Sygefraværet i Esbjerg Kommune er stigende, og det koster på bundlinjen. Nu vil kommunen have det undersøgt nærmere og vende udviklingen.

Sygefravær stiger eksplosivt: To grupper skiller sig ud

I Esbjerg Kommune har man tidligere kunnet bryste sig af at have et af landets laveste sygefravær blandt de ansatte. Men de nyeste tal viser, at ikke færre end 459 ansatte hver eneste arbejdsdag forrige år sygemeldte sig.
20 kvinder og mænd fra hele EU har ansøgt om at blive uddannet indenfor Lolland Kommunes ældrepleje, som du også har besøgt.

Kommune inviterer udlændinge til job i ældreplejen

Lolland Kommune ser ud over landets grænser for at finde varme hænder til ældreplejen. De første udlændinge er nu i gang med et online dansk-kursus, inden de endelig beslutter sig for, om de vil flytte til Danmark.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil løse rekrutteringsudfordringer i den offentlige sektor ved, at løn- og arbejdsvilkår også bliver et politisk parameter at kigge på.

Minister varsler uddybning af lønspørgsmål for velfærdsjob inden valg

Regeringens ønske om mere løn til offentligt ansatte omhandler job, hvor der mangler hænder, siger minister.
"Det første, vi skal kigge på, er, hvordan vi sørger for, at børn og unge får en tidlig, tilfredsstillende og inddragende hjælp i psykiatrien," siger sundhedsminister Magnus Heunicke inden forhandliner om en ny tiårsplan for psykiatrien.

Flere psykisk sårbare skal på ungdomsuddannelse

Folketingets partier indleder onsdag længe ventede forhandlinger om en tiårsplan for psykiatrien.
"Hvornår er nok nok?" spørger sygeplejerske Mette Olesgaard i Syddjurs Kommune.

Sygeplejerske doserer 200 piller om dagen – nu vil hun have ændret loven

Det er fysisk meget krævende for sygeplejersker at dosere medicin fra blisterpakker i de kommunale sygeplejeklinikker, og det kan give sygemeldinger. Løsningen findes, men den er for bøvlet.
Nye tal viser en stigning i antallet af diagnoser stillet til børn og unge.

Voldsom stigning i diagnoser: Flere børn og unge står udenfor fællesskabet

Antallet af børn og unge med psykiatriske diagnoser vokser år for år, viser nye tal. En skræmmende udvikling, mener BUPL. Forsker advarer om, at diagnoserne fører til en indskrænkning af fællesskabet.
I forståelsespapiret aftalte regeringen med sine støttepartier, at der skulle laves en tiårsplan for psykiatrien. Men først tre år senere er der i den kommende uge indkaldt til forhandlinger. Dansk Psykiatrisk Selskab og en professor i sundhedsøkonomi har regnet på, hvad de nødvendige investeringer vil koste.

En tiårsplan for psykiatrien kan fås for mindst 4,5 milliarder

Fagfolk vurderer, at psykiatrien har behov for 4,5 milliarder i driftsudgifter og 3,5 milliarder til anlæg. Se deres forslag til kommunernes økonomiske behov indenfor psykiatrien her.
Plejesektoren har problemer med at opretholde patientsikkerheden. Og på trods af påbud, bliver problemerne ikke løst.

Plejesektoren har store problemer med patientsikkerheden

Rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser omfattende og udbredte problemer med patientsikkerheden.
Lærere i Faaborg-Midtfyn Kommune har været på kursus for at få få mere idræt, bevægelse og frivillighed på skoleskemaet.

Stor kommuneaftale i gang: Løfter bevægelsen på Faaborg-Midtfyns skoler

Som den første kommune i landet underskrev Faaborg-Midtfyn sidste år en partnerskabsaftale med Dansk Skoleidræt om at få mere idræt, bevægelse og frivillighed på skoleskemaet i alle kommunens folkeskoler. Nu starter de første lærere og pædagoger i kompetenceforløb.
Danmark er et af de lande i Europa, hvor der cykles allermest, men antallet af både cyklede ture og cyklede kilometer falder. Det skal et nyt samarbejde ændre på.

Styrket samarbejde med kommuner og regioner skal øge hverdagscyklingen

Nye cykelsamarbejdsaftaler skal sikre, at ambitionerne om flere cykelture bliver indfriet.
Tyske Nadine er sygeplejerske og begynder til august i et job på et plejehjem i Danmark.

Kommune satser på at lokke tyske sosu’er til

De fleste kommuner kæmper i øjeblikket med at rekruttere medarbejdere til ældreplejen. En kommune har fundet en løsning, der rækker ud over den danske landegrænse - en løsning der måske kan afhjælpe manglen på hænder.
Lederne må træde i karakter og sikre ordentlige rammer for de ansatte, mener Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA.

FOA: Mere end hver femte social- og sundhedsassistent føler sig stresset

En ny rapport fra Arbejdstilsynet viser, at de ansatte i blandt andet døgninstitutioner og hjemmeplejen er presset til det yderste. Alt for mange løber alt for stærkt, og tempoet går ud over kvaliteten.