Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.

Analyse: 10. klasse hjælper hårdt prøvede unge godt på vej

10. klasse fungerer som et godt springbræt for mange unge, der lykkes med at få en uddannelse på trods af en hård opvækst, viser ny analyse. At lykkes i grundskolen er også en vigtig forudsætning for, at udsatte unge får en uddannelse.
Desværre bliver nogle lokalpolitikere udsat for vold, chikane eller trusler på grund af deres politiske arbejde.

Økonomiudvalg vil indføre rådgivning efter chikane

Det kan have voldsomme konsekvenser for lokalpolitikere at blive udsat for chikane eller trusler. På den baggrund lægger Økonomiudvalget i Svendborg op til at indføre et tilbud om rådgivning til ofre for chikane.
Der er stor rift blandt kommunerne om at få fat i tre nye klima-erhvervsskoler. Det bekræfter Ole Heinager, som er formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne.

Kommuner står i kø for at få klima-erhvervsskoler

Op mod 70 kommuner prøver på at få fat i de kommende klima-erhvervsskoler, som bliver uddannelses-fyrtårne i den grønne omstilling. Forening er skeptisk over for konceptet med fyrtårne.
Job i kommunerne skal som udgangspunkt slås op offentligt. Det fastslår ombudsmand Niels Fenger i en sag med Frederikshavn Kommune.

Ombudsmanden: Kommuners ledige job skal som regel slås op offentligt

Alle skal som udgangspunkt kunne se ledige job i kommunerne. Det fastslår ombudsmanden på baggrund af en sag fra Frederikshavn Kommune.
Grønt byggeri bliver et af de områder, som tre nye klima-erhvervsskoler kan få fokus på. Men hvor skal de ligge?

Kommuner skal gøre deres hoser grønne nu

Nu er startskuddet gået til at blive kommunen, som lander en af de tre meget attraktive klima-erhvervsskoler. Der er landet et politisk forlig om de grønne 'fyrtårne-skoler', som skal være i front med undervisning og innovation i den grønne omstilling.
Sociale aktiviteter for ældre og rengøring er noget af det, som Skanderborg Kommune ser sig nødsaget til at skære ned på.

Coronasmitte presser ældrepleje i bund

Ældreplejen i Skanderborg Kommune er så presset af coronasmitte og isolationskrav blandt de ansatte, at kommunen nu må skære i servicen til de ældre. Der bliver droslet ned for rengøring og aktiviteter.
"Vil man have en computer, må man selv købe én," lyder beskeden fra borgmester Tonni Hansen (SF) til nyvalgte kommunalpolitikere på Langeland.

Nye politikere må klare sig uden computere

Ni nyvalgte medlemmer af kommunalbestyrelsen på Langeland får ikke en bærbar computer stillet til rådighed. Det er hårde sparetider i kommunen.
Ved kommunalvalget fik borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) en hård lussing af vælgerne i Aalborg. Efterspillet må have været hårdt, vurderer politisk modstander.

Stresset borgmester: ‘Jeg er simpelthen nødt til at respektere mit helbred’

Borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Kastrup Larsen (S) vurderer, at der ingen anden vej var for ham end at melde sig syg med stress. 'Jeg har en plan om at komme stærkt tilbage, men bliver foreløbigt nødt til at koble helt ud,' skriver han.
Aalborg-borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Kastrup-Larsen (S) er gået ned med stress.

Aalborg-borgmester er gået ned med stress

Borgmester i Aalborg og udvalgsformand i KL, Thomas-Kastrup Larsen (S), har sygemeldt sig med stress. 'Vi har stor forståelse for Thomas' situation og vil gøre alt for at skaffe ham ro,' siger gruppeformand.
Der er bred opbakning i Aarhus Byråd til et forslag, som byrådsmedlem Mahad Yussuf (R) har taget initiativ til.

Byråd: Vi skal være farveblinde, når vi ansætter

I Aarhus vil man gerne undgå, at ansøgere til job i kommunen bliver sorteret fra på grund af alder, køn eller etnicitet. Onsdag aften vedtog et bredt flertal i byrådet at gå videre med et forslag om farveblindhed ved ansættelser.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: