FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet
Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.
Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri
BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger
Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
Fire ud af ti kommunale plejehjem får ‘take away’ – de private laver maden selv
En undersøgelse foretaget af Social- og Ældreministeriet viser, at de private plejehjem stort set altid producerer deres egen mad, mens de kommunale i langt højere grad får hele eller dele af maden udefra. Men hvor stor er forskellen, og betyder det noget?
Regeringens profit-mærkesag er slået hjem i Ludo for tredje gang
Kommentar: Det er ingen hemmelighed, at regeringen havde ønsket at stoppe private velfærdstilbud i at kunne trække store summer ud til ejerne, lyder det fra social- og ældreministeren i et svar til Enhedslisten. Men hvad gik galt, er der nu fri leg for udtræk af overskud og har profitjægere opgivet?
Ø-Kommunes håndtering af børnesager atter i søgelyset
Langeland Kommunes håndtering af børnesager vækker opsigt. Kommunen er meldt til Ombudsmanden og Ankestyrelse, og ministeren skal i samråd. Her er et overblik over sagen.
Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille
Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
Udskudte børnesager og påbud får byrødder til at kræve redegørelse
Arbejdstilsynet gav i november familieafdelingen i Holstebro Kommune et påbud. 'Kommunen har ikke taget situationen alvorligt nok.' lyder det fra fagforening. Flere politikere vil have en redegørelse.
De ressourcestærkes børn går oftere på privatskole
Der er sket en øget social polarisering i grundskolen, hvor privatskoler i dag er mindre blandede, viser en ny undersøgelse. Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd kalder det socialt uansvarligt, at privatskoler kan udvælge børn gennem optagelsesprøver.
Minister er vendt på en tallerken – Ingen afprivatisering af dagbehandlingstilbud
Retten til at drive private dagbehandlingstilbud blev i sidste uge slået fast i en bred politisk aftale, men hvad betyder den, og hvorfor opgav Pernille Rosenkrantz-Theil jagten på de private?
Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed
Tidligere Frederiksbergborgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS.
Private handicapkonsulenter spøger stadig
Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?