24 eksperter og praktikere har samlet sig i en ny tænketank, der skal komme med forslag til, hvordan kvaliteten af skolemaden forbedres.

Ny tænketank: Maden i skolen skal have et kæmpe løft

Det står sløjt til med madens plads i de danske skoler. Både madundervisningen og måltiderne i skolen kalder på en alvorlig opprioritering, mener 24 eksperter og praktikere samlet i en ny tænketank.
Der skal skæres ned på sundhedsskadelige partikler, støjgener og stor CO2-udledning, når store anlægsarbejder fremover udføres.

Nyt offentlig-privat samarbejde skal føre til emissionsfrie arbejdsmaskiner

Mindre røg, støj og CO2 fra entreprenørmaskiner på offentlige byggepladser. Det er målet for nyt initiativ igangsat af Københavns Kommune, Metroselskabet, Aalborg Kommune og Center for Offentlig-Privat Innovation.
Der er blandt andet penge til at støtte energirenoveringer af kommunale bygninger i ny politisk aftale.

Kommunerne får en kvart milliard kroner i år til at fremme klimarigtig opvarmning

Kommunerne får 250 mio. kr. til i år at fremme omstillingen til klimarigtig varmeforsyning og fremme af energibesparelser. En stor del af pengene går til koordination og planlægning.
Ligesom der må optages lyd og billeder i Folketingssalen, skal det også være muligt i byrådssalene. Det mener organisationen Danske Medier, som nu har henvendt sig direkte til den nye indenrigs- og boligminister, Christian Rabjerg Madsen.

Brancheorganisation: Der bør være ret til at optage byrådsmøder

Mange kommuner afviser at lade medier optage lyd og billeder til åbne møder i kommunalbestyrelsen. Det har nu fået brancheorganisationen Danske Medier til at henvende sig i et direkte brev til indenrigs- og boligministeren.
Flygtningebørn fra krigen i Ukraine kræver en særlig tilgang af fagpersoner i skolen og i dagplejen. Det får de nu hjælp til med nyt materiale.

Hjælp til pædagoger og lærere til håndtering af børn på flugt

Mange skoler og daginstitutioner står over for at skulle modtage børn på flugt. Med en ny rådgivning og podcastserie giver Red Barnet en hjælpende hånd til de lærere, pædagoger og andre fagpersoner, som arbejder med at tage godt imod børn på flugt - f.eks. fra Ukraine.
Socialchef i Nyborg Kommune Vickie Kramer er bekymret for, at regeringens nye udspil på handicapområdet vil medføre yderligere bureaukratisering.

Kritik af handicapudspil: Dyrt og bureaukratisk

Det bliver dyrt og bureaukratisk. Sådan lyder kritikken af regeringens nye handicapudspil, hvis mange forslag også minder om den eksisterende organisering på socialområdet.
Rikke Kallesøe Raecke, centerchef, Københavns Kommune

Københavns jobcenter skal spare 23 millioner på ungeområdet

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i København besluttede mandag at spare 23 millioner på ungeområdet i 2023. Det svarer i grove tal til 45 medarbejdere. Besparelsen kan betyde, at nogle af de unge bliver på offentlig forsørgelse i længere tid, vurderer forvaltningen.
Udlånet på bibliotekerne er nu kommet op på samme niveau som før corona-pandemien, viser nye tal.

Biblioteksudlånet er tilbage igen på niveauet før corona

Bibliotekerne har fået godt gang i udlånet igen efter nedtur under corona. En større andel af udlånene er dog blevet digitale, viser nye tal.
Mågerne på rådhustaget er til stor gene for medarbejdere på rådhuset og dets naboer. Gennem halvanden måned har et lydsystem været installeret på taget, men det har tilsyneladende ikke den store effekt.

Kommunens mågeskrig forstyrrer naboerne

Et lydsystem, der skal skræmme måger væk fra Assens rådhustag, virker ikke efter hensigten. Tværtimod har naboer klaget over den øgede støj fra rådhuset.
Folketings- og byrådsmedlem Morten Dahlin (V) tvivler på, at det ville kunne hænge sammen for ham, hvis han havde børn og samtidig havde et dobbeltmandat som nu.

Advarsel: Et dobbeltmandat giver mange, mange arbejdstimer

Med udsigten til folketingsvalg inden for et års tid overvejer flere lokal- eller regionalpolitikere også at stille op til Folketinget. Men et sådan dobbeltmandat kræver mange lange arbejdsdage, fortæller to V-politikere.

Sådan fordeles 30.000 ukrainere i kommunernes befolkningsprognoser

Ny befolkningsfremskrivning viser, hvor mange ukrainere hver kommune kan forvente at få øget tilskud og udligning for i 2023. Se tallene for din kommune her.
Et flertal i borgerrepræsentationen i København vil gerne have sat farthastigheden ned i København.

Flertal vil skære ti kilometer i timen af farten i København

Fartgrænse på 30 eller 40 kilometer i timen kan ifølge medie blive virkelighed på mange veje i København. Projektet kommer til at koste 90 millioner kroner, og det vil ikke gå ud over erhvervslivet, lover borgmester.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: