Lille familie i Morialejren. (Arkiv)

De fleste kommuner takker nej til at modtage flygtningebørn

En kampagne for at få kommunerne til at melde sig klar til at modtage flygtningebørn fra Moria-lejren har skabt heftige debatter i byrådssalene den seneste tid. Fronterne er trukket skarpt op - de fleste afviser med, at det er Christiansborgs afgørelse.

Så tilfredse er forældrene med SFO eller fritidshjem

Forældrene har givet deres barns SFO eller fritidshjem karakter i en meget stor undersøgelse. Se tallene for alle forældre her.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til virtuelt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og de seks øvrige borgmestre i frikommuneforsøget.

Frikommuneforsøg skudt i gang med virtuelt håndslag

Regeringens frikommuneforsøg blev torsdag sat i værk ved virtuelt møde mellem statsministeren og de syv udvalgte kommuners borgmestre.
Der er en god del erfaring med i rygsækken, når Jakob Bigum Lundberg nu indtager posten som ny formand for FSD.

Ny formand for velfærdschefer

Direktør fra Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg er blevet valgt til ny landsformand for de kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer. Den erfarne direktør afløser Helle Linnet, som fik seks år på formandsposten.
Borgmester Ole Bjørstorp (S) i Ishøj Kommune står med et splittet bagland som optakt til kommunalvalget i 2021. Den lokale socialdemokratiske partiforening står i to lejre. (Arkiv)

Bykonges brug af borgmesterbil er ulovlig

Ishøjs socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp har brugt tjenestebil ulovligt, vurderer Ankestyrelsen.
Udvalgsformand Merete Due Paarup (R) er stærkt bekymret over genhusningsprojekt i Kolding Kommune.

Ghetto-indsats giver store bekymringer

Udvalgsformand i Kolding slår alarm: Beboere i knap 1.100 lejligheder i ghetto skal genhuses, men der er langt fra oveblik over den enorme opgave, der venter kommunen.
Samlet set ender Nordea-fonden med at støtte 139 projekter med samlet 67,9 mio. kroner.

Overvældende interesse for at styrke de små bysamfund

Nordea-fonden lægger nu ekstra 8 mio. kroner oven i 'Her bor vi'-puljen på 60 mio. kroner, fordi der har været en overvældende interesse for at styrke aktive fællesskaber i de små bysamfund med hjælp fra fondsmidlerne.
Finansminister Nicolai Wammen (S), forklarede på et pressemøde torsdag, at statslige arbejdspladser fremover skal have to kødfrie dage om ugen. Kommunerne, som på pressemødet var repræsenteret af KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), opfordres til det samme, men der medfølger ikke samme krav.

Kødfrie dage kan være på vej til kommunerne

To af ugens dage skal der ifølge finansminister, Nicolai Wammen (S), være vegetarretter på menuen på de statslige arbejdspladser. Det lægger op til en diskussion i kommunerne, om det også skal gælde på kommunale arbejdspladser.
Sosu-medhjælpere og andre offentligt ansatte med lav løn skal have et særligt lønløft, mener FOA.

FOA: Lavtlønnede skal have et særligt lønløft ved snarlige forhandlinger

Blandt andre lavtlønnede sosu'er skal have et særligt lønløft, når der inden så længe skal forhandles nye overenskomster for alle offentlige ansatte. Sådan lyder et af de centrale krav fra FOA.
Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), må med al sandsynlighed opgive at få flertal i Folketinget til at forbyde profit på velfærd. Til gengæld ser der ud til at være bred opbakning til at indføre skærpet tilsyn med de privatejede sociale institutioner.

Flertal i Folketinget mod profitforbud for private sociale tilbud

Det bliver svært for social- og indenrigsminister, Astrid Krag (S), at tælle til 90, når hun skal finde opbakning til forslaget om at forbyde private sociale institutioner at tage profit ud af virksomheden. Til gengæld kan skærpet tilsyn være på vej.
Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. (Arkivfoto)

Chefer i København var for dårlige til at fortælle ansatte om coronaregler

En evaluering fra Københavns Kommune viser, at kommunen på visse områder ikke har været god nok til at fortælle medarbejderne om corona-reglerne. Det har øget risikoen for alvorlige fejl.
KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), stillede ved torsdagens pressemøde om grønne offentlige indkøb ikke krav om øget kommunal finansiering, selvom de skal købe mere bæredygtigt ind.

KL-formand: Grønne indkøb er ikke nødvendigvis dyrere

Sammen med regeringen og regionerne præsenterede KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), torsdag en strategi for grønne offentlige indkøb. Det ser ikke ud til, at de nye krav udløser øget finansiering fra staten.