Nyt digitalt kompetencecenter til kommunerne

Mange kommuner oplever, at de er udfordret. Den ældre generation bliver stadig større, ogfremadrettet vil der komme flere danskere med kroniske sygdomme. Det øgerkompleksiteten i hjemmeplejen.Samtid...
Med et nyt lovforslag gør regeringen op med to gamle principper for forbrændingsanlæg

To år efter ‘dødsliste’ vil lovforslag liberalisere kommunale forbrændingsanlæg

Et øget incitament til import af affald, en potentiel klimagevinst og uhensigtsmæssig timing. Det blandt de skudsmål, som regeringens lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren får med fra en ekspert og to byrådspolitikere.
I følge Danske Diakonhjem kan det godt være lidt af en opgave at forklare udenforstående, at plejehjemmene egentlig er godt på vej, selvom påbuddet fortsat er opretholdt

Styrelse fastholder påbud på to friplejehjem

'Et påbud sætter ild i et plejehjem med det samme, man får det at vide,' lyder det fra diakonhjemschef. Men hvorfor har det været nødvendigt for Styrelsen for Patientsikkerhed at fastholde de to påbud - får friplejehjem flere påbud end kommunale?

Fodbold skal skabe fællesskaber for flere udsatte

Sønderborg Kommune har netop forlænget en velfærdsaftale med Dansk Boldspil Union (DBU). Det betyder, at der over de næste fem år skal laves indsatser for børnefodbold, pigefodbold og motionsfælless...
SKI har fået ny bestyrelsesformand, Lasse Jacobsen hedder han og med ham følger en lang kommunal erfaring på topchefniveau.

Erfaren kommunaldirektør sætter sig nu for bordenden

Godt 12 milliarder offentlige indkøbskroner ruller igennem de omkring 50 aftaler, som Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) står bag. I denne uge fik SKI en ny bestyrelsesformand med tung kommunal fortid.
”Det her viser, at det fint kan lade sig gøre at drive virksomhed på ordnede forhold med en overenskomst,” lyder det fra fagforeningen 3F efter, at man har indgået overenskomst med en dagligvareleverandør.

Kommunes meget omtalte udsmidning af Intervare kommer med en pris

For et år siden smed Københavns Kommune moderselskabet til Nemlig.com, Intervare A/S, på porten. Udskiftning af leverandør har kostet København en del penge, og den nye leverandør har været næsten et år om at få overenskomst.

Dyre enkeltsager på socialområdet belaster kommuner meget forskelligt

Nye tal fra KL og Komponent viser, at de meget dyre enkeltsager belaster kommunerne meget forskelligt. Mens nogle kommuner kun har halvt så mange dyre enkeltsager, så har andre det dobbelte. Se tallene fra 47 kommuner her.
Hos Landsorganisationen for Sociale Tilbud er direktøren bekymret, for den retorik vi har om de mennesker, der ligger bag de såkaldte særligt dyre enkeltsager.

De meget dyre enkeltsager er som trafikulykker i slowmotion

'Det er ikke interessant, om det er offentlige eller ikke-offentlige tilbud, der løser de særligt dyre enkeltsager for kommunerne.' Sådan lyder budskabet fra to brancheorganisationer.
Kan opgaver på vejene laves billigere af et privat firma end Langeland Kommunes egen vej- og parkafdeling? Det er et af de spørgsmål, som er sat på den politiske dagsordenen i jagtren på nye besparelser.

Kommune jagter besparelser: Kan private firmaer gøre det billigere?

Langeland Kommune åbner for prisafprøvning, der skal vise, om opgaverne i kommunens vej- og parkafdeling kan gøres billigere og bedre af private firmaer.
Under halvdelen af kommunerne mener at de har kompetencerne til at gennemføre bæredygtige og grønne indkøb. Og 30 procent af dem bruger grønne mindstekrav som for eksempel at virksomhederne være svanemærket.

Forsker: Kommunerne halter gevaldigt efter med bæredygtige indkøb

Landets kommuner skal gøre sig langt mere umage i den grønne omstillings tegn, når de handler ind for milliarder hvert år. Der er et kæmpe, uudnyttet potentiale i kommunerne, siger forsker.
Der er en stigende bekymring for kvaliteten i fremtiden på det specialiserede socialområde. Her kom det i 2021 til udtryk ved en demonstration imod regeringens og KLs økonomiaftale for 2022, på Christiansborg Slotsplads

Trods flere penge til handicapområdet er danskerne bekymrede

Kun to ud af ti danskere forventer at få god kvalitet på det specialiserede socialområde. Det viser ny undersøgelse, som ifølge Dansk Erhverv er udtryk for en tillidskrise. Der er brug for en reform, som sikrer en ensartet og gennemskuelig pris- og kvalitetsstruktur, lyder det fra Dansk Erhverv.
Efter et møde var stemningen mellem vognmændene og Aarhus Kommune blevet bedre. Fra venstre ses vognmand Asbjørn Hansen fra AH Fragt, Anders Jessen, chefkonsulent i ITD, rådmand Nicolaj Bang og Henriette Kjær, politisk chef i ITD.

Organisation: Erhvervsparkering er et bøde-mareridt i Aarhus

Lastvognschauffører og vognmænd er stærkt utilfredse med parkeringsvagterne i Aarhus Kommune, der ifølge brancheorganisation har landets mest emsige parkeringsvagter.