster med en national løsning på rekrutteringsudfordringerne i kommunerne. Ellers ender det i en negativ spiral, hvor de kommuner, der har det sværest vil få det endnu værre. Det fortæller flere ledere i kommunerne.

Store besparelser: Flere kommuner sparer på handicapområdet

Flere kommuner er i fuld gang med at spare på det specialiserede socialområde. Kommuner som Haderslev og Hedensted skal finde over 30 millioner kroner.
Ældre sosu-medarbejdere skal gerne have klar besked om mulighederne for seniorordning eller andre former for tilknytning, hvis man vil holde på dem. Det fremgår af ny rapport.

Gode råd fra Roskilde om at holde på velfærdsmedarbejdere

Hvordan sikrer man, at gråhårede sosu'er og pædagoger får lyst til at vente med at gå på pension? Og hvordan griber man det an, når nye medarbejdere skal med ombord? Det bør man have gode svar på, hvis man vil sikre velfærdsmedarbejdere nok i sin kommune. Det fremgår af ny rapport.
Venstre vil spare tre milliarder på jobcentrene og skære i indsatsen. Hvordan er noget uklart, fremgår det af svar fra beskæftigelsesordfører Hans Andersen og tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Venstre vil spare tre milliarder om året på jobcentre, men det er uklart hvordan

I et valgoplæg om beskæftigelse vil Venstre spare tre milliarder om året på beskæftigelsesindsatsen og den forventede effekt. Det vil sige færre udbetalte ydelser, når flere forventes at komme i arbejde hurtigere.
Hvis man som parti eller liste ikke opnår valg ved kommunalvalg, kan man med et nyt lovforslag komme til at mærke det økonomisk.

Folketinget vil stramme op på støtte til små partier og lister

Partier og lokale lister, som ikke opnår valg til byråd eller regionsråd, kommer til at mærke, at et bredt flertal i Folketinget ønsker at stramme reglerne for partistøtte. Partiet 'Valgfest med mexicansk tema' har været med til at anspore opstramningen.
I Slagelse Kommune er økonomien presset. Særligt på grund af udgifterne til det specialiserede socialområde. På billedet ses borgmester Knud Vincents (V).

Socialområdet får Slagelse til at bede om hjælp fra minister

Borgmester Knud Vincents (V), Slagelse Kommune, henvender sig nu på vegne af økonomiudvalget til indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) for at anmode om møde.
Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har uddelt millioner til idræts- og spejderklubber.

Københavnske idrætsfaciliteter får et løft

I sidste uge indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om den såkaldte klubhuspulje, hvor politikerne fordelte midler til renoveringer og opgraderinger af en række idrætsfaciliter i København. Se her, hvem der modtager pengene.
Formand Jakob Ellemann-Jensen præsenterede mandag Venstres beskæftigelsespolitiske valgforslag.

Analyse: Venstres beskæftigelsesforslag er nybrud, men uden nyt indhold

Venstre vil nedlægge jobcentrene og lave et nyt beskæftigelsessystem, hvor også private kan byde på opgaven. Men partiet har ikke nogen forslag til, hvad indsatsen skal bestå af, skriver NB-Beskæftigelses redaktør i denne analyse.
Jesper Nielsen-Man er leder af Ungesekratariatet i Hjørring Kommune. Her tror de på, at hvis flere unge kommer mere i erhvervspraktik allerede i folkeskolen, så kan man på længere sigt få flere unge i arbejde.

Erhvervspraktik skal få unge i arbejde

Hjørring Kommune får flere og flere folkeskoleelever i erhvervspraktik. De fremhæves af reformkommissionen som det gode eksempel. Leder af Ungesekretariatet forklarer til NB-Økonomi, hvordan de forsøger at inspirere de unge til et arbejde.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: