Socialdemokratiske borgmestre på stribe skælder ud over nyt krav i forbindelse med grundlovsceremonier. Fotoet er fra februar 2020, hvor borgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V) lykønsker en ny statsborger.

Borgmestre kritiserer nyt krav om håndtryk: ‘Unødvendig symbolpolitik’

Socialdemokratiske borgmestre undsiger deres partifælle integrationsminister Mattias Tesfaye. Borgmestrene mener, at et nyt krav til grundlovsceremonier er unødvendigt og udtryk for detailregulering.
Det vil være godt med en facebookgruppe, hvor man kan diskutere lokalpolitik i en god tone. Det er der fuld enighed om i byrådet i nordsjællandske Hillerød.

Enigt byråd går sammen om ny facebookgruppe

Et helt enigt byråd går sammen om en ny gruppe på Facebook. Intentionen er før og efter kommunalvalget at have et livligt debatsted, hvor ukvemsord og hadbeskeder er bandlyst.
Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser, at yderligere kommuner kan komme med i frikommuneforsøg.

Minister skærer igennem: Ikke flere frikommuner

Børne- og undervisningsminister afviser kategorisk, at flere kommuner kan blive del af frikommuneforsøg.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) afviste tirsdag i Folketinget et borgerforslag om at fjerne handicapområdet fra kommunerne.

Regeringen fejer borgerforslag af bordet

Der er ikke opbakning i Folketinget til at tage handicapområdet væk fra kommunerne, viste behandling af borgerforslag. Men der er stor sympati, og tingets Social- og Ældreudvalg skal nu se nærmere på strukturen på handicapområdet.
Det kommer til at virke udemokratisk ikke at åbne op for partiforeninger ved lokalt folkemøde, mener byrådsmedlem Linda Nielsen (SF).

Valgkamp får lov at fylde på lokalt folkemøde

Må der føres valgkamp til byrådet, når meningen er, at man mest har en kulturel folkefest? Ja, siger byråd og pålægger forvaltning at lave ændring i et folkemøde.
Sidste år blev Folkemødet aflyst grundet coronasituationen. Men det kommer ikke til at ske i år, slår arrangøren fast.

Folkemødet bliver indhegnet og inddelt i sektioner

Politisk aftale gør det muligt at gennemføre politisk festival på Bornholm med et begrænset publikum.
"Vi kan se i nogle af de komplicerede socialsager, at i kommunerne bliver fagligheden for tynd og økonomien for skrøbelig," siger Henrik Vinther Olesen, socialordfører for De Radikale i Folketinget.

Socialordfører: Kommunerne får frataget opgaver på handicapområdet

Der bliver vedtaget en reform af handicapområdet inden årets udgang. Og en del af reformen bliver, at noget af sagsbehandlingen bliver taget fra kommunerne. Det forudser De Radikales socialordfører i Folketinget.
Det bliver snart et lovkrav, at borgmesteren giver hånd til en ny, dansk statsborger.

Regeringen skærper krav til velkomsthåndtryk

Nu skærpes loven om at give hånd ved en ceremoni for at blive dansk statsborger: I fremtiden skal det være borgmesteren, der rækker næven frem. Hovedrystende, mener S-borgmestre.
Byrådsmedlemmerne i Stevns Kommune har ikke givet kollega lov til at udtræde af byrådet inden tid. Jan Jespersen ses yderst til venstre i første række.

Vil ud af byrådet, men får ikke lov

Der skal en anden begrundelse til at træde ud af byrådet end partipolitiske hensyn. Det må et byrådsmedlem erfare, efter at en anmodning til borgmesteren og det øvrige byråd blev afvist.
En del af de 5.200 ansatte i Køge kommune sender nok i den kommende tid en venlig tanke til rådhuset og borgmester Marie Stærke. De ansatte får hver et gavekort på 1.000 kroner.

Ansatte i kommune kan gå på ferie med gavekort i hånden

Et flertal i byrådet har vedtaget, at alle ansatte i Køge Kommune skal have et gavekort på 1.000 kroner. Køge er dermed en af de mest gavmilde kommuner, når det gælder gavekort i coronatiden.
"På baggrund af de sager, der er kommet frem i pressen, har vi en berettiget tvivl om, at de ikke lever op til de betingelser, vi har i vores indkøbspolitik og vores sociale klausuler," siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune.

Kommune lægger Nemlig.com på is

Albertslund Kommune vælger ligesom Odense at boykotte Nemlig.com. Online supermarkedet lever ikke op til Albertslunds indkøbspolitik. Her onsdag aften diskuterer man Nemlig.com i byrådet i Gladsaxe.
Byrådet i Fredericia har en principiel debat om, hvem der må sidde med i ansættelsesudvalg . (Fotoet af byrådet er fra 2018)

Hvem må være med i vigtigt ansættelsesudvalg?

Efter borgmesterskandalen i Fredericia skal der nu ansættes nye topdirektører i kommunen. Nu har man i byrådet en principiel debat om, hvem der kan sidde med i ansættelsesudvalg.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger