Regeringen har i dag præsenteret sit Børneudspil

Se de 43 initiativer i regeringens børneudspil

Regeringen har i dag præsenteret udspillet 'Børnene Først - Et trygt hjem og flere rettigheder til udsatte børn'. Her får du et overblik over de 43 initiativer i udspillet.
Antallet af hjemløse er over de seneste år steget, og unge mennesker fylder en del i statistikken. Et nyt investeringsprojekt i Aarhus Kommune skal nu forsøge at komme hjemløsheden blandt kommunens unge til livs.

Aarhus Kommune vil bruge 23 mio kr. på unge hjemløse

Socialt investeringsprogram skal hjælpe hjemløse unge aarhusianere i fast bolig og job. Det sker med afsæt i ’Housing First’-tænkningen, der bygger på, boligen er første skridt på vej ud af hjemløshed.
Regeringen vil genindføre de obligatoriske nationale test. Det får massiv kritik af rådmand i Aarhus Kommune.

Genindførsel af nationale test vækker kritik

Regeringen vil genindføre de obligatoriske nationale test. Det er ikke en beslutning som rådmand for børn og unge i Aarhus Kommune deler. Han ønsker de nationale test 'hen, hvor pebret gror'.
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
Planerne for et 650.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg ved Svenborgmotorvejen er vedtaget.

Odense vedtager stort solcelleanlæg

Odense Kommune trodser kritik fra naboer og giver grønt lys til solcelleanlæg ved motorvej. Som noget nyt skal der opføres jordvolde eller beplantning, så naboer slipper for at kigge på de mange solpaneler.
Et nyt investeringsprojekt skal frem mod 2030 sætte gang i en udvikling i Vollsmose. Bydelen skal omdannes til en attraktiv bydel, som kan danne rammen om det gode liv.

Flere investorer har mod på at forvandle ghettoen Vollsmose

Odense Kommune og to boligselskaber er lige nu på udkig efter en privat investor, der i løbet af det næste årti skal tage part i at omdanne ghettoen Vollsmose til en bæredygtig bydel. Der er stor glæde over, at seks investorer har meldt sig på banen.
Analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at man ved at nedbringe sygefraværet på niveau med det private arbejdsmarked kan tilføre betydeligt flere hænder i stat, regioner og ikke mindst kommuner. (Modelfoto)

Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den offentlige sektor kunne få glæde af ydeligere 8.200 par hænder, hvis sygefraværet bringes ned på niveau med det private arbejdsmarked, viser analyse fra DA. I kommunerne er der flest job at hente, da det gennemsnitlige sygefravær ligger højere her sammenlignet med stat og regioner.
Flere kommunale byggeprojekter får Realdania-støtte til at skrue op for de grønne ambitioner.

Støtte til flere bæredygtige byggeprojekter i kommunerne

Knap en tredjedel af landets kommuner får støtte af Realdania til bæredygtige bygge- og anlægsprojekter. Løsningerne skal gerne inspirere og genbruges i landets øvrige kommuner.
Advokat Pernille Backhausen (billede) klager nu på vegne af sin klient kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe over Fredericia Kommunes manglende grund for at hjemsende Annemarie Zacho-Broe 5. januar.

Advokat til kommune: Hjemsendelse var ulovlig

Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe mangler stadig en begrundelse for, hvorfor Fredericia Kommune i sidste uge besluttede at fritage hende fra tjeneste. Via sin fagforening og tilhørende advokat slår hun derfor nu tilbage. Der er tale om en ulovlig forvaltningsretlig beslutning, mener advokat.
Plast er et værdifuldt materiale, der kan genanvendes. Derfor har Aarhus Kommune omdannet kommunens bæredygtige plaststrategi til en vejledning, der gerne skulle inspirere andre.

Spørg Aarhus: Kommuner kan lære af plasterfaring

Ny vejledning fra Aarhus Kommune og Plastindustrien skal hjælpe andre offentlige – og private – indkøbere med at træffe rigtige og bæredygtige valg på plastområdet.
På Mandø opsættes der kameraer, der skal registrere gæsternes færden. Øen skal nemlig anlægge nye stier i de kommende år, og ønsker et solidt datagrundlag til formålet.

Mandø vil have øens gæster til at gå nye veje

Mandø i Vadehavet vil give den bedste naturoplevelse til øens gæster. Derfor skal der nu opsættes kameraer, som kan registrere gæsternes færden på øen. Målet er at opfordre gæsterne til at gå nye veje og se mere af øens specielle natur.
Kommunerne bærer ansvaret for smittesporing blandt børn og unge.

Lokalt gøres der meget for smitteopsporing

Smittesporing blandt landets yngste borgere er en opgave, der skal løftes kommunalt, og i snart et år har et lokalt sundhedsteam arbejdet intensivt med at bryde smittekæder, men det er en afgørende faktor at samarbejde med de lokale institutioner.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: