Jakob Bang der er forhandlingschef i FOA mener, at det er et indgreb aftaleretten inden for den danske model, når kommunerne fortolker løn og ansættelsesvilkår for handicaphjælpere.

FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet

Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.
Velfærdschef i Dansk Erhverv, Troels Yde Thoftdahl og forhandlingschef i FOA, Jakob Bang er bekymrede for BPA-Området. De to organisationer har i flere år gjort fælles sag og henvendt sig til ministeren om problemerne på området.

Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri

BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.

Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger

Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
"Hos os er det en helt bevidst holdning, at der skal være et køkken på hvert plejehjem," lyder det fra direktøren, for en af de organisationer der bygger og driver friplejehjem.

Fire ud af ti kommunale plejehjem får ‘take away’ – de private laver maden selv

En undersøgelse foretaget af Social- og Ældreministeriet viser, at de private plejehjem stort set altid producerer deres egen mad, mens de kommunale i langt højere grad får hele eller dele af maden udefra. Men hvor stor er forskellen, og betyder det noget?
Både Social- og Ældreminister, Astrid Krag og Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil må lige nu kigge langt efter et forbud mod at udtrække overskud af velfærdsvirksomheder.

Regeringens profit-mærkesag er slået hjem i Ludo for tredje gang

Kommentar: Det er ingen hemmelighed, at regeringen havde ønsket at stoppe private velfærdstilbud i at kunne trække store summer ud til ejerne, lyder det fra social- og ældreministeren i et svar til Enhedslisten. Men hvad gik galt, er der nu fri leg for udtræk af overskud og har profitjægere opgivet?
Det ikke er første gang, at ø-kommunen Langeland er i søgelyset for sin forvaltning af lovgivningen på børnesocialområdet.

Ø-Kommunes håndtering af børnesager atter i søgelyset

Langeland Kommunes håndtering af børnesager vækker opsigt. Kommunen er meldt til Ombudsmanden og Ankestyrelse, og ministeren skal i samråd. Her er et overblik over sagen.

Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
Holstebro Kommune har de seneste år haft nogle udfordringer i deres familieafdeling. Det har bl.a. bevirket, at børnesagerne har haft nogle uheldige vildveje og overskredet sagsbehandlingsfristerne.

Udskudte børnesager og påbud får byrødder til at kræve redegørelse

Arbejdstilsynet gav i november familieafdelingen i Holstebro Kommune et påbud. 'Kommunen har ikke taget situationen alvorligt nok.' lyder det fra fagforening. Flere politikere vil have en redegørelse.
Arkivfoto

De ressourcestærkes børn går oftere på privatskole

Der er sket en øget social polarisering i grundskolen, hvor privatskoler i dag er mindre blandede, viser en ny undersøgelse. Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd kalder det socialt uansvarligt, at privatskoler kan udvælge børn gennem optagelsesprøver.
Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har trukket en aftale hjem om dagbehandlingstilbud, der udover støttepartierne også får opbakning fra Venstre ved Ellen Trane Nørby og Det Konservative Folkeparti ved Mai Mercado (th)

Minister er vendt på en tallerken – Ingen afprivatisering af dagbehandlingstilbud

Retten til at drive private dagbehandlingstilbud blev i sidste uge slået fast i en bred politisk aftale, men hvad betyder den, og hvorfor opgav Pernille Rosenkrantz-Theil jagten på de private?
Simon Aggesen på valgnatten den 16 november, hvor han tabte borgmesterposten på Frederiksberg. (Arkivfoto)

Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed

Tidligere Frederiksbergborgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS.
For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

Private handicapkonsulenter spøger stadig

Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: