En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle bliver nu anklaget for uagtsom manddrab.

Ung kvinde døde i badekar på bosted – nu er ansat anklaget

En ung, handicappet kvinde blev på et bosted anbragt i et badekar med meget varmt vand og blev fundet død. Nu er en tidligere medarbejder anklaget for uagtsom manddrab.
Overordnet set er der ikke sket det store med udgifterne til daginstitutioner fra budget 2020 til budget 2021. Der er dog nogen kommuner, som trods flere børn har fundet plads til store besparelser.

Over halvdelen af kommunerne sparer på daginstitutionerne i 2021

54 kommuner har lagt besparelser på daginstitutionerne ind i budgettet for 2021. Det sker til trods for en stigning i antallet af 0-5-årige i langt de fleste kommuner. Se tendensen for din kommune her.
Det er fortsat svært mange steder at låne til boligkøb på landet. Måske sker der noget politisk på feltet i år.

Stadig svært at låne til boligkøb i landdistrikter

Politiske indgreb skulle gøre det nemmere at købe bolig i landdistrikterne. Men nu viser ny undersøgelse, at det stadigt er svært at låne til boliger i udkantsdanmark, og nogle steder er det endda blevet sværere.
Kommunerne sætter ekstra gang i renovering og byggeri i 2021. På Frederiksberg har borgmester Simon Aggesen (K) været med til at sætte gang i renovering af skoler.

Kommunerne skruer op for byggeri og renoveringer i år

I 2021 vil kommunerne bruge 2,5 milliarder kroner mere på anlæg og byggeri sammenlignet med 2020. 'De kommunale investeringer vil rette lidt op på renoveringsefterslæbet,' siger cheføkonom.

Stor forskel i løft af ældreplejen

Offentliggørelsen af de kommunale budgetter for 2021 viser, at selvom kommunerne samlet set har tilført ældreområdet 731 mio. kr., så er det langtfra alle kommuner, der dækker det øgede demografiske behov.
Der er en del læringer fra corona, som lokalpolitikere med fordel kan gå i dialog med vælgerne om op til kommunalvalget, vurderer kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn.

Fif til valgkamp: Dyrk ‘corona-skolen’ og erhvervspolitik

Erhvervspolitik og 'læren fra corona' kan gå hen og blive hotte emner under kommunalvalget. Vælgerne stemmer gerne på innovative politikere, lyder det fra kommunikationsrådgiver.
"Nu har vi mulighed for at gå lidt tættere på. Også hvis vi oplever, at der er et stort smitteudbrud i et lokalområde, så kan vi gå ind og lave aftaler med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan vi i fællesskab får bugt med smitten og får brudt smittekæder," siger Jacob Bundsgaard

Kommuner kan hjælpe smittede med isolation og indkøb

Kommunerne får med ny aftale adgang til information om, hvem der er smittet med corona i området.
Økonomiforvaltningen skal få endnu bedre styr på betalingen af kommunens regninger. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), som har været med til at stille et forslag i Borgerrepræsentationen.

Politisk pres på kommune for at betale regninger til tiden

Det skal være slut med, at Københavns Kommune ikke får betalt sine leverandører rettidigt. Økonomiforvaltningen har nu fået klar besked fra Borgerrepræsentationen om at oppe sig.
(Arkiv) Økonomiprofessor Nina Smith fokuserede i et indlæg på KØF på tre grupper, de nye 2. generationsreformer skal få i arbejde: Unge uden job og uddannelse, indvandrere og voksne på kanten.

Kommissionsformand inviterer kommunerne til samarbejde om 2. generationsreformer

På Kommunaløkonomisk Forum havde formanden for regeringens '2. Generations Kommission', økonomiprofessor Nina Smith, især fokus på de udsatte grupper på arbejdsmarkedet.
"Det har ikke været uden sommerfugle i maven, at vi har kastet os ind i forsøgs-evalueringen," siger kommunaldirektør Christine Brochdorf fra Egedal Kommune.

‘Det har ikke været uden sommerfugle i maven’

Byrådspolitikere og aktive borgere har for første gang evalueret ledelsen i kommune. 'Det kan føles vovet,' siger kommunaldirektør.
Foreningen Folkemødet mener, at det er en god investering for folkestyret at investere i Folkemødet, derfor har de opfordret Folketingets partier til at bakke op og støtte Folkemødet økonomisk.

Overlevelseskamp for Folkemødet

Folkemødet på Bornholm har brug for økonomisk hjælp og bedt staten om et tilskud på 2,9 millioner kroner for at kunne overleve og genopstå til sommer.
På KL's Kommunaløkonomiske Forum, som i år afholdes virtuelt, lagde overvismand Carl-Johan Dalgaard ikke skjul på, at det økonomiske råderum er begrænset frem til 2025, blandt andet på grund af den demografiske udvikling.

Overvismand: Corona skrumper råderummet

Overvismand Carl-Johan Dalgaard siger på Kommunaløkonomisk Forum, at råderummet som følge af coronakrisen og regeringens 2025-planer er 'skrumpet en del'.