De sidste kommuner uden kommunikationsfolk: Et spørgsmål om prioriteter
Langt størstedelen af landets kommuner er for længst hoppet med på vognen. Men en lille håndfuld kommuner har fortsat ikke ansat nogen til at håndtere kommunikationen. Det er svært at argumentere for at ansætte kommunikationsfolk, mens man skærer ned på andre områder, påpeger borgmester.
Store forskelle i størrelsen af kommunernes kommunikationsafdelinger
Kommunerne har et meget forskelligt syn på, hvor mange presse- og kommunikationsfolk de har behov for. Det viser NB-Kommunes opgørelse, hvor Aalborg Kommune stikker ud.
Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk
Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.
Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe – og det møder kritik
Kommunerne har med tiden ansat mange nye presse- og kommunikationsfolk. Det viser NB-Kommunes aktindsigter.
Socialdemokratiet går tilbage i flere mink-kommuner
Regeringens håndtering af minksagen er muligvis gået ud over de socialdemokratiske kandidaters popularitet i en række berørte kommuner. I Hjørring Kommune har partiets tilbagegang gjort en ende på 32 års socialdemokratisk styre.
Sorø Kommune finder afløser for politianmeldt kommunaldirektør
Henning Daugaard overtager posten som Sorøs kommunaldirektør efter Søren S. Kjær, der opsagde stillingen i august og siden blev politianmeldt for at have misbrugt kommunens kreditkort
Kommunalpolitik er stadig styret af køn
Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
Holstebro udvider hjælp til fritidsaktiviteter
Et udvidet samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne skal gøre det nemmere for børn og unge fra boligområdet Trekanten i Holstebro at komme i gang med en fritidsaktivitet.
Yngre byrødder møder aldersdiskrimination
En stor del af de unge kommunalpolitikere bliver mødt med en hård tone og chikane på grund af deres alder. Det kan blive problematisk, da de unge i forvejen er i undertal i de danske byråd.
Se forskellene i kulturforbrug mellem kommunerne
Der er stor forskel på, hvor meget kultur danskerne bruger, og det kommer også til udtryk på kommunalt plan. Landkommunerne er kendetegnet ved et lavt kulturforbrug sammenlignet med storbykommunerne, hvor befolkningen bruger mange forskellige typer kultur.
Hørsholm Kommune satser på ny alkoholpolitik
En række nye initiativer, som skal sikre, at børn og unge ikke bliver skadet af alkohol og andre rusmidler, er blevet sendt til høring i Hørsholm Kommune. Den nye politik skal blandt andet klæde de unge på til mødet med alkoholen.
Skoleteaterprojekt gør børn klogere: Forlænges med millionbeløb
Teaterprojektet “Ej blot til lyst”, som har givet århusianske folkeskolelærere mulighed for at inkludere drama i undervisningen, har vist potentiale, og er blevet forlænget til 2025 med tre millioner kroner.