Aspiranterne får en introduktion til de lokale kulturinstitutioner: Kulturværftet, Værftshallerne, Museet for Søfart og m.fl., og de er også del af det kreative forløb, som de unge gennemgår.

Kommune bruger kunst til at løfte sårbare unge

Mismod er erstattet af håb og tro på en fremtid med uddannelse og arbejde for flere af de unge, der har deltaget i projektet Aspiranterne. Nu skal projektet udbredes til andre kommuner.
FDB-Møbler blev sendt ud i landet fra togstationen, der lå lige overfor møbelfabrikken og her fra kommer inspirationen til "Furniture Station".

Frivillige omdanner station til forsamlingshus og museum

Ildsjæle i Tarm vil omdanne en nedlagt stationsbygning til hele byens hus, og etablere et kombineret mødested og lokalt museum for de FDB-møbler, som tidligere blev produceret i byen.
På listen over de 41 projekter, som i alt har fået tildelt 3.389.812 kroner, er også Varde Bevaringsforening, som vil skabe mere opmærksomhed omkring kommunens historiske bygninger og det aktiv, de udgør.

Støtte til kommunens historiske bygninger

41 meget forskellige projekter rundt i landet får nu et tilskud på 3,4 mio. kr. fra 'puljen til almennyttige kulturelle projekter', herunder også lokal kulturbevaring.
Kulturmødet på Mors er fire dage med forfattersamtaler, koncerter, madoplevelser og meget mere.

Kulturlivet mødes på Mors

Folkemødet på Bornholm debatterede kultur i en række sammenhænge, og den debat kan fortsætte, når aktørerne mødes til Kulturmødet. Som noget nyt kræves billet.
En væsentlig del af livskvaliteten i hverdagen på landet er knyttet til de mange muligheder for udendørsaktiviteter med venner og familie, lyder teksten om dette billede.

Sådan ser livskvalitet ud på landet

Forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’ undersøger, hvad der giver danskere, der bor på landet, deres høje livskvalitet, og nu er der kommet billeder på livskvaliteten.
Nu gør regeringen det lettere at få teaterforestillinger ud på skoler og i børnehaver i en forsøgsperiode. Her er det Teater Arrièregarden, der spiller stykket "El Concierto" på Aprilfestivalen i 2018.

Kommuner får lettere ved at give børn teateroplevelser

Regeringen og de øvrige partier bag finansloven har afsat 20 mio. kr. årligt til ungdoms- og børneteater ude i kommunerne og til en ny refusionsordning.
Folkemødet 2021 foregår både fysisk i Allinge på Bornholm og digitalt - her er et udvalg af digitale events fra hele landet.

Folkemødet 2021 på Bornholm og rundt i landet

Udover de klassiske debatter på Folkemødet i Allinge, som også bliver streamet, vil der i år være live-streamede events fra hele landet i dag torsdag.
Publikum oplever forestillingen gennem VR-briller og ser en midsommeraften - både i år 2021 og i år 1146. Under hver opførelse bliver 10 publikummer med hver sin avatar en del af forestillingen.

Viborg går innovativ vej med ny teaterform

Viborg Kommunes nye satsning White Hole Theater debuterer med forestillingen 'Arnolds Spådom', der kombinerer den virkelige og den virtuelle verden.
Teatret Masken deltager i konferencen, og er en del af Dannelsesrygsækken, som er et tiltag under Kulturtjenesten på Lolland-Falster.

Kommune sætter børn og unges kritiske sans på dagsordenen

Hvad er dannelse, og hvordan kan en kommune arbejde med dannelse? Emnerne er til debat på den årlige dannelseskonference 17. september i Guldborgsund Kommune i september.
Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.
Støtten til Gammel Estrup går til en digitaliseret formidling af kulturarven med henblik på at fremme fællesskab omkring forskning og kulturarv.

Støtte til innovationen på kulturens område

Kulturministeren har i år besluttet også at prioritere helt nye indsatser på det kulturelle aktstykke, der er på i alt 272 mio. kroner. Børn og musik er stadig vigtige for ministeren.
Håndbold Region Øst og Dansk Idrætsforbund appellerer til regioner og kommuner om at finde alternativ placeringer af test- og vaccinecentre, så der er plads til sportsaktiviteterne.

Testcentre i kommunerne påvirker lokalt foreningsliv

Der vil komme pres på idrætsfaciliteterne igen, hvis test- og vaccinecentrene fortsat holder til i kommunernes indendørsfaciliteter. Det mener sportsforbund, som har fået lavet en opgørelse over centrene.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: