Bortvisningen af en ansat for embedsmisbrug gav efterfølgende fokus på arbejdsgange og kultur i Byggesagskontoret, fortæller forvaltningsdirektør Morten Møller Iversen.

Kommune får medhold i bortvisning – og lærer selv noget

Odense Kommune får medhold i at bortvise en ansat for misbrug af sit embede i behandlingen af byggesager. Bortvisningen førte til en gennemgang af arbejdsgange og kultur i byggesagskontor.
Politiet måtte fredag 25. juni afspærre rådhuset i Middelfart, da en 60-årig mand gik amok med fyrværkeri.

Manden bag rådhusdrama havde chikaneret kommunens folk før

Fredag i forrige uge udløste en 60-årig mand et større drama med fyrværkeri inde i rådhuset i Middelfart Kommune. Manden havde chikaneret kommunens folk før. 'Det er tragisk,' siger kommunaldirektør.
Kirsten Moesgaard er advokat og byrådsmedlem for VesthimmerlandsListen. Hun bliver kritiseret af byrådsmedlemmer for at have brudt sin tavshedspligt.

Advokat kritiseres for brud på tavshedspligt og mister post i udvalg

Advokat og byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune bliver kritiseret af kolleger i byrådet for at have brudt sin tavshedspligt og bliver frataget næstformandspost. Hovedpersonen selv tager sagen med ro.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) skal nu finde besparelser på den administration, han selv har bygget op. Det sker efter pres fra Socialdemokratiets nye spidskandidat Merete Amdisen.

Byråd bryder budget-tradition og vil skære på rådhuset

Politikerne skal have et bredere beslutningsgrundlag i forhold til budget 2022. Og der skal bruges færre penge på administration. Det har et flertal i byrådet i Ishøj Kommune besluttet. Borgmesteren kalder det en 'straffeekspedition'.
Omkring ni ud af ti elever oplever at blive undervist i lokaler, hvor luften er tung. (Modelfoto)

Kommuner kan gratis få målt indeklimaet på alle skoler

Kommunerne kan kvit og frit få overblik over indeklimaet på alle skoler. Kommunerne skal blot tilmelde sig et stort anlagt forskningsforsøg, som involverer lærere og elever.
En handicappet borger spiste rå kartofler, før det lykkedes ham at få hjælp via Borgerrådgiveren.

Borgerrådgiver afslører: Handicappet måtte leve af rå kartofler

Der lander nogle gange sager på borgerrådgivernes borde, som vækker opsigt. En af de sager er 'Rå kartofler til jul', som viser, hvor svært det kan være for ressourcesvage borgere at råbe kommunen op.
Henrik Harder bliver 1. august ny kommunaldirektør i Albertslund Kommune.

Ny kommunaldirektør i Albertslund

Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør i stedet for Jette Runchel. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune.
I en stor kommune som Aarhus var fordelingen mellem kønnene også ulige efter kommunalvalget i 2017, hvor fotoet er fra. 18 mænd og 13 kvinder var blevet valgt ind.

Prognose: Stadig få kvinder i lokalpolitik efter kommunalvalget

Kun 16 ud af 98 borgmesterposter vil gå til kvinder. Og mænd vil igen være i stort flertal i byrådene efter kommunalvalget. Det viser ny prognose fra institut. Se andelen af kvindelige spidskandidater i din kommune her.

Leder bag ulovlig instruks har fået nyt job

I efteråret gav Mads Larsen som leder i Guldborgsund en opsigtsvækkende, ulovlig instruks. Nu har han fået nyt job og skriver, at 'forløbet har givet mig en større ydmyghed i min ledelse'.
Eksterne leverandører skal også have mulighed for anonymt at råbe op om uregelmæssigheder, mener byråd.

Kommune laver udvidet whistleblower-ordning

Eksterne leverandører skal også have lov at bruge kommunens kommende whistleblower-ordning. Det har man besluttet i skandaleramt kommune.
Især regeringen men også i en vis grad kommunerne fik på puklen, da der torsdag eftermiddag blev demonstreret flere steder landet over.

Handicappede i demonstration: Nok er nok

Kommunerne skal oppe sig, så handicappede får den hjælp, de har krav på. Og regeringen skal til lommerne ved finanslovsforhandlingerne med flere penge til det specialiserede socialområde. Det var kravene, da der torsdag eftermiddag blev demonstreret flere steder i landet mod den nye økonomiaftale.
Klimaet ligger højt i bevidstheden hos vælgerne op til KV21, og de vil gerne involveres i kommunernes klimaindsats, viser ny undersøgelse.

Borgerne vil have bæredygtighed på dagsordenen ved KV21

Kommunernes indsats på klimaområdet optager borgerne og har betydning for, hvor krydset sættes ved kommunalvalget. Mange borgere vil gerne involveres i kommunernes grønne arbejde, viser ny undersøgelse.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: