Efterspørgslen på at blive testet falder, og det rejser spørgsmålet, hvad skal vi så bruge alle de mange podere til? - Her et testcenter med kviktest drevet af Copenhagen Medical

Fald i covid-test kan forbedre ældreplejens muligheder for ferieafløsere

Der er bekymring for, om kommunerne kan skaffe nok vikarer til ældreplejen her i sommer. Men måske er der hjælp at hente: Mange af de 19.000 podere bliver snart fyret og mangler dermed job.
Sygeplejersker har demonstreret flere gange under forhandlingerne om nye overenskomster, og nu nedlægger nogle af dem snart arbejdet. Til højre ses sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

Kommune gør sig klar til sygeplejestrejke

I Odense Kommune gør man sig nu klar til en eventuel sygeplejekonflikt, som vil ramme i alt 13 kommuner. 'Jeg opfordrer alle pårørende til at være ekstra opmærksomme på, hvordan de kan støtte deres kære under en konflikt,' siger rådmand.
Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, bliver snart strejkegeneral.

De her kommuner bliver ramt af sygeplejerskernes strejke

Sygeplejersker i nogle kommuner kommer til at strejke fra og med lørdag. Der bliver opretholdt nødberedskab i ældreplejen. Se kommunerne hvor strejken rammer her.
Sundhedschef i Viborg Kommune Peter Borup Sørensen vil nu som 60-årig gerne "tættere på borgerne" og bliver sosu-elev.

Overraskende: Sundhedschef bliver sosu-elev

Til overraskelse for mange vælger sundhedschefen i Viborg Peter Borup Sørensen at sige sit job op for at blive sosu-elev. Det afføder et væld af positive kommentarer på sociale medier.
Mandag vil Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, være til stede i Tingbjerg i København for at vaccinere borgere, der kommer forbi.

Nu rykker vaccinerne ud i boligområder med få vaccinerede

I nyt projekt vil sundhedsmyndigheder, regioner og kommuner lave lokal indsatser for at få flere vaccinerede. Fem kommuner lægger for.
Læs om den rækkefølge, som de resterende coronarestriktioner står til at blive ophævet i.

Sådan ophæves de sidste coronarestriktioner løbende

Mandag ophæves kravet om brug af mundbind flere steder. Læs her, hvilke restriktioner der fortsat gælder.
Humøret var højt hos Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Danske Regioners formand Stephanie Lose og KL-formand Jacob Bundgaard fredag morgen, da de præsenterede rammerne for 21 nye sundhedsklynger.

Aftale om 21 sundhedsklynger på plads

Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om en ramme for nye sundhedsklynger, som skal være en del af den kommende sundhedsreform.
Sundhedsminister Magnus Heunicke, Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Jacob Bundsgaard, formand for KL på pressemødet om nye sundhedsklynger.

Sundhedsklynger skal sikre sammenhæng i behandlingen

21 nye sundhedsklynger skal binde behandlingen af patienter over hele Danmark bedre sammen. Ny aftale mellem regeringen, kommunerne og regionerne.
Det er meget ærgerligt, at ældre og ansatte nu skal isoleres, og pårørende bliver forment adgang. Det mener forvaltningsdirektør Mette Olander.

Mange vaccinerede på plejehjem har fået corona

Et plejehjem i Køge er hårdt ramt af coranaudbrud på trods af, at alle de smittede er vaccinerede. 14 beboere og ni medarbejdere er smittet. 'Jeg er overrasket,' siger forvaltningsdirektør.
Et flertal af Folketingets partier er blevet enige om en udfasning af coronarestriktionerne henover sommeren.

De fleste restriktioner er udfaset i september

Bortset fra i nattelivet, ved rejser og større arrangementer vil der ikke være restriktioner fra september. Læs detaljerne her.
Der er set smitte med en særlig coronavariant i Hørsholm. Kommunen opfordrer derfor borgerne til at blive testet, skriver TV 2 Lorry.

Hørsholm opfodrer borgere til test efter fund af variant

Borgmester siger til TV 2 Lorry, at der er tilfælde med brasilianske variant. Det kan styrelse ikke bekræfte.
’Mænds Sundhedsuge’ løber af stablen senere i juni. Fokus er rettet mod ’Mænds mentale sundhed’.

Sundhedsuge: Kommune sætter spot på mænds sundhed

Statistikkerne taler sit tydelige sprog: Mænd lever generelt kortere end kvinder, og de rammes langt hyppigere af alvorlige fysiske og psykiske sygdomme. Assens sætter gang i ’Mænds Sundhedsuge’.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: