Iver Houmark Andersen

  De to socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen (til venstre) og Hans Stavnsager siger, at de helt bevidst satser meget på at gøre deres områder til kulturkommuner.

  De dannede bor på Fyn

  Odense og tre andre fynske kommuner ligger i top ti over kommuner med en stor andel af højtuddannede og kulturfolk. 'Vi er trætte af, at københavnere tror, vi er bonderøve, når vi faktisk på nogle strækninger er kulturelt foran hovedstaden,' siger fynsk borgmester.
  Det bliver hilst velkommen af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk, at kommunen nu også bliver sat fri i forhold til nationale test.

  To kommuner kan bryde ministermur

  To kommuner får nu mulighed for ikke at afholde nationale test i skolerne. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ellers trods massivt pres fra flere byråd fastholdt, at kommunerne skal sende eleverne gennem test.

  Er eliten i din kommune højtuddannet og kulturel?

  Få blik for hvor stor en andel kultur- og uddannelseseliten udgør af samlede elite i din kommune. Andelen af professorer, præster, forskere og stærke kulturbærere har stor betydning for det politiske landkort, oplyser forfatter.
  Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

  Mål din kommune mod andre

  Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive noget klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Tjek din kommune på Danmarkskort.
  De omdiskuterede sommerhuse i Marielyst bliver kritiseret for at være 'feriefabrikker' og udgøre 'partyområder', fordi der før corona blev holdt store fester i husene. Fotoet er fra Møn, hvor der lokalt bliver protesteret mod 'feriefabrikker'.

  Kontroversielle kæmpesommerhuse får lov at blive stående

  Et snævert flertal i Guldborgsund Kommune besluttede torsdag aften, at 10 ulovlige kæmpesommerhuse i Marielyst får lov at blive stående. Husene skaber debat lokalt og nationalt.
  Kommuner kan vinde på at ansætte vejledere til at rådgive pårørende til alvorligt syge, mener afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Bo Andreassen Rix.

  Flere kommuner får sig en pårørendevejleder

  Flere kommuner investerer nu i at ansætte folk, som kan vejlede pårørende til syge. Alt for mange pårørende til langtidssyge ender med selv at gå ned med flaget - og på den måde koste den enkelte og kommunen dyrt.
  Tre kommuner tæt på København oplever den største fremgang i flytninger. I det hele taget sætter danskerne rekord i flytninger.

  I hvilke kommuner flytter folk mest? Få overblik her

  Flytter mange mennesker til, fra eller internt i din kommune? Få overblikket her. Generelt set satte danskerne flytterekord i 2020. Og hver femte forudser, at den står på flytning i år.
  "Det kan ikke passe, at der skal spares penge på mad til de ældre," siger Erik Bertelsen formand for ældreråd.

  Ældre presses til at vælge bestemt madpakke – ellers er der ingen hjælp

  En gruppe ældre borgere skal fremover vælge kommunens madpakketilbud, hvis de vil have hjælp til frokosten. Det skaber vrede hos flere pensionister. 'Det er bedrøveligt og ikke værdigt over for borgerne,' siger konservativ byrådskandidat.
  Byråds- og folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) stiller nu spørgsmål til indenrigsministeren om lovligheden af nyt kodeks i Greve.

  Ophedet debat om kommunes facebookside

  Bliver ytringsfriheden brudt? Det og andre spørgsmål giver varm debat blandt lokalpolitikere i Greve. Baggrunden er, at et flertal i Økonomiudvalget har besluttet, at byrådsmedlemmer samt kandidater til KV21 ikke må ytre sig på kommunens facebookside.
  Tyske sommerhusturister og andre EU-borgere med coronapasset i orden kan efter planen til sommer gæste Danmark.

  Turistkommuner kan glæde sig

  EU-borgere får ifølge ny aftale lov at holde ferie i Danmark fra og med 26. juni. Det er godt nyt for kommuner med mange seværdigheder og sommerhuse. Få overblik over genåbning for turister her.
  Der bliver nu føjet fem byer mere til Kombardo Expressens rutenetværk.

  Fem nye byer får busruter

  Molslinjens busselskab, Kombardo Expressen udvider sit rutenetværk betragteligt og bliver landsdækkende. Hele 25 nye ruter og 5 nye byer kommer nu på kortet. Se byerne her.
  Butikscentre risikerer at blive lukket ned igen med meget kort varsel, hvis der bliver for mange smittede i lokalområdet.

  Ny corona-automatik i kommunerne for nedlukning af butikslivet

  Butikslivet i kommunerne kan nu blive lukket ned efter nogenlunde samme model, som der lige er indført på skole-området. Det vil sige, når coronasmitten når et bestemt niveau, så skal f.eks. centre og frisører lukkes. Lige nu er den nye automatik kun i brug i én kommune.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger