"Det er svært at argumentere for, at man skal hyre en kommunikationsmedarbejder, mens man fyrer i administrationen og skærer ned på serviceområdet," siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde.

De sidste kommuner uden kommunikationsfolk: Et spørgsmål om prioriteter

Langt størstedelen af landets kommuner er for længst hoppet med på vognen. Men en lille håndfuld kommuner har fortsat ikke ansat nogen til at håndtere kommunikationen. Det er svært at argumentere for at ansætte kommunikationsfolk, mens man skærer ned på andre områder, påpeger borgmester.
Aalborg Kommune har forholdsvis mange flere ansatte til at tage sig af presse- og kommunikation end andre kommuner.

Store forskelle i størrelsen af kommunernes kommunikationsafdelinger

Kommunerne har et meget forskelligt syn på, hvor mange presse- og kommunikationsfolk de har behov for. Det viser NB-Kommunes opgørelse, hvor Aalborg Kommune stikker ud.
I kølvandet på ansættelsen af mange flere kommunikationsfolk i Aarhus er det blevet sværere som journalist at komme igennem til kommunen og afsløre spin. Det mener Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende.

Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.

Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe – og det møder kritik

Kommunerne har med tiden ansat mange nye presse- og kommunikationsfolk. Det viser NB-Kommunes aktindsigter.
Efter 12 år som borgmester må Arne Boelt (S) vinke farvel til borgmesterkæden. Socialdemokratiet er gået tilbage med 12,6 procentpoint i kommunen, som indtil for nylig var en af kommunerne med flest minkfarme.

Socialdemokratiet går tilbage i flere mink-kommuner

Regeringens håndtering af minksagen er muligvis gået ud over de socialdemokratiske kandidaters popularitet i en række berørte kommuner. I Hjørring Kommune har partiets tilbagegang gjort en ende på 32 års socialdemokratisk styre.
Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, havde blandt andet brugt kommunens kreditkort til at betale for en koncert i den amerikanske by Nashville, en middag for seks på en restaurant i USA og en teaterbillet Danmark.

Sorø Kommune finder afløser for politianmeldt kommunaldirektør

Henning Daugaard overtager posten som Sorøs kommunaldirektør efter Søren S. Kjær, der opsagde stillingen i august og siden blev politianmeldt for at have misbrugt kommunens kreditkort

Kommunalpolitik er stadig styret af køn

Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
Flere børn og unge skal hjælpes i gang med den rigtige fritidsaktivitet i Holstebro Kommune.

Holstebro udvider hjælp til fritidsaktiviteter

Et udvidet samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne skal gøre det nemmere for børn og unge fra boligområdet Trekanten i Holstebro at komme i gang med en fritidsaktivitet.
Marcus Guldager er en af de unge byrådsmedlemmer, der ofte møder synspunktet om, at han er for ung til arbejdet i byrådssalen.

Yngre byrødder møder aldersdiskrimination

En stor del af de unge kommunalpolitikere bliver mødt med en hård tone og chikane på grund af deres alder. Det kan blive problematisk, da de unge i forvejen er i undertal i de danske byråd.
Beboere i hovedstads og storbykommuner besøger oftere kulturinstitutioner som museer. Her er det Statens Museum for Kunst i København.

Se forskellene i kulturforbrug mellem kommunerne

Der er stor forskel på, hvor meget kultur danskerne bruger, og det kommer også til udtryk på kommunalt plan. Landkommunerne er kendetegnet ved et lavt kulturforbrug sammenlignet med storbykommunerne, hvor befolkningen bruger mange forskellige typer kultur.
I Hørsholm Kommune håber man på, at det nye initiativ kan være med til at ændre de unges alkoholvaner og skubbe debutalderen en smule frem i livet.

Hørsholm Kommune satser på ny alkoholpolitik

En række nye initiativer, som skal sikre, at børn og unge ikke bliver skadet af alkohol og andre rusmidler, er blevet sendt til høring i Hørsholm Kommune. Den nye politik skal blandt andet klæde de unge på til mødet med alkoholen.
"Det er en fantastisk måde at lære på," siger Aarhus-rådmand Thomas Medom (SF) om teaterprojektet "Ej blot til lyst".

Skoleteaterprojekt gør børn klogere: Forlænges med millionbeløb

Teaterprojektet “Ej blot til lyst”, som har givet århusianske folkeskolelærere mulighed for at inkludere drama i undervisningen, har vist potentiale, og er blevet forlænget til 2025 med tre millioner kroner.