I Næstved Kommune har man lavet ni delprojekter, der skal styrke Center for Børn og Unges sagsbehandling, så man kan undgå en tilsynssag.

Sådan vil Næstved Kommune afværge en tilsynssag

I Næstved Kommune har man igangsat en række initiativer for at rette op på de store udfordringer, kommunen har på det børnefaglige område. Ankestyrelsen overvejer en tilsynssag.
"På langt sigt bliver man nødt til at se på, hvordan vi kan forbedre inklusionen i folkeskolen og være opmærksomme på de elever, der har handicaps så tidligt som muligt," siger Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer.

Fire ud af ti unge uden job og uddannelse har handicap

Hvis man vil gøre noget med antallet af unge uden uddannelse eller arbejde, så skal man fokusere på unge med handicap. De udgør 40 procent, viser ny analyse. Ifølge Danske Handicaporganisationer er der både en kort og langsigtet løsning.
Ankestyrelsen har omgjort 79 sager om tvangsfjernelser i løbet af to år. Det er et lavt tal ifølge seniorforsker Mette Lausten.

Forsker undrer sig: Ankestyrelsen har kun omgjort 79 tvangsanbringelser

Ankestyrelsen omgjorde 79 sager om tvangsanbringelser i 2020 og 2021. Det er ifølge forsker bemærkelsesværdig få, når man tager travlheden i kommunerne i betragtning.
Når flere får diagnoser, vil prisen på taxikørsel også stige. Det fortæller Kurt Houlberg.

Stor regning: Taxikørsel for millioner til børn med særlige behov

Takket være corona og flere børn med særlige behov har de fire store byer brugt mange millioner på taxikørsel i 2021. Bare i Københavns Kommune brugte man mere end 85 millioner.
Socialchef i Halsnæs, Jakob Jensen, efterspørger fokus på psykiatrien.

Socialchef efterlyser løft af psykiatrien

Hvis man virkelig vil gøre noget for socialt udsatte, så er det psykiatrien, man skal løfte. Det mener socialchef Jakob Jensen, der blandt andet gerne vil have øget kapaciteten i behandlingspsykiatrien.
Forhandlingerne på handicapområdet fortsætter nu efter sommerferien.

Handicapforhandlingerne udskudt til efter sommerferien

Regeringens forhandlinger på handicapområdet er nu udskudt til efter sommerferien. 'Ministeren har ikke fremlagt nogle bud på, hvordan hun vil løse de centrale problemer på området,' siger Enhedslisten.

Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.

Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.

Børnesagsbarometret: Kommunerne har problemer med tidsfrister og inddragelse

I over 65 procent af tilfældene overholder kommunerne ikke tidsfristen for den børnefaglige undersøgelse. Derudover er der ved 45 procent af sagerne ikke afholdt en børnesamtale inden en afgørelse.
Social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), mener, at den nye økonomiaftale sætter velfærden under pres.

Socialdemokratisk rådmand: Økonomiaftalen sætter velfærden under pres

Den nye økonomiaftale kommer til at lægge et pres på velfærdssystemet. Sådan lyder dommen fra social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), i Aarhus Kommune.
I Faaborg-Midtfyn er det lykkedes dem at tøjle udgifterne på socialområdet.

Nu kan man se resultaterne: Faaborg-Midtfyn tøjler udgifterne på socialområdet

'Vi gør ikke det her for at spare penge, men for at have penge nok.' Sådan siger socialchef Tina Wahl fra Faaborg-Midtfyn, efter det er lykkedes kommunen at få bedre styring med udgifterne på socialområdet.
Næsten 30 procent af unge har opsøgt egen læge eller sprunget fra studiet på grund af stress.

Stress blandt unge: Mere end hver fjerde har haft alvorlige symptomer

Næsten 30 procent af de 18 til 30-årige har haft så alvorlige stresssymptomer, at de har opsøgt egen læge eller frameldt sig studiet. Ifølge psykosomatisk fysioterapeut Thomas Pape hænger det sammen med corona.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: