Moesgaard Museum trækker internationale gæster ved Aarhus, men der skal gerne komme flere til over hele landet.

58 mio. kr. til grøn outdoor-turisme og kulturattraktioner

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu 15 turismeprojekter med i alt godt 58 mio. kr. Målet er at udvikle flere grønne og bæredygtige turismeoplevelser, at styrke erhvervs-, møde- og storbyturismen samt kulturen i byerne.
Det er utrolig kritisabelt, at byrådet ikke har kunnet stole på, at embedsværket sikrede, at reglerne var overholdt i sagen om inhabilitet i Økonomiudvalget i Fredericia. Det siger viceborgmesteren.

Kæmpe oprydningsarbejde venter i sag om inhabilitet

Der venter et større detektivarbejde i Fredericia Kommune. Helt op til 300 sager skal måske gennemgåes, fordi der kan have været problemer med byrådsmedlems habilitet.
Naturen er en vigtig medspiller i planerne om indsatsen 'Byerne og det stigende havvand', som partnerskabet mellem foreningen Realdania og Miljøministeriet står bag.

Ny natur skal beskytte Vejle og Dragør mod oversvømmelse

Dragør og Vejle er to af de mange, danske byer, som er udsatte, når vejret viser tænder og stormflod rammer kysten. Nu får de to byer støtte til at realisere planer, som skal beskytte deres kyststrækninger.
Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Nu er finalisterne i 2022 fundet.

Årets Landsby 2022: Her er finalisterne

I et meget skarpt felt er landsbyerne Asaa, Voerså og Holtug videre til finalen i Årets Landsby 2022, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit.
Projekter over hele landet, der skaber forankring og fremmer bæredygtig udvikling hånd i hånd med landsbyens eller lokalområdets visioner, får nu millionstøtte.

Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne

36 ansøgere fra hele landet har fået positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra ministeriets Landdistriktspulje.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken har underskrevet og sendt en ansøgning om, at Københavns Kommune bliver frikommune på beskæftigelsesområdet.

Borgmester: København skal være frikommune på beskæftigelsesområdet

København ansøger om status som frikommune. 'Jeg oplever, at den komplekse lovgivning på beskæftigelsesområdet begrænser medarbejdernes mulighed for at bringe deres faglighed i spil,' siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.
Lederne må træde i karakter og sikre ordentlige rammer for de ansatte, mener Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA.

FOA: Mere end hver femte social- og sundhedsassistent føler sig stresset

En ny rapport fra Arbejdstilsynet viser, at de ansatte i blandt andet døgninstitutioner og hjemmeplejen er presset til det yderste. Alt for mange løber alt for stærkt, og tempoet går ud over kvaliteten.
I Norddjurs Kommune er der som i flere andre østjyske kommuner ikke mulighed for flere kommunebetalte ture til og fra sygehuset, selvom genoptræningsperioden endnu ikke er slut.

Stor forskel i tilbud om kørsel til handicappede

Susanne Hvids kommune tildeler ikke ekstra handicapkørsler, mens andre østjyske kommuner gør det efter en individuel vurdering. Se hvilke kommuner her.
SF ønsker mere frihed for kommuner og folkeskoler inden forhandlinger torsdag om frihedsgrader med regeringen.

Under afsluttende forhandlinger: SF vil have alle skoler sat fri

Drop forsøgene med at sætte skoler i enkelte kommuner fri i forhold til lovgivningen. Nu er det tid til at frigøre alle folkeskoler i kommunerne, hvis de ønsker det, mener SF. Udmeldingen kommer under afsluttende forhandlinger om frikommuneforsøg.
I 75 procent af de positive artikler og meddelelser fra Middelfart Kommune er det kun borgmester Johannes Lundsfryd (S), der bliver citeret. Det møder kritik.

Forsker: Kommune tegner et glansbillede i sin borgerkommunikation

I de seneste to år har kommunikationsafdelingen i Middelfart Kommune udsendt 112 pressemeddelelser. I knap halvdelen af meddelelserne bliver det tegnet et positivt billede, og det forvrænger virkeligheden, mener kommunalforsker.
Den forsølvede barnesko var i udgangspunktet udtænkt som et eksempel på en genstand, der skulle lede tankerne hen på barnedåb.

Religion skal på museum

I forskningsprojektet 'Religion – levende kulturarv' har religionsforskere og museer sat fokus på museers potentiale for at formidle religionens rolle i danskernes hverdagsliv. En række materialer ligger nu klar til at inspirere danske kulturhistoriske museer.
I morgen, torsdag, tager Aarhus Byråd stilling til forslag om anonymiserede ansøgninger.

Flere partier: Kommune skal anonymisere jobansøgere

I Aarhus Kommune vil flere partier have anonymiseret ansættelsesproceduren i kommunen, så hverken navn eller alder fremtræder i ansøgningen. Det skal sikre større mangfoldighed, siger en af forslagsstillerne. Et andet byrådsmedlem kalder forslaget 'tudetosset'.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: