Lene Vind

Borgmester Jan Riber Jakobsen indfører faste træffetider, for at få en bedre dialog med borgere og foreninger.

Borgmester vil tættere på borgerne

Borgere og foreninger inviteres til møde hos borgmester Jan Riber Jakobsen, når et nyt forsøg med faste træffetider og 15-minutters møder lanceres i Aabenraa Kommune.
Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at stoppe efter 15 år på posten i Fredensborg.

Fredensborg søger nu to nye direktører

Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at opsige sin stilling i Fredensborg Kommune efter 15 år i jobbet. Det er den anden direktørstilling i kommunen, som skal besættes i foråret.
Tidligere borgmester i Ishøj Ole Bjørstorp har forgæves kæmpet for at bevare sin bestyrelsespost i kunstmuseet Arken syd for København.

Kamp om kommunal bestyrelsespost

Ishøjs tidligere borgmester Ole Bjørstorp tager endnu en holmgang med kommunens nye borgmester Merete Amdisen. Bjørstorp ønsker at beholde sin plads i kunstmuseet Arkens bestyrelse og anfører, at det handler om at svække den politiske indflydelse på kunstmuseets drift.
15 kommunaldirektører forlod deres job i 2021, og der bliver også gang i 'kommunaldirektør-svingdøren' i 2022. Fra venstre ses kommunaldirektør Anne-Sofie Degn (Greve - tiltrådt i 2021), Kommunaldirektør Frank E. Andersen (Slagelse - står til fyring) og stadsdirektør Niels Højberg (Aarhus - fratræder efter eget ønske ved udgangen af februar).

Der er gang i svingdøren blandt kommunaldirektører

Et topjob i den kommunale verden blev ledigt ved årsskiftet, og en række kommunaldirektører er udskiftet i løbet af 2021. Meget tyder på, at 2022 også vil medføre store udskiftninger i direktionerne. Få overblikket her og læs om ledigt job i den absolutte kommunale top.
Foreningen Haver til Maver vil udbrede skolehaverne til alle landet kommuner. Og visionen er, at det nye skolehavecenter også vil fungere som et nationalt eksempel for, hvordan fremtidens bæredygtige fællesskaber kan se ud i byerne.

Skolehaver til alle kommuner

Foreningen Haver til Maver får gode anbefalinger fra flere kommuner og ambitionen er nu, at alle landets kommuner skal have skolehaver.
Museerne har meget brug de besøgende, for coronapasset virker som en stopklods her midt i højsæsonen. På fotoet har gæsterne fundet vej Kunsten i Aalborg.

Politikere hold øje med museernes situation

Organisationen Danske Museer appellerer til, at både lokal- og landspolitikere har øje for museernes situation, for museerne kæmper hårdt for at få gæster ind ad dørene igen. ODM håber at gæsterne kommer trods coronapas.
Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

Seks kommuner undersøger kunstens betydning

Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.
Der er mange ildsjæleprojekter rundt i landet og de handler alle om kreativitet og glæden ved at skabe sammen.

18 lokale fællesskaber får 12 millioner kroner

Frivillige ildsjæle over hele landet får nu støtte til at realisere deres nye bygge- og renoveringsdrømme i Realdanias Underværker-kampagne.
Herning Kommunes borgmester Lars Krarup bliver her hædret af Arkitektforeningens formand Lars Autrup for sin vedvarende indsats for at sætte bylivet og arkitekturen i højsædet.

Borgmester kåret for positiv byudvikling

Herning-borgmester Lars Krarup er blevet kåret af Arkitektforeningen for at have sat skub på arkitektur og byliv i Herning Kommune gennem en fokuseret og langsigtet strategisk indsats. Det kan andre kommuner lære af, mener foreningen.
Det er forventningen at første spadestik til 'Vores Hus' i Vamdrup bliver taget i slutningen af 2021, og at indvielsen kan ske i slutningen af 2022.

Drømmescenarie for lokalt kulturliv

Lokal virksomhed donerer godt fem millioner kroner til det samlingssted for kulturlivet, som lokale ildsjæle har arbejdet med de seneste fem år. Drømmen koster 14 millioner kroner, og nu er pengene i hus.
Kulturministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal overveje en ændring af museumsloven og det kan få betydning for Nyborg Slot-projektet.

Fortidsminder sendt i arbejdsgruppe

Kulturministeren har nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på museumsloven og hensynet til formidling og tilgængelighed af fortidsminder som f.eks. Nyborg Slot.
MGK-Sydjylland er et af de centre, som står til at miste ressourcer, og for at det ikke skal gå ud over talentudviklingen og det lokale musikliv, vil et politisk flertal kompensere centret.

Christiansborg kompenserer de ramte MGK-centre

Partiernes kulturordførere har besluttet at give kompensation til de MGK-centre, som får reduceret støtte i 2022 og 2023 i den ny tilskudsfordeling mellem landets centre, som Statens Kunstfond har offentliggjort i torsdags.