Kommunaldirektør Christian Roslev siger i et interview, at hans ledelse bygger på tillid til medarbejderne og ikke kontrol.

Kommunaldirektør i forsvar: ‘Jeg har ikke haft kendskab til den praksis’

Efter kritik og advarsel til kommunens event-chef i Aalborg svarer den øverst ansvarlige embedsmand nu for sig for første gang. Kommunaldirektøren ærgrer sig over, at forvaltningen ikke har haft fokus på godkendelsesprocedurer.
Midt- og Vestjylland har i mere end en generation været hjemsted for store dele af den grønne industri i Danmark. Den position fortsætter indenfor Power-to-X-energien.

Power-to-X-anlæg i stor skala på vej i Holstebro

Et ambitiøst Power-to-X-projekt i flere faser er på vej i Holstebro Kommune. Projektet skal spille en central rolle i bestræbelserne på at sætte fart på den grønne energiproduktion i Danmark.
En revision af eventchefen i Aalborg Kommune retter skarp kritik mod brug af kreditkort.

Kras kritik af eventchef omfatter også kommunaldirektøren

En revision af eventchefs bilagsrod og muligt misbrug af kommunens kreditkort viser, at trådene når op på direktionsgangen og kommunaldirektøren, der har godkendt dyre velkomstreceptioner og mystiske restaurationsbesøg.
Flere unge får det dårligere og dårligere, siger direktør i Headspace, der undrer sig over, at nogle kommuner sparer tilbuddet væk i de nye budgetter.

Sparetider: Kommuner lukker populære rådgivningstilbud til unge

Kommunerne kæmper med at få budgetterne til at balancere de kommende år, og det går i nogle kommuner ud over det frivillige rådgivningstilbud til unge Headspace.
En ny bog indeholder en historisk gennemgang af bygningstyper, stilarter og tidstypiske detaljer. Her ses Birketinghuset ved Voergaard Slot i Nordjylland.

Gode råd samlet om historiske huse, byggemetoder og langtidsholdbare materialer

Ny bogudgivelse skal være med til at sikre, at vores historiske bygningsarv bevares. Guiden er skrevet af restaureringsarkitekt Jeanne Brüel og udgivet af interesseorganisationen Historiske Huse.
Aabenraa Kommune er i gang med planlægningen af at opføre verdens største e-ethanol-anlæg. Billedet her er fra da det første e-ethanol brændstof kom til Danmark i Aalborg.

Aabenraa i gang med stor satsning på Power to X-anlæg

Byrådet i Aabenraa Kommune har besluttet at gå videre med planerne om at etablere et stort Power-to-X-anlæg. Virksomhed har allerede søgt om tilladelser til at opføre verdens største e-methanol-anlæg i området.
Flere akutte problemer er opstået den seneste tid i Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Ni kommuner hænger på underskud i lufthavn

Økonomiudvalget i Holstebro Kommune har bevilget et ekstraordinært driftstilskud til Midtjyllands Lufthavn ved Karup. Nu venter lufthavnen på otte andre ejerkommuners afgørelser: De skal alle gribe til lommerne.
Brand & Redning MidtVest, der ejes af Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande kommuner, overtager driften af 11 brandstationer om et års tid.

Jyske kommuner overtager 11 brandstationer

Efter en udbudsrunde bliver 11 midt- og vestjyske Falck-brandstationer overtaget af tre kommuner i 2024. Kommunerne mener selv, at de kan drive stationerne billigere end Falck.
Shell har købt det tidligere kommunalt ejede biogasselskab Nature Energy for omkring 14 milliarder kroner.

Kommuner solgte energiselskab – fem år senere er det milliarder værd

For nylig blev biogasselskabet Nature Energy med hovedkontor i Odense købt af oliegiganten Shell for svimlende 14 milliarder kroner. Det er en meget højere pris end den, som de tidligere ejere i form af otte fynsk kommuner solgte selskabet for i 2017.
Socialstyrelsen forventer, at omkring 600 borgere på landsplan kommer til at deltage i et pilotprojekt, der skal styrke den mentale sundhed - blandt andet her i Roskilde Kommune.

Pilotprojekt om mental sundhed afprøves i syv kommuner

Roskilde Kommune bliver en ud af syv kommuner, der skal afprøve forløb, hvor borgere i mistrivsel får styrket deres selvværd og mentale sundhed - og forhåbentlig får kraft til at bryde ud af social isolation. Det sker ud fra en australsk metode. De første grupper forventes at begynde i foråret 2023, og tilbuddet vil vare frem til 2025 .

Flere tager til landskamp på stadion og trækker selv i træningstøjet

Flere trækker i fodboldtrøjen og tager på stadion for at se landsholdet. Den stigende interesse for fodbold mærkes også i landets idrætsforeninger, hvor det samlede medlemstal er steget det seneste år.
Kolding Kommunes borgmester vil afvente Miljøstyrelsen undersøgelse om mulig forurening fra vindmøller, inden byrådet vil godkende opførelsen af en ny energipark.

Tvivl om PFAS i vindmøller udsætter stort projekt

Inden der etableres en stor solcelle- og vindmøllepark i Kolding Kommune vil borgmesteren have klarhed over, hvorvidt vindmøller forurener med PFAS-stoffer, inden der kan gives tilladelse til opførelse af en stor energipark. Miljøstyrelsens vurdering kan få afgørende betydning for andre vindmølleprojekter.