Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern, mener, at det vil gå ud over velfærden, hvis ikke Folketinget bliver enige om at øge arbejdsudbuddet.

Borgmestre: Uden flere hænder kommer velfærden til at halte

Hvis ikke Folketinget snart bidrager til at skaffe flere sosu'er, pædagoger og andre fagfolk, så kan kommunerne ikke levere den ønskede velfærd i fremtiden. Sådan lyder advarslen fra borgmestre i rundspørge.
Charlotte Broman Mølbæk (SF) er træt af at vente på regeringen, da flere partier har ønsket en ændring af den del af udligningsreformen, som har konsekvenser på det specialiserede socialområde.

Samtlige partier i udligningsforlig: Vil presse regering til ændring

Alle partier uden om regeringen vil presse på for at få en ændring til udligningsreformen på det specialiserede socialområde. Det sker, fordi de vil opretholde de specialiserede botilbud, uden kommuner straffes økonomisk.
Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, er utilfreds med udligningsreformen, som har fået Hørsholms kommuneskat til at stige. Men det fyldte ikke meget i den borgerlige kommune valgkampen, fortæller han.

Skat fyldte ikke til valget i blå udlignings-kommuner

Skat fyldte ikke alverden som tema til kommunalvalget. Dog kunne flere borgere ikke forstå, at de skulle betale mere i skat, fordi der skulle flyttes penge til andre kommuner.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har flere gange lovet penge til ældreområdet i kommunerne, så demografien kunne dækkes ind. Men virkeligheden ser anderledes ud i mange kommuner. 23 kommuner budgetterer med mindre i 2022 pr. ældre over 65 år, end de gjorde i 2021.

23 kommuner budgetterer med færre penge på ældre i 2022

Mange kommuner kan ikke dække demografien på ældreområdet i budgettet for 2022. De påtænker således at bruge færre penge på ældreområdet i det kommende år, end de gjorde i 2021. Det viser nye tal.
Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, frygter at udligningsreformen vil betyde, at borgere ikke bliver henvist fagligt relevante botilbud, men at de i stedet kommer ind på botilbud, der kan lade sig gøre økonomisk.

Bred enighed: Handicapområdet skal justeres

Seks eksperter er enige om, at udligningsreformen fra 2020 skal justeres på handicapområdet. Det kom frem til en høring om udligningssystemets konsekvenser på det specialiserede socialområde.

19 kommuner har skåret i folkeskolebudget i 2022

Yderkommuner på især Sjælland har skåret i budgettet for 2022, når det kommer til folkeskoleområdet, hvis man sammenligner med 2021. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Oven på økonomiaftalen i foråret 2021 var handicaporganisationer på pletten til store demonstrationer foran Christiansborg i juni 2021. Iver Houmark Andersen (i blå t-shirt), som er redaktør på NB-Kommune, var på pletten for at interviewe de vrede og frustrerede borgere.

26 kommuner budgetterer med mindre på handicapområdet i 2022

Flere end hver fjerde kommune budgetterer procentmæssigt med mindre i 2022 på det specialiserede socialområde, hvis man sammenligner med 2021. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.
En række handicaporganisationer demonstrerede i sommeren 2021 over økonomiaftalen mellem KL og regeringen. De frygtede, at den ville medføre en nedprioritering af det specialiserede socialområde. Men kommunernes 2022-budgetter viser, at der er fundet penge til at give området et løft.

Kommuner prioriterer de store velfærdsområder i 2022-budgetter

Kommunerne har fundet penge til et løft af både ældreområdet og det specialiserede socialområde i budgetterne for 2022. Løftet dækker kun til uændret service.
Der ligger noget af en opgave for de nyvalgte borgmestre i Købehavns Kommune. Samtlige syv forvaltninger ligger i bilagskaos, da der ikke har været styr på de mest basale bogførings- og fradragsregler.

Bilagsrod i Københavns Kommune i samtlige forvaltninger

Der er bilagskaos i Københavns Kommune. Det fremgår af en ny revisionsrapport fra Deloitte.
Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.
Ali Qais (V) fra Tårnby Kommune glæder sig over kommunens ungeindsats. Et projekt med 51 unge har nemlig fået over halvdelen i enten uddannelse eller arbejde.

Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats

Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.
Statsministeren er blevet presset til at fremlægge en sundhedsreform allerede i første kvartal midt i en pandemi. Det er det stik modsatte af, hvad hun fortalte danskerne i sin nytårstale, hvor hun lagde sig fast på, at tiden ikke var til store forandringer i sundhedsvæsenet.

Statsministeren presset til sundhedsreform: Forhandlinger kommer i første kvartal

Regeringen er blevet presset til forhandlinger om en sundhedsreform allerede i første kvartal. Det kom frem til dagens hasteforespørgsel, hvor Statsministeren nu går imod sin egen nytårstale.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: