Desværre bliver nogle lokalpolitikere udsat for vold, chikane eller trusler på grund af deres politiske arbejde.

Økonomiudvalg vil indføre rådgivning efter chikane

Det kan have voldsomme konsekvenser for lokalpolitikere at blive udsat for chikane eller trusler. På den baggrund lægger Økonomiudvalget i Svendborg op til at indføre et tilbud om rådgivning til ofre for chikane.
Der er stor rift blandt kommunerne om at få fat i tre nye klima-erhvervsskoler. Det bekræfter Ole Heinager, som er formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne.

Kommuner står i kø for at få klima-erhvervsskoler

Op mod 70 kommuner prøver på at få fat i de kommende klima-erhvervsskoler, som bliver uddannelses-fyrtårne i den grønne omstilling. Forening er skeptisk over for konceptet med fyrtårne.
Ny formand i KKR Syddanmark er borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd Jensen (S) (t.v.), og næstformand er borgmester i Assens, Søren Steen Andersen (V).

Nyt formandskab i spidsen for kommunesamarbejde

KKR Syddanmark har valgt nyt formandskab, og ny formand er borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd Jensen (S), og næstformand er borgmester i Assens, Søren Steen Andersen (V).
Grønt byggeri bliver et af de områder, som tre nye klima-erhvervsskoler kan få fokus på. Men hvor skal de ligge?

Kommuner skal gøre deres hoser grønne nu

Nu er startskuddet gået til at blive kommunen, som lander en af de tre meget attraktive klima-erhvervsskoler. Der er landet et politisk forlig om de grønne 'fyrtårne-skoler', som skal være i front med undervisning og innovation i den grønne omstilling.
Stemmesluger ved KV21 i Holbæk John Harpøth har fået nok af moderpartiet DF og har nu sammen med andet tidligere byrådsmedlem dannet lokalliste.

Efter valget af Messerschmidt: Nu forlader den første DF’er partiet

DF-veteran og stemmesluger i Holbæks kommunalbestyrelse John Harpøth har fået nok af den interne strid i sit parti. Han forlader som den første partiet, efter Morten Messerschmidt er blevet ny formand. Harpøth laver nu sin egen lokalliste.

Kritik: Nyvalgt borgmester vil ikke svare på spørgsmål om ny bro

I Odder Kommune ønsker den nye borgmester, Lone Jakobi Sørensen, ikke at fortælle, om hun er for eller imod en fast forbindelse over Kattegat. Borgmesterens støttepartier undrer sig.
Borgmester Jan Riber Jakobsen indfører faste træffetider, for at få en bedre dialog med borgere og foreninger.

Borgmester vil tættere på borgerne

Borgere og foreninger inviteres til møde hos borgmester Jan Riber Jakobsen, når et nyt forsøg med faste træffetider og 15-minutters møder lanceres i Aabenraa Kommune.
Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne deltaget i de afsluttende forhandlinger.

Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

Med aftalen afsættes 1,2 mia. kroner til lettelse af skat på arbejde, og pensionister slipper for modregning.
"Vil man have en computer, må man selv købe én," lyder beskeden fra borgmester Tonni Hansen (SF) til nyvalgte kommunalpolitikere på Langeland.

Nye politikere må klare sig uden computere

Ni nyvalgte medlemmer af kommunalbestyrelsen på Langeland får ikke en bærbar computer stillet til rådighed. Det er hårde sparetider i kommunen.
Ved kommunalvalget fik borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) en hård lussing af vælgerne i Aalborg. Efterspillet må have været hårdt, vurderer politisk modstander.

Stresset borgmester: ‘Jeg er simpelthen nødt til at respektere mit helbred’

Borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Kastrup Larsen (S) vurderer, at der ingen anden vej var for ham end at melde sig syg med stress. 'Jeg har en plan om at komme stærkt tilbage, men bliver foreløbigt nødt til at koble helt ud,' skriver han.
Aalborg-borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Kastrup-Larsen (S) er gået ned med stress.

Aalborg-borgmester er gået ned med stress

Borgmester i Aalborg og udvalgsformand i KL, Thomas-Kastrup Larsen (S), har sygemeldt sig med stress. 'Vi har stor forståelse for Thomas' situation og vil gøre alt for at skaffe ham ro,' siger gruppeformand.
Der er bred opbakning i Aarhus Byråd til et forslag, som byrådsmedlem Mahad Yussuf (R) har taget initiativ til.

Byråd: Vi skal være farveblinde, når vi ansætter

I Aarhus vil man gerne undgå, at ansøgere til job i kommunen bliver sorteret fra på grund af alder, køn eller etnicitet. Onsdag aften vedtog et bredt flertal i byrådet at gå videre med et forslag om farveblindhed ved ansættelser.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: