Hillerød er blandt de fire kommuner, som Beskæftigelsesministeriet har valgt til frikommune på beskæftigelsesområdet.

Fire kommuner udpeget som frikommuner på beskæftigelsesområdet

Regeringen har udvalgt kommunerne Hillerød, Greve, Silkeborg og Aabenraa som frikommuner på beskæftigelsesområdet. De såkaldte velfærdskommuner skal i videst mulige omfang sættes fri af statslig regulering. Nu begynder en ny hverdag for de ansatte i jobcentret, fortæller udvalgsformand.
Siden den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, præsenterede partiets 2030-plan har det været heftigt debatteret, hvor mange stillinger i det offentlige, udspillet vil koste.

Stor forvirring om hvor mange offentligt ansatte Papes skatteplan koster

Eksperter og politikere strides om, hvor mange færre offentligt ansatte en skatteplan fra Konservative vil medføre. Diskussionen vidner om snarlig valgkamp.
FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
"Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

Ziegler: Vi skal undgå drama nu

Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.
Alle faggrupper i kommuner bidrager ekstra her under coronakrisen, og "det håber jeg også, at man som arbejdsgiver anerkender," siger HK Kommunals formand Lene Roed henvendt til KL.

HK Kommunal: Seniorer og børnefamilier skal hjælpes i ny overenskomst

Bedre vilkår for seniorerne og børnefamilier samt en sikring af reallønnen. Det står øverst på ønskesedlen for HK Kommunals formand under forhandlingerne om nye overenskomster - OK21. Coronakrisen gør forventningerne til OK21 afdæmpede.