Ny formand i KKR Syddanmark er borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd Jensen (S) (t.v.), og næstformand er borgmester i Assens, Søren Steen Andersen (V).

Nyt formandskab i spidsen for kommunesamarbejde

KKR Syddanmark har valgt nyt formandskab, og ny formand er borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd Jensen (S), og næstformand er borgmester i Assens, Søren Steen Andersen (V).
Borgmestrene Ib Lauritsen (V) (t.v.) og Torben Hansen (S) er blevet henholdsvis nyvalgt næstformand og genvalgt formand for KKR Midtjylland.

Ny næstformand i KKR Midtjylland

KommuneKontaktRåd (KKR) Midtjylland har genvalgt formanden og får en ny næstformand for perioden 2022-2026.
Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at stoppe efter 15 år på posten i Fredensborg.

Fredensborg søger nu to nye direktører

Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at opsige sin stilling i Fredensborg Kommune efter 15 år i jobbet. Det er den anden direktørstilling i kommunen, som skal besættes i foråret.
Flere fagforeninger kender til sager om hjemsendelse af medarbejdere, fordi den ansatte ikke ville vise sit coronapas.

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Stikprøver viser, at krav om coronapas på arbejdspladser har medført til enkelte fyringer og hjemsendelser.
Der er lønforhøjelser til politikere i byrådet i Lejre Kommune efter kommunalvalget i november.

Ny borgmester hæver lønnen til politikere i økonomisk presset kommune

Den nye kommunalbestyrelses beslutning om at hæve lønnen til især viceborgmesteren, der var dronningemager ved valget i november, får kritik af den nu tidligere borgmester.
Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.
Skolelederne er generelt glade for deres arbejde. Men det administrative arbejde fylder for meget, synes mange af lederne.

Skoleledere er dødtrætte af bureaukrati

Skolelederne bruger bruger dobbelt så meget tid på administration, dokumentation og elevsager, som de gerne vil. Det viser ny rundspørge fra Skolelederforeningen. Foreningen vejrer morgenluft i forhold til afbureaukratisering, men frygter at politikerne ikke tør slippe noget af kontrollen.
Blandt andet rekruttering af flere pædagoger gør det nødvendigt med ekstra ledelseskraft, mener byrådet i Middelfart.

Rekruttering kræver ekstra leder

Der er så mange nye opgaver især med rekruttering, at der skal en ekstra leder til i Middelfart Kommune, mener byrådet. Implementeringen af minimumsnormeringer er en stor mundfuld.
Lyngby-Taarnbæk Kommune tilbyder nu nyuddannede pædagoger en kontant præmie, hvis de har arbejdet som pædagoger i seks måneder.

Kommune vil lokke nyuddannede pædagoger til med stor bonus

I Lyngby-Taarbæk Kommune skal en ny aftale tiltrække flere nyuddannede pædagoger. Det sker ved at give et engangsbeløb på 15.000 kroner.
15 kommunaldirektører forlod deres job i 2021, og der bliver også gang i 'kommunaldirektør-svingdøren' i 2022. Fra venstre ses kommunaldirektør Anne-Sofie Degn (Greve - tiltrådt i 2021), Kommunaldirektør Frank E. Andersen (Slagelse - står til fyring) og stadsdirektør Niels Højberg (Aarhus - fratræder efter eget ønske ved udgangen af februar).

Der er gang i svingdøren blandt kommunaldirektører

Et topjob i den kommunale verden blev ledigt ved årsskiftet, og en række kommunaldirektører er udskiftet i løbet af 2021. Meget tyder på, at 2022 også vil medføre store udskiftninger i direktionerne. Få overblikket her og læs om ledigt job i den absolutte kommunale top.
I august 2021 blev tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune politianmeldt efter fyring i juni på grund af misbrug af kommunens kreditkort.

Fyret kommunaldirektør søger ikke erstatning

Tidligere kommunaldirektør Claus Thykjær kommer ikke til at indlede et søgsmål mod Greve Kommune, efter at kommunen politianmeldte ham. Han ønsker ikke at virke 'hævntørstig'.
Man skal kigge alt for langt efter kvinder i toppen af aarhusiansk politik, mener direktør for Aarhus Business College Gitte Nørgaard.

Erhvervskvinde i angreb: For få kvinder på magtfulde poster i Aarhus

Mens det fra 2022 kun er mænd, der sidder på de mest magtfulde politiske poster i Aarhus Kommune, så er tendensen den modsatte i hovedstaden.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: