Fire borgmestre på besøg i transportministeriet. Fra venstre: Mette Jorsøe, Pernille Beckmann, Anette Mortensen og Niels Hörup.

Fire borgmestre er bekymret over slam fra Lynetteholmen

For at Københavns Kommune kan bygge og udvikle Lynetteholmen, skal kommunen af med 2,5 mio. m3 slam. Det har et flertal på Christiansborg godkendt kan dumpes i havet ved Køge Bugt.
Kortet viser størrelsen på grunden, som Facebook har købt af Esbjerg Kommune, og hvor grunden ligger i forhold til Esbjerg centrum.

Facebook køber stor grund i Esbjerg

Esbjerg Kommune og Facebook har underskrevet en aftale på køb af 212 hektar jord til en pris af 277 mio. kr.. Det giver mulighed for at etablere et stort datacenter og gør området til 'datahub'.
Egedals borgmester er ærgerlig over, at vi ligger i bunden af DIF's undersøgelse af idrætsfaciliteter.

Borgmester om idræts-rapport: Det skal ingen være tjent med

I en ny rapport fra Danmarks Idrætsforbund indtager Egedal blot en 92. plads. Det får nu borgmesteren til at tage initiativ til et idrætsråd i kommunen. Ingen kan være tjent med en bundplacering og det skal se helt anderledes ud i næste måling, mener han.
Det er tredje gang, DIF laver kommuneundersøgelsen over idrættens kår i kommunerne. Første gang var i 2013.

Stor DIF-undersøgelse rangerer kommunerne

Skive Kommune tager førstepladsen i en stor DIF-undersøgelse, hvor de danske kommuner bliver rangeret i forhold til, hvor idrætten har de bedste rammer og vilkår. Roskilde Kommune indtager andenpladsen, mens Vallensbæk ligger nummer tre.
Forældre kan næste tre år selv kan beslutte, om de ønsker, at deres barn skal begynde et år tidligere eller senere i skole.

Forældre kan selv vælge, om deres barns skolestart skal udsættes

Frikommuneforsøg giver nu forældre til kommende skolebørn i Esbjerg mulighed for selv at vælge, om deres barn skal begynde et år tidligere eller senere i skole end normalt. Beslutningen skal tage udgangspunkt i barnets behov og bygge på en tæt dialog mellem forældre, daginstitution og skole.
Vinderen af prisen som årets idrætsforening afsløres i forbindelse med det store gallashow Sport 2021 i Jyske Bank Boxen 8. januar.

Hvem skal være Årets Idrætsforening?

En ny pris, Årets Idrætsforening, med 60.000 kroner til vinderen uddeles til DR's Sportsgalla i januar. Der er nu åbent for indstillinger.
Faglærte medarbejdere i ældreplejen, i psykiatrien og på sygehusene er en mangelvare i de fleste af landets kommuner.

FOA: Desperat mangel på medarbejdere truer ældreplejen

Næsten hvert andet forsøg på at rekruttere social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter ender forgæves. Der er brug for flere faglærte og en ny tilgang til ældreplejen, mener FOA.
Landsdækkende undersøgelse af kommuner og regioners udbud viser, at krav om sædvanlige danske løn- og arbejdsvilkår anvendes langt mere hyppigt og på flere områder, end tidligere.

3F: Flere fair udbud fra kommuner og regioner

Ny, landsdækkende undersøgelse af kommuner og regioners udbud viser, at krav om sædvanlige danske løn- og arbejdsvilkår anvendes langt mere hyppigt og på flere områder, end tidligere.
Ifølge en ny undersøgelse er danskerne villige til at betale mere for rent drikkevand og badevand, ligesom de vil bosætte sig i områder, der er klimatilpasset.

Vand er et varmt emne op til kommunalvalget

Drikkevand, spildevand og badevand er højt på den lokalpolitiske dagsorden op til efterårets kommunalvalg. Ny meningsmåling viser, at vælgerne ikke vil gå på kompromis med vandkvaliteten, selvom det skulle betyde højere priser.
Samsø, Læsø, Furesø, Ishøj og Ringsted kommuner mangler flest huse til salg sammenlignet med for et år siden. I den anden ende af skalaen ligger Halsnæs, Mariagerfjord, Tårnby, Fanø og Norddjurs.

Huse til salg: Er din kommune i minus eller plus?

I 84 kommuner er der færre villaer og rækkehuse til salg end for et år siden. På Samsø og Læsø er antallet halveret, mens der er knap en tredjedel flere til salg i Halsnæs og Mariagerfjord.
Kommunerne kan via et samarbejde med Den Grønne Rygrad gøre det endnu lettere for lærerne at udnytte mulighederne for at skabe engagerende klimaundervisning i folkeskolerne.

Kommuner indgår samarbejde om undervisning i klima og miljø

Aalborg, Skanderborg og Svendborg kommuner har netop indgået et samarbejde med projektet Den Grønne Rygrad om at hjælpe lærerne til endnu bedre klima- og bæredygtighedsundervisning i grundskolen.
Efter et historisk svært forløb ser det nu ud til, at de kommunale budgetter for 2022 kommer i mål, siger Jacob Bundsgaard og Martin Damm.

Med hiv og sving: Kommunale budgetter nærmer sig målet

Et stærkt kommunalt sammenhold har nu bragt budgetterne meget tæt på det aftalte niveau, mener KL, som samtidig lover, at processen fremover skal gøres mere smidig, end den har været i år.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: