Esbjerg Kommune vil nedtone tilstedeværelsen af alkohol i foreninger, der har hjemme i kommunens lokaler. Dermed er 'tredje halvleg' i fare for at forsvinde eksempelvis for old boys-hold i fodbold.

Kommune til foreninger: Skru ned for tredje halvleg og synlig alkohol

Esbjerg Kommune beder kommunens foreninger 'nedtone' barmiljøer i klubhuse, cafeterier og andre mødeomgivelser: Alkoholen skal pakkes væk, og prisskilte tages ned. En foreningsformand klager over kommunens fremgangsmåde.
Et nyt tiltag med lys, som får Århusiansk skov til at lyse op, som om der var kommet tivoli til byen, skal skabe tryghed for cyklister i de sene nattetimer.

Flerfarvet lysslanger i skoven skal skabe tryghed

Kommune laver nyt tiltag med lys i skoven, som skal gøre det mere sikkert at cykle ad mørke passager.
Forkvinde for DUF Christine Ravn Lund er bekymret for det tunge bureaukratiske slæb, der er i foreningslivet i dag.

DUF: Bureaukrati kvæler frivilligheden i foreningerne

Kulturministeriets nye foreningsundersøgelse viser, at mange foreningsaktive og -frivillige føler sig presset af bureaukratiske byrder. Det er svært at hverve og fastholde frivillige og mange overvejer selv at stoppe pga. for meget administrativt arbejde. Ministeren
Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982, og har derfor i år 40-års jubilæum. Det fejres med opvarmningsvideoer til inspiration af dansere fra 'Vild med dans'.

Skolernes Motionsdag i samarbejde med ‘Vild med dans’

I forbindelse med Skolernes Motionsdags 40-års jubilæum har Dansk Skoleidræt og TV2-programmet 'Vild med dans' indgået et samarbejde om en række videoer, hvor professionelle dansere instruerer i årets officielle opvarmningsdans og i en markering af Skolernes Motionsdag.
Nyt forskningsprojekt om bæredygtige kulturmiljøer kobler arkitektur, landskab og ikke mindst det lokale liv. Billedet her er fra Assens.

Kulturmiljøer skal bruges og beskyttes for en mere bæredygtig fremtid

Kulturmiljøer er den historie, vi står på, og de giver vores byer og land stemning og karakter. Et nyt forskningsprojekt på Arkitektskolen Aarhus skal undersøge Danmarks kulturmiljøer, og hvordan de kan beskyttes og bruges i hverdagen på en bæredygtig måde.
Med 'De nye folkerum' støtter Realdania gode ideer fra civilsamfundet skabt under pandemien.

Økonomisk støtte til foreningers nyskabende aktiviteter fra coronatiden

Med en ny pulje bakker Realdania op om nytænkende civilsamfunds-aktiviteter, der opstod i coronatiden, og som er værd at fastholde eller udbygge, så de også kan gavne os i fremtiden.
DIF-direktør Morten Mølholm frygter, at kommuner lukker ned for sportsfaciliteter for at spare på energien.

DIF er bekymret for breddeidrætten under energikrise

Klubber, foreninger og aktive danskere kan blive hårdt ramt, hvis haller lukkes ned, mener DIF-direktør.
Legestuen Caroline i Odense er en af de legestuer, der i denne uge får leveret sine bøger fra biblioteket til udlån til forældre.

6.000 bøger på vej: Nu kan man låne bøger hos dagplejeren

Fremover skal forældre ikke kun huske baby og at få skiftetøjet med hjem fra dagplejen, når det bliver weekend. Nu kan de også låne en bog med hjem til hyggelæsning. I disse dage leverer Odense Biblioteker 6.000 børnevenlige bøger til dagplejerne i Odense, så forældre kan være med til at give deres barn gode læsevaner.
Politikerne bag årets budget 2023 i Københavns Kommune har besluttet at afsætte en million kroner om året i 2023 og 2024 til et LGBT+ kultur- og medborgerhus i København.

Nu får København et LGBT+ medborgerhus

København får som den første kommune et medborgerhus, hvor LGBT+ personer kan samles om kulturelle, arrangementer og sociale fællesskabe. Huset skal være med til at minimere ensomhed og mistrivsel blandt LGBT+ personer.
Museet er fyldt med uerstattelig søfartshistorie, der ikke findes andre steder i landet, men museet er kommet i økonomiske problemer på grund af skimelsvamp i bygningen.

Tusind år gammel historie trues af skimmelsvamp

Aarhus Søfarts Museum har sendt en bøn til borgere og virksomheder, som museet håber vil være med til at redde historisk materiale om havnen og det gamle Aarhus.
Her ses den første bog med fokus på fortiden i Albertslund Kommune. Meningen er, at kommunen via eget forlag hvert år udgiver en ny bog om fortiden i nærområdet.

Kommune udgiver bog om fortiden for at udbrede læselysten

Som noget nyt har Albertslund Kommune allieret sig med Kroppedal Muesum, en forfatter og illustrator, og har netop udgivet en bog om stenalderen i Albertslund, som 3. klasses-eleverne lige har fået som et led i kulturtrappen. Det skal skabe læselyst og samtidig give viden om og øge tilhørsforholdet til lokalområdet.
Der er ikke topkarakterer til Silkeborg Kommune for den underskudsgaranti, man gav Silkeborg Regatta i tilfælde af underskud.

Kommune gav garanti uden værdi ved konkurs

Silkeborg Kommune ville sikre byens foreninger mod underskud ved den nu konkursramte Regatta. Man glemte dog at tage højde for en mulig konkurs, og aftalen får nu kritik af eksperter.