Nye anbefalinger skal ruste plejehjemmene bedre til fremtidens pandemier, så færre bliver smittet.

Bedre indretning kan forebygge smitte på plejehjem

Plejehjem bør indrettes på særlige måder for at mindske smittespredning i fremtidens pandemier, viser rapport.
Især et tættere samarbejde med kommunens praktiserende læger og ældrepsykiatrien har ført til færre ældre med demens, der får udskrevet antipsykotisk medicin i Vesthimmerlands Kommune.

Stor forskel på kommuners brug af antipsykotisk medicin på plejehjem

Ifølge Sundhedsstyrelsen og Nationalt Videnscenter for Demens skal antipsykotisk medicin til ældre med demens kun gives i få tilfælde og i kortere perioder, men det sker langt oftere i nogle kommuner. I Vesthimmerlands Kommune har plejehjemmene knækket koden og fået sat brugen væsentligt ned.

Kommune til borgere: Lån en elcykel i tre måneder

"Har du overvejet et alternativ til bilen? Så giver vi dig nu mulighed for at prøve kræfter med en af kommunens elcykler. Stil bilen og lån en elcykel i tre måneder."Sådan lyder tilbuddet til borger...
Det er en fordel for beboerne på landets plejehjem at have en fast læge fremfor at blive tilset af forskellige læger, lyder det fra Danske Regioner.

Faste læger på plejehjem giver færre indlagte beboere

De fleste plejehjem har nu fået faste læger tilknyttet, og det betyder ifølge regionerne færre indlæggelser.
Topprofil i Venstre og tidligere minister 39-årige Sophie Løhde bliver indenrigs- og sundhedsminister i den nye SVM-regering.

Venstre-topprofil med kommunal erfaring er ny indenrigsminister

De tunge reformer i kommunerne og sundhedsvæsenet skal gennemføres med Sophie Løhde i spidsen. Her tegnes et portræt af den nye V-minister.
I 2021 måtte cirka 10.000 patienter over 67 år genindlægges, kort efter at de var udskrevet. Det er færre end tidligere, men stadig for mange, mener Danske Regioner.

Hjemmeplejen får lettere ved at få kontakt til hospitaler

Sygehusene over hele landet får i løbet af 2023 ansvar for udskrevne patienter de første tre døgn. Det skulle gerne blive en fordel for hjemmeplejen i kommunerne. Målet er at nedbringe antallet af genindlæggelser, som koster patienter og samfund dyrt.
Der er ikke rygeforbud for tilskuerne her på Jysk Park i Silkeborg, men det vil kommunens kulturudvalg gerne lave om på.

Superligaklub utilfreds med kommunens planer om rygeforbud på stadion

Silkeborg Kommune vil have rygeforbud på byens fodboldstadion, men det vil Silkeborg IF ikke være med til. Udvalgsformand undrer sig over klubbens holdning.

Sensorer i cykelstier skal varsle om dårligt vejr

Et forsøg i Aarhus skal få flere til at droppe bilen ved at varsle om cykelstiernes tilstand i vintervejret med sms'er om morgenen.
Ligesom mange andre kommuner bøvler man i Jammerbugt Kommune med, at budgettet bliver sprængt på områderne social og ældre. Det oplyser borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Stor budgetoverskridelse giver igen debat

Igen i år er der en markant overskridelse af budgettet i Jammerbugt Kommune. Det udløser debat om økonomistyringen. Ligesom i mange andre kommuner er det på handicap- og seniorområdet, at det især kniber for kommunen med at tøjle udgifterne.

De her kommuner har sværest ved at skaffe sosu’er

FOA har ud fra forskellige parametre undersøgt, hvor svært kommunerne har ved at skaffe nok sosu-assistenter/hjælpere. FOA opfordrer den kommende regering til at give rekrutterings-udfordringerne topprioritet. Se hvordan din kommune bliver rangeret her.

Markant flere forebyggelige indlæggelser på Sjælland end i Vestdanmark

Kommunerne i Vestdanmark er markant bedre til at undgå forebyggelige indlæggelser end kommunerne i Østdanmark. Se tallene for alle kommuner her.
Det giver en masse bøvl for kommunerne, at ældre udskrives fra sygehusene hurtigere end hidtil, og uden at der følger tilstrækkelig med information med fra sygehus til kommune.

Kommunerne: Hjemmeplejen bliver dårligt forberedt af sygehusene til at modtage patienter

Hovedparten af kommunerne oplever, at det halter alvorligt med kommunikationen, når patienter udskrives fra hospitalerne til hjemmeplejen, viser ny rundspørge. Problemet bliver forstærket af, at sygehusene udskriver folk hurtigere end tidligere. Kommunerne bliver tvunget ud i 'feberredninger', lyder det fra KL-formanden.