Hjemmehjælpere lader deres gode hjerte løbe af med sig og køber ind for ældre.

Kommune vil sikre hjemmehjælperes uskyld

Hjemmehjælpere skal ikke kunne mistænkes for at gå og stikke ældres penge i egen lomme. Derfor går kommune nu på jagt efter privat firma, der kan stå for håndtering af betaling og indkøb, når der skal handles for svagelige ældre.
Mandø i Vadehavet håber på at blive certificeret som 'Dark Sky Park'. Det vil styrke turismen til øen.

Det ny sort: Kommuner vil være endnu mere mørke

Der er er naturoplevelser og turistpenge i at kunne tilbyde uforstyrret kig til stjernehimlen. Det erkender man i fire vadehavskommuner og lover i ny aftale at forstærke det naturlige mørke.
Der var folkefest i sommer, da Vejle lagde gader og veje til tredje etapestart i Tour de France. Nu er regningen for Touren landet.

Den gule regning er landet: 149 kr. pr. borger

Regnskabet er nu kommet, efter at Vejle Kommune i sommer bekostede en etape-start i Tour de France. Prisen for den gule folkefest bliver 149 kroner pr. borger.
19 grader på rådhuse og i andre kommunale bygninger kommer til at give god gevinst, lyder en vurdering.

Teknisk chef i kommune: Vi opnår en besparelse på over 10 procent i hele fyringssæsonen

Temperaturen er blevet sat ned til 19 grader i de fleste kommunale bygninger. Det vil i løbet af fyringssæsonen udløse en god samlet besparelse på energiforbruget på i hvert fald over 10 procent, vurderer teknisk chef.
Blandt andre penge brugt af Aalborg Kommune på storstilede velkomst-receptioner ved to 3F-kongresser har vakt opsigt.

Skandaliseret chef slipper med en advarsel

Efter højlydt kritik i flere måneder af bilagsrod og overforbrug har Økonomiudvalget i Aalborg afgjort, at kommunens eventchef skal slippe med en advarsel og tilbagebetaling. Økonomiudvalget tiltager sig nu mere magt og kontrol over, hvordan penge til markedsføring af Aalborg bruges.
Ligesom mange andre kommuner bøvler man i Jammerbugt Kommune med, at budgettet bliver sprængt på områderne social og ældre. Det oplyser borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Stor budgetoverskridelse giver igen debat

Igen i år er der en markant overskridelse af budgettet i Jammerbugt Kommune. Det udløser debat om økonomistyringen. Ligesom i mange andre kommuner er det på handicap- og seniorområdet, at det især kniber for kommunen med at tøjle udgifterne.
Selv om ansatte i forvaltningen i Struer Kommune flittigt bruger islandske sweatre og andre former for trøjer, så har 19 grader på kontorerne været lige koldt nok.

Efter ønske fra medarbejderne skruer kommune op for varmen

Medarbejdere i Struer Kommune har bedt ledelsen om at skrue temperaturen i kontorerne op fra 19 til 20 grader. Det er nu sket, og dermed lever kommunen ikke længere op til anbefalinger fra staten.
"Jeg kan ikke se mig selv fortsætte på grund af de vedtagne besparelser," siger afgående chef for center for sundhed og ældre i Slagelse, Charlotte Kaaber, til Sn.dk.

Fire chefer forlader betrængt kommune

Fire chefer er på vej til at forlade Slagelse Kommune, som står foran smertefuld økonomisk kur. En af de afgående chefer kæder direkte besparelser i kommunen sammen med sin beslutning om at sige jobbet op.
Det giver problemer for mange af husejerne langs Storå i Holstebro, når åen går over sine bredder som her.

Kommune ønsker kommende miljøminister på banen i sag om klimasikring

Det kan kun gå for langsomt med, at Holstebro Kommune får hjælp fra minister til at komme i gang med bedre sikring mod oversvømmelser. Det mener frustrerede lokalpolitikere og hævder, at lovgivning og praksis ikke tager højde for fremtidens klimaudfordringer.
Michael Ziegler melder om fremgang i kampen mod akut leukæmi. Men erkender også, at kampen kan blive langvarig.

‘Mindre hår – mere håb!’

Borgmester og topforhandler Michael Ziegler (K) er ramt af akut leukæmi. Efter en måned melder han om fremgang i sygdomsforløbet. Og sågar humor har han overskud til at udvise.
Kontorchef Karen Lund Johansen fra styrelsen SIRI blev taget godt imod af Esbjerg Kommunes borgerservicechef Jens Erik Morthensen. SIRI deler indgang med Esbjerg Kommunes borgerservicecenter på Rådhuset i Esbjerg.

Esbjerg byder udlændinge hjerteligt velkomne i nyt center

I Esbjerg indvies i dag, torsdag, et internationalt borgerservice-center. Dermed kommer kommunen med egne ord i 'superligaen for internationale tilflyttere'.

De her kommuner har sværest ved at skaffe sosu’er

FOA har ud fra forskellige parametre undersøgt, hvor svært kommunerne har ved at skaffe nok sosu-assistenter/hjælpere. FOA opfordrer den kommende regering til at give rekrutterings-udfordringerne topprioritet. Se hvordan din kommune bliver rangeret her.