Arken i Ishøj var i 2020 det museum med sjette flest besøgende. En gruppe medarbejdere retter nu kritik af arbejdsklimaet, skriver Jyllands Posten.

Ansatte retter hård kritik af arbejdsklima på stort museum

Medarbejdere kritiserer i et brev arbejdsklimaet på Arken ifølge Jyllands-Posten. Museet laver arbejdsgruppe.
Forældrene er ikke mere tilfredse med kommunens folkeskoler, bare fordi kommunen bruger flere penge på området. Det viser en analyse foretaget af NB-Økonomi.

Flere penge til folkeskolen giver ikke højere tilfredshed

Der er ingen sammenhæng mellem tilfredsheden i benchmarkinganalyse af folkeskoleområdet og hvor mange penge, kommuner bruger på området.
KL og regeringen er enige om, at skolebørn ned til 1. klasse skal testes en gang om ugen.

Grænse sænkes: Børn fra 1. klasse opfordres til ugentlig test

Regeringen og KL: Fremover bør selv de yngste skolebørn blive coronatestet ugentligt for at holde smitte i skak, siger minister.
Fra mandag skal kunder i butikkerne bruge mundbind.

Krav om mundbind i kollektiv trafik og butikker fra mandag

Endnu ingen enighed, om kravet om mundbind vil gælde i ældreplejen, mens kunder i detailhandlen skal bruge mundbind fra mandag. Heller ikke enighed, om det også skal gælde de ansatte.
I kølvandet på ansættelsen af mange flere kommunikationsfolk i Aarhus er det blevet sværere som journalist at komme igennem til kommunen og afsløre spin. Det mener Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende.

Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.

Folkeskole: Forældre er mest tilfredse i yderkommuner

Ny benchmark på skoleområdet viser, at forældre i yderkommuner er dem, der er mest tilfredse med skolerne, når man tager højde for forskelle i elevgrundlaget.
Planer om måske at nedlægge børnehuset Myretuen har givet afsæt for en kraftig debat, og nu er daginstitutionen sat under 'skærpet tilsyn'.

Kommune sætter daginstitution under skærpet tilsyn

Planer om måske at nedlægge en daginstitution giver kraftige dønninger lokalt. En institution - Myretuen i Viborg Kommune - er blevet epicenter for en debat, hvor beskyldninger flyver rundt i luften.

I 71 kommuner får færre borgere hjemmehjælp

Langt de fleste kommuner i Danmark har færre borgere på over 75 år, der er visiteret til hjemmehjælp i 2020, end de havde i 2010. Faldet er især sket i storby- og yderkommunerne.
Det er første gang, at Jakob Næsager (K) bliver valgt som borgmester i Købehavn. Han ønsker, at man kan mærke, at der sidder en konservativ borgmester på børne- og ungeområdet.

Ny konservativ borgmester er inspireret af Ritt Bjerregaard

Den nye konservative børne- og ungdomsborgmester i København vil lade sig inspirere af tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard de næste fire år. Han vil én gang om ugen tage på besøg i byens daginstitutioner og skoler.
En fintælling af stemmerne ved KV21 i Sønderborg kan kan flytte et mandat fra Slesvigsk Parti til De Konservative.

Stemmerne fra kommunalvalget i Sønderborg skal tælles igen

En fintælling i Sønderborg kan måske flytte et mandat fra Slesvigsk Parti til De Konservative.

Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe – og det møder kritik

Kommunerne har med tiden ansat mange nye presse- og kommunikationsfolk. Det viser NB-Kommunes aktindsigter.
54 af landets 98 kommuner overskrider smittegrænser og opfordres til at indføre tiltag. Sundhedsordførere mødes i eftermiddag.

Over hver anden kommune opfordres til tiltag mod corona

54 af landets 98 kommuner overskrider smittegrænser og opfordres til at indføre tiltag, viser tal fra SSI. I dag kl. 13.00 skal coronasituationen drøftes på et møde med regeringen og sundhedsordførerne.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: