I Thisted Kommune må de ældre ikke ryge, imens de får hjælp af hjemmeplejen.

Ældre får at vide, at de ikke må ryge i eget hjem

Thisted Kommune vil sikre sig, at medarbejderne i hjemmeplejen har ordentlige forhold. Så nu får ældre at vide, at de for eksempel ikke må ryge, mens de får hjemmehjælp, og at de skal sørge for ordentlig belysning.
Haderslev er en af de kommuner, hvor der er flere kvinder end mænd, der arbejder som direktør. Kommunaldirektøren er dog en mand, som i de fleste andre kommuner.

Kommunerne overhaler virksomheder i ligestilling på direktionsgangen

Kommunerne er bedre til at ansætte kvinder i direktørstillinger, end det private arbejdsmarked er. Næsten hver anden direktør i kommunerne er kvinde, men faktisk kunne der være mange flere, vurderer ekspert.
Nyt klimaselskab i Aarhus Kommune vil monterer endnu flere solcelleanlæg på kommunale tage. Det kan betyde en femdobling af kommunens produktion af grøn strøm fra solen.

Aarhus opretter klimaselskab for at fyre op under solceller

Aarhus Kommunes nyoprettede selskab 'Klimaselskab ApS' vurderes til at kunne få monteret op mod 71.000 kvadratmeter solcelleanlæg på skoler, sportshaller og plejehjem. Det kan mere end femdoble kommunens produktion af grøn strøm fra solen.
Frederikshavn Kommune sløjfer busafgange, og prisen på flexture fordobles.

Nedtur: Kommune skærer ned på bybusserne og fordobler flex-priser

Det vil blive både dyrere og sværere for borgerne i Frederikshavn Kommune at benytte sig af den kollektive trafik. Politikerne i byrådet vil sløjfe busafgange og samtidig gøre flextur dobbelt så dyr.
Manglen på pædagoger kan betyde mere kørsel for forældre i Aarhus Kommune.

Mangel på pædagoger kan sende forældre på langfart

Pasningsgarantien er truet i Aarhus Kommune på grund af mangel på pædagoger. Det kan betyde længere kørerture for forældrene, der skal aflevere deres barn i daginstitution.
Busruter i Frederikssund Kommune.

Kommune får uventet ekstraregning for busdrift

Movia har sendt ekstra millionregning til Frederikssund Kommune, som kan føre til besparelser i busdriften.
Billede fra Termonet DK. Lejre Kommune vil undersøge muligheden for termonet til de byer, som ikke kan få etableret fjernvarme.

Kommune vil hjælpe landsbyer, som ikke får fjernvarme

Mange landsbyer vil ikke få adgang til fjernvarme. Nu forsøger kommune at hjælpe betrængte landsbyer med at finde fælles løsninger på varmeforsyning. En af løsningerne handler om at skabe såkaldte termonet.
Til byrådsmøde i Hedensted Kommune omtalte Hans Kristian Skibby (DD) folk i lejeboliger som nasserøve.

Topprofil fra Danmarksdemokraterne omtaler lejere som nasserøve

Socialdemokratiet vil have lejeboliger tydeligt ind i Hedensted Kommunes bosætningsstrategi. Men det er byråds- og folketingsmedlem Hans Kristian Skibby uenig i. 'Hvis I mangler et navn til dem, I gerne vil tiltrække, så vil Nanna Nasserøv være et glimrende ord,' lyder det fra politikeren.

Kommune siger nej til skovbegravelse

Et enigt udvalg i Lolland Kommune har afvist godsejers ønske om at etablere en skov-begravelsesplads i et område af en privat skov.
Danmarks første klima-neutrale bydel er på vej til Fyn.

Nu kommer Danmarks første bydel uden el, vand og varme

Forening vil skabe Danmarks første klima-neutrale bydel med 34 småhuse. De skal være såkaldt 'off-grid'.
I Københavns Kommune kan man i det nye år blive gift i for eksempel Brønshøj Vandtårn, Villa Kultur og Skuespilhuset.

Snart kan man blive viet i et vandtårn, i Skuespilhuset og 27 andre steder i det fri

Kærlighed kender ingen lokation. I det nye år kan man blive viet 29 steder i København, når Vielseskontoret i København lancerer det største program nogensinde af konceptet ’Vie i det fri’.
Horsens Kommune har valgt ikke at slukke for gadebelysningen den kommende vinter.

Gadelys forbliver tændt om natten i kommune

I Horsens Kommune har politikerne besluttet, at der ikke skal ske nogen reducering af gadebelysningen i den kommende vinter. Og det er der en god grund til.