Ledelse

Velkommen til vores arkiv over ledelsesartikler Følg dagligt med på vores ledelsesportal

Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. (Arkivfoto)

Chefer i København var for dårlige til at fortælle ansatte om coronaregler

En evaluering fra Københavns Kommune viser, at kommunen på visse områder ikke har været god nok til at fortælle medarbejderne om corona-reglerne. Det har øget risikoen for alvorlige fejl.
Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg er centrum for et lukket punkt på dagsordenen i Tønder Kommunes kommunalbestyrelse.

Embedsmands politiske aktivitet til debat

Kan en kommunal fagchef arbejde for en ny lokalliste med den siddende borgmester som spidskandidat? Det er der flere meninger om i Tønder Kommune.
Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen bliver nu nødt til at svare ombudsmanden på, hvad han egentlig har tænkt sig med mail til medie.

Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.
En tidligere kontorchef i KL er idømt 14 dages betinget fængsel for bedrageri og mandatsvig.

Tidligere kontorchef i KL dømt for bedrageri

Kontorchef i KL lod sin arbejdsgiver betale for ture over Øresund, når han skulle til sit svenske sommerhus. Han er nu idømt betinget fængsel og overveje at anke.
Vejle Kommune sender alle kommunale ledere på kursus i, hvordan man kan identificere og håndtere seksuel chikane og sexisme. (Arkiv)

Kurser skal forebygge sexisme

Vejle Kommunes sætter aktivt ind for at identificere krænkende adfærd og sexisme med kurser for samtlige ledere og tillidsfolk for 10.000 kommunalt ansatte.
Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Olesen (S).

Borgmester: Unik læring fra coronatiden

Coronapandemiens anden bølge ruller over landet, men i Kerteminde Kommune understreger borgmesteren, at de erfaringer, der kommer fra håndteringen af corona, kan blive en gevinst for kommunen.
Aftaleforløbe med Arbejdstilsynet har til hensigt at få arbejdspladser til at arbejde med komplekse arbejdsmiljøforhold. (Arkiv)

Arbejdsmiljø: Flere kommuner overvejer tilbud fra Arbejdstilsynet

Kommuner på stribe har modtaget tilbud om aftaleforløb med Arbejdstilsynet for at løse konkrete udfordringer i arbejdsmiljøet. I Ringsted Kommune har man takket ja, mens Odense Kommune fortsat tygger på det.
Hvis vi havde en 'Frank Jensen' her, så ville jeg have hørt om det, forsikrer borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

Borgmester: Der er med garanti ingen Frank Jensen her

Ring til mig, hvis du bliver udsat for sexchikane. Den opfordring kommer borgmester Carsten Rasmussen (S) i Næstved Kommune med til sine byrådskolleger og ansatte i kommunen. Han er sikker på, at der ikke er en lokal udgave af Frank Jensen.
En tidligere kontorchef i KL for jura og EU er anklaget for mandatsvig. KL betalte bl.a. for færgeture til Sverige og konens taxature til lufthavnen.

Kontorchef lod KL betale for færgeture til sommerhuset

En nu tidligere kontorchef i Kommunernes Landsforening nægter i byretten mandatsvig for knap 15.000 kroner.
Organisationen Danske Kulturbestyrelser har spurgt aktørerne i kulturlivet om, hvilke udfordringer de indtil nu har haft under coronakrisen og det foreløbige resultat er en række anbefalinger til ledelserne.

Kulturlivets hårde erfaringer fra coronatiden

Hvilke udfordringer har været de største for bestyrelserne i danske kulturinstitutioner under coronakrisen? Det undersøger Danske Kulturbestyrelser lige nu, og der er især ti særlige udfordringer. Se dem her.
Indenrigs- og socialminister Astrid Krag (S) kalder det stærkt foruroligende, at antallet af PTSD-ramte på bo- og væresteder har været stigende de senere år. (Arkiv)

Vold ødelægger livet for ansatte på bo- og væresteder

På få år har 146 ansatte på bo- og væresteder fået anerkendt PTSD som arbejdsskade. Et bekymrende højt antal, siger eksperter, mens socialministeren kalder det 'stærkt foruroligende'.