Stor forskel på andel fleksjobbere i arbejde i kommunerne

København og kommuner langs strandvejen nord for hovedstaden har den mindste andel fleksjobbere i arbejde. På øerne og Jyllands vestkyst er billedet omvendt. Find din kommune her.

Fleksjobbere i arbejde slår ny rekord i corona-år

Fleksjobberne fortsatte under corona deres gradvise indtog på arbejdsmarkedet. Næsten 3.500 flere kom i fleksjob i 2020 i kommunerne end året før. Dog står hver femte, der er visiteret til fleksjob, stadig uden arbejde.

Over 20.000 unge vil gå ned i ydelse med nyt kontanthjælpssystem

60 procent af unge i kontanthjælpssystemet under 30 år er hverken klar til uddannelse eller job. De vil gå ned i ydelse med forslaget til nyt kontanthjælpssystem fra Ydelseskommissionen. Se antallet af meget udsatte unge i din kommune.
Ydelseskommisionen på pressemødet mandag. På billedet ses kommissionens formand, Torben Tranæs.

Kommission vil motivere kontanthjælpsmodtagere i arbejde

Kontanthjælpsmodtagere skal kunne arbejde i otte timer om ugen, uden at blive trukket i kontanthjælp, foreslår Ydelseskommissionen.
Ydelseskommissionens formand, professor og forskningsdirektør i VIVE Torben Tranæs afleverede mandag sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Her er han til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

Mange tusind indvandrere vil gå ned i ydelse med nyt forslag til kontanthjælpssystem

Hvis et flertal i Folketinget følger Ydelseskommissionens anbefalinger, vil 25.000 indvandrere få 1.300 kroner mindre udbetalt om måneden. Andre indvandrere vil få mere udbetalt.
Reformkommissionen vil gerne være katalysator for, at alle kommuner arbejder med større tillid til borgerne, siger formand for kommissionen, professor Nina Smith.

Fra kontrol til tillid: Reformkommission foreslår paradigmeskifte

'Det har overrasket mig meget, at hvis en sagsbehandler tror på, man kan få et job, så har det betydning for, om man rent faktisk får et job,' siger formand for Reformkommissionen, økonomiprofessor Nina Smith.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.

Partier mødes om millionbesparelser på jobcentre

Jobcentre skal ifølge aftale om den såkaldte 'Arne-pension' spare 300 millioner kroner i 2022. Forhandlinger om besparelserne går først i gang flere måneder efter økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.
Kurt Holm-Nielsen, netværkschef i Dansk Handicap Forbund.

Kommuner har større fokus på at få handicappede i arbejde

Dansk Handicap Forbund samarbejder med 16 kommuner om en kulturændring, der skal få flere mennesker med handicap i job. Mød netværkschef Kurt Holm-Nielsen og to af kommunerne.
Der er ikke stemmer i at gøre noget for kontanthjælpsmodtagere. Det kan regeringens nedprioritering af et forlig på kontanthjælpsområdet være et udtryk for, lyder det fra arbejdsmarkedsforskerne Flemming Larsen (tv.) og Niklas A. Andersen (th.),Aalborg Universitet.

Regeringen prioriterer fagbevægelsen over kontanthjælpsmodtagere

Der er ikke så mange stemmer i udsatte grupper. Det kan være forklaringen på, at regeringen nedtoner forventninger til nyt kontanthjælpssystem, mens den samtidig åbner op for højere dagpenge til nyledige.
Ny prognose fra AE-Rådet forudser jobfest i begyndelsen af 2022, men ikke for langtidsledige. "Vi forventer, at beskæftigelsen vil være nogenlunde tilbage men ikke, at langtidsledigheden er faldet til niveauet før krisen," siger cheføkonom Erik Bjørsted.

Prognose: Jobfest, men langtidsledigheden stiger

Ny økonomisk prognose advarer om flere langtidsledige på trods af, at der er udsigt til jobfest allerede i 2022. Det stiller nye krav til kommunernes jobcentre, påpeger råd.
(Arkiv) Formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, efterlyser, at beskæftigelse og bevilling af hjælpemidler til mennesker med et handicap bliver analyseret forud for en ny handicaplov.

Handicappede: Hvorfor er beskæftigelse ikke med i vigtig evaluering?

En omfattende evaluering af handicapområdet skal lægge op til ny handicapreform. Men beskæftigelsesområdet indgår ikke i det forberedende arbejde. Det skal der rettes op på, mener Danske Handicaporganisationer.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: