I Hillerød Kommune slog et udbud af hjemmeplejeopgaver fejl. Det er fortsat lidt uklart, hvad det vil betyder for borgerne, men forvaltningen arbejder på at lægge handlemuligheder op til beslutning hos politikerne.

Endnu et kommunalt udbud af hjemmepleje uden tilbud

'Det er katastrofalt for det frie valg,' lyder det fra politiker i Hillerød Kommune i en kommentar til, at kommunens udbud af hjemmepleje fejlede og ikke gav et eneste tilbud. Men hvorfor var der ingen der bød og hvad skyldes, at flere kommuner står i samme situation som Hillerød? Læs analysen.
Kolding Havn - her indehavnen - er blandt modtagere af støtte til grøn omstilling. For Kolding Havn gælder det et projekt med intelligent landstrøm, som støttes med 7,2 mio. kr.

10 danske erhvervshavne får millionstøtte til grøn omstilling

Puljen på 25 mio. kr. er afsat på årets finanslov og går bl.a. til landstrømsanlæg, så skibe kan bruge miljø- og klimavenlig strøm, når de ligger i havn. Samtidig får en række havne støtte til at spare strøm f.eks. ved intelligent styring af energiforbrug i kølehaller.
Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? 'Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,' lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff.
Sagen om udelys i Sorø Kommune er interessant, fordi den illustrerer hvor langtrukken og dyrt det kan være for begge parter i et offentligt-privat samarbejde.

Kommune taber millionstrid i landsretten om udelys

'Jeg er selvfølgelig drøn-ærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten.' Sådan lyder det fra Sorø-borgmester Gert Jørgensen, der står med en millionregning, men modparten er ganske tilfreds. Læs her, hvad der er op og ned i sagen.
Hvis det nuværende landspolitiske styrkeforhold mellem de politiske partier slår igennem til kommunalvalget 16. november, så står De Konservative til at blive en af de fire vindere.

Syv ud af ti vælgere overvejer deres stemme ved kommunevalget

Lokalpolitiske positioneringer i kommunalbestyrelserne kan være afgørende for det offentlige indkøb. Nogle er i mod og andre er med. Men hvor meget rykker vælgerne sig til et kommunalvalg i forhold til et folketingsvalg?
I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
Efter tre måneders pause har Gentofte Kommune genoptaget samarbejdet med Nemlig.com og Intervare.

Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

Ny forskning: De ansatte er taberne ved udlicitering

Der sker en stigning i antallet af personer, der kommer på pension, arbejdsløsheds- og sygedagpenge, når blandt andre kommunerne udliciterer opgaver. Det viser interessant, ny forskning, som professor her fortæller mere om.
Retten i Sønderborg skal nu tage stilling til en stævning af Haderslev Kommune i en sag om mulig underbetaling.

Endnu en kommune stævnes for millioner i underbetaling

Også Haderslev Kommuner er blevet stævnet for underbetaling af en frit-valgs-leverandør. Kommunen vil ikke kommentere sagen, men erkender, at man har haft en disput med leverandøren om priserne over længere tid.
"Der er så vidt jeg kan se tale om det, der hedder en 'ulovlig direkte tildeling'," siger Mikala Berg Dueholm om Tårnby Kommunes køb af beskæftigelsesindsatser. Hun er advokat og partner i DLA Piper.

Kommune har i flere år ulovligt købt beskæftigelsesindsatser uden udbud

Der er tale om en 'ulovlig direkte tildeling', når Tårnby Kommune har lavet kontrakter med virksomheder på op til 16 millioner kroner uden et offentligt udbud, oplyser advokat til NB-Beskæftigelse. Det er sket flere gange, fremgår det af bilag.
De lokale virksomheder skal se at få oprettet nogle flere lærepladser, lyder det fra borgmesteren i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S).

Borgmester i opråb til firmaer: Giv nu unge en læreplads

Endnu en borgmester forsøger at ruske op i det lokale erhvervsliv med en opfordring til at tage flere unge i lære. Der er nogle virksomheder, som godt kan 'løfte en større opgave', siger Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).
"Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

Landsretsdom har effekt – politikere skal drøfte priser og underbetaling

Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør. Det har nu den afledte effekt, at politikere i hovedstaden skal drøfte eventuel undersøgelse af underbetaling.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: