Sagen om udelys i Sorø Kommune er interessant, fordi den illustrerer hvor langtrukken og dyrt det kan være for begge parter i et offentligt-privat samarbejde.

Kommune taber millionstrid i landsretten om udelys

'Jeg er selvfølgelig drøn-ærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten.' Sådan lyder det fra Sorø-borgmester Gert Jørgensen, der står med en millionregning, men modparten er ganske tilfreds. Læs her, hvad der er op og ned i sagen.
Hvis det nuværende landspolitiske styrkeforhold mellem de politiske partier slår igennem til kommunalvalget 16. november, så står De Konservative til at blive en af de fire vindere.

Syv ud af ti vælgere overvejer deres stemme ved kommunevalget

Lokalpolitiske positioneringer i kommunalbestyrelserne kan være afgørende for det offentlige indkøb. Nogle er i mod og andre er med. Men hvor meget rykker vælgerne sig til et kommunalvalg i forhold til et folketingsvalg?
I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

Ny forskning: De ansatte er taberne ved udlicitering

Der sker en stigning i antallet af personer, der kommer på pension, arbejdsløsheds- og sygedagpenge, når blandt andre kommunerne udliciterer opgaver. Det viser interessant, ny forskning, som professor her fortæller mere om.
Retten i Sønderborg skal nu tage stilling til en stævning af Haderslev Kommune i en sag om mulig underbetaling.

Endnu en kommune stævnes for millioner i underbetaling

Også Haderslev Kommuner er blevet stævnet for underbetaling af en frit-valgs-leverandør. Kommunen vil ikke kommentere sagen, men erkender, at man har haft en disput med leverandøren om priserne over længere tid.
"Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

Landsretsdom har effekt – politikere skal drøfte priser og underbetaling

Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør. Det har nu den afledte effekt, at politikere i hovedstaden skal drøfte eventuel undersøgelse af underbetaling.
Socialchefernes formand., Jakob Lundberg peger på tre udfordringer, som vi er tvunget til at se på.

Socialchefernes formand: ‘Er alle regler for frit valg altid bedst?’

I et indlæg på Foreningen af Socialchefers hjemmeside prikker formanden hul på en samtale om fremtidens ældrepleje og dermed også borgerens frie valg, men spørgsmålet er, om han virkelig afskaffe det?
Kortet viser fordelingen af friplejehjem og her kan man se, at Region Sjælland og Region Nordjylland er de regioner med færrest friplejehjem.

Vi får stadig flere friplejehjem

Den regionale vækst af nye certificerede friplejehjem er størst i Region Hovedstaden. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen, men det er fortsat i Region Midt og Syd, at vi finder de fleste friplejehjem.
Det hører til absolut sjældenhederne at en kommune politianmelder en leverandør. (Arkivfoto)

Haderslev Kommune politianmelder privat leverandør

Flere borgerhenvendelser om manglende hjælp fik Haderslev Kommune til at undersøge en privat leverandør. 'Når vi vælger at ty til noget så drastisk som en politianmeldelse, så er det fordi, det har et omfang, som kræver det,' lyder det fra kommunen. Leverandøren er rystet.
Danskerne er gode til at affaldssortere og genanvende emballage, men når emballagen er lavet af plastik, ser det ikke godt ud.

Partnerskab øger borgernes indsamling og sortering af plast

Et innovationsprojekt i Vesthimmerland Kommune har vist, hvordan man helt markant kan øge mængden af indsamlet blød plast gennem den eksisterende ordning, så man kunne genanvende og omdanne hele 98 procent til plastgranulat, der kan indgå i nye produkter.
Et stort byggeri med blandt andet plejeboliger skal bygges efter 'Herlev-modellen', som er et alternativ til friplejemodellen. (Animation)

Alternativ model til friplejehjem kaldes ‘et velfærdspolitisk kinderæg’

Kommunalpolitikerne i røde kommuner kan føle sig presset til at få bygget et friplejehjem, men nu findes der snart et alternativ. I Herlev Kommune har man indgået et OPP-samarbejde, hvor PensionDanmark investerer, bygger og ejer boligerne, og kommunen beholder plejedriften og anvisningsretten.
Fra venstre, forbundsnæstformand i FOA, Thomas Enghausen, Administrerende direktør i KA Pleje, Karsten Høgild og sektorformand i FOA, Torben Hollmann

Fagbevægelse og arbejdsgivere: Trist hvis konkurs går ud over innovation i ældreplejen

”Det er en klar fejl, hvis en kommune holder fast i sin økonomiske systemer og forsøger at presse innovative måder at drive hjemmeplejen på ind i eksisterende skabeloner," lyder det fra FOA. Også hos arbejdsgiverne i KA Pleje er man trist til mode over konkurs i forrige uge.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: