Halima El-Abassi, forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, er med i den nye kommission. Hun har tidligere fortalt om sine erfaringer med social kontrol.

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Holbæk-borgmester bliver formand for ny kommission, der skal komme med anbefalinger til, hvordan kvinder fra minoritetsmiljøer bedre kan støttes.
Svendborg Kommune er gået i gang med at undersøge omfanget af PFOS-forureningen og finde ud af, hvor stofferne stammer fra.

Fund af PFOS i søer i naturområde på Sydfyn

De giftige fluorstoffer PFOS, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende, er fundet i to søer ved Svendborg på sydøstfyn.
SF og Enhedslisten har i denne uge været til separate møder om et nyt ydelsessystem med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Regeringen vil fremlægge forslag i februar.

Forhandlinger i gang om nyt ydelsessystem

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard holder i disse dage møde med støttepartier om et nyt ydelsessystem. Regeringen har planlagt at lægge et forslag frem i Folketinget i februar.
Borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen (S) er genvalgt som formand for KKR Hovedstaden.

Steen Christiansen fortsætter som formand for KKR Hovedstaden

KKR Hovedstaden har genvalgt borgmester i Albertslund Steen Christiansen som formand og ny næstformand er Karsten Längerich, borgmester i Allerød.
Borgmestrene fra syv kommuner ud til Køge Bugt frygter miljømæssige konsekvenser i forbindelse med anlæggelsen af den kunstige ø Lynetteholm.

Syv borgmestre danner alliance mod Lynetteholm: ‘Vi står fælles front’

Borgmestrene fra syv kommuner ud til Køge Bugt er gået sammen i en alliance mod Lynetteholm-projektet.
Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.

Regeringer har mindsket arbejdsudbud med senior- og Arnepension

Yderkommuner rammes især på manglende arbejdskraft på grund af retten til tidlig pension og seniorpensionen. Pensionsordningerne er indført af forskellige regeringer, men ingen af dem har kompenseret fuldt ud ved at øge arbejdsudbuddet tilsvarende.
Den 1. marts bliver 54-årige Kristina Sloth kommunaldirektør i Vordingborg. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.

Ny kommunaldirektør i Vordingborg

Med en god portion erfaring i bagagen begynder Kristina Sloth som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune 1. marts. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.
Nogle kommuner kan bryste sig af, at eleverne på kommunens skoler i gennemsnit trives godt.

Her trives skoleeleverne bedst

Skoleeleverne i Hørsholm Kommune er i gennemsnit dem, der trives allerbedst i hele Danmark. Det viser en ny opgørelse. Se her om din kommune er med i topti.
Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
I Guldborgsund Kommune kommer idrætten nu ud til de inaktive ældre på pleje- og aktivitetscentre.

Det gode idrætsliv rykker ind på plejecentret

De ældre der er tilknyttet et af Guldborgsund Kommunes ti aktivitets- og plejecentre vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet, som skal være med til at forbedre deres livskvalitet og mobilitet.
Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) kan nu fortælle om en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Den viser, at borgere der modtager hjemmehjælp af kendte ansigter, de er mere trygge end borgere, der ikke gør.

Faste teams i ældreplejen giver størst tilfredshed hos ældre

98 procent af borgere, der møder fast personale i ældreplejen, føler sig trygge ved personalet. Det viser ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. For de resterende hjemmehjælpsmodtagere er tallet 74 procent.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: