Politiet skal nu til at efterforske, om kommunaldirektør Sønder Søndergaard Kjær uretmæssigt har brugt Sorø Kommunes penge.

Kommunaldirektør bliver politianmeldt

Kommunalbestyrelsen i Sorø politianmelder nu kommunaldirektør Søren S. Kjær. Borgmesteren fortryder ikke sin håndtering af sagen.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller onsdag aften, at regeringen vil afslutte sygeplejerskernes strejke med et lovindgreb.

Sygeplejerske-konflikt kan være slut lørdag

Regeringen vil søge at få hastebehandlet lovindgreb, der skal afslutte sygeplejerskernes strejke. Det er godt for borgerne, mener KL.
Borgmesteren i Sorø Gert Jørgensen (K) udtaler sig nødigt om afgående kommunaldirektørs bilagsrod. I morgen, onsdag, skal kommunalbestyrelsen diskutere politianmeldelse af kommunaldirektøren, erfarer NB-Kommune.

Borgmester: ‘Det er en rigtig ærgerlig sag’

Borgmesteren i Sorø vil ikke udtale sig om den afgående kommunaldirektørs bilagsrod, da han mener, at den er omfattet af tavshedspligt. Borgmesterens håndtering af skandalen møder kritik.
"Det er mit håb, at jeg med min brede kommunale erfaring kan bidrage til kommunens fortsatte drift og udvikling,” siger Fanøs nye kommunaldirektør, Søren Abildtrup.

Fanø har fundet en ny kommunaldirektør

Et enigt byråd har udpeget Søren Abildtrup som ny kommunaldirektør i Fanø Kommune. Han afløser Lars Møldrup, der blev kommunaldirektør i Tønder tidligere i år.
Byer spiller en afgørende rolle for en bæredygtig omstilling, og nu inviteres lokalpolitikere til at blive klogere på den grønne dagsorden.

Program for strategisk byledelse skal løfte danske byer

I august lanceres en ny overbygning på kompetenceudviklingsprogrammet Strategisk Byledelse (SBL), der skal styrke den enkelte kommunale leders evne til at udvikle og lede byer. Ambitionen er at bidrage til bedre velfærd for borgerne.
MANDAT er udviklet af COI i samarbejde med en lang række politikere og ansatte i kommuner og regioner.

Nyt spil skal styrke politikernes rolle i offentlig innovation

Udviklingen af den offentlige sektor er konstant et emne, der optager politikere i hele lanset. Center for Offentlig Innovation (COI) har udviklet et dialogspil om politisk ledelse af offentlig innovation.
I midten af juni brød en strejke ud blandt landets sygeplejersker. Siden har faggruppen flere gange demonstreret - blandt andet 30. juli i Aalborg, som det ses på billedet her.

Udvidet sygeplejerske-strejke rammer operationsafdelinger

Sygeplejerskerne udvider tirsdag strejken for at få mere i løn. Situationen er ifølge arbejdsgiverne fastlåst.
Byrådsmedlem og lokalformand for Dansk Folkrparti i Aarhus Kommune, Knud N. Mathiesen, siger, at alle støttekroner er betalt tilbage.

DF-lokalforening forsøgte at skjule snyd med partistøtte

Dansk Folkeparti i Aarhus har bevidst forsøgt at snyde med kommunal partistøtte, men gik til bekendelse, da avis begyndte at grave i sagen. Ekspert kalder sagen alvorlig og enestående.
Kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær står ifølge NB-Kommunes oplysninger til at blive politianmeldt.

Kommunaldirektør siger op

Denne artikel blev bragt første gang 16. august: Sorø Kommune skal finde en ny kommunaldirektør, efter at den nuværende, Søren S. Kjær, har sagt sin stilling op.
Sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, havde smil på læben, da hun ankom til KL's hovedkvarter torsdag morgen. Men efter halvanden times møde måtte hun konstatere, at konflikten ikke var kommet nærmere en afklaring.

Sygeplejersker fik ingen afklaring: Andre må på banen

Efter dagens møde mellem sygeplejerskernes formand og KL er der stadig ingen afklaring på konflikten med henholdsvis regioner og kommuner.
Er der noget fundamentalt galt med kulturen i byrådet i Randers? Ja, mener både byrådsmedlem og pædagogisk leder.

Giftig kultur i byråd får pædagogisk leder til at sige op

Pædagogisk leder siger sit job op, fordi byrådet i Randers skaber et regime med 'skyld, skam og frygt'. Fornylig opgav Venstres spidskandidat i kommunen at stille op ved KV21 med en begrundelse om usund kultur i kommunen.
Lemvig Kommune har hyret unge fraflyttere til at være unge-ambassadør i København og Aarhus.

Kommuner vil vinde fraflyttede tilbage med charmeoffensiv

To vestjyske kommuner har brugt penge på at markedsføre sig hos fraflyttere i studiebyerne og for at skærpe den lokale identitet. Det gøder jorden for, at de unge vender tilbage, vurderer forsker.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: