Hørsholm Kommune: Sidsteplads når det gælder tilfredshed blandt forældre

Tilfredshed blandt forældre til børn i daginstitutioner i Hørsholm Kommunen er generelt fin, men kommunen lander på en sidsteplads blandt landets 98 kommuner. En af grundene til at Hørsholm ender nederst, kan hænge sammen med, at kommunen, trods efterspørgsel, har få tilbud om dagpleje, lyder det fra Kultur- og Velfærdsdirektøren.
Billede af Herning Kommunes klimavenlige version af hjemmesiden med færre farver og billedelementer.

Kommune lancerer klimavenlig udgave af hjemmeside

Herning Kommune vil gerne reducere den mængde CO2, kommunes hjemmesider er skyld i. Derfor kan man nu tilgå en mindre datatung udgave af hjemmesiden, som er mere klimavenlig.
Leif Johannes Jensen kender i den grad Hjørring Kommune ud og ind, når han 1. juli sætter sig i kommunaldirektørstolen som fast leder.

Hjørring Kommune ansætter ny kommunaldirektør

Leif Johannes Jensen, som lige nu er konstitueret i jobbet som Hjørring Kommunes kommunaldirektør, er udpeget som den person, der fremover skal lede Hjørring Kommune. Han overtager fast kommunaldirektørstolen 1. juli.
I en rundspørge foretaget af NB-Kommune svarer næsten alle (95 procent) af byrådsmedlemmerne, at kommunen inden for få år risikerer ikke at kunne opretholde den ønskede ældrepleje alene på grund af mangel på arbejdskraft. Den helt store udfordring er især mangel på faglært personale, mener Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani (K).

De fleste byrødder: Kvaliteten af velfærden kommer til at falde

Det stigende antal børn og ældre - sammenholdt med manglen på arbejdskraft - truer de store velfærdsområder. Det gør det svært fremover at opretholde den ønskede ældrepleje og dagtilbud, vurderer et stort antal byrådsmedlemmer. Vi er allerede nødt til at bruge medarbejdere, som ikke er uddannet til jobbet, fortæller borgmester.
43-årige Jakob Thune bliver ny kommunaldirektør i Hvidovre.

Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

Fra 1. august får Hvidovre Kommune ny kommunaldirektør. Han er hentet i Greve Kommune og hedder Jakob Thune. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts.
"Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder," sådan lyder det blandt andet fra Grindsted Privatskoles bestyrelse i forbindelse med, at bestyrelsen er blevet enige med skoleleder Annette Lundgaard om at fratræde.

Bestyrelse: Du kan ikke sidde i regionsrådet og samtidig beholde dit job

En privat skole mener, at det er uforenligt at sidde i regionsrådet og samtidigt være skoleleder. Derfor er privatskolens bestyrelse og skolens leder, som sidder i regionsrådet for Venstre, blevet enige om en fratrædelsesaftale.
Forrige uge blev rådhusets medarbejdere præsenteret for en nyindretning af Tårnby Kommunes organisation. Dermed er starten gået for en række forandringer.

Tårnby Kommune: Fire forvaltninger smeltes sammen til en

Fra 2023 smelter Tårnby Kommunes fire forvaltninger sammen til en. Det sker for, at kommunen kan arbejde mere helhedsorienteret og målrettet. Omlægningen vil betyde en reduktion i antallet af chefer på rådhuset. De ressourcer, der i den forbindelse frigøres, skal blandt andet bruges til at styrke de digitale kompetencer.
44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.
Holbæk Kommune har som frikommune på skoleområdet gjort sig flere gode erfaringer. Det kan andre kommuner lære af, når de her snart skal forhandle om, hvordan frisættelse skal se ud i deres kommune. Fra venstre i billedet: Moderator, chefredaktør i A4 Medier, Kristian Madsen, Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), adm. direktør i KL, Kristian Vendelbo og formand for Lederforeningen BUPL, Eva Munck Immertreu.

Borgmester om frikommuneforsøg: Læg beslutningskraften tilbage til skolen

Beslutningskraften skal, også efter frikommuneforsøget, forsat blive på den enkelte skole. Det lover Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en debat om udfordringer og erfaringer i forbindelse med frisættelse på folkeskoleområdet.
Haves: Vilje til velfærd - Søges: Penge og arbejdskraft. Sådan lyder udfordringen under en paneldebat. Fra venstre: Flemming Besenbacher, professor emeritus, tidligere bestyrelsesformand Carlsbergfonden, Susanne Ekman, forfatter og lektor på Roskilde Universitet, Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg og borgmester i Herlev kommune, Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg og formand i KL, Christian Budde (V), rådmand for Sundhed og Omsorg og politisk leder for Venstre i Aarhus Kommune, Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Hvordan skaber vi god velfærd, når der er massiv mangel på hænder?

Civilsamfundet skal inddrages mere, og nogle velfærdsydelser skal gentænkes. Og så skal vi tale realistisk om problemerne. Sådan lyder nogle af forslagene til løsninger i en debat om den voksende mangel på personale til at tage sig af ældre og børn.
To ud af tre byrådsmedlemmer mener, at kommunen i de her år skal give førsteprioritet til investeringer, som nedbringer kommunens og borgernes udslip af CO2. Det viser en rundspørge foretaget af NB-Kommune.

To ud af tre byrådsmedlemmer: Giv førsteprioritet til klimainvesteringer

To ud af tre lokalpolitikere vil give førsteprioritet til investeringer, der gavner klimaet. Det viser ny undersøgelse gennemført af NB-Kommune. To lokalpolitikere af vidt forskellig observans sætter her ord på nogle af dilemmaerne; hvorfor de gerne prioriterer klimaarbejdet; og hvilke benspænd de ser.
Der er igen ballade i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Faxe.

Byrådsmedlem forlader S-gruppe på grund af betændt arbejdsmiljø

Randi Onsberg Johansson (S) forlader den socialdemokratiske gruppe i Faxe byråd og bliver løsgænger. Øgenavne og mobning har fået hende til at sige fra. Ligesom andre før hende kritiserer hun gruppeformanden.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: