Borgmester i Ishøj Kommune - Merete Amidsen - vil have kommunen ud af den fortælling om, at de skulle være særligt vanskeligt stillet økonomisk.

Ishøj Kommune vil ikke længere betragtes som særligt vanskeligt stillet

Der er kommet nye økonomiske boller på suppen i Ishøj Kommune, efter de har fået en ny borgmester. Nu vil de ikke længere betragtes som en kommune med svag økonomi. Det fortæller Ishøjs borgmester til NB-Økonomi.
På rådhuset i Slagelse har man ifølge NB-Økonomis opgørelse landets største udfordring med at få budgettet for 2023 til at hænge sammen, når man alene kigger på indtægterne.

14 kommuner får svært ved at få 2023-budgettet til at hænge sammen

14 kommuner har alvorlige udfordringer med at få 2023-budgettet til at hænge sammen og skal med stor sandsynlighed ud i spareøvelser. Det viser en ny opgørelse. Se de økonomisk pressede kommuner her.

Tårnhøj inflation kan ramme kommunernes økonomi

Kommunerne kan ende med et stort hul i finansieringen, hvis priserne fortsætter med at stige. Midtvejsreguleringen for priser og lønninger for 2022 tyder lige nu på at ligge på et for lavt niveau i forhold til den faktisk inflation.
Finansminister Nicolai Wammen (S) accepterede ved økonomiaftalen et krav fra KL om, at staten skulle lægge 250 millioner kroner ekstra i særtilskudspuljen. Men de penge er reserveret til de "mest vanskeligt stillede kommuner".

Analyse: Derfor løber de absolut fattigste med næsten hele puljen

Læs her, hvorfor alle faktuelle forhold peger på, at de absolut fattigste kommuner står til at løbe med næsten hele særtilskudspuljen på 620 millioner kroner.
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener ikke, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillet.

Indenrigsminister mener ikke, at der er 50 vanskeligt stillede kommuner

Christian Rabjerg Madsen (S) har svært ved at se, at over halvdelen af landets kommuner kan betegne sig selv som særligt vanskeligt stillede kommuner. Flere kommuner kan dermed forberede sig på et afslag på ansøgningen til §16-puljen.

50 kommuner søger om særtilskud for 1,9 milliarder

Mere end hver anden kommune mener selv, at den er "særligt vanskeligt stillet" og har søgt om at få særtilskud fra Indenrigsministeriet for at få kommunens økonomi for 2023 til at hænge sammen.

Kommunaldirektør: Meget bøvl og bureaukrati stammer fra arbejdspladsen

Høje-Taastrup Kommune har i årevis arbejdet med at fjerne bureaukrati i kommunen. Meget bøvl stammer fra den enkelte arbejdsplads, siger kommunaldirektør.
Flere svømmehaller har skruet ned for temperaturen i deres bassiner. Med høje energipriser og en presset økonomi er brancheorganisationen HI bekymret for, hvad de stigende energipriser kan betyde for selvejende idrætsanlæg. Både sportshaller og svømmehaller.

Høje energipriser truer de selvejende sportshaller

Høje energipriser presser sportshaller, som allerede er mærket af corona, mener brancheorganisation.
Politikerne på Christiansborg må lave et nationalt kompromis for at skaffe mere arbejdskraft, mener DI og KL.

Erhvervsliv og kommuner efterlyser bred aftale om arbejdskraft

Manglen på medarbejdere er så stor, at politikerne må gribe ind, lyder det fra Dansk Industri og kommunerne.
Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), da ny kontanthjælpsaftale præsenteres på doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København, tirsdag 14. juni 2022.

Knap 40.000 har på et år fået ret til Arne-pension

I et år har man kunnet søge om ret til tidlig pension. og det har 53.300 indtil videre benyttet sig af.

Beskatningsgrundlaget stiger mest på Sjælland

Der er store forskelle på, hvor stort et beskatningsgrundlag de enkelte kommuner har på tværs af landet. Men stigningen i grundlaget er mest markant på Vest- og Sydsjælland.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: