95 borgmestre er på plads – se dem her

Konstitueringen er afsluttet i 95 kommuner. Se resultatet af konstitueringerne her. De Konservative har nu 12 borgmesterposter mod 8 efter valget i 2017.
KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
Mens social- og ældreminister Astrid Krag (S) fremhæver, at kommunerne både har fået penge til flere børn og ældre og har evnet at bruge tre milliarder mere på handicapområdet, så siger KL-næstformand, at kommunerne har været tvunget til at skære på andre områder.

Damm: Velfærdslov dækker kun den halve regning

Velfærdsloven dækker kun en del af kommunernes udgiftspres. Hvis ikke regeringen giver penge til eksempelvis handicapområdet, så må kommunerne tage pengene fra andre områder. Det kan godt ende med at være fra børn eller ældre, siger KL-næstformand.
Skibene ligger i kø mange steder i verden, fordi der er rod i de internationale forsyningslinjer, og det udløser nu de største prisstigninger i ti år.

Hop i inflationen gør det sværere for kommuner at overholde servicerammen

Inflationen sætter kommunerne under pres. Stigende priser er nemlig ingen undskyldning for at sprænge servicerammen.
Venstre har droppet et løfte fra 2019 til kommunerne om, at den økonomiske effekt af en sundhedsreform skulle analyseres af det særlige Finansieringsudvalg, som har til opgave at komme med forslag til justeringer af den kommunale udligning. Fotoet er fra Venstres pressemøde i går, søndag.

Sundhedsreform: Venstre dropper løfte om udlignings-tjek

Venstres sundhedsudspil skaber usikkerhed om den økonomisk effekt af sundhedsreform for kommunerne. Partiet har droppet centralt løfte fra VLAK-regeringens forslag til en sundhedsreform.
Socialdemokratiets nedtur i meningsmålingerne forringer muligheden for, at Martin Sikær (S ) i Vejle kan slå den siddende Venstre-borgmester Jens Ejner Christensen (V). Dermed deler Sikær skæbne med syv andre S-kandidater, som tidligere havde meget gode muligheder for vinde en borgmesterpost.

Dårlige meningsmålinger kan især ramme otte S-spidskandidater

Socialdemokratiets nedtur i meningsmålingerne siden toppen i august rammer særligt otte S-kandidater, som er tæt på at kunne vinde en borgmesterpost. Se listen her.

Antallet af langtidsledige falder markant

Langtidsledigheden falder kraftigt i 70 af landets kommuner. Se tallene for alle kommuner her. Manglen på hænder i mange virksomheder giver også jobmuligheder for langtidsledige.

Stor forskel i udviklingen i andelen af udsatte børn og unge

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er dramatiske forskelle i udviklingen i andelen af udsatte børn og unge i kommunerne.

Store universitetsbyer og Vestegnen er Danmarks arbejdsløshedsøer

Nye beskæftigelsestal viser, at ledigheden i mange yderkommuner er lav, mens den er højere i universitetsbyerne samt på Vestegnen tæt på København - i alt i omkring 25 kommuner. Se hvilke kommuner her.

Professor: Landkommuner får svært ved at finansiere nært sundhedsvæsen

Landkommunerne er længst bagud med at etablere nært sundhedsvæsen, og det er ofte fordi de mangler pengene, siger sundhedsprofessor.
Helsingør Sundhedshus er helt magen til det, som regeringen i dag lancerede som en nyskabelse under navnet "nærhospital".

Regeringens ‘nærhospitaler’ er kopier af kommunale ‘sundhedshuse’

De rå fakta viser, at regeringens 'nærhospitaler' er en direkte kopi af de sundhedshuse, som tre kommuner allerede har taget i brug eller er i gang med at bygge.

Nye VIVE-tal: Yder- og mellemkommuner bliver mere end dobbelt så hårdt ramt af stigende forsørgerbyr...

En række nordsjællandske kommuner bliver ligesom yder- og mellemkommuner ramt af skæv fordeling af stigende forsørgerbyrde, som forstærkes af skævhed i kommunal udligning.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: