Når danske elever i 5. – 9. klasse i disse uger vender tilbage til skolen, har mange af dem mistet modet eller er blevet mistroiske over for deres kammerater, viser undersøgelse. (Arkiv)

Tilbage i skole: Socialt og mentalt reparationsarbejde bør rydde skemaet

Skolerne bør fokusere på trivsel og rydde skemaet i starten for at give plads til socialt og mentalt reparationsarbejde, når de ældste elever vender tilbage. Sådan lyder en af anbefalingerne fra forskere ved Aarhus Universitet
Hvordan giver man unge i 8. klasse tro på sig selv? Det vil man undersøge i nyt pilotprojekt.

Kommuner søges til pilotprojekt om at styrke elevers tro på egne evner

Ny indsats skal styrke trivsel og såkaldt mestring hos elever i udskolingen. Unge skal lære mere om at tro på egne evner. Komiteen for Sundhedsoplysning står bag projektet, hvortil der nu søges pilotkommuner.
Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), København, og udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF), Esbjerg, kritiserer ministerbeslutning om at fastholde nationale test i coronatiden.

Lokalpolitikere ærgrer sig over ministers afvisning

Der er ærgrelse blandt politikere over, at undervisningsministeren ikke vil stille kommuner frit i forhold til at gennemføre nationale test. 'Det har været et skoleår præget af meget vanskelige vilkår,' siger borgmester. Frikommunerne Esbjerg og Holbæk bliver heller ikke fritaget.
Det er meget nødvendigt at holde høje med, hvordan eleverne klarer coronakrisen fagligt set, mener undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Minister til kommuner: I SKAL gennemføre nationale test

Kommuner som Svendborg, København og Albertslund har ansøgt om at blive fritaget for at gennemføre nationale test i skolerne under coronakrisen. Men undervisningsministeren giver kommunerne klar besked: Testene skal gennemføres.
Smittetallene på Bornholm har været meget lave trods genåbning siden 1. marts. Turister og besøgende over påsken kan måske ændre dette, siger ekspert.

Bornholmsk genåbning har været uden smittestigning

Dele af Bornholms indtil videre succesfulde genåbning kan bruges i resten af landet, siger ekspert.
Skoler og fritidsordninger i Rødovre og Albertslund åbner ikke igen efter påskeferien i Rødovre og Albertslund grundet for høj smitte. (Arkiv)

For høje smittetal lukker skoler i Rødovre og Albertslund

Skoler og fritidsordninger åbner ikke igen efter påskeferien i Rødovre og Albertslund grundet for høj smitte.
"Vi er gode til at holde skole, men opgaverne med at styre samtykkeerklæringer, podninger og smitteopsporingen er en kommunal opgave," siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.

Skolelederne: Vi vil ikke drive sundhedsklinikker

Kommunerne skal langt mere på banen blandt børn og unge med test, smitteopsporing og samtykkeerklæringer. Det mener Skolelederforeningen og håber, at opfordringen er fulgt efter påske.
Lokale nedlukninger - som her i Kolding i februar - kan nu iværksættes hurtigere.

Kommunerne kan hurtigere lukke områder

Som følge af den nye aftale om genåbning får kommunerne mere vidtgående beføjelser til blandt andet hurtigt at lukke hele områder af en kommune ned. Også indsatsen på plejecentre gives mere fri.
"Vi giver mulighed for, at flere danskere kan komme ud og lave ting sammen udenfor. Vi skal gøre det ansvarligt, men uden at sætte smitten over styr," sagde statsminister Mette Frederiksen (S) efter forhandlingerne torsdag.

OVERBLIK: Endnu et lille hjørne af Danmark genåbner mandag

Forsamlingsloftet udendørs hæves, og afgangselever i Region Hovedstaden må vende tilbage mandag.
Store opgaver venter ved genåbningen med blandt andet at få ledige i job/omskolet samt få unge godt tilbage i fysisk skole igen.

Borgmestre: Kæmpe opgave med job og skoler ved genåbning

Folkeskolen, beskæftigelsesindsatsen samt udsatte børn og unge bliver store arbejdsopgaver under genåbningen. Det vurderer borgmestre og gør det klart, at det kommer til at koste.

Mange borgmestre: Opgiv de nationale test i år

En lang række borgmestre ønsker, at man dropper de nationale test i skolerne, viser ny rundspørge. Der er brug for fokus på børnenes trivsel i stedet for fokus på prøver, lyder det. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser blankt borgmestrenes ønske.