En kommunaldirektørs fuldskab under en julefrokost for år tilbage trækker stadig overskrifter.

Kommunaldirektørs fuldskab under julefrokost spøger stadig

En kommunaldirektør var så fuld under en julefrokost for år tilbage, at han forårsagede, at to ansatte kom til skade efter et fald. Sagen spøger stadig og giver anledning til rygter.

Langt de fleste kommunaldirektører: Ja, min kommune kan drives mere effektivt

Kommunerne kan drives bedre og mere effektivt, end de gør i dag. Det vurderer ni ud af ti kommunaldirektører i undersøgelse, hvor de efterlyser større digitalisering og indsats for lavere sygefravær.
Henrik Studsgaard var som departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet en central skikkelse i Minksagen, da håndteringen af smittede mink hørte under ministeriets resort.

Departementschef fra Minksagen lander direktørjob i kommune

Henrik Studsgaard, som blev fritaget for tjeneste for sin rolle i Minksagen, skal være direktør i Esbjerg.
Samtlige partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - inklusiv hendes eget - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti.

Alle partier i byrådet kritiserer borgmesters opførsel

Der har været uhensigtsmæssig kommunikation fra Benedikte Kiærs side ifølge Økonomi- og Erhvervsudvalget i en sag, der har sygemeldt tre medarbejdere i whistleblowerordningen. Borgmesteren erkender, at hun ikke burde have ageret, som hun gjorde.
Der dukker stadig flere udgifter uden bilag op i forbindelse med Aalborg Kommunes eventchefs brug af kommunens kreditkort de senere år - blandt andet fadøl på aalborgensiske restaurationer.

Kommunale topfolk drak 24 fadøl uden bilag

Uorden i bilagene og manglende dokumentation for tusindvis af kroner for brug af kommunens kreditkort. Nye sager om eventchefs udgifter i Aalborg Kommune dukker til stadighed op, og de blev godkendt af kommunaldirektøren.
Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, er i søgelyset efter en whistleblowersag om adfærd i forhold til tre medarbejdere.

Socialdemokratiet i Helsingør: ‘Hver en sten skal vendes’

Sagen om Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiærs påståede dårlige behandling af tre medarbejdere i whistleblower-ordningen slutter ikke med afsluttet advokatundersøgelse. Det mener Socialdemokratiet.
Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Nu får hun en erstatning for tort, som ifølge Djøf er "markant højere" end i lignende sager.

Djøf: Historisk stor erstatning til tidligere kommunaldirektør

Fredericia Kommune skal betale tidligere kommunaldirektør 75.000 kr. i tort-erstatning for kommunens ageren og en række alvorlige fejl i håndteringen af afskedigelsessagen. Kommunen er tidligere blevet dømt til at give Djøf medhold i den fulde påstand i sagen om uberettiget bortvisning.
Kunstig intelligens (AI) hjælper nu planlæggerne i hjemmeplejen i to kommuner.

Hjemmeplejen i to kommuner har fået en ny medarbejder: En algoritme

I to kommuner i hjemmeplejen afprøver man for tiden en spændende algoritme. Målet er blandt andet at blive bedre til at planlægge medarbejdernes timeforbrug; sikre kontinuiteten hos borgerne samt mindske kørsel/udledning af CO2.
Borgmester Jacob Bundsgaard ringede valghandlingen i gang 1. november, og nu har han trykket på alarmknappen i forhold til læk fra lukkede punkter på byrådets dagsordener.

Borgmester vil have standset læk fra byrådsmøderne

Alt for mange gange oplever Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard, at pressen har fået informationer fra lukkede punkter på byrådsmøders dagsordener. Nu rusker han op i kollegerne.
På rådhuset i Hedensted Kommune har politikerne valgt at skille sig af med kommunaldirektøren. Det kan blive en bekostelig affære, mener lokale medier.

Gyldent håndtryk til kommunaldirektør vækker lokal opsigt

Det kan sende et forkert signal til kommunens borgere, når en kommunaldirektør bliver gået før tid. Fratrædelsesordninger i millionklassen ligger langt fra den hverdag, som kommunens borgere lever med, skriver lokale medier.
I to omgange har Aalborg Kommune betalt for velkomstreceptioner for 3F ved kongresser i Aalborg Kongres- og Kulturcenter i 2016 og 2019.

Kommune frikender sig selv i sag om 3F-receptioner

En intern undersøgelse i Aalborg Kommune viser, at der ikke er sket noget fordækt i forbindelse med kommunens betaling for to 3F-receptioner i 2016 og 2019.
Lars Keld Hansen stopper som kommunaldirektør 1. april 2023 efter otte år på posten.

Kommunaldirektør går på pension

Kommunaldirektør i Lemvig Kommune Lars Keld Hansen har sagt sin stilling op og går på pension i april 2023.