Jørn Sørensen

  Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

  Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

  Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
  Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg er centrum for et lukket punkt på dagsordenen i Tønder Kommunes kommunalbestyrelse.

  Embedsmands politiske aktivitet til debat

  Kan en kommunal fagchef arbejde for en ny lokalliste med den siddende borgmester som spidskandidat? Det er der flere meninger om i Tønder Kommune.

  Minimumsnormeringer udrulles allerede næste år

  Fredericia Kommune vil fra 2021 som en af få kommuner indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Det skal tiltrække nye børnefamilier, siger byrådspolitikere. Flere kommuner er godt på vej til at indfri regeringens ønsker.
  Borgmester i Guldborgssund Kommune, John Brædder., er tilfreds med udligningsreformens balancegang. (Arkiv)

  ‘Vi betaler for andre kommuners svømmehaller’

  Borgmestres evaluering af udligningsreformen afhænger af, om man giver eller modtager millioner af kroner. Tre borgmestre giver deres bud på, hvad reformen konkret betyder for deres kommune.
  Professor i energiplanlægning kritiserer Tønder kommunes beslutning om at lease 129 'sorte' biler. (Arkiv)

  Går mod strømmen: Kommune leaser 129 fossilbiler

  Professor i energiplanlægning mener, det er synd for borgerne, at Tønder Kommune investerer millioner i biler, som kører på benzin og diesel. Men borgmesteren stoler ikke på driftssikkerheden.
  Odder Kommune har uddannet medarbejdere i plejesektoren, der skal teste kollegerne for coronavirus. (Arkiv)

  Ansatte klar til at coronateste kolleger i plejesektoren

  I Odder har man besluttet at uddanne 17 medarbejdere i plejesektoren til at teste 450 kolleger for coronasmitte hver sjette uge.
  Hillerød Kommune har oplevet en stigning i antallet af anbringelser det seneste år. (Arkiv)

  Anbringelsesboom sprænger budgettet

  Hillerød Kommune oplever en stejl stigning i udgifterne til anbringelser. Budgettet for 2020 overskrides med over 8 millioner kroner. 'En håndfuld dyre enkeltsager' kan vælte budgettet, siger udvalgsformand.
  Vejle Kommune sender alle kommunale ledere på kursus i, hvordan man kan identificere og håndtere seksuel chikane og sexisme. (Arkiv)

  Kurser skal forebygge sexisme

  Vejle Kommunes sætter aktivt ind for at identificere krænkende adfærd og sexisme med kurser for samtlige ledere og tillidsfolk for 10.000 kommunalt ansatte.
  Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

  Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

  Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.
  Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Olesen (S).

  Borgmester: Unik læring fra coronatiden

  Coronapandemiens anden bølge ruller over landet, men i Kerteminde Kommune understreger borgmesteren, at de erfaringer, der kommer fra håndteringen af corona, kan blive en gevinst for kommunen.
  Ellen Trane Nørby er kandidat til borgmesterposten for Venstre i Sønderborg Kommune ved kommunalvalget i november 2021. (Arkiv)

  Ellen Trane vil være borgmester i S-kommune

  Folketingspolitiker for Venstre og tidligere minister Ellen Trane Nørby er klar til at udfordre Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, ved KV21.
  Uanset om vi går tur med hunden, cykler til arbejde eller dyrker sport, styrker bevægelse sundheden og trivslen. Men vi ved ikke ret meget om, hvorfor nogle bevæger sig meget mere end andre. Den viden får kommunerne nu. (Arkiv)

  Sund viden til kommunerne: Borgernes sundhedsvaner kortlægges

  400.000 danskere bliver bedt om at fortælle om bevægelsesvaner, så kommunerne fremover kan målrette deres motionsindsats langt bedre.