Gentoftes borgmester Michael Fenger (K) inviterer andre kommuner til at være med i arbejdet for grønne indkøb.

Gentofte stiller sig gerne i spidsen for udvikling af bæredygtige indkøb

Gentofte Kommune vil gå foran i arbejdet med at blive bedre til at købe bæredygtigt ind. Kommunen er med EU-midler i ryggen i gang med et større udviklingsprojekt og indbyder andre kommuner til samarbejde.
Der er tiltagende mangel på pædagoger i børnehaverne. På den baggrund forsøger man at få dem op i tid i Odsherred og har gang i en interessant proces.

Proces med ‘drømmeskemaer’ har fået pædagoger op i tid

En proces med at lytte til medarbejderne kan få pædagoger til at gå op i tid. Det viser erfaringer fra Odsherred Kommune, som blev præsenteret på topmøde.
Professor pointerer, at sorteringsanlæg til restaffald er meget bedre til at sortere især plast, end borgerne er hjemme i køkkenet.

Ekspert: Affaldssortering er slået fejl – bakkes op af skraldemænd

Førende forsker kalder regeringens affaldsstrategi for en dyr fejl - sorteringsanlæg med robotter er langt mere effektive, mener han. Ude på gader og veje er skraldemændene enige.

Kommune bandlyser TikTok for offentlige ansatte

Frederiksberg Kommune forbyder offentlige ansatte og politikere at have TikTok dowloaded på deres telefoner på grund af frygt for overvågning.    Det skriver Radar. Kommunen har i kølevand...

Kommune beklager brud på datasikkerhed

Lolland Kommune har i 2018 ved en fejl udleveret fortrolige oplysninger om ni borgere i sager, der handler om børn, til en anden kommune, der efterfølgende er blevet udleveret til en borger. En fejl...

Borgmester sætter foden ned over for søfartsmuseum

Marstal Søfartsmuseum i Ærø Kommune afviser en fusion med Ærø Museum, som er i økonomisk krise, fordi de i år modtager færre penge fra kommunen. Borgmester Peter Hansted (S) mener, at søfartsmu...
Mens borgere, der varmer hjemmet op med gas, har måttet se store prisstigninger, er mange fjernvarmekunder sluppet med skrækken.

Fire ud af ti venter på afklaring om fjernvarme

Udrulning af fjernvarme skal mindske afhængighed af russisk gas. Nogle må dog fortsat vente på soleklart svar.
KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen sender på Børn & Unge Topmødet i Aalborg et signal til regeringen: Pas på, når I frisætter skolerne.

KL advarer regeringen mod blind frisætning af skolerne

SVM-regeringen går galt i byen, hvis den kobler kommunerne meget af for at give de enkelte skoler fri, mener KL. 'Hvis vi blindt sætter fri og privatiserer og ikke prioriterer det lokale samarbejde, vil vi forstærke fællesskabskrisen,' lyder det fra KL-udvalgsformand på topmøde.

Så hårdt vil jævn administrationsbesparelse ramme hver kommune

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor stor en andel af administrationsudgifterne der skal spares, hvis alle kommuner skal spare samme beløb pr. indbygger. Se tallet for din kommune her.
Lukkedage i Langeland Kommunes børnehaver og SFO'er er besparelser, som ikke er til at komme udenom, siger udvalgsformand.

Kommune udvider lukkedagene – familier skal køre 120 kilometer ekstra hver dag

Der bliver længere til og fra daginstitutioner og SFO'en i Langeland Kommune for forældre, der skal have passet børn i og op til ferieperioder. Udvalgsformand modtager gerne input fra utilfredse forældre.
Thomas Medom (SF) lovede, at Aarhus Kommune ville leve op til minimumsnormeringerne allerede i 2022 - to år før alle andre kommuner. Det er dog ikke lykkedes.

Lovede flere pædagoger – men det går den stik modsatte vej

Rådmanden for børn og unge i Aarhus lovede, at kommunen inden udgangen af 2022 levede op til minimumsnormeringerne. Nye tal viser dog, at kommunen ikke er nået i mål.
Børnene går gladere i skole i Esbjerg efter det første år med frihed på skoleområdet.

Frihedsforsøg på skoleområdet ser ud til at give gevinst

Eleverne trives bedre og er gladere for at gå i skole. Det er ifølge evaluering nogle af gevinsterne ved frikommuneforsøget på skoleområdet i Esbjerg Kommune.