Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Solpaneler som de her er med til at sikre, at Sønderborg Kommune som virksomhed viser flotte resultater i forhold til CO2-udslip.

Foregangskommune har selv fået skåret CO2-udslip markant ned

Sønderborg Kommune går gerne foran i den grønne omstilling. Kommunen som virksomhed har indtil videre fået nedbragt sit CO2-udslip med hele 63 procent siden 2007.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
"Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Ny fond på 10 milliarder kroner for blandede byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal sikre, at folk med almindelige indtægter kan finde lejeboliger i de større byer. Der skal også være flere ungdomsboliger.
Flere lokale dagligvarebutikker i de mindre byer kan have noget for sig, vurderer professor ved SDU Egon Noe.

Koncern tilbyder at placere butikker i flere landsbyer

Hvis der er lokale initiativtagere og mindst 600 borgere i lokalområdet, så lover dagligvarekoncern, at den vil hjælpe med at etablere en butik i området. Det kan godt gå hen og blive en succes, vurderer professor.
Fremover bliver der masser af aktivitets- og legeredskaber i hallen i Holme-Olstrup, som borgerne kan låne kvit og frit. Projektet har fået 50.000 kroner fra borgerbudgettet.

Minister: Der skal åbnes op for borgerbudgetter

Der skal i planloven åbnes op for, at man kan indfører lokale borgerbudgetter. Det mener indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S). I Næstved forsøger man sig med borgerbudgetter.
De glade vindere af 1. præmien i Landdistriktsprisen 2021 er foreningen bag et landsbyhus. Fra venstre ses bestyrelsesmedlem Lone Jensen, initiativtager Frank Guldagger og formand Jette Elverdam.

Prismodtagere: ‘Kommunens embedsmænd har været meget hjælpsomme’

Engagerede borgere og gode samarbejdspartnere fører til, at forening bag landsbyhus får Landdistriktsprisen 2021. Kommunale embedsmænd får også del i æren.
Det politiske arbejde i og udenfor byrådssalen tager så meget tid, at det for fire ud af ti byrådsmedlemmer går ud over energien til privatlivet.

Lokalpolitikere: Vi bruger 18 timer om ugen på byrådsarbejdet

Kommunalpolitikere bruger i gennemsnit 18 timer om ugen på deres politiske hverv, og for mange går det ud over privatlivet. Alligevel ønsker langt størstedelen at genopstille, viser ny VIVE-undersøgelse.
Byrådet i Randers er flere gang blevet fremhævet, som et af dem, hvor det halter med tonen og samarbejdet. Venstres spidskandidat til KV21 i Randers sprang fra i sommer med henvisning til "usund kultur" i byrådet.

Ny rapport: Krænkende ord plager byråd

Stikpiller, skænderier og dårlige relationer fylder meget i en del byråd, viser ny undersøgelse. Nogle gange er det så meget, at det overskygger kommunalpolitikernes arbejde.
Der er truffet beslutninger "uden tilstrækkelige risikovurderinger og med alt for stor letsindighed," udtaler Henrik Seiding, direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Tjenstlige samtaler efter alvorligt læk af CPR-numre

Tusindvis af CPR-numre er blevet lagt åbent frem af Aarhus Kommune. Nu indkaldes der til tjenstlige samtaler, og en større oprydning forestår. 'Vi har været letsindige,' erkender direktør.
Det har vist sig at være bøvlet at skulle tilbagebetale penge til arvinger efter mennesker, som har boet på plejehjem.

Kommune har stort bøvl med at tilbagebetale penge til ældre

Rudersdal Kommune har en del bøvl med at tilbagebetale penge til ældre og deres efterladte. Det ender med at blive en dyr fejl, kommunen har begået.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

Byråd: Udligningsreformen er en ommer

Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: