Arne Ullum

  Kommunerne skal samlet betale 1,3 mia. kr. til staten i efterregulering

  Til sommer sender staten en samlet regning på 1,3 milliarder kroner til kommunerne som efterregulering af beskæftigelsestilskud. Se her, hvor meget hver kommune skal betale.
  Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyser i et svar til Folketingets Skatteudvalg, at de seneste prognoser viser, at boligejerne får en markant lavere grundskyldspromille i det nye boligskattesystem end hidtil forventet.

  Velstillede boligejere står til pæn gevinst

  Nogle af landets mest velstillede boligejere i de største byer står til at kunne hive en pæn gevinst hjem. Det sker i kølvandet på it-skandalen i Skat med ejendomsvurdering.
  Man kan med god grund overveje, om det er et løfte eller en trussel, når Herlevborgmester Thomas Gyldal Petersen (S) foreslår, at staten kan overtage det specialiserede socialområde.

  Analyse: Derfor vil de store partier ikke have handicapområdet fra kommunerne

  Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil tage imod bemærkelsesværdigt tilbud fra Herlev-borgmester om, at staten kan overtage det specialiserede socialområde. Det har en meget enkel forklaring.
  Børne-og ungedirektør Claus Svold fra Vejle advarer om, at bureaukrati kan forsinke effekten af de 178 millioner kroner, som et flertal i Folketinget vil give skolerne for at hjælpe især afgangseleverne.

  Direktør: Giv os hurtig besked om skolepenge – ellers får de ingen effekt

  Undervisningsministeriet skal inden for få dage give kommunerne en central fordelingsnøgle af coronapenge til de enkelte skoler. Og så skal Folketinget glemme alt om afrapportering af brugen. Ellers vil halvdelen af pengene i værste fald gå til administration, mener børne- og ungedirektør.

  Ny bog med spændende analyser af offentlig styring

  Finn Østrup, Jørgen Jørgensen og Jesper Zwisler har udgivet en bog med en spændende analyse af den offentlige styring og en harsk kritik af new public management.
  Den nyudnævnte indenrigsminister, Kaare Dybvad, lagde ikke skjul på sin forkærlighed for det kommunale selvstyre, da NB-Økonomi mødte ham til en snak i forbindelse med tiltrædelsen i det nye ministerie.

  Minister lægger markant kurs for samarbejde med kommunerne

  Der er nye toner for samarbejdet med kommunerne fra den nyudnævnte indenrigsminister Kaare Dybvad (S). Han fremhæver værdien af det kommunale selvstyre og anerkender, at kommunerne skal effektivisere for at kunne øge serviceniveauet.
  Hvordan går det med daginstitutionerne i din kommune i forhold til nabokommunerne? Er normeringerne højere eller lavere? Bliv klogere her.

  Børnepasning

  Hvordan står det til med normeringerne i din kommune? Og hvor meget betaler forældrene for at få passet deres børn i forhold til, hvad de betaler i nabokommunen? Få spændende tal her for børnepasning i din kommune.

  23 kommuner har lukket fire ud af ti skoler eller flere

  23 kommuner har lukket 40 procent eller mere af deres folkeskoler siden kommunalreformen. Og det er ikke kun yderkommuner, som lukker skoler. Se tallene for alle kommuner her.
  Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne advarer mod, hvis kommunerne blot erstatter statslige regler ved frikommuneforsøg.

  Kommunale chefer: Frikommuner giver bedre service

  Tre ud af fire kommunale ledere lover borgerne bedre service, hvis Folketinget slækker på de mange lov- og proceskrav overfor kommunerne.

  Tidligere kommunal chef får samfundstjeneste i Atea-sag

  It-firmaet Atea eller en konto med Rudersdal Kommunes penge betalte udgifter til it-chefs Thailand-ferier.
  Venstre giver sit forslag om frikommuneforsøg tyngde ved at forslagsstillerne udover partiets kommunalordfører Anni Matthiesen (V) også tæller politisk ordfører Sophie Løhde (V), finansordfører Troels Lund Poulsen (V), Hans Andersen (V), Marlene Ambo-Rasmussen (V) og Stén Knuth (V)

  Venstre fremsætter vidtgående frikommuneforslag

  Venstre vil give alle kommunerne adgang til at blive fritaget fra stort set alle regler på et eller flere områder som led i det mest vidtgående frikommuneforsøg i nyere tid.

  Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

  Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.