Fagbladet 3F

Arbejdstilsynet foretager i øjeblikket ikke kontrol på landets arbejdspladser på grund af coronakrisen. Det undrer forsker og fagforbund. (Arkiv)

Arbejdstilsynet er fraværende i coronakrisen

Arbejdstilsynet bliver hjemme under coronakrisen, mens arbejderne stadig skal møde frem på farlige byggepladser. Det er et svigt fra regeringens side, mener forskere og 3F.
- Jeg undrer mig over, at der er offentligt tilgængelige billeder af jobansøgerne. Og jeg undrer mig også over, at højden på ansøgerne skulle være vigtig, siger Marlene Spanger, lektor ved Aalborg Universitet. (Arkiv)

3F: Database med jobansøgere minder om slavehandel

Arbejdsgivere kan søge ansatte ud fra udseende, alder og højde i database med jobansøgere. Fagforbund og lektor er stærkt forundrede over fremgangsmåden.
- Jeg var godt klar over, at der var kommet nye regler, men ikke at de var så dumme, siger Mogens Blaabjerg.

Hård modregning i efterlønnen koster Mogens 32.000 om året

Mogens Blaabjerg var en af de første, der blev ramt af hårdere modregning i efterlønnen i 2018. Havde han været lidt ældre, kunne han helt have sluppet for modregning.
(Arkiv)

Vikarbureau til jobansøgere: Du må ikke være ordblind

Et vikar- og rekrutteringsbureau havde i en jobannonce eksplicit frabedt tal- og ordblinde om at søge en ledig stilling som truckfører. Ulovligt, vurderer Ligebehandlingsnævnet.
(Arkiv) To regler udhuler efterlønnen, skriver Fagbladet 3F.

Efterløn: Over 20.000 ramt af hårdere regler for modregning

Mogens Carlsen har måttet droppe at gå på modregning i efterlønnen for pensionsopsparingen. Mange har svært ved at overskue konsekvenserne, siger a-kasse.