Jonas Sivkær Pettersen - redaktør af A4 Arbejdsmiljø

I Tønder Kommune forsøger ledere og medarbejdere i en åben dialog at løse arbejdsmiljø-problemer i stedet for de sædvanlige skriftlige arbejdspladsvurderinger.

Thisted og Tønder går nye veje for at højne trivslen

Flere kommuner erstatter i disse år spørgeskemaer med dialog med medarbejderne, når der skal laves APV'er eller trivselsmålinger. Via dialog kan man med det samme finde løsninger og skal ikke vente på resultatet af skriftlige undersøgelser, fortæller teamleder.
I forhold til at lede - f.eks. borgerservice - har det været en hjælp under coronakrisen, at der er færre krav ovenfra. Det oplyser hver tredje leder i det offentlige.

Hver tredje leder i det offentlige: Færre krav har hjulpet mig som leder under corona

Det var en hjælp i corona-foråret, at der var færre målkrav, procesregler og dokumentationskrav. Det fortæller knap hver tredje leder i det offentlige ifølge ny måling.
Skoleledere har som andre chefer i det offentlige fået ekstra at se til under corona-pandemien. Mange af cheferne føler sig stressede.

Undersøgelse under corona: Offentlige ledere mærket af stress og overarbejde

En masse overarbejdstimer under coronakrisen i foråret har ført til stress blandt en del offentlige ledere. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.700 ledere i det offentlige. Skoleleder Peter Nellemann har mærket presset på egen krop.
Gratis helbredstjek til ansatte i kommunen og i private virksomheder giver godt afkast i Mariagerfjord Kommune.

Gratis helbredstjek i kommune har nedbragt sygefraværet op til 175 procent

Mariagerfjord Kommune tilbyder gratis helbredstjek til kommunale og private arbejdspladser i kommunen. Indsatsen har betydet lavere sygefravær og stærkere økonomisk bundlinje. I hjemmeplejen blev sygefraværet nedbragt markant på bare ét år.