Borgmestrene er fra øverst til venstre Jacob Bundsgaard (S), øverst til højre H.C. Østerby (S), nederst til venstre Ulrik Wilbek (V) og nederst til højre Peter Sørensen (S).

Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Midtjylland tjener

Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Midtjylland med borgmestrene fra Holstebro og Lemvig. De har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede.
Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
Kommunerne bør især satse på at blive frigjort på folkeskoleområdet, for her er alt for mange statslige benspænd. Det mener erhvervspsykolog, konsulent og oplægsholder Lykke Mose.

Debat: Byråd bør først og fremmest gå efter at lave velfærdsaftaler, der sætter skoleområdet fri

I flere forvaltninger og byråd drøftes det, hvilken af velfærdsområderne, man ønsker at frisætte: Dagtilbud, ældre eller skole. Argumenterne for at vælge skoleområdet er nemme at få øje på, mener debattør og henvender sig her direkte til byrådspolitikere.
Socialdemokratiets valgløfte forud for valget i 2019 om at skaffe tre milliarder ved at spare på private konsulenter i det offentlige er ifølge tilgængelige data og udtalelser fra KL ikke blevet opfyldt.

Tvivlsomt om regeringen har leveret på løfte om ekstra velfærd for tre milliarder

Selvom regeringen via diverse talmanøvrer fastholder, at staten har sparet næsten en milliard på konsulenter, så viser en gennemgang af opgørelsen det modsatte. Desuden er det tvivlsomt, om kommunerne har leveret de ønskede konsulentbesparelser. Læs her, hvorfor alt peger på, at løfte om tre mia. konsulentkroner til velfærd formentligt ikke er opfyldt.
Daværende vicekommunaldirektør Søren Møllegård (t.v.) opførte sig upassende ved en julefrokost i fjor. Kommunaldirektør Lars Svenningsen (t.h.) sidder usikkert i sadlen som kommunaldirektør.

Julefrokost får fortsat følger i kommune

Ny analyse afslører kultur med vennetjenester i Nyborg Kommune, men ingen generel krænkelseskultur. Samtidig hænger kommunaldirektøren i en tynd tråd. Nogle af de ømme punkter i strukturen i Nyborg Kommune, vil man sikkert kunne nikke genkendende til i andre kommuner.
Ann Lindhardt og Mikael Ralf Larsen er to byrådspolitikere, der ikke mener, at samarbejdet fungerer optimalt blandt byrådets medlemmer.

Hver niende lokalpolitiker: Samarbejdet i byrådet er dårligt

Samarbejdet mellem kollegerne i byrådet foregår ikke til alles til tilfredshed. Hver niende lokalpolitiker kalder ligefrem samarbejdet i byrådet ‘dårligt’ eller ‘meget dårligt’, viser rundspørge fra NB-Kommune.
Der er virkelige store muligheder for at få flere i job i Ishøj Kommune, hvis kommunen får frihed på beskæftigelsesområdet. Det anfører borgmester Merete Amdisen (S) og udvalgsformand Rasmus Ørvad Boné (K).

Endnu en kommune vil være frikommune på beskæftigelsesområdet

Flere kommuner vil inderligt gerne være frikommuner på beskæftigelsesområdet. Nu melder Ishøj Kommune sig på banen med et budskab om, at kommunen har 'det største potentiale som frikommune på beskæftigelsesområdet' og henviser til sin multikulturelle borgersammensætning.
Laura Bryhl på rådhuset i Aarhus på valgaftenen tirsdag 16. november 2021.

EL’s stemmesluger i Aarhus er ramt af stress og stopper i byrådet

Enhedslistens talsperson i Aarhus erkender, at der er et problem med kulturen i partiet. Og borgmester Jacob Bundsgaard har nu indkaldt gruppeformandskredsen i byrådet til en drøftelse på baggrund af to udtrædelser på en uge.
"Tidligere kunne man komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel," siger borgmesteren i Odsherred Karina Vincentz (Nyt Odsherred) om ny budgetproces.

Efter inspiration fra Køge afprøves ny budgetmodel

For at inddrage borgerne mere vil kommunalbestyrelsen i Odsherred afprøve en ny model for sin budgetproces. Tidligere kunne borgerne komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel, fortæller borgmesteren i Odsherred.
Borgmester Birgit S. Hansen (S) i Frederikshavn og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg får hver især en pæn løn for deres indsats.

Se hvor meget lokalpolitikere i Region Nordjylland tjener

Formandskaber og bestyrelsesposter er med til at gøre lokalpolitikere i Region Nordjylland vellønnede. Frederikshavn-borgmesteren er holdt op med at dukke nakken, for 'lønnen er fair', siger hun.
Stavnsbo uddyber, at han har oplevet det som "en form for stress" at være fuldtidspolitiker og rådmand, og at hans privatliv er blevet "betydelig mere negativt påvirket", end han havde forestillet sig.

Rådmand stopper efter ni måneder af private årsager

Af private årsager stopper Steen Stavnsbo (K) som rådmand i Aarhus og overdrager posten som politisk leder.
Mandag præsenterer Venstre et udspil, der skal give førstegangskøbere af ejerboliger et skattefradrag på boligopsparing.

Venstre vil give skattefradrag til førstegangskøbere – og belønne kommuner

Venstre vil give fradrag til førstegangskøbere og belønne kommuner med hurtig sagsbehandling i nyt udspil.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: