I 2020 blev der demonstreret for børnene fra Moria-lejren på Christiansborg Slotsplads i København. Også i Odsherred var nogle partier optaget af flygtningelejren, men det kom de ingen vegne med i byrådet.

Ankestyrelsen: Byråd må godt tale med om flygtninge

Selv om flygtningepolitikken hører under staten, må byråd godt blande sig i den. Det viser en afgørelse fra Ankestyrelsen vedrørende flygtningebørn fra den berømte Moria-lejr. Her havde partier i Odsherred klaget over, at et flertal i byrådet ikke ville tage Moria-flygtninge op som et punkt på et byrådsmøde.
Lars Ejby Pedersen (S) sygemeldte sig i fjor i forbindelse med habilitets-sagen og valgte efter 16 år i byrådet ikke at genopstille ved kommunalvalget i november.

Byrådsmedlem i skandaleramt kommune var inhabil

Medlem af byrådet i Fredericia Lars Ejby Pedersen (S) har i tre perioder været inhabil, vurderer Ankestyrelsen. Nu skal kommunen undersøge, om der er sager, som skal genbehandles. Kommunen er i forvejen plaget af af penible sager med fratrådt borgmester og fyret kommunaldirektør.
En af medstifterne af Odense Klimapartnerskab er den efterhånden kendte Odense-virksomhed Universal Robots. Her repræsenteret på en messe.

Nyt partnerskab skal gøre stor kommune klimaneutral i 2030

Odense Kommune er gået sammen med Syddansk Universitet og en række virksomheder for at sætte mere skub i ambitionen om at blive klimaneutral i 2030. Det handler om at finde løsninger.
klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har landet en bred politisk aftale, som kan hjælpe husejere på landet med at droppe naturgas.

Husejere på landet får nemmere lån til at droppe naturgas

En ny politisk aftale gør det muligt for husejere i landdistrikter at få et statsgaranteret lån, hvis de vil erstatte naturgas med en anden form for opvarmning.
En del ældre må hen over sommeren regne med, at der bliver færre aktiviteter og mindre praktisk hjælp.

Stor kommune varsler: Ældreplejen kan blive forringet i ferietiden

Flere nullermænd og mindre aflastning af pårørende. Det kan ældre i stor kommune blive nødt til at leve med i sommer som følge af mangel på personale. Ældreplejen er også ferie-presset i andre kommuner.
De ældre i Aalborg Kommune kan forhåbentlig se frem til at få lidt mere omsorg, fordi der bliver frigjort tid til kerneopgaverne.

Kommune afbureaukratiserer i egne regler i stor stil

Aalborg Kommune er i fuld gang med at afskaffe overflødige regler på både ældre- og børneområdet. Processen er vendt på hovedet i forhold til den sædvanlige tilgang til afbureaukratisering. Alene på ældreområdet fjernes nu 122 regler.
Den nye kommunaldirektør i Solrød Nikolaj Weyser Mortensen er meget erfaren ud i kommunal ledelse.

Nikolaj Weyser Mortensen bliver ny kommunaldirektør i Solrød Kommune

Et enigt byråd i Solrød Kommune har valgt at ansætte 49-årige Nikolaj Weyser Mortensen som kommunens nye kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som direktør i Rødovre Kommune.
Viceborgmester i Mariagerfjord Kommune og medlem af regionsrådet i Nordjylland Jens-Henrik Kirk (K) stiller op til det kommende folketingsvalg.

Konservativ viceborgmester stiller op til Folketinget

Jens-Henrik Kirk (K), der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, stiller op til næste folketingsvalg. Han stopper i den forbindelse som leder af Blå Kors-hjemmet i Hobro.
Ældre er i ny aftale sikret retten til at kunne vælge en anden leverandør end kommunen. Her får en ældre noget at drikke i en tudekop.

Frit valg på ældreområdet knæsat i ny aftale

Det bliver slået fast i ny aftale om flere frikommuner på ældreområdet, at ældre skal have frit valg af leverandør. Denne såkaldte 'hegnspæl' er kommet efter politisk armlægning.
En del flygtninge inklusive børn vender hjem til Ukraine. Det kan mange kommuner tale med om.

Hver tredje krigsflygtning i kommune er rejst hjem

Millioner er flygtet fra krigen i Ukraine, men nu tager mange turen hjem igen. I en sjællandsk kommune er mere end hver tredje krigsflygtning vendt hjem, og i andre kommuner ser man også en tydelig tendens.
På trods af stor forældretilfredshed mindskes tilgangen til dagplejen. Kommunerne bliver kritiseret af FOA i den forbindelse.

FOA: Helt forkert at dagplejen svinder ind

Dagplejen ligger på samtlige parametre helt i top, når det gælder forældretilfredshed. Det viser ny undersøgelse. Derfor er det helt forkert, at dagplejen svinder ind, mener sektorformand i FOA.
Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: