Gudenåen er flere gange gået over sine breder. Med klimaforandringerne vil det ske oftere. Det kræver nye tilgange til bl.a. byggeri.

Millionprojekt til kommuner: Hvordan lever vi med klimaforandringerne?

Fremtiden byder på mere nedbør og flere oversvømmelser. Region Midtjylland leder nyt stort EU-projekt til 22,1 mio. kroner, der bl.a. skal bygge demonstrationshuse i fem midtjyske kommuner for at se, hvordan vi kan bygge og leve med fremtidens vandmasser.

Borgmester skummer: Ingen trækker sin knallert næsten to kilometer

Sallingsundbroen, der forbinder Mors og Salling og kommunerne Skive og Morsø skal renoveres efter en ulykke for nylig, hvor en yngre knallertkører kom alvorligt til skade. Men mens der arbejdes på b...
Rock under broen får lov at feste videre i Middelfart, men andre nattefester bliver ikke længere tilladt til efter midnat i kommunen.

Byråd sætter en stopper for sene nattefester i det fri

Byrådet i Middelfart Kommune har besluttet at fastsætte regler for, hvornår, hvor ofte og hvor længe udendørs arrangementer i byen må foregå. Men kommunens ungeråd er stærkt utilfredse.
Slam fra rensningsanlæg skal så vidt muligt ikke længere spredes ud på landbrugsjord. Det har man besluttet i Viborg Kommune.

Kommune sætter stopper for spredning af slam på marker

Slam fra rensningsanlæg i Viborg Kommune skal ikke længere spredes ud på landbrugsjord. Det har man besluttet for at mindske spredningen af PFAS og andre miljøgifte - og dermed beskytte drikkevandsboringer bedre.
Miljøstyrelsen vurderer, at det miljømæssigt er mindst lige så godt at indsamle plast sammen med restaffaldet og eftersortere de.

Miljøstyrelsen giver grønt lys til at droppe spanden til plastaffald

Fynske kommuner har vundet en delvis sejr. Miljøstyrelsen anerkender, at det er lige godt eller bedre at indsamle borgernes plastaffald med restaffaldet og lade maskiner klare sorteringen.
I Horsens Kommune og Hedensted Kommune, som er nærkommuner til Odder, venter borgerne markant længere på, at byggeprojekter bliver godkendt.

Ventetiden på godkendelse af byggeprojekter vokser

Stor forskel på, hvor længe borgere skal vente på kommunens godkendelse af deres byggeprojekt, viser nye tal. Landdistrikternes Fællesråd kalder udviklingen for 'skandaløs'.
I Aarhus Kommune erkender man, at kommunen ikke magter at rydde op i mange private skilte, der er sat op ved veje og gader.

Kommune vil ikke fjerne ulovlige skilte – reglerne er for indviklede

Ifølge en medarbejder fra Aarhus Kommunes Teknik og Vejdrift er reglerne om skilte for indviklet til, at kommunen kan håndhæve dem.

Ø-kommune får Danmarks bedste ladeinfrastruktur

I løbet af 2023 etablerer Samsø Kommune 44 offentligt tilgængelige ladepunkter på Samsø i tillæg til de 17, der allerede findes.Samsø kommer dermed op på 61 offentligt tilgængelige ladepunkter, hvil...
Hans-Christian Gjerlevsen fra Nye Borgerlige (t.v.) er fortørnet over, at Venstre-borgmester Jan Riber slukkede for hans telefon under et indlæg.

Borgmester slukkede medlems mikrofon under byrådsdebat

BYRÅDET: På et byrådsmøde i Aabenraa Kommune udviklede debatten mellem byrådsmedlemmerne om placering af en ny solcellepark sig, da borgmesteren slukkede for et medlems mikrofon under vedkommendes indlæg. Borgmesterens mødestyring får hård kritik.

Georg Gearløs fik frit spil og hjalp på arbejdsmiljøet

”Det er jo sjovt, når der går Georg Gearløs i den, og vi i fællesskab udvikler på de ideer, vi får på tværs af skolerne,” siger Gorm Flittner i en meddelelse.Gorm Flittner og Lars Peter Dinesen er e...
Roskilde Kommune får nu tjekket jorden ved Børnehuset Bullerby. Institutionen optræder på regionernes såkaldte mistankeliste for PFAS-forurening, fordi grunden tidligere har været anvendt til renovation.

58 daginstitutioner ligger på grunde mistænkt for at være PFAS-forurenede

Mindst 58 daginstitutioner ligger på grunde, som regionerne mistænker for at være forurenede med PFAS. Flere kommuner begynder nu af egen drift at teste grundene for fluorstoffer.

Kommune får ikke lov til at udsætte implementering af affaldssortering

Gribskov Kommune har fået nej til at udsætte implementeringen af den nye affaldssortering. Det fremgår af et brev fra Miljøstyrelsen til kommunen, som udvalget Klima, Teknik og Miljø fik præsenteret...