De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ønsker flere friplejehjem i de af landets kommuner, hvor der er mangel på den slags.

Konservative vil have etableret flere friplejehjem

Hvis der fremover skal opføres nye plejehjemspladser, skal det ifølge De Konservative være friplejehjem i udgangspunkt.
KL's næstformand lovede på ekstraordinært borgmestermøde i dag, at der i KL-regi vil komme en debat om, hvordan udligningsreformen skal påvirke service- og anlægsrammer over tid,

Budgetkrisen: KL-top lover debat om kommunal udligning

KL's næstformand lover, at der, efter den aktuelle budgetstrid er løst, vil komme debat om, hvordan udligningsreformen skal påvirke service- og anlægsudgifter på lang sigt.
Budgetkrisen hos kommunerne fortsætter efter det på et borgmestermøde i dag kun lykkedes at skære cirka 100 millioner kroner af servicerammen og cirka en halv milliard af anlægsrammen. Begge tal skal på grund af usikkerhed om dobbelte indmeldinger tages med betydeligt forbehold,

Borgmestre fandt kun cirka 100 millioner på service og en halv milliard på anlæg

Budgetkrisen i kommunerne blev langt fra løst på ekstraordinært møde med KL torsdag. Servicerammen er stadig overskredet med omkring 350 millioner og anlæg på over to milliarder.

Kommuner opfordres til at tilslutte sig aftale om grøn kollektiv trafik

Det seneste år har Transportministeriet indgået klimasamarbejdsaftaler med en betydelig andel af landets kommuner og alle fem regioner, som sikrer en grøn omstilling af 2/3 af den samlede kollektive bustrafik – nu opfordrer ministeren resten af kommunerne til at tilslutte sig.
Næsten halvdelen af de danske kommuner har ulovligt brugt Googles tjenester i undervisningen.

Skoler i 44 kommuner har sjusket med elevers persondata

Datatilsynet har rejst kritik mod Helsingør Kommune, der ikke har været påpasselig nok i behandlingen af skoleelevers data ved brug af et Google-program. Næsten halvdelen af landets kommuner har begået lignende fejl.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.
Miljøministeriet fremsatte onsdag et forslag om at omdanne en række områder til såkaldte naturnationalparker. Det har siden mødt kritik.

Lektor: Den folkelige opbakning til naturparker kan lide knæk

En række borgmestre har kritiseret Miljøministeriets forslag om at omdanne områder til naturnationalparker, og den folkelige opbakning kan blive problematisk, mener lektor.
Det hører til absolut sjældenhederne at en kommune politianmelder en leverandør. (Arkivfoto)

Haderslev Kommune politianmelder privat leverandør

Flere borgerhenvendelser om manglende hjælp fik Haderslev Kommune til at undersøge en privat leverandør. 'Når vi vælger at ty til noget så drastisk som en politianmeldelse, så er det fordi, det har et omfang, som kræver det,' lyder det fra kommunen. Leverandøren er rystet.
"Det her med at ringe på døre virker for mig. Men det gør det jo ikke nødvendigvis for alle andre," fortæller borgmester Christina K. Hansen (S) Holbæk.

Valgkamp er i gang: ‘Alle mine søndage er sat af til at banke på døre’

Som kandidat ved kommunalvalget gælder det om at finde sin egen stil. Og det gør det også, når man forsøger at få kontakt til vælgerne på de sociale medier. Det fortæller borgmester Christina K. Hansen (S) fra Holbæk.

Kulturens brancheorganisationer danner ny alliance

Seks aktører i det danske kulturliv går sammen i ny forening med politisk sigte, der skal styrke kulturens stemme og bane vejen for, at flere danskere mødes om kulturen.
Med et plejeløfte skal nyuddannede sosu-hjælpere og sosu-assistenter give hånd på, at de vil udføre deres job med værdighed, medmenneskelighed og faglig stolthed.

KL vil indføre plejeløfte for sosu-hjælpere

Både Ældre Sagen og KL støtter idéen om plejeløfte, mens FOA mener, at der skal kigges på arbejdsvilkår.
Danskerne er gode til at affaldssortere og genanvende emballage, men når emballagen er lavet af plastik, ser det ikke godt ud.

Partnerskab øger borgernes indsamling og sortering af plast

Et innovationsprojekt i Vesthimmerland Kommune har vist, hvordan man helt markant kan øge mængden af indsamlet blød plast gennem den eksisterende ordning, så man kunne genanvende og omdanne hele 98 procent til plastgranulat, der kan indgå i nye produkter.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: