Lederne må træde i karakter og sikre ordentlige rammer for de ansatte, mener Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA.

FOA: Mere end hver femte social- og sundhedsassistent føler sig stresset

En ny rapport fra Arbejdstilsynet viser, at de ansatte i blandt andet døgninstitutioner og hjemmeplejen er presset til det yderste. Alt for mange løber alt for stærkt, og tempoet går ud over kvaliteten.
I 75 procent af de positive artikler og meddelelser fra Middelfart Kommune er det kun borgmester Johannes Lundsfryd (S), der bliver citeret. Det møder kritik.

Forsker: Kommune tegner et glansbillede i sin borgerkommunikation

I de seneste to år har kommunikationsafdelingen i Middelfart Kommune udsendt 112 pressemeddelelser. I knap halvdelen af meddelelserne bliver det tegnet et positivt billede, og det forvrænger virkeligheden, mener kommunalforsker.
Leif Johannes Jensen kender i den grad Hjørring Kommune ud og ind, når han 1. juli sætter sig i kommunaldirektørstolen som fast leder.

Hjørring Kommune ansætter ny kommunaldirektør

Leif Johannes Jensen, som lige nu er konstitueret i jobbet som Hjørring Kommunes kommunaldirektør, er udpeget som den person, der fremover skal lede Hjørring Kommune. Han overtager fast kommunaldirektørstolen 1. juli.
43-årige Jakob Thune bliver ny kommunaldirektør i Hvidovre.

Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

Fra 1. august får Hvidovre Kommune ny kommunaldirektør. Han er hentet i Greve Kommune og hedder Jakob Thune. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts.
"Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder," sådan lyder det blandt andet fra Grindsted Privatskoles bestyrelse i forbindelse med, at bestyrelsen er blevet enige med skoleleder Annette Lundgaard om at fratræde.

Bestyrelse: Du kan ikke sidde i regionsrådet og samtidig beholde dit job

En privat skole mener, at det er uforenligt at sidde i regionsrådet og samtidigt være skoleleder. Derfor er privatskolens bestyrelse og skolens leder, som sidder i regionsrådet for Venstre, blevet enige om en fratrædelsesaftale.
I morgen, torsdag, tager Aarhus Byråd stilling til forslag om anonymiserede ansøgninger.

Flere partier: Kommune skal anonymisere jobansøgere

I Aarhus Kommune vil flere partier have anonymiseret ansættelsesproceduren i kommunen, så hverken navn eller alder fremtræder i ansøgningen. Det skal sikre større mangfoldighed, siger en af forslagsstillerne. Et andet byrådsmedlem kalder forslaget 'tudetosset'.
Direktør Henning Bach Christensen er blevet suspenderet, mens Kammeradvokatens undersøgelse af forvaltningen foregår.

Direktør hjemsendt under advokatundersøgelse

Rudersdal Kommune har suspenderet og hjemsendt direktør på grund af en sag om mulig ulovlig sagsbehandling af skolestøtte til sårbare børn i forvaltningen.
Holbæk Kommune har som frikommune på skoleområdet gjort sig flere gode erfaringer. Det kan andre kommuner lære af, når de her snart skal forhandle om, hvordan frisættelse skal se ud i deres kommune. Fra venstre i billedet: Moderator, chefredaktør i A4 Medier, Kristian Madsen, Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), adm. direktør i KL, Kristian Vendelbo og formand for Lederforeningen BUPL, Eva Munck Immertreu.

Borgmester om frikommuneforsøg: Læg beslutningskraften tilbage til skolen

Beslutningskraften skal, også efter frikommuneforsøget, forsat blive på den enkelte skole. Det lover Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en debat om udfordringer og erfaringer i forbindelse med frisættelse på folkeskoleområdet.
Til det kommende folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti

Thulesen Dahl stiller ikke op for DF ved næste valg

På grund af interne stridigheder stiller tidligere DF-formand ikke op ved næste folketingsvalg for partiet.
Kommunaldirektør-jobbet bliver mere krævende, og usikkerheden større, fremgår det af debat. Fra venstre ses adm. direktør for Djøf, Tomas Therkildsen; kommunaldirektør i Egedal Kommune, Christine Brochdorf, og kommunaldirektør i Helsingør Kommune, Stine Johansen.

Kommunaldirektør: Anførerbind eller sørgebind?

Kommunaldirektører bør vænne sig til, at de er i større risiko for at blive fyret. Og at der skal bruges flere kræfter på relationsdannelse og sociale medier. Det vurderer panel af ledelseseksperter og kommunaldirektører.
Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
Nogle af byrådsmedlemmerne i Fredericia har taget statsanklagerens afgørelse om at droppe sigtelserne mod den tidligere borgmester til efterretning.

Byrådsmedlem vil holde fast i sag mod ex-borgmester

Der skal rejses en sag, så vi kan få den prøvet ved domstolene, siger det konservative byrådsmedlem Tommy Rachlitz Nielsen oven på statsanklagerens beslutning om at droppe sigtelser mod tidligere borgmester og kommunaldirektør.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: