Årets skolevalg kulminerede torsdag, hvor eleverne fik udleveret valgkort og stemmesedler, ligesom der blev stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne. Eleverne kunne stemme på de partier, der var opstillingsberettigede til folketingsvalg senest den 1. juni.

Skolevalg: Socialdemokratiet er størst i alle regioner

Ifølge valgforsker har partierne fået øjnene op for vigtigheden af at være med i skolevalget. Se her, hvordan stemmerne fordelte sig over hele landet.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
SF's kulturordfører, Charlotte Broman Mølbæk, havde sammen med sin partikollega Karsten Hønge indkaldt til onsdagens samråd.

Kulturminister er åben over for idé om idrætsstrategi

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen støtter udarbejdelsen af en idrætsstrategi, men sportens aktører skal selv føre pennen. SF blev dog ikke meget klogere efter samråd onsdag.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) holdt pressemøde i København tirsdag formiddag, hvor de præsenterede regeringens boligudspil.

Overblik: Regeringen vil bygge boliger til studerende og udsatte

Regeringens boligudspil indeholder blandt andet muligheder for kommunerne om at stille krav i lokalplanerne om 33 procent af boligerne skal forbeholdes almene boliger.
Hafnia Hallen i Valby har gennemgået en større renovering. Men det kniber med andre anlæg og haller.

Idrætsfaciliteter forfalder i København: Skal fikses for flere millioner

Det halter med at få vedligeholdt idrætsfaciliteterne rundt om i Københavns Kommune.
"Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Ny fond på 10 milliarder kroner for blandede byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal sikre, at folk med almindelige indtægter kan finde lejeboliger i de større byer. Der skal også være flere ungdomsboliger.
Fremover bliver der masser af aktivitets- og legeredskaber i hallen i Holme-Olstrup, som borgerne kan låne kvit og frit. Projektet har fået 50.000 kroner fra borgerbudgettet.

Minister: Der skal åbnes op for borgerbudgetter

Der skal i planloven åbnes op for, at man kan indfører lokale borgerbudgetter. Det mener indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S). I Næstved forsøger man sig med borgerbudgetter.
Ældrepolitikken er et emne, vælgerne sætter højt ved kommunalvalget. (Arkivfoto)

Miljø og ældrepleje står øverst på vælgernes dagsorden

Vælgerne vægter ældre og miljø højest, når de skal stemme til kommunalvalget. Det viser ny måling.

Idrætsfaciliteter følger ikke udviklingen i vækstkommuner

En række vækstkommuner har oplevet et fald i antallet af idrætsfaciliteter pr. indbygger i løbet af valgperioden. Se udviklingen i din kommune her.
Ambitionen for Venstre er at bevare nøglerne til borgmesterkontoret, lyder det fra spidskandidat Dorte West (V).

Ny måling giver Venstre historisk dårligt valg i Herning

Venstres nye spidskandidat står til at høste markant færre stemmer til partiet end ved det seneste kommunalvalg.
For første gang skal Europarådets valgobservatører overvære et dansk kommunal- og regionrådsvalg.

Europæiske valgobservatører skal overvåge dansk kommunalvalg

For første gang i historien vil Europarådet udsende valgobservatører til Danmark for at observere et kommunal- og regionrådsvalg. Otte observatører følger valget 16. november.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: