Forfattere

  I FOA-undersøgelse fortæller ansatte i ældreplejen, at de oplever, at det er lettere at få ydelser efter sundhedsloven end efter serviceloven, siger sektorformand Tanja Nielsen.

  FOA: Ældre og ansatte er i klemme mellem to love

  40 procent af de ansatte i ældreplejen oplever, at dobbeltlovgivning spænder ben for at yde den rigtige pleje. Det viser en ny undersøgelse fra FOA.
  Sophie Løhde (V) mener godt, at kommunerne kan finde tre milliarder kroner på administrationen. Hun henviser i Folketingssalen til, at kommunaldirektører selv har sagt, at det godt kan lade sig gøre at lave besparelser på området.

  Sophie Løhde: Kommunaldirektører har selv bekræftet, at der kan spares på administration

  Indenrigs- og sundhedsministeren mener godt, at kommunerne kan finde milliardbesparelser på administration. Hun henviser til, at kommunaldirektørerne selv har bekræftet, at det er muligt at spare på området.
  Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen efterlyste ærlighed, da NB-Økonomi bad regeringstoppen kommentere på løfter fra socialministeren om bedre hjælp til person med handicap , som står i skærende kontrast med den gældende økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne.

  Regeringstop undsiger løfter fra socialministeren

  Regeringstoppen undsiger løfter om bedre hjælp til personer med handicap fra socialministeren og reducerede udtalelserne til en ambition.

  Laveste langtidsledighed i 27 år: ‘Det er en fantastisk udvikling’

  Antallet af langtidsledige fortsætter med at falde, og i december 2022 var tallet lavere end nogensinde. Se udviklingen i din kommune.
  Hos Landsorganisationen for Sociale Tilbud er direktøren bekymret, for den retorik vi har om de mennesker, der ligger bag de såkaldte særligt dyre enkeltsager.

  De meget dyre enkeltsager er som trafikulykker i slowmotion

  'Det er ikke interessant, om det er offentlige eller ikke-offentlige tilbud, der løser de særligt dyre enkeltsager for kommunerne.' Sådan lyder budskabet fra to brancheorganisationer.
  Hørsholm Kommune har ulovligt skåret i hjemmehjælpen til 726 borgere. En række andre kommuner er også under Ankestyrelsens lup for ikke at leve op til lovgivningen.

  Kommune må bide i det sure æble og revisitere 726 ældre borgere

  Hørsholm Kommune har ulovligt skåret i rengøringen og sengetøjsskift hos 726 ældre borgere. Borgmester forklarer, at forvaltningen har begået fejl og vil nu rette op. En række andre kommuner granskes for tiden af Ankestyrelsen for lovbrud.
  "Der kommer hele tiden nye ting frem, som vi ikke fik at vide. Man kan godt få den tanke, at der er nogen, der ikke vil have, at byrådet ved det her, selv om de har ret til det," siger rådmand Morten Thiessen (K) til Nordjyske.

  Rådmand kræver svar om borgmester-penge til tv-station

  Rådmand i Aalborg Kommune forventer forklaring fra borgmesteren, når Økonomiudvalget mødes på mandag. Det handler om en sag, hvor kommunen økonomisk har støttet produktioner på TV2 Nord. 'Man kan godt få den tanke, at der er nogen, der ikke vil have, at byrådet ved det her,' siger rådmanden.
  "Jeg er kvinden dybt og evig taknemmelig," skriver borgmester Michael Ziegler om en chilensk kvinde, der vil donere stamceller til ham.

  Kræftramt borgmester: TAK til donor for stamceller

  Den leukæmi-ramte borgmester Michael Ziegler glæder sig over, at en chilensk kvinde vil donere stamceller til ham. 'Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, hvor jeg ville være, hvis hun ikke havde truffet valget om at lade sig registrere som stamcelledonor,' skriver borgmesteren.
  Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) lover i et svar til Folketinget, at regeringen vil sikre reelle omlægninger i jobindsatsen, som kan sikre, at de planlagte besparelser på jobcentrene ikke medfører nedskæringer på andre serviceområder i kommunerne.

  Sophie Løhde lover reelle forandringer på jobcentre, der kan muliggøre besparelser

  Minister Sophie Løhde (V) lover i svar til Folketinget, at sparekrav på tre milliarder på jobcentre vil modsvares af 'reelle forandringer'.
  Det er ikke uden risiko, når den nye socialminister taler om en mere gelinde hjælp, når man ikke vil give penge til området.

  Analyse: Ny minister risikerer at komme på kollisionskurs med kommunerne

  Med socialministerens udmelding om at skabe kvalitetsforbedringer på handicapområdet, risikerer hun at komme på kollisionskurs med kommunerne, der gennem en årrække har levet med konsekvenserne af et underprioriteret socialområde.

  Tinder, TikTok og kontaktannoncer skal trække turister til

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Udenlandske turister skal lokkes til Aarhus med datingannoncer på appen Tinder, TikTok og via 'kontaktannoncer' i aviser.Det er ...

  Borgerinddragelse: Borgere inviteres på tinge

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Københavns Kommune lancerer som den første kommune i landet et borgerting – Københavnertinget - hvor 36 repræsentativt udvalgte ...