Astrid Krag kom gang på gang i åben konflikt med mange borgmestre. Blandet andet da hun på Kommunaløkonomisk Forum holdt en tale, der blev opfattet som en massiv kritik af de borgmestre, som havde nedlagt små plejehjem for at få de stramme budgetter til at hænge sammen.

Analyse: Degraderet Krag vandt aldrig respekt hos kommunerne

Astrid Krag fik aldrig greb om de store kommunale område og endte i konflikt med mange borgmestre. Til gengæld har hun gode muligheder for at skærpe regeringens profil på ældreområdet.
Her er den mail, som afslører en klar ulovlig instruks til medarbejderne fra en spareivrig centerchef. Ordene skrevet med håndskrift tilhører en anonym ansat, som har sendt mailen til Ankestyrelsen.

Pinlig sag: Chef bad ansatte om at spare på udsatte børn

Centerchef i Guldborgsund Kommune bad alle ansatte om hver især at finde besparelser på 100.000 kr. på udsatte børn. Den instruks var ulovlig, og her torsdag skal byrådet debattere et svar til Ankestyrelsen.
Astrid Krag mister sin post som indenrigsminister og bliver i stedet social- og ældreminister.

Astrid Krag mister indenrigsminister-post

Statsmininister Mette Frederiksen tager posten som indenrigsmininister fra Astrid Krag. Den går i stedet over til Kaare Dybvad Bek, som bliver ny indenrigs- og boligminister.
Et nyt investeringsprojekt skal frem mod 2030 sætte gang i en udvikling i Vollsmose. Bydelen skal omdannes til en attraktiv bydel, som kan danne rammen om det gode liv.

Flere investorer har mod på at forvandle ghettoen Vollsmose

Odense Kommune og to boligselskaber er lige nu på udkig efter en privat investor, der i løbet af det næste årti skal tage part i at omdanne ghettoen Vollsmose til en bæredygtig bydel. Der er stor glæde over, at seks investorer har meldt sig på banen.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Børn skal så vidt mulig holdes hjemme fra børnehaver og vuggestuer, opfordrer regeringen. Nu går debatten i kommunerne om, hvorvidt forældre med børn hjemme skal fritages for betaling.

Politisk flertal vil fritage forældre fra institutionsregning

Et flertal i Københavns borgerrepræsentation vil lade forældre slippe for betaling, hvis de følger regeringens anbefaling under coronakrisen og holder børn hjemme fra dagtilbud. Debatten gør ifølge borgmester, at 'kommunerne spilles ud mod hinanden.'
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
Haderslevs borgmester, H.P. Geil, vil have fagudvalgene til at finde 0,5 procent til omstillingsbidrag. (Arkiv)

Politikere på tidlig pengejagt i udvalgene

Det handler om rettidig omhu og ansvarlighed, forsikrer borgmester, inden kommunens fagudvalg skal i gang med at finde 0,5 procent i budgetterne. ‘En spareøvelse,’ mener S.
"Jeg er sikker på, at vi får et brag af en valgkamp." Sådan skriver Line Barfod på Facebook efter at være valgt til spidskandidat i København.

Line Barfod bliver Enhedslistens spidskandidat i København

Tidligere folketingsmedlem Line Barfod er indstillet til at blive spidskandidat for Enhedslisten ved KV21 i København. Partiet står traditionelt stærkt i hovedstaden.
Flere kommunale byggeprojekter får Realdania-støtte til at skrue op for de grønne ambitioner.

Støtte til flere bæredygtige byggeprojekter i kommunerne

Knap en tredjedel af landets kommuner får støtte af Realdania til bæredygtige bygge- og anlægsprojekter. Løsningerne skal gerne inspirere og genbruges i landets øvrige kommuner.
Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag er utilfreds med social-og indenrigsministerens ambitionsniveau for afbureaukratisering i kommunerne på baggrund af de seneste frikommuneforsøg.

Radikale: Frikommuneforsøg skal ikke bare være flotte ord i Socialdemokratiets valgprogram

Venstre og Radikale presser på for hurtigere implementering af forslag fra frikommuneforsøg. Regeringen vil først vurdere de mange forslag og eventuelt komme med lovforslag til efteråret.
Esbjerg Kommunes politikere diskuterer lige nu, om nye plejehjem skal være privat finansierede eller kommunalt drevne. (Arkiv)

Fremtidens plejehjem: Privat eller kommunal?

Der er godt gang i debatten om, hvilken type plejeboliger der skal etableres de kommende år til det stigende antal ældre. I Esbjerg byråd går bølgerne højt i debatten med stærke ideologiske undertoner.