Formand for Dansk Metal Claus Jensen står i spidsen for vækstteamet på Fyn, som får fokus på maritime erhverv og robotter.

Regeringen sætter gang i regionale vækstteams

Regeringen præsenterer nu syv regionale vækstteams. De skal anvise, hvordan 500 mio. kr. bruges bedst på at styrke regionale satsninger i erhvervslivet. Se de syv teams.
Vejpump og chikaner kan hjælpe med at sænke hastighed og støj på vejene. Men hvem skal betale for dem? (Arkiv)

Mange borgere vil have farten ned – nu kan de få klar besked

Der er en strøm af henvendelser fra borgerne til de tekniske forvaltninger om at få lavet for eksempel vejbump på deres vej - eller gjort vejen blind. Nu vil kommune gøre det lettere for forvaltningen at svare klart på ønsker om brugerfinansierede tiltag til f.eks. at dæmpe hastigheden.

Middellevetiden stiger meget forskelligt i landets kommuner

Mens middellevetiden i Fredensborg Kommune på bare et år er steget med et halvt år, så er den faldet i Vallensbæk Kommune. De nordsjællandske kommuner har fortsat den markant højeste levealder.
Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyser i et svar til Folketingets Skatteudvalg, at de seneste prognoser viser, at boligejerne får en markant lavere grundskyldspromille i det nye boligskattesystem end hidtil forventet.

Velstillede boligejere står til pæn gevinst

Nogle af landets mest velstillede boligejere i de største byer står til at kunne hive en pæn gevinst hjem. Det sker i kølvandet på it-skandalen i Skat med ejendomsvurdering.
Hoteller, restauranter, caféer, barer, butikker og turisterhverv er blandt de brancher, der er hårdest ramt af nedlukningen. På grund af de normalvist mange turister og høje benyttelse af de nævnte brancher, er især København derfor presset på beskæftigelsen som følge af coronakrisen.

Rapport: København hårdest ramt af corona-ledighed

En rapport fra AE-rådet viser, at når man ser bort fra offentlig administration, undervisning og sundhed som samlet branche, så er beskæftigelsen i København 4,6 procent lavere, end før covid-19 kom til Danmark.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og et bredt flertal i Folketinget har fjernet modregningen i pension for personer, der har taget ekstra arbejde under corona. (Arkiv)

Folketinget fjerner udskældt pengestraf til covid-19-hjælpere

Pensionister, der har taget arbejde for at hjælpe under covid-19, vil ikke længere få modregning.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.

7.600 flere fuldtidsansatte i kommunerne i 2020

Fra fjerde kvartal 2019 til fjerde kvartal 2020 steg antallet af kommunalt ansatte opgjort som fuldtidspersoner med 7.600. Dermed er antallet af fuldtidsansatte i kommunerne på det højeste niveau siden 2015.
Chefforhandler for Danske Regioner - regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har lørdag præsenteret overenskomst, der er gældende frem til 2023.

140.000 ansatte i regionerne får fem procent mere i lønposen

Efter et døgns intense forhandlinger fik de tusindvis af offentligt ansatte i regionerne lørdag en lønstigning på lige over fem procent over tre år.
Landdistriktspuljens første ansøgningsrunde sættes i gang i dag og uddeler 13,5 mio. kroner. Som følge af de mange ekstra midler i puljen forventes der at være tre ansøgningsrunder i 2021. (Arkiv)

Landdistriktspuljen: Lokalsamfund og ildsjæle skal boostes

Årets første runde af Landdistriktspuljen er skudt i gang med ansøgningsrunde. Der er rekordhøje 62 mio. kroner til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne at søge om - 38 mio. kroner mere end i 2020.

FOA: Kommuner fyrer alt, alt for mange på ældreområdet

Ifølge FOA har kommunerne inden for bare knap fire år givet godt 8.000 social- og sundhedsansatte en fyreseddel. Det strider mod al sund fornuft, når der er så stor mangel på sosu'er, mener FOA-formand Mona Striib. Se antallet af fyringer i din kommune.
Hillerød Kommunes borgmester Kirsten Jensen fandt ingen kommunale penge i julefrokostkassen, så kommunen leder stadig efter mulige støtteordninger til især kultur- og erhvervsliv. (Arkiv)

Coronahjælp: Kommune leder efter mulige støtteordninger

Kommunen kan give coronastøtte til skilte og sprit for erhvervs- og kulturliv, men kan ikke uden videre altid sende støttekroner afsted, selv om byrådet gerne vil finde pengene.