København har fortsat de markant højeste anlægsudgifter i 2022-budgetter

Kommunernes anlægsudgifter i budgetterne svinger fra 245 kr. pr. indbygger til mere end 6.000 kr. pr. indbygger. Flere kommuner udvider anlægsbudgettet markant, mens andre holder for. Se tal for alle kommuner her.
Børnene i landets børnehaver må vente lidt med at få nye gyngestativer på legepladsen, fordi kommunerne har prioriteret især veje og administrationsbygninger i anlægsbudgetterne for 2022.

Kommuner nedprioriterer skoler og børnehaver i anlægsbudgetterne

Kommunernes anlægsbudgetter for 2022 viser, at kommunerne prioriterer veje og administrationsbygninger, mens der bliver færre penge til folkeskoler og daginstitutioner.
Havnebestyrelsen i Næstved Havn vil have tid til at undersøge, hvad det er for en havn, Næstved har brug for i fremtiden.

Havnebestyrelse slår bak og dropper milliondyr discounthavn

Den nye havnebestyrelse i Næstved Kommune kalder planlagt discounthavn for kuldsejlet og beder nu om et halvt års arbejdsro.

Analyse: Så meget får borgerne i service for deres skattekroner i hver kommune

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor meget service borgerne får i forhold til, hvor mange penge de betaler i kommuneskat. I enkelte kommuner får man under 70 procent af skattebetalingen igen i form af service.
Charlotte Broman Mølbæk (SF) er træt af at vente på regeringen, da flere partier har ønsket en ændring af den del af udligningsreformen, som har konsekvenser på det specialiserede socialområde.

Samtlige partier i udligningsforlig: Vil presse regering til ændring

Alle partier uden om regeringen vil presse på for at få en ændring til udligningsreformen på det specialiserede socialområde. Det sker, fordi de vil opretholde de specialiserede botilbud, uden kommuner straffes økonomisk.
Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, er utilfreds med udligningsreformen, som har fået Hørsholms kommuneskat til at stige. Men det fyldte ikke meget i den borgerlige kommune valgkampen, fortæller han.

Skat fyldte ikke til valget i blå udlignings-kommuner

Skat fyldte ikke alverden som tema til kommunalvalget. Dog kunne flere borgere ikke forstå, at de skulle betale mere i skat, fordi der skulle flyttes penge til andre kommuner.
Andengenerationsreformer kan blive afgørende for at skubbe til arbejdsudbuddet i fremtiden, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Andengenerationsreformer kan blive nøglen til at øge arbejdsudbud

Ifølge overvismand kan løsningen på manglen på arbejdskraft ligge i at få grupper med sammensatte problemer udenfor arbejdsmarkedet i job. Jobcentre kan få afgørende rolle.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har flere gange lovet penge til ældreområdet i kommunerne, så demografien kunne dækkes ind. Men virkeligheden ser anderledes ud i mange kommuner. 23 kommuner budgetterer med mindre i 2022 pr. ældre over 65 år, end de gjorde i 2021.

23 kommuner budgetterer med færre penge på ældre i 2022

Mange kommuner kan ikke dække demografien på ældreområdet i budgettet for 2022. De påtænker således at bruge færre penge på ældreområdet i det kommende år, end de gjorde i 2021. Det viser nye tal.
Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, frygter at udligningsreformen vil betyde, at borgere ikke bliver henvist fagligt relevante botilbud, men at de i stedet kommer ind på botilbud, der kan lade sig gøre økonomisk.

Bred enighed: Handicapområdet skal justeres

Seks eksperter er enige om, at udligningsreformen fra 2020 skal justeres på handicapområdet. Det kom frem til en høring om udligningssystemets konsekvenser på det specialiserede socialområde.
Flere kommuner på Sjælland kan blive berørt af et storstilet energiprojekt i form af omformeranlæg.

Storstilede planer for energiø møder hård kritik fra borgmestre

Placeringen af en omformerstation får nu vestegnskommunerne Ishøj og Høje-Taastrup til at sige stop.

Kommuner vil bruge færre penge pr. barn til pasning i 2022

Kommunerne forventer at bruge 0,29 procent færre penge pr. 0-5 årig på dagtilbud - men penge fra staten mere end opvejer besparelsen.
Advokat Andro Vrlic er en af de fire forsvarere i en stor straffesag om bedrageri med bevillinger til tegnsprogstolkning. Anklagemyndigheden har krævet fængsel fra fire år og seks måneder til tre år.

Forsvarer for tiltalte døve i svindelsag: Kommune gav grønt lys

Fire mænd er tiltalt i en sag om bedrageri med bevillinger til tegnsprogstolkning gennem flere år.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: