Billunds borgmester Ib Kristensen (V) er blandt de utilfredse borgmestre. Han er "irriteret" over, at Billund ikke ser ud til at få den længe ønskede Hærvejsmotorvej.

Flere borgmestre kræver mere infrastruktur

Der skal mere til, lyder det fra flere borgmestre ovenpå regeringens udspil til mere infrastruktur. Andre borgmestre lovpriser udspillet 'Danmark fremad'.
Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Regeringen ønsker en tredje Limfjordsforbindelse, der skal lette på de to nuværende forbindelser over Limfjorden. På billedet ses Limfjordstunnelen på nordsiden ved Nørresundby i Aalborg. (Arkivfoto)

Regeringen ønsker ny Limfjordsforbindelse og flere motorveje

Torsdag vil regeringen præsentere et udspil til styrkelse af infrastrukturen. Flere motorveje indgår i planen.
Kommunerne har planer om, at der skal opsættes mange solcelleparker ud over det ganske land.

Kommuner har planer om solcelleparker svarende til 33.600 fodboldbaner

Kommunalbestyrelser og forvaltninger er tændt på at få opført solcelleparker. Lige nu er der planer, som vil dække et areal svarende til Møn - eller 33.600 fodboldbaner.
Poolsommerhusene er på mere end 200 kvadratmeter. (Arkiv)

Dødt løb i afstemning om poolsommerhuse i Marielyst

De meget omtalte kæmpesommerhuse ved Marielyst i Guldborgsund Kommune er fortsat på usikker grund, efter en afstemning i byrådet.
Lynetteholm skal ligge i forlængelse af Refshaleøen, og der skal være plads til 35.000 beboere, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand. (Arkiv)

Borgmestre og byplanlæggere advarer mod ‘skadelig’ Lynetteholm

Det kan få alvorlige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis Lynetteholm bliver anlagt. Det mener byplanlæggere og omegnsborgmestre.
'Bo, hvor andre holder ferie' er et af de slogans, som Frederikshavn Kommune har brugt.

Succes med at få folk til at ‘bo, hvor andre holder ferie’

Der har aldrig været så stor efterspørgsel som nu efter byggegrunde, beretter man fra landets nordligste kommune. Lysten til at blive nybygger er meget stor.
Med bilfrie søndage kan vi vise københavnerne, hvad byrummet også kan bruges til, når bilerne forvises, lyder det fra Ninna Hedeager Olsen. (Arkiv)

Borgmester ser bilfrie søndage som vejen til en bedre hovedstad

Teknik- og miljøborgmester i København tager godt imod forslag fra transportminister om bilfrie søndage. I Aarhus er begejstringen knap så stor hos Venstrerådmanden.
Vallensbæk ved København er Danmarksmestre i at behandle byggesager hurtigt. I mange andre kommuner bruger man 10 til 40 gange så lang tid.

Vallensbæk er suverænt hurtigst til at behandle byggesager

I Vallensbæk Kommune er man suveræn hurtige til at behandle byggesager. De langsomste kommuner i byggesager er Samsø og Hvidovre. Se din kommunes bygge-sagsbehandlingstider her.
Spildevandsovervågning er allerede taget i brug i andre lande og i nogle danske byer, bl.a. Ishøj. Nu også i København. (Arkiv)

København skal teste for corona i spildevandet

Københavns Kommune skal nu afprøve overvågning af spildevand som nyt redskab i kampen mod corona. Det står klart, efter at sundheds- og omsorgsborgmester har fundet penge til et pilotforsøg.
Sådan er Vallensbæk Byhave med 518 boliger tænkt til at se ud fra Køge Bugt Motorvejen. Flere borgeres klage sætter indtil videre en stopper for byggeriet.

Borgere stopper stort byggeri

En gruppe borgere slog sig sammen i Vallensbæk Kommune for at klage over et stort byggeprojekt. Planklagenævnet har nu ophævet lokalplanen for byggeriet.
Der bygges til både helårshus, sommerhus og i erhvervslivet, og det kræver en byggetilladelse, men kommunerne og medarbejderne er pressede, og sagsbunkerne vokser. (Arkiv)

Byggesagspres sender medarbejdere syge hjem

Voldsomt arbejdspres i kommunernes byggeafdelinger fører til sygemeldinger, siger fagforbund. ‘Gør noget ved det nu,’ lyder opfordring fra lokal fagforeningsformand.