Finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Konsulentbesparelse behøver ikke at give flere ‘varme hænder’

Kommunerne behøver ikke spare på brugen af djøf'ere. Sådan tolker ekspert den netop indgåede økonomiaftale, som ellers lægger op til markant besparelse på administrative opgaver.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Stram styring bragte kommuner gennem 2019

Bløde opbremsninger, men præcis styring ligger bag kommunernes mindreforbrug på service i 2019. Læs her, hvordan fire kommuner kom gennem året.

Her kommer flere folkepensionister

For første gang falder antallet af folkepensionister. Men udviklingen er meget ulige fordelt. Se her, hvilke kommuner, der får flere pensionister.

Her er kommunerne, som rammes af turismekollapset

Fra den ene uge til den næste er restauranter blevet lukket, og hoteller tømt for gæster. Det rammer hele landet, men nogle kommuner er mere afhængige af oplevelsesbrancherne end andre.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Svigtende indtægter truer 2021-budgetter

Mens kommunerne kæmper for at få overblik over corona-udgifterne, kan de forudse faldende indtægtsgrundlag i 2021. Politiske løfter og udligningsforhandlinger kommer under pres.

Danmark vokser stadig mere skævt

Væksten er nu i nogle få geografiske knudepunkter - se de enkelte kommuners placering her. Kommunerne tæt på København står for en stadig større del af Danmarks BNP.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hans Toft vil have udligningsreform til folkeafstemning

Venstre bør love at få udligningsreformen sendt til folkeafstemning, hvis ikke den får et bredt flertal bag sig. Det mener Gentoftes borgmester. K's gruppeformand 'står helt på Hans Tofts side'.
Tre ud af fire borgmestre i rundspørget synes, de har fået mangelfuld information af regeringen om udspillet til ny udligning.

Borgmestre kritiserer regeringen skarpt for ringe information

Borgmestre kritiserer i ny måling skarpt regeringen for at være for dårlig til at informere om sit udspil til udligningsreform. Kritikken lyder også fra regeringens eget socialdemokratiske bagland af borgmestre.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Per Nikolaj Bukh: Pulje til normeringer er håbløs eller komisk

Det er umuligt at sige, om kommunerne næste år vil bruge tilskuddet på pædagoger m.m. Og det er lige så umuligt at sige, om kommunerne reelt får flere penge af staten. Det siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.

Antallet af anbragte børn falder og falder

Statsministeren vil have flere børn anbragt uden for hjemmet. Faktisk er udviklingen igennem det seneste årti gået den modsatte vej. Men der er meget store kommunale forskelle. Se din kommunes tal her.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ny pensionsmyndighed skal både rådgive og screene

Som ventet får ATP pålagt opgaven med at tildele seniorpension. Hvad der ikke var ventet er, at både kommunerne og den nye ATP-myndighed skal rådgive borgerne - pr. telefon.