Dialogmøde var for at høre om de unges perspektiver på, hvad et godt socialt fællesskab er for dem, samt hvilke rammer for fællesskab de unge drømmer om.

Unge inviterede politikere til dialogmøde

Byrådspolitikere i Hjørrings Kommune var inviteret til dialogmøde for at høre om de unges perspektiver på, hvad et godt socialt fællesskab er for dem, samt hvilke rammer for fællesskab de unge drømmer om.
Jacob Bundsgaard måtte se langt efter ekstra milliarder til det specialiserede socialområde.

KL-formand: Problemer forbliver uløste på socialområdet

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen endte ikke med flere penge til det specialiserede socialområde. Jacob Bundsgaard forudser svære år for kommunerne fremover.
Den 1. januar 2021 var der indregistreret i alt 168.329 biler i Københavns Kommune. Heraf var 4.332 elbiler og 30 brintbiler.

Tusindvis af nye ladepladser skal få flere til at vælge elbilen

Overborgmesteren i København vil etablere op til 6.600 nye ladepladser og reservere flere offentlige parkeringspladser til elbiler frem mod 2025. Det skal sætte mere fart på den grønne omstilling af hovedstadens biltrafik.

København gør klar til at finpudse spildevandsmetode

Et forsøg med hyppige tests skal vise, om spildevanstest kan bruges som et tidligt varslingssystem for coronasmitte i en storby som København.
Datatilsynet politianmelder Vejle Kommune efter brud på datasikkerheden i tandplejen.

Kommune står til stor bøde efter adresse-koks

Tandplejen i Vejle Kommune har sendt breve ud til begge forældre og dermed afsløret hemmelige adresser. Datatilsynet har meldt kommunen til politiet.
Det bliver ikke i Lejre Kommune, at der opføres et nyt arresthus, har Økonomiudvalget besluttet.

Byråd afviser at huse nyt arresthus

Et enigt økonomiudvalg i Lejre Kommune har besluttet, at man ikke kan hjælpe justitsministeren med at finde plads til et nyt arresthus ved lille landsby.
Cirka en femtedel af 30-årige har ikke gennemført en uddannelse ud over folkeskolen og gymnasiet.

Hvem er de unge uden uddannelse?

Unge uden erhvervsrettet uddannelse kæmper oftere end deres jævnaldrende med problemer såsom psykisk sygdom og indlæringsvanskeligheder og har i højere grad oplevet dødsfald og brud i familien, viser statistikken.
Forskning viser, at læringsprogrammet 'Lær for Livet' har formået at bryde negative mønstre og få flere anbragte unge videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen.

Indsats giver anbragte unge mod på ungdomsuddannelse

Forskning viser, at et særligt læringsprogram har formået at bryde negativt mønster og få flere anbragte unge videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen.

Rigeste sogn er blevet 50 procent rigere de seneste ti år

Fire ud af fem kommuner har oplevet en stigende opdeling mellem rige og fattige områder siden 2010. I otte kommuner er forskellen vokset med over 25 procent. Tre af dem har oplevet en stigning på over 40 procent. Find din kommune på kortet.
Nyt projekt skal få flere langtidsledige i Sønderborg Kommune i arbejde.

Gode jobresultater overføres til langtidsledige

Sønderborg Kommune bruger nu resultaterne fra anden indsats rettet mod nyledige til også at omfatte langtidsledige. Formålet er, blandt andet gennem fællesskaber, at hjælpe flere i arbejde.
Landets billigste huse ligger i Tønder, Lolland, Lemvig, Morsø, Langeland og Skive kommuner.

Kommuneliste: Her kan du fortsat købe hus til under 1 mio. kr.

Fra 11 til seks: Kommuner med et hus til under 1 mio. kr. er halveret på et år. I 61 kommuner er huset billigere end landsgennemsnittet.
Ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet placerer Gladsaxe som den kommune, der er bedst til at få ledige tilbage i job.

Danmarksmester i beskæftigelse for andet år i træk

Sjællandske jobcentre er bedst til at få borgere i job og uddannelse og dermed væk fra offentlig forsørgelse. Det viser ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: