Det er med stor lettelse, at 2. viceborgmester Ulrik John Nielsen (Lokallisten Ny Egedal) har læst ombudsmandens udtalelse.

Ombudsmanden: Kommune har haft for dårlig styr på sagsbehandling i byggesag

Notat og journaliseringspligten blev ifølge ombudsmanden ikke overholdt, da byrådet i Egedal Kommune behandlede et byrådsmedlems ansøgning om at opføre en bolig på sin landbrugsejendom. Forvaltningen lover at oppe sig.
Aarhus Kommune eksperimenterer med ny asfalt, hvori der blandes glasstykker.

Genbrug i kommune: Ny asfalt er fuld af gammelt glas

Glasskår på kørebanen er som regel noget, man kører langt udenom. Det bliver imidlertid noget vanskeligt for bilisterne i Højbjerg ved Aarhus. Her har kommunens Teknik og Miljø netop lagt en ny type asfalt, som består af 35 procent gammelt vinduesglas plus lokale genbrugsmaterialer.
Peter Hansted, borgmester på Ærø, ser gerne, at landevejsprincippet kommer til at gælde hele året rundt i alle ø-kommuner.

Ø-topmøde: Borgmestre vil have billigere færger hele året

Ærø Kommune er her fredag vært for et møde mellem ø-kommunernes borgmestre og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen. Et af emnerne er kommunernes ønske om billigere og grønnere færgefart hele året rundt.
Den stigende energikrise får nu konsekvenser for de statslige bygninger, hvor temperaturen skal være maksimalt 19 grader.

Temperaturen i statens bygninger sænkes og lyset slukkes

Temperaturen i statslige bygninger, som normalt har været 21-23 grader, skal sænkes til 19 grader. Kommunerne opfordres til at gøre det samme med visse undtagelser.
Kommunerne kan til glæde for skatteborgerne godt håndtere affaldet langt billigere, fremgår det af analyse fra tænketanken Cepos. Se nede i artiklen hvor meget din kommune angiveligt kan spare.

Tænketank: Kommunerne kan spare over to milliarder kroner på affaldsområdet

Hvis alle kommuner gjorde som de mest effektive, så kunne der spares op til 2,6 milliarder kroner årligt på håndteringen af affald. Det fremgår af beregninger foretaget af Cepos. Se her hvor meget din kommune måske kan spare på affaldshåndteringen.
Ministerium regner med mere gang i flere byggeprojekter i de kommende år som følge af nyt tiltag.

Nyt tiltag skal sætte skub i byggeri af 1400 almene boliger

Høje priser har gjort, at byggerier ikke har kunnet leve op til beløbskrav. Det skal nyt tiltag hjælpe på.
Lolland Kommune skal møde Ankestyrelsen i sag om støtte til at opføre et vandrehjem på en kommunal ejet grund.

Kommune klar til retssag mod Ankestyrelsen

En sag om kommunal støtte til opførelsen af et vandrehjem i Lolland Kommune er gået i hårdknude mellem kommunen og Ankestyrelsen.
Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

Nyt samarbejde: Kommune opsætter 300 nye elladestandere

Herning Kommune har som den første kommune i landet indgået en kontrakt om opsætning og drift af elladestandere for hele kommunen.
De største nedslag for villaer ses i de mest eftertragtede kommuner, hvor det nu er blevet hverdag igen efter coronapandemien.

I de her kommuner falder huspriserne mest

Det er husejerne i de velstillede kommuner, der kan se deres boligvurderinger falde mest markant. Det viser en gennemgang af statistikken for nedslag i kr. pr. kvadratmeter i forbindelse med bolighandler for villaer, ejerlejligheder og fritidshuse. Nedslaget i gennemsnit er blevet mere end tidoblet på blot ét år.
Spildevandsudslip i Kolding: Senest er det gået galt natten til den 16. august, da et lyn slog ned i en pumpestation på Idyl og satte pumperne i stå. Lynnedslaget ødelagde alarm-meldesystemet, så en A-alarm ikke blev sendt afsted, sådan som det ellers skal ske ved BlueKoldings kritiske pumpestationer. Fejlen resulterede bl.a. i at kommunen måtte udstede et kortvarigt badeforbud.

Kommune vil lave korps af ‘kloakambassadører’

I Kolding Kommune vil man uddanne et frivilligt korps af kloakambassadører, der skal holde øje med kommunens vandløb og pumpestationer. Det sker i takt med, at der er sket ni alvorlige udslip af spildevand i Kolding på tre år.
KL er ikke imponeret over ny politisk aftale om en effektivisering af affaldssektoren.

KL: Svært at se forbedringer for miljøet og borgerne i nye affaldsaftaler

En række nye aftaler på affaldsområdet skulle skabe øget genanvendelse, bedre miljø og effektive affaldsløsninger, men risikerer i stedet at føre til mere bureaukrati og ringere service til borgerne, lyder det fra KL.
Det kniber med parkeringspladserne i de københavnske omegnskommuner.

Parkeringskaos plager flere kommuner omkring København

En række af Københavns omkringliggende kommuner oplever stigende parkeringsproblemer, viser en rundspørge foretaget af TV 2 Lorry.