Tre ud af ti ledige har ifølge levevilkårsundersøgelsen 2020 fra Danmarks Statistik svært ved at få de økonomiske ender til at hænge sammen. (Arkiv)

Hver tredje ledig har svært ved at betale uforudsete udgifter

29 procent af de ledige havde ifølge undersøgelse svært ved at betale regninger og uforudsete udgifter i 2020.
Det er en overvejelse værd, om det var rigtigt at give kommunerne ansvaret for de handicappede, da man tilbage i 2007 gennemførte strukturreformen. Det mener borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen (S).

Borgmester: Overvej om handicappede bør håndteres af kommunerne

Borgmester og KL-udvalgsformand opfordrer til, at kommunerne i det mindste overvejer at afgive det specialiserede socialområde til regionerne eller staten. Han går dermed mod strømmen i KL i ømtålelig debat.
VIVE har undersøgt tre indsatser over for negativ social kontrol og radikalisering. (Arkiv)

Erfaringseksperter påvirker positivt i kamp mod negativ social kontrol

VIVE har undersøgt tre indsatser over for negativ social kontrol og radikalisering. Det er sær afgørende, hvilke mennesker der arbejder med målgruppen. Egne erfaringer med negativ, social kontrol kan bidrage positivt.
Social- og ældreminister Astrid Krag vil undersøge, hvordan observationer i kommunen foregår på baggrund af to sager i jyske kommuner. (Arkiv)

Kommuner under kritik for langvarig overvågning af handicappede

Kommuner kritiseres for at krænke privatlivet og ulovligt overvåge handicappede. ‘Vi kan ikke få oplysningerne på andre måder’, svarer velfærdsdirektør. Minister går ind i sagen.
En pige blev svigtet af kommunen i perioden fra 2005 til 2009, fastslår landsretten. (Arkiv)

Kommune skal betale for svigt af teenager under opvækst

For første gang dømmes kommune for ikke at hjælpe barn, der blev udsat for vanrøgt. Menneskeret blev krænket, slår landsretten fast.
1.000 almene boliger i Vollsmose skal rives ned som en del af 'Den Sidste Vollsmoseplan'. Men ekspert vurderer, at det kan trække ud i årevis, hvis beboere klager over tvangsflytningerne. (Arkiv)

Tvangsflytninger kan trække ud i årevis

1.000 boliger i tre socialt udsatte boligområder skal rives ned, men kommunen står med potentielt kæmpestore, årelange retssager, siger eksperter.
Det lykkes i Odense at få nedbragt antallet af unge studerende, som ryger hast.

Antallet af hashrygere falder ved hjælp af ‘Hashmand’

Gennem oplæg og gensidig dialog har Odense Kommune haft held med at nedbringe antallet af unge studerende, der jævnligt ryger hash. 'Hashmanden' er en af kilderne til at få stoppet misbrug af hash blandt unge.
Generelt er de kommunale embedsmænd bekymrede for virkningerne af et profitforbud. I Brønderslev Kommune appellerer velfærdsdirektør Henrik Aarup til, at beslutningstagerne tænker kommunerne ind scenariemæssigt.

Kommunale embedsmænd er bekymrede for et profitforbud

Mere end halvdelen af de ledende embedsmænd i kommunerne er bekymrede for mulige konsekvenser af et forbud med at udtage profit fra institutioner. Fire ud af ti mener, at der må kunne findes en bedre løsning, viser rundspørge.
"Der er virkelig brug for, at vores danske hjemløse har varmestuer, hvor de kan komme ind og få noget god mad og varme. Så det er noget, vi skal kigge på politisk," siger socialordfører Karina Adsbøl (DF).

Lukkede genbrugsbutikker giver krise i varmestuerne

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og flere partier vil nu komme lukningstruede varmestuer til undsætning. Flere kommuner har givet midlertidige tilskud.
Minister Astrid Krag (S) og KL-udvalgsformand Ulrik Wilbek (V) er enige om fundamentale spørgsmål, når det gælder sagsbehandling af udsatte børn og unge.

Krag: Sagsbehandlernes vurderinger skal veje tungere

De kommunale sagsbehandlere skal have mere at sige, når det handler om at fjerne børn fra deres forældre. Det er meldingen fra minister Astrid Krag. Hun slår sammen med KL fast, at der skal være færre procesregler, mere fleksibilitet og større inddragelse i sager med børn og unge.
Røde Kors Aarhus har med støtte fra kommunen lavet initiativet 'Forårsvenner'. Her tilbyder Røde Kors at knytte kontakt mellem frivillige og ældre, så de f.eks. kan gå en hyggelig gåtur eller tage en kop take away-kaffe sammen i den lokale park.

Her er katalog over tiltag mod ensomhed og depression under nedlukning

Ensomhed, depression og angst florerer for tiden på grund af coronanedlukningen. Aarhus Kommune har lavet et inspirerende katalog over sine corona-indsatser mod psykisk dårligdom.
Jammerbugt er blandt de kommuner, der trods en stor budgetoverskridelse i 2020 alligevel budgetterer det specialiserede socialområde meget optimistisk i budgettet for 2021.

Underbudgettering hævner sig for mange kommuner

Kommuner med lave budgetter på det specialiserede socialområde bliver ofte ramt hårdt af budgetoverskridelser. Alligevel budgetterer mange kommuner med lavere udgifter i 2021.