Ledelse

Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn.

Fyret kommunaldirektør: ‘Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod’

Kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær er blevet fyret efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. 'Jeg har begået nogle personlige fejl', erkender Claus Thykjær. Kommunen vil nu prøve at forebygge gentagelser.
Der er tiltagende mangel på blandt andre pædagoger. Hvis blot nogle af dem vil gå fra deltid til fuldtid, vil meget være vundet ifølge KL og Dansk Arbejdsgiverforening.

Mangel på hænder: Stor forskel på hvor mange der er på deltid i kommunerne

Mens der er mangel på hænder til at tage sig af ældre og børn, så arbejder en meget stor andel af de ansatte på deltid i nogle kommuner. I Lemvig, Tønder samt Ringkøbing-Skjern er det mere end hver tredje, der har deltidsjob, viser ny opgørelse. Se tallene for din kommune her.

Kommuner kunne spare 8,2 mia. kr., hvis alle havde administrationsudgifter som ti laveste

Nyt benchmark viser, at kommuner kunne spare 8,2 milliarder kroner, hvis alle var lige så billigt administrerede som de ti billigste. Hvis alle kom ned på gennemsnittet, så er besparelsen 2,0 milliarder kroner.
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev fyret i marts fra Fredericia Kommune. Nu stiller hun krav om over 3 mio. kr. for uberettiget fyring.

Fyret kommunaldirektør forlanger over tre millioner kroner

Via sin fagforening stiller afskediget kommunaldirektør fra Fredericia krav om halvandet års løn - svarende til tre mio. kr. Sagen kommer i en faglig voldgift og kan vare længe.
Ledermobiliteten mellem den private og offentlige sektor og internt i den offentlige sektor er lille. Vi søger tilsyneladende mest de samme profiler.

Taskforce skal se på ledermobilitet mellem sektorerne

Ledelsesindsigten knækker på tværs af stat, regioner, kommuner og den private sektor. Måske skyldes det, at ledermobiliteten er lille. Nu skal en taskforce give anbefalinger.
Forligsmanden, Dansk Sygeplejeråd (med formand Grete Christensen i spidsen) og arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening mødtes 7. maj i Forligsinstitutionen.

Sygeplejersker ser strejke som eneste vej til bedre løn

Dansk Sygeplejeråds formand håber, at pres fra ansatte og borgere får arbejdsgivere til forhandlingsbordet.
Byrådsmedlem Bente Faldt Faurholt på Læsø (Løsg.) er havnet i en dobbeltrolle.

Chefjob presser politiker ud af økonomiudvalg

Det dur ikke, at man har et lederjob i økonomiforvaltningen, og så samtidig sidder i byrådets økonomiudvalg. Det har Ankestyrelsen afgjort i ny sag.
Kommunaldirektøren i Greve Kommune, 52-årige Claus Thykjær, står til fyring efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Direktør hjemsendt: Brugte kommunens kreditkort til ishockey

Kommunaldirektør Claus Thykjær i Greve har brugt kommunens kreditkort til private indkøb. Han har erkendt og tilbagebetalt det private forbrug, som han hævder, skyldes en forglemmelse.
Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet fyret.

Kommunaldirektør står til fyring

Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær står til at blive fyret. Byrådet indleder en personalesag, fordi tilliden er væk. En anden er udpeget til fungerende kommunaldirektør.
Tidligere borgmester i Herlev Kjeld Hansen fylder 70 år tirsdag den 15. juni.

Rød bykonge tog gerne opgør med partitoppen

Han var socialdemokratisk bykonge i Herlev gennem 16 år, men var ikke bange for at sige partitoppen imod. Den 15. juni fylder Kjeld Hansen 70 år.
Sundhedschef i Viborg Kommune Peter Borup Sørensen vil nu som 60-årig gerne "tættere på borgerne" og bliver sosu-elev.

Overraskende: Sundhedschef bliver sosu-elev

Til overraskelse for mange vælger sundhedschefen i Viborg Peter Borup Sørensen at sige sit job op for at blive sosu-elev. Det afføder et væld af positive kommentarer på sociale medier.
Østjyllands Politi har opgivet at finde ud af, hvem der lækkede oplysninger fra ansættelsesudvalget, da Randers Kommune skulle have ny direktør.

Politiet dropper undersøgelse af mulig lækage

Østjyllands Politi har valgt ikke at gå længere i efterforskningen af en sag om brud på tavshedspligten i Randers Kommune. Byrådspolitiker klager og går nu til Statsadvokaten.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: