Cecilia Lonning-Skovgaard afviser konkret kritik af ledelsesstil

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kan ikke kende den kritik, som flere kilder i forvaltningen rejser af hendes ledelsesstil i NB-Beskæftigelse tirsdag. Hun skyder tilbage på den tidligere forvaltning i sager, som Berlingske rejste sidste år.

Tusindvis af sager om fejl i kontanthjælp skal nu gennemgåes

Ydelseskontorer i en række kommuner har fået adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp. Nu skal tusindvis af sager gennemgås manuelt for at finde fejl. Se status for din kommune her.
Administrerende direktør i Københavns beskæftigelses- og integrationsforvaltning Line Nørbæk havde onsdag sidste arbejdsdag, skriver hun på LinkedIn. Hun blev efter mindre end et år i jobbet fyret af borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns beskæftigelsesborgmester fyrer øverste beskæftigelsesdirektør

Administrerende direktør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København, Line Nørbæk, er blevet fyret. Det er den anden ud af tre direktører, borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard skiller sig af med inden for tre måneder.
(Arkiv) Der mangler indvandrerkvinder i plejesektoren. Det understregede statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale. Spørgsmålet er, hvordan der kan rekrutteres flere.

‘Vigtigt, at nye mål ikke bliver at skaffe nyttejob i stedet for ordinære job’

Der er kommunal begejstring over regeringens kovending i forhold til nyttejob. Nu skal de målrettes plejesektoren, hvor der mangler arbejdskraft. Men det er noget mere kompliceret, end statsminister Mette Frederiksen lod forstå. Vi har talt med ledere, der arbejder med målgruppen.
(Arkiv) Seniorpension trækker alt for mange ud af arbejdsmarkedet, mener Søren Landkildehus, erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Holstebro.

Seniorpension har succes: Mange flere på ydelsen end forventet

I løbet af mindre end to år har mange flere modtaget seniorpension end forventet. Holstebros erhvervs- og arbejdsmarkedschef er bekymret: 'Det her er jo en fuldbefaren og meget erfaren arbejdsstyrke, der forlader arbejdsmarkedet nogle år inden folkepensionen.'

Over ti procent færre på uddannelseshjælp siden 2019

Der er stor forskel i kommunerne på udviklingen af antal 16-29 årige ledige på uddannelseshjælp fra september 2019-2021. Mens Tønder har haft et fald på over en tredjedel, har fire kommuner haft en stigning i antallet på over ti procent. Find din kommune her.
Københavns borgerrepræsentation skal torsdag den 4. november behandle et forslag om forberedelse til at nedlægge hovedstadens jobcentre.

Vil nedlægge jobcentre og genetablere arbejdsformidling

Fem partier i Københavns Borgerrepræsentation ønsker at nedlægge Københavns jobcentre og i stedet fordele de ledige på a-kasser, socialøkonomiske virksomheder, socialforvaltningen og ny arbejdsformidling. Se forslaget her, som kommer til behandling på torsdag.
København kan ikke beslutte at nedlægge jobcentrene. Der skal lovgivning til, lyder det fra professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

Professor: Københavns politikere får ikke lov til at lukke jobcentre

Mens kommunerne godt kan flytte dele af beskæftigelsesindsatsen til en anden forvaltning, kan de ikke komme uden om lovgivningen, lyder det fra Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet.
(Arkiv) Faglige organisationer rejser politisk og juridisk sag mod beskæftigelsesborgmester i København for brud på forvaltnings- og ansættelsesretlige regler.

Direktør frataget ansvarsområde: Politisk og juridisk efterspil i gang

HK og DJØF har bedt økonomiudvalget i Københavns Kommune om at tage afstand fra borgmesters hurtige beslutning om at fratage en fagdirektør sit ansvarsområde. Forvaltnings- og ansættelsesretlige regler er brudt, mener de.
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen

DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

'Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,' siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.
(Arkiv) Regeringens forslag om nytteindsats risikerer at få færre i job, når alt tages i betragtning. Det fremgår af dagens vismandsrapport. Her fremlægger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard detaljerne i den foreslåede nytteindsats på pressemøde i september.

Vismænd dumper nytteindsats

Regeringens forslag om nytteindsats til 20.000 indvandrere vil ikke få flere i arbejde, vurderer vismændene. Kun hvis der satses på mere danskundervisning, er der en mulighed for at øge beskæftigelsen med initiativet.
(Arkiv) En forventet hovedlov om helhedsindsats for udsatte borgere, som social- og ældreminister Astrid Krag skulle gennemføre, indgår ikke i regeringens plan for lovforslag frem til sommeren 2022.

Regeringen udskyder ny hovedlov om helhedsindsats for udsatte – igen

En ny hovedlov om en helhedsindsats over for udsatte borgere er ikke med i regeringens lovprogram i denne folketingssamling.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: