Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er skeptisk over for ideen om at lade de ældste elever pode sig selv.

Skoleledere vil hverken sige ja eller nej til børns selvtest

Skolelederforeningen er lunken over for statsministerens idé om, at de ældste børn i skolen skal teste sig selv. 'Der ligger nogle politiske og etiske overvejelser inde i det her, som jeg synes, at nogle andre skal tage beslutningen om,' siger skoleledernes formand.
Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Jane Heitmann (V), afviser sundhedsministerens forklaring på, hvorfor lyntest ikke blev sat i værk på plejehjem.

Minister: Lyntest af plejepersonale i julen var for stor opgave

Sundhedsministeren giver KL medvind i ømtålelig sag: Det var en umulig opgave at få lyntest på plejehjem sat i værk kort før jul. Venstres sundhedsordfører køber ikke ministerens forklaring.
Hvorfor blev personale og beboere ikke tilbudt coronatest i december, når nu der var ledig kapacitet? Det spørgsmål skal to ministre forsøge at svare på torsdag eftermiddag.

Kontrakter afslører: Lyntest kunne være kørt ud til plejehjem før jul

KL og Danske Regioner strides nu om, hvem der har ansvaret for, at lyntest ikke blev kørt ud til plejehjem før jul. Ministre skal her torsdag i samråd om sagen.
Indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i statistikken over dem, der bliver testet positive for corona.

Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Målt på befolkningsandelen er ikkevestlige indvandrere og efterkommere overrepræsenteret i statistikken over personer smittet med corona. Kommunikationen med indvandrerne er for dårlig, vurderer eksperter.
Halsnæs Kommune har uddannet syv ledige dagpengemodtagere og to skolevikarere som kommunens nye podeteam. (Arkiv)

Kommune ansætter ledige som podere

Nordsjællandsk kommune plukker i ledighedskøen for at finde podere, der kan tage rundt på kommunens skoler og teste for corona.
Hvem skal tilbydes de overskydende vacciner på dagen? Det er et dilemma, centerchefen i Høje-Taastrup Kommune står over for. (Arkiv)

Vaccine i overskud gik til kommunale ledere

Fem daglige ledere i hjemmeplejen kom foran i køen og blev vaccineret med overskudsdoser før frontpersonale. Det får borgmesteren op af stolen: 'Jeg er ikke tilfreds'.
Mandag åbner efterskoler, ungdomsuddannelser og 9. klasser i dele af landet, men det er ikke alle steder, der er har krav om test. (Arkiv)

Elever på ungdomsuddannelser får ikke undervisning uden test

Mandag åbner efterskoler, ungdomsuddannelser og 9. klasser i dele af landet. Kun nogle har krav om test.
'Det er en stor logistikopgave. Jeg kan ikke svare på, om man er klar på hver eneste folkeskole 100 procent. Men er man det ikke, så kommer man det ret hurtigt, siger Aarhus-borgmester og formand for Kommunernes Landsforening (KL) Jacob Bundsgaard (S).

Kommuner kæmper med at få samtykke og testsetup på plads

I Vest- og Nordjylland samt på Bornholm knokler man for at blive klar til at modtage flere elever på skolerne.
Der er grønt lys til at genåbne skoler og uddannelsesinstitutioner på Bornholm fra på mandag. Men skolestarten vil nok blive nogle dage forsinket, vurderer borgmester Thomas Thors. Udfordringen er at skaffe tilstrækkelig mange podere til test af elever og lærere. (Arkiv)

Mangel på podere udsætter skolestart på Bornholm

Det bliver ikke alle bornholmske skolebørn, der kan vende tilbage til skolerne mandag, forudser borgmester.
Fra 1. marts - på mandag - kan afgangseleverne igen se skolerne fra den indvendige side. I hvert fald i Nord- og Vestjylland, hvor eleverne får mulighed for at vende tilbage med undervisning hver anden uge. På Bornholm kan alle eleverne i grundskolen vende tilbage. (Arkiv)

Skoler i vildrede: Skal skaffe samtykke til test af elever

Der skal indhentes samtykke fra forældre, før skoler kan teste elever, vurderer skolelederformand.
Der har stået tomme sportshaller på skoler og i foreninger over hele landet de seneste måneder. Og det har betydet, at mange børn langtfra har rørt sig nok under nedlukningen, viser undersøgelse. (Arkiv)

Ni ud af ti børn har ikke rørt sig nok under corona

Vinterens nedlukning har ført til inaktivitet hos børn og unge, viser undersøgelse. Bekymrende, mener flere.
Thomas Krarup bliver direktør i Randers Kommune. Han var tidligere konservativ rådmand i Aalborg.

Tidligere rådmand bliver direktør i kommune

Den tidligere konservative rådmand Thomas Krarup er netop ansat som direktør i Randers Kommune. Her får han ansvar for sundheds-, fritids- og omsorgsområdet.