Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, havde blandt andet brugt kommunens kreditkort til at betale for en koncert i den amerikanske by Nashville, en middag for seks på en restaurant i USA og en teaterbillet Danmark.

Sorø Kommune finder afløser for politianmeldt kommunaldirektør

Henning Daugaard overtager posten som Sorøs kommunaldirektør efter Søren S. Kjær, der opsagde stillingen i august og siden blev politianmeldt for at have misbrugt kommunens kreditkort

Kommunalpolitik er stadig styret af køn

Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
Flere børn og unge skal hjælpes i gang med den rigtige fritidsaktivitet i Holstebro Kommune.

Holstebro udvider hjælp til fritidsaktiviteter

Et udvidet samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne skal gøre det nemmere for børn og unge fra boligområdet Trekanten i Holstebro at komme i gang med en fritidsaktivitet.
Marcus Guldager er en af de unge byrådsmedlemmer, der ofte møder synspunktet om, at han er for ung til arbejdet i byrådssalen.

Yngre byrødder møder aldersdiskrimination

En stor del af de unge kommunalpolitikere bliver mødt med en hård tone og chikane på grund af deres alder. Det kan blive problematisk, da de unge i forvejen er i undertal i de danske byråd.
Beboere i hovedstads og storbykommuner besøger oftere kulturinstitutioner som museer. Her er det Statens Museum for Kunst i København.

Se forskellene i kulturforbrug mellem kommunerne

Der er stor forskel på, hvor meget kultur danskerne bruger, og det kommer også til udtryk på kommunalt plan. Landkommunerne er kendetegnet ved et lavt kulturforbrug sammenlignet med storbykommunerne, hvor befolkningen bruger mange forskellige typer kultur.
I Hørsholm Kommune håber man på, at det nye initiativ kan være med til at ændre de unges alkoholvaner og skubbe debutalderen en smule frem i livet.

Hørsholm Kommune satser på ny alkoholpolitik

En række nye initiativer, som skal sikre, at børn og unge ikke bliver skadet af alkohol og andre rusmidler, er blevet sendt til høring i Hørsholm Kommune. Den nye politik skal blandt andet klæde de unge på til mødet med alkoholen.
"Det er en fantastisk måde at lære på," siger Aarhus-rådmand Thomas Medom (SF) om teaterprojektet "Ej blot til lyst".

Skoleteaterprojekt gør børn klogere: Forlænges med millionbeløb

Teaterprojektet “Ej blot til lyst”, som har givet århusianske folkeskolelærere mulighed for at inkludere drama i undervisningen, har vist potentiale, og er blevet forlænget til 2025 med tre millioner kroner.
Efter tre måneders pause har Gentofte Kommune genoptaget samarbejdet med Nemlig.com og Intervare.

Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
Det er kun omkring socialt udsatte boligområder som Gellerupparken i Aarhus, at indvandrerproblematikken for alvor kan rykke stemmer til et kommunalvalg. Men der er også andre måder at gribe integrationsdebatten an, mener Lars Larsen fra konsulentvirksomheden LG Insight.

KV21: Kommunalpolitikerne ser stort på integration

Byrådskandidaterne anser ikke integration som et vigtigt emne til kommunalvalget. Den indvandringskritiske debat er mindre relevant i kommunal regi, men kommunalpolitikerne forsømmer en oplagt arbejdskraftsreserve, mener integrationskonsulent.
I Kolding Kommune ser man gerne, at flere byggefirmaer tager et smut forbi genbrugspladsen, når byggematerialerne skal udvælges.

Kolding vil have byggebranchen til at genbruge mere

En virksomhed, der genbruger mursten til byggebranchen, har skabt opmærksomhed omkring den cirkulære produktion i Kolding. Men der skal flere af den slags bæredygtige løsninger til, hvis vi skal nå målet om 60 procents genanvendelse, mener projektleder.
Byrådspolitikerne vurderer, at de ældre og de ansatte i ældreplejen løber med en stor del af opmærksomheden i opløbet mod kommunalvalget.

Lokalpolitikere: Ældreplejen er helt central i KV21

Ældreplejen bliver igen det vigtigste emne til kommunalvalget. Det viser en måling blandt kommunalpolitikerne, som NB-Kommune har lavet. Det er særligt rekruttering af nye ansatte til ældreplejen, som optager byrødderne.
Kristian Thulesen Dahl opfordrede ved DF's årsmøde i september sine partifæller til at lægge en dæmper på de interne stridigheder og fokusere på kommunalvalget. Men blandt partiets byrådspolitikere er forventningerne til KV21 ikke høje.

DF’ere har landets laveste forventninger til KV21

Medlemsflugt og modvind på nationalt plan smitter af på Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer. De har meget små forventninger til kommunalvalget, viser en rundspørge foretaget af NB-Kommune.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: