På skoleområdet forsøger man sig i kommunerne Esbjerg og Holbæk sig med blandt andet kortere skoledage, tolærerordning samt nye fag. Og de foreløbige tilbagemeldinger er gode.

Evaluering: Frikommuneforsøg giver gejst og nye måder at samarbejde på

Større gejst hos personalet og mere dialog-baserede samarbejdsformer er blandt de foreløbige resultater af frisættelsen i syv kommuner. Det viser en ny evaluering. Der er sat store ændringer i gang, som ikke kan sættes i bakgear, fastslår forsker.
Ældre i Vejen Kommune har for eksempel fået en ekstra tur rundt i den lokale park som følge af en ny ordning, der beskrives som en succes.

En halv times selvbestemmelse til hjemmehjælpere giver pote

Vikarforbruget og sygefraværet er faldet, efter at kommune er begyndt at give hjemmehjælpere mulighed for selv at bestemme over, hvordan en halv time om ugen bedst bruges til gavn for ældre.
Borgmester Jesper Würtzen kommer meget rundt og møder erhvervslivet i kommunen. Men i et konkret tilfælde gik det over stregen, slår Ankestyrelsen fast.

Borgmester kritiseres for at lave reklamevideo for restaurant

Borgmester Jesper Würtzen i Ballerup Kommune har fået kritik af Ankestyrelsen for at deltage i en video fra en restaurantåbning i Ballerup, hvor han deltog i en video med rosende omtale af stedet.
Borgmester Birgit S. Hansen blev glad for at modtage opbakning fra en borger, hun slet ikke kender. Det skete kort efter et andet opkald af mere ubehagelig karakter.

En sviner i telefonen gjorde borgmester vred

En telefonopringning en tidlig fredag morgen gav borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen en ubehagelig start på dagen og den ventende weekend. Den gav hende hjertebanken, men heldigvis blev dagen reddet alligevel kort efter med endnu et opkald.
Aalborg Kommunes nye kommunaldirektør, Tommy Christiansen ser frem til sit nye job. Hidtil har han været økonomidirektør.

Konstitueret kommunaldirektør beholder jobbet i storkommune

Tommy Christiansen bliver ny kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Han har været konstitueret siden 1. januar og glæder sig til at fortsætte arbejdet med kommunens videre udvikling. Han har fokus på at mindske det økonomiske pres mest muligt og finde løsninger på store nationale udfordringer.
Undersøgelse blandt omkring 3500 embedsmænd afslører, at politikernes taktiske hensyn fylder mere, mener den tidligere topembedsmand Karsten Dybvad.

Hver sjette embedsmand oplever partipolitik i embedsværket

Undersøgelse viser ifølge eks-topembedsmand, at politisk taktik fylder stadig mere i embedsværket. Der er behov for en bedre balance mellem politiker og embedsværk, mener Dybvad-udvalget.
Kommunaldirektør Thomas Boe har fået nyt job i det private erhvervsliv pr. 1. april.

Koldings kommunaldirektør skifter til det private

Efter ti år i Kolding Kommune skifter kommunaldirektør Thomas Boe til det private erhvervsliv som direktør for entreprenørvirksomheden Arkil Holding.
Søren Søndergaard Kjær er ny kommunaldirektør i Lemvig Kommune. Han er tidligere kommunaldirektør i Sorø Kommune, hvor Retten i Næstved dømte ham for bedrageri.

Bedrageridømt i Sorø – ny kommunaldirektør i Lemvig

Søren Søndergaard Kjær bliver ny kommunaldirektør i Lemvig Kommune. Han blev sidste år idømt 40 dages betinget fængsel, da han misbrugte sit kommunale kreditkort i USA som kommunaldirektør i Sorø Kommune.
Christian Hesthaven blev departementschef for Udlændinge- og Integrationsministeriet i 2018, inden han i 2021 blev kommunaldirektør i Rebild Kommune. Tidligere har han også været ansat i Statsministeriet og Justitsministeriet.

Kommunaldirektør bliver ny direktør for Nævnenes Hus

Erhvervsminister Morten Bødskov har udpeget ny direktør for Nævnenes Hus. Christian Hesthaven er i dag er kommunaldirektør i Rebild. Han har fra jobbet inden da fået kritik af Instrukskommissionen i forbindelse med sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.
Frihedsforsøgene i syv udvalgte kommuner og på tre velfærdsområder er nu halvvejs. Kommunerne har samlet syv erkendelser fra arbejdet.

Syv frikommuner deler deres foreløbige erfaringer

Frihedsforsøgene i syv udvalgte kommuner og på tre velfærdsområder er nu halvvejs. Kommunerne har samlet syv erkendelser fra arbejdet. En vigtig pointe her er, at det kommunale fællesskab og sammenhængende opgaveløsning for og sammen med borgerne er afgørende for at lykkes med friheden.
Kommunaldirektør Christian Bertelsen er anklaget for at krænke medarbejdere i sin egen forvaltning.

Kommune hjemsender topdirektør mens sag om krænkelser undersøges

Kommunaldirektør i Norddjurs Kommune Christian Bertelsen bliver hjemsendt med omgående virkning. Det står klart efter et ekstraordinært møde i økonomiudvalget søndag.
Pædagoger, sosu'er og andre kommunalt ansatte bliver i forbindelse med fratrædelser pålagt tavshed. Det er en meget uheldig udvikling, lyder det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Ombudsmanden: Stop med at pålægge fratrådte tavshed

Kommunerne og andre offentlige arbejdsgivere må ikke som standard forlange tavshed af folk, der fratræder. Det fastslår Ombudsmanden i principiel afgørelse. 'Vi ser desværre arbejdsgivere, der giver de ansatte mundkurv på for at undgå kritiske ytringer, både før og efter en fratrædelse, men det går altså ikke,' siger advokat.