Lokalpolitikere i Svendborg Kommune vil sætte priserne for parkering betragteligt op.

Kommune fordobler priserne på parkeringslicens

Det bliver fremover væsentlig dyrere at parkere sin bil i Svendborg for både beboere og gæster. FDM advarer kommunen mod, at ekstra indtægter fra parkering bruges til velfærd.

Budgetopfølgninger peger på overskridelse af serviceramme på over 2,5 milliarder kroner

Med budgetopfølgninger fra 61 kommuner er der allerede udmeldt samlede overskridelser af servicerammen på cirka 1,7 milliarder kroner. Dermed tegner den samlede overskridelse ifølge kommunernes egne oplysninger til at overstige 2,5 milliarder kroner.
Der er større besparelser i vente på rådhuset i Sønderborg. Det gælder blandt andet lokalpolitikernes abonnementer på internet og aviser.

Skrappe spareøvelser: Politikerne må selv til lommerne

Byråd i Sønderborg skal nu tage stilling til forslag om besparelser for knap fem millioner kroner i stabsfunktioner og administrationen. Forslaget indebærer også, at byrådspolitikerne må vinke farvel til nogle goder.
Horsens Kommune har valgt ikke at slukke for gadebelysningen den kommende vinter.

Gadelys forbliver tændt om natten i kommune

I Horsens Kommune har politikerne besluttet, at der ikke skal ske nogen reducering af gadebelysningen i den kommende vinter. Og det er der en god grund til.

Børsnedtur koster rige kommuner dyrt på likviditeten

Nedturen på børserne har sat sig i kommunernes likviditet. Tre ud af fire af de rigeste kommuner har det seneste år haft en dårligere udvikling end i de foregående fire år.
Mens antallet af ældre stiger, falder antallet af ældre- og plejeboliger. Derfor tilbydes stadigt færre ældre en ældre- eller plejebolig af kommunen.

Antal pleje- og ældreboliger falder mens antallet af ældre stiger

Mens antallet af borgere over 80 år er steget med 61.000 siden 2012, er antallet af borgere i samme aldersgruppe i ældre- og plejeboliger faldet med 6.500 personer. Dermed bliver der stadig færre boliger tilgængelig til landets ældste borgere.
Borgmester Morten Andersen (V) mener ikke, at det er en god idé at nedlægge den skole, hans egne børn går på.

Borgmester blander sig i eventuel lukning af egne børns skole

I Nordfyns Kommune er politikerne enige om, at de kommende års stramme budgetter betyder lukning af tre skoler og en daginstitution. Borgmesteren går dog imod sine partifæller, der foreslår at lukke den skole, hans egne børn går i. Der bliver sat spørgsmålstegn ved borgmesterens habilitet.
Det er hjemmeplejen, der først får nye elbiler, når Morsø Kommune udskifter vognparken ved hjælp af overskud fra vindmøllers elproduktion.

Sælsomt: Kommune opretter leasingfirma til egne elbiler

Normalt må kommuner ikke drive virksomhed og tage overskud ud. Men nu har en ø-kommune fundet en model, som staten kan acceptere: Et økonomisk overskud fra vindmøller kan bruges til at skifte kommunens bilpark ud.
Der dukker stadig flere udgifter uden bilag op i forbindelse med Aalborg Kommunes eventchefs brug af kommunens kreditkort de senere år - blandt andet fadøl på aalborgensiske restaurationer.

Kommunale topfolk drak 24 fadøl uden bilag

Uorden i bilagene og manglende dokumentation for tusindvis af kroner for brug af kommunens kreditkort. Nye sager om eventchefs udgifter i Aalborg Kommune dukker til stadighed op, og de blev godkendt af kommunaldirektøren.

Næsten en tredjedel er uden for arbejdsmarkedet på Lolland

31 procent af de 16-64-årige på Lolland er hverken i beskæftigelse eller står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er markant flere end gennemsnittet - og over dobbelt så mange som i kommunen med den laveste andel. Se din kommune her.

Mere end fire ud af fem kommuner har højeste andel i beskæftigelse nogensinde

Mens beskæftigelsen slår rekord efter rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik, at størstedelen af kommunerne får del i jobfesten. 82 kommuner har den højeste andel af befolkningen i beskæftigelse siden kommunalreformen - se alle tal for din kommune her.

Antallet af kommuner med kritisk lav likviditet vokser

På bare et år er antallet af kommuner med kritisk lav likviditet vokset fra to til fem, mens antallet af kommuner med en lav likviditet er stort set uændret.