Maribo Skole er ligesom fem andre skoler i Lolland Kommune kommet under tilsyn af staten. (Eleverne på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

Kommune: Seks ud af otte skoler er under tilsyn

Staten har i form af tilsyn sat luppen på seks ud af otte folkeskoler i Lolland Kommune. Det er ikke fair og et udryk for københavneri, mener medlem af Børne- og Skoleudvalget.

Se de ti skoler med bedst trivsel

Se de ti skoler med bedst trivsel. Mange timer med to voksne og fokus på på sammenhængskraft gør en stor, positiv forskel, vurderer lederen af skolen med landets bedste trivsel.
Da skolebørn skulle begynde i 1. klasse efter sommerferien i 2020, måtte forældrene ikke komme med ind i klasselokalet på grund af risikoen for coronasmitte. I stedet måtte de stå uden for klasselokalet og kigge ind ad vinduet - som her på Kildedamsskolen i Tølløse. Sådan bliver det ikke i år.

For første gang i to år gør skoler klar til coronafri skolestart

Der bliver morgensang og fyldte skolegårde, når tusindvis af elever indleder et nyt skoleår uden coronatiltag.
Medlem af byrådet i Aarhus Mathilde Hjort Bressum (V) og formand for DF Morten Messerschmidt er blandt dem, som er ude med kritik af Normstormerne.

Byrådspolitikere diskuterer de såkaldte Normstormere

Flere byrådspolitikere og meningsdannere kritiserer kraftigt organisationen Normstormerne for ikke at ville fremlægge undervisningsmateriale. Organisationen underviser i flere kommuner børn i spørgsmål om sex, normer og køn.
Tre elever læser bog sammen på en folkeskole i Kalundborg.

Lærerformand er tilfreds med SF’s farvel til omstridt forlig

Lærerformanden er enig i, at folkeskoleforliget bør opsiges, men advarer mod at gøre skolen til en kampplads.

Første skoledag for 61.000 børn venter i både folkeskole og privatskole

Sofia, Alma, Noah og Victor skal lige om lidt pakke skoletasken til deres allerførste skoledag. Knap 61.000 madpakker skal der smøres efter sommerferien, hvor omkring 78 procent af børnene vil stemple ind på en af landets folkeskoler, og ca. 22 procent på en privatskole.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke umiddelbart klar til at give alle landets folkeskoler den samme frihed som i Esbjerg og Holbæk Kommune.

Minister vil holde fast i skoleforlig men ikke i indhold

SF mener, at skoleforliget blokerer for at give mere frihed til folkeskolerne, og derfor opsiger partiet det. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil gerne kigge på indholdet i forliget.
SF opsiger folkeskoleforliget om de lange skoledage og den meget stramme styring af folkeskolen, siger Jacob Mark.

SF opsiger centralt forlig om folkeskolen: Dets skæbne er uvis

Forliget om skolereformen står i vejen for at give frihed til skolerne, mener SF, som vil af med det.
Blandt andre Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen (S) skal sidde med i nyt udvalg, der skal se på følsomme spørgsmål om organisering og ledelse i dagtilbud og skole.

Byråd vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme områder som ledelse og organisering

Der bliver iværksat et spændende tiltag i Egedal Kommune. Byrådet vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme emner som organisering og ledelsesstruktur på kerneområderne dagtilbud og skoler.
"Den behandling Helsingør Kommune – og dermed medarbejdere, skoleelever og forældre - har været udsat for denne sommer, er ikke i orden!" skriver Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

Omtalt sag: Helsingør håber nu at elever får lov at bruge Chromebooks

Et meget omtalt forbud rettet mod brug af Chromebooks i Helsingørs skoler kan måske blive ophævet før skolestart. Det håber borgmesteren og langer samtidig ud efter Datatilsynet.
"I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

Odense vil skabe verdens bedste robotskole

I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
Underligt, useriøst og ikke mindst udemokratisk, kalder en forældre Esbjerg Kommunes valg om kun at spørge halvdelen af forældrene til børn af skole-frihedsforsøget, der nu har løbet over et år og derfor skal evalueres. Det skriver JydskeVestkysten.

Evalueringsmetode af skole-frihedsforsøg møder alvorlig kritik fra forældre

En række forældre raser over deres kommunes undersøgelse af skole-frihedsforsøget, der i tre år sætter skolerne fri for regler, rammer og love. De føler sig overset og anklager kommunen for sjusk.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: