"Det vi hører fra socialrådgiverne er, at antallet af borgere med behov for økonomisk hjælp er stigende, og de er bekymrede for, at det ikke er toppet endnu," siger næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, Ditte Brøndum.

Flere borgere vil have økonomisk hjælp af kommunerne

Socialrådgiverne oplever, flere borger henvender sig for at få hjælp til at betale deres regninger. Det er dog begrænset, hvad kommunerne kan gøre på grund af tvivl om retstilstanden, siger næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, Ditte Brøndum.
"Tallene fra København er meget genkendelige for hele området," siger Ditte Brøndum, der er næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.

Efter stort frafald: Sådan kan kommunerne fastholde sagsbehandlere

Der er store problemer med at fastholde sagsbehandlere. Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, Ditte Brøndum, har to bud på, hvordan kommunerne bedre kan fastholde deres sagsbehandlere.
Sådan så det ud, sidst SSA-reserven blev fordelt. Nu er det tvivlsomt, hvilken minister, der kommer til at præsentere en kommende aftale.

Analyse: En sen aftale om central reserve presser organisationerne

Politikerne på Christiansborg kan først lave en aftale om hundredevis af millioner kroner til organisationer på socialområdet , når en ny regering er på plads. En række organisationer og foreninger ved ikke, om de er købt eller solgt.
"Konsekvensen er, at vi skal over og spare på skoler, daginstitutioner og ældreområdet." Sådan siger kommunaldirektør Eik Møller om udfordringerne på det specialiserede socialområde.

Kommunaldirektør: Vi kan ikke blive ved med at finansiere socialområdet som i dag

'Konsekvensen er, at vi skal spare yderligere på skoler, daginstitutioner og ældreområdet,' siger kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller. Han mener, der er behov for både at prioritere og forventningsafstemme på det specialiserede socialområde.
En række organisationer ønsker, at en kommende regering skriver en handicapreform ind i sit regeringsgrundlag. På billedet ses Levs landsformand, Anni Sørensen.

Organisationerne vil have handicapreform med i regeringsgrundlaget

Efter Rigsrevisionens kritik af kommunernes indsats på handicapområdet, skal et kommende regeringsgrundlag indeholde en reform af handicapområdet. Det mener en række handicaporganisationer.

Ekspert: Hjemtagning af borgere er ikke noget quick fix

Flere kommuner overvejer at spare penge på det specialiserede socialområde ved at hjemtage borgere. "Den kommunale virkelighed er, at man ofte tror, man får mere for pengene hos sig selv," siger ekspert.
Nu kan civilsamfundet få hjælp fra to puljer. På billedet ses socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

De stigende priser får kommune til at lave to puljer til udsatte

Københavns Kommune forsøger at hjælpe organisationer for hjemløse og socialt udsatte. Organisationerne er truet på økonomien på grund af inflationen og store energiregninger. Socialudvalget har oprettet to nye særpuljer, som civilorganisationer kan søge.
I Aarhus Kommune lægger de op til flere besparelser på handicapområdet.

Sådan sparer Aarhus: Hjemtagning til egne tilbud og tilpasning af beskæftigelsesindsatsen

Aarhus Kommunes sparer flere millioner kroner på at hjemtage borgere med handicap til egne tilbud og ved at omlægge beskæftigelsesområdet. Læs alle spareforslagene her.
I Aarhus Kommune skal de finde 280 millioner kroner.

Ny stor plan: Aarhus Kommune skifter gear på socialområdet

Aarhus Kommune skifter gear på socialområdet og finder 280 millioner kroner internt ved blandt andet at optimere og effektivisere. 'Vi står ved en skillevej,' siger rådmand Anders Winnerskjold.

Derfor er der så stor en stigning i psykiske lidelser

Der er flere årsager til, at der er så stor en stigning i antallet af diagnoser i psykiatrien og mental mistrivsel blandt unge. Det er budskabet fra overlæge og professor Merete Nordentoft. Læs om årsagerne her.
Sådan så det ud, sidst partierne blev enige om fordelingen af SSA-reserven.

Central reserve på socialområdet venter på ny regering

Der kan gå lang tid før reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet bliver fordelt, hvis der kommer en parlamentarisk uklar situation efter valget.
I sin åbningstale fastslår formand for FSD, Jakob Bigum Lundberg, at der ikke er råd til at indfri forventningerne til velfærden

Velfærdschefer: Vi kan ikke indfri borgernes forventninger

Kommunerne kan ikke leve op til borgernes forventningerne til velfærden. Sådan lyder budskabet fra formanden for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds-, og Arbejdsmarkedschefer i Danmark, Jakob Bigum Lundberg.