Seks danske og internationale arkitektbureauer går nu i gang med forslag til, hvordan et kommende fodboldstadion i Aarhus skal udformes.

Konkurrence om kæmpe stadionprojekt skydes i gang

Seks udvalgte og konkurrerende teams af danske og internationale stjernearkitekter har nu fået tilsendt konkurrenceprogram og går i gang med at tegne forslag til et nyt, banebrydende fodboldstadion i Aarhus. Kommune skyder 250 mio. kr. i projektet.
Sammenlagt 18 procent af pædagogerne i ny undersøgelse vurderer, at det ikke var en god oplevelse for barnet at starte i vuggestue eller børnehave - for vuggestuepædagogerne gælder det 21 procent.

Hver femte pædagog: Det var ikke en god oplevelse at starte i vuggestue

Flere pædagoger oplever ikke, at de kan give den nødvendige tryghed og omsorg til nye børn, der starter i vuggestue og børnehave. Det viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår, der også viser, at hver femte pædagog synes, opstarten var for kort i forhold til barnets behov.
Byen skal males i gult, grønt, hvidt og i prikker til sommer, når Tour de France kommer til København og resten af landet.

Virksomheder og organisationer inviteres med i Tour-fejringen

Restauranten, hotellet, butikken – alle kan være med, når verdens største cykelløb skydes i gang på dansk jord til sommer. Københavns Kommune og Dansk Erhverv har i dag lanceret det grafiske univers, City Dressing Toolkit, til udsmykning af Tour-festen på tværs af hele Danmark.
Udbruddet af covid-19 har satte en dæmper på aktiviteterne i musikskolerne 2020-2021.

Færre elever på musikskolerne i 2020/2021

Et vigende antal elever i landets musikskoler skyldes formentlig covid-19, hvor undervisningen var lukket ned i flere perioder.
Borgmester Tina Tving Stauning opfordrer borgere til at sende en sms, hvis de gerne vil have et job i Frederikssund Kommune.

Send en sms til borgmesteren og få et job

Den nye borgmester i Frederikssund Kommune bruger sig selv i en kampagne, der skal få flere borgere til at søge job i de fag, hvor der mangler hænder.
Tryghed for den ældre og de pårørende er centralt i Styrelsen for Patientsikkerheds nye kampagne.

Ny kampagne sætter fokus på tryg ældrepleje

Styrelsen for Patientsikkerhed vil med kampagnen 'Tryg ældrepleje' sætte fokus på, at ældre og deres pårørende skal være trygge ved den pleje, den ældre modtager. Samtidig lancerer styrelsen en ny digital løsning, der gør det nemmere og hurtigere at indgive en bekymring.
Et projektet om at få hjulpet psykisk sårbare unge videre gennemføres i et samarbejde mellem fire nordjyske kommuner Vesthimmerland, Thisted, Jammerbugt og Morsø.

Nordjysk projekt skal hjælpe sårbare unge i job eller uddannelse

En integreret indsats målrettet psykisk sårbare unge skal bane vej for, at flere kommer eller fastholdes i uddannelse eller job. Projektet,, der ledes fra Socialmedicinsk Enhed ved Aalborg Universitetshospital, er støttet med godt 6 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
Borgmester Trine Græse i Gladsaxe Kommune er lettet over en uvildig undersøgelse på et plejecenter i kommunen.

Kommune handlede korrekt på beskyldninger om krænkelser på plejecenter

En ekstern advokatundersøgelse konstaterer, at Gladsaxe Kommune handlede korrekt på beskyldninger om krænkende adfærd i et team på et plejecenter. Derfor kan fire medarbejdere og chefen for ældreområdet nu vende tilbage til deres stillinger.
Veteraner til jobmatch i Herning, hvor fire krigsveteraner blev matchet med en arbejdsgiver.

Krigsveteraner i job i samarbejde mellem kommuner og eliteidrætsklubber

'Det har kickstartet mit liv,' siger 31-årige Mathias Jokumsen, der er blandt de 37 veteraner, som blev matchet med en arbejdsgiver i efterårets Veteran Match, der nu er gjort op.
Steffen Damsgaard er bekymret for, hvad nedlukning af studiepladser i de store byer vil betyde for intentionen om en mærkbar decentralisering af uddannelsesområdet.

Landdistrikter: Uddannelsesplaner risikerer at forpurre ambitionen om bedre balance

Landets universiteter vælger at lukke store dele af studiepladserne i storbyerne som modsvar på den politiske aftale om at skabe uddannelser i hele Danmark. Landdistrikternes Fællesråd er bekymret.
Som i de tre foregående trivselsundersøgelser blandt anbragte børn og unge viser analyserne for 2020, at mange anbragte unge generelt trives godt,

Flere anbragte unge vælger en forberedende uddannelse

Flere anbragte unge begynder på en ungdomsuddannelse. Det gælder især den forberedende grunduddannelse FGU, som 20 procent af de anbragte unge nu er i gang med.
I december blev kommunens restlager af pesticider ryddet i Assens Kommune, der nu helt dropper de stærke midler mod ukrudt og vilde beplantninger.

Kommune stopper helt med at bruge sprøjtemidler

Assens Kommune bruger ikke længere pesticider til bekæmpelse af ukrudt. Restlageret af sprøjtemidler er nu tømt og afhentet, og kommunen vil hovedsageligt bruge damp fremover i kampen mod ukrudtet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: