Snart kan bilpendlere til og fra Vejle gratis tage bybussen, hvis de parkerer på en samkørselsplads i Vejle Syd eller Vejle Nord om morgenen.

Myldretid og trængsel: Pendlere kan køre gratis med bussen

Som et forsøg på at mindske trængslen på gader og veje i Vejle morgen og eftermiddag sætter Vejle Kommune og Sydtrafik nu gang i et forsøg. Bil-pendlere får nu mulighed for at køre gratis med bussen ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. 'Vejle Park and Ride' skal gerne skabe mere plads på vejene inde i byen.
En kunststofbane i Silkeborg er blevet hegnet ind. Ikke for at holde bolde på banen, men for at forhindre granulat fra banen i at sprede sig til den omkringliggende natur.

Nyt hegn omkring fodboldbaner skal forhindre gummistykker i naturen

Mikroplast fra kunstgræsbaner er skadeligt for miljøet og er en bekymring i mange kommuner. Et forsøg i Silkeborg skal være med til at holde plastikken på fodboldbanen.
Kassebeholdningen i Hørsholm Kommune er så god, så man godt kan klare det, hvis kommunen får en "dummebøde", oplyser borgmester Morten Slotved (K).

Nordsjællandsk kommune står foran markant overskridelse af servicerammen

Den forholdsvis lille kommune Hørsholm i Nordsjælland står til at overskride sin serviceramme med 77 millioner kroner i år. Borgmesteren erkender, at opbremsning er nødvendig, men håber samtidig som førhen at slippe for sanktioner.

Danmarks tre største byer vil forkorte udskældte ressourceforløb fra tre til to år

Landets tre største byer vil give borgere i ressourceforløb en hurtigere vished om fremtiden. Grænsen for, hvor længe et ressourceforløb må strække sig over, skal sættes ned fra tre år til to år.
Kort tid før Mette Frederiksen udskrev valg til Folketinget præsenterede regeringen reformudspillet Danmark Kan Mere III. En del af udspillet var, at kommunerne skulle spare 2,5 milliarder kroner på administrationsudgifterne, svarende til udgiftsvæksten fra 2013 til 2021. Det var blandt andet for at "sikre færre kolde hænder og flere varme hænder".

Administrationsudgifter afslører valgkamps-bluff

S, V og K gik alle tre til valg på at spare mindst 2,5 milliarder kroner på den kommunale administration under påskud af, at flere års vækst finansierede kolde hænder. Nu viser tal, at langt størstedelen af stigningen i udgifterne er på den borgernære administration.
Samtlige partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - inklusiv hendes eget - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti.

Alle partier i byrådet kritiserer borgmesters opførsel

Der har været uhensigtsmæssig kommunikation fra Benedikte Kiærs side ifølge Økonomi- og Erhvervsudvalget i en sag, der har sygemeldt tre medarbejdere i whistleblowerordningen. Borgmesteren erkender, at hun ikke burde have ageret, som hun gjorde.
Både Nord- og Syddjurs Kommune har haft problemer med fejlagtige skattebilletter, der er sendt ud til borgerne.

Kommuner ramt af skattebillet-fejl – beder borgere ignorere dem

I har fået to skattebilletter fra os, og dem skal I ignorere, lyder det fra kommune. Fejlen har ramt flere kommuner i Østjylland.
I modsætning til kollegerne i Odsherred Kommune skal de ansatte i forvaltningen på rådhuset i Sorø ikke regne med større fleksibilitet i deres arbejdstider foreløbig.

Forslag om kortere arbejdsuge bliver kun til snak foreløbig

Et forslag om at undersøge muligheden for en forsøgsordning med kortere arbejdsuge bliver ikke til noget i første omgang i Sorø Kommune. Nu skal der bare tales om det. 'I Sorø risikerer vi at blive efterladt på perronen,' siger medlem af kommunalbestyrelsen.
Brandtomten i landsbyen Lyngså i Frederikshavn Kommune bliver det første 'skæmmende' hus, hvor kommunen truer med dagbøder, hvis ikke ejeren river huset ned.

Kommune skruer bissen på over for efterladte ruiner

I Frederikshavn Kommune er borgmesteren 'vildt irriteret' over kommunens skæmmende brandtomter og efterladte huse. Nu skruer kommunen bissen på over for ejerne, men efterlyser også mere håndfast lovgivning fra Christiansborg.
Samarbejdsmiljøet i Hjørring Kommunes byråd er kommet i fokus. Borgmesteren taler om, at byrådet er delt i et 29-2-forhold. Frode Larsen (t.v.) og Erik Høgh-Sørensen har været i centrum for skærmydslerne i det nordjyske.

Borgmester: Stop skældsord og udskamning i byrådet

Et dårligt samarbejdsklima i byrådet i Hjørring Kommune er blevet så grelt, at borgmesteren har kaldt gruppeformændene til møde om, hvordan arbejdsmiljøet forbedres. Nu har politikerne lovet hinanden at se fremad og forsøge at undgå personlige angreb.
Inger Marie Vynne træder ved årsskiftet ind i jobbet som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune. Hun har mange års erfaring som topleder.

Kerteminde ansætter Lejres fyrede kommunaldirektør

Efter at være blevet fyret af et smalt politisk flertal i Lejre tiltræder Inger Marie Vynne ved årsskiftet som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune. 'Hun har vist, at hun kan styre en organisation igennem en udvikling og formået at skabe resultater, der kan mærkes,' udtaler Kertemindes borgmester.
Lokalpolitikere i Svendborg Kommune vil sætte priserne for parkering betragteligt op.

Kommune fordobler priserne på parkeringslicens

Det bliver fremover væsentlig dyrere at parkere sin bil i Svendborg for både beboere og gæster. FDM advarer kommunen mod, at ekstra indtægter fra parkering bruges til velfærd.