Letbanen, elbus, på cykel eller gåben er nogle af de alternativer, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) forestiller sig, at århusianerne vil benytte, når de ikke længere må køre ind byen med benzin- og diselbil.

Borgmester vil forbyde benzin- og dieselbiler i byen inden 2030

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) går nu all-in med et forslag om, at kommunen skal forbyde køretøjer med fossile brændstoffer så hurtigt som muligt - og inden 2030.
Medlemmerne i Koldings nye fødevareråd.

Nyt fødevareråd skal se på bæredygtighed i kommune

Byrådsmedlemmer har sammen med lokale aktører etableret et nyt fødevareråd i Kolding Kommune.Kommunen er en af de første i Danmark til at sætte initiativet i gang. Kolding Fødevareråd består af i al...
Gudenåen er flere gange gået over sine breder. Med klimaforandringerne vil det ske oftere. Det kræver nye tilgange til bl.a. byggeri.

Millionprojekt til kommuner: Hvordan lever vi med klimaforandringerne?

Fremtiden byder på mere nedbør og flere oversvømmelser. Region Midtjylland leder nyt stort EU-projekt til 22,1 mio. kroner, der bl.a. skal bygge demonstrationshuse i fem midtjyske kommuner for at se, hvordan vi kan bygge og leve med fremtidens vandmasser.

Opsamling fra borgerdialog om Lynetteholm er klar

Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Over 5.000 københavnere har deltaget i Københavns Kommune borgerdialog i efteråret 2022 og gav input til den videre udvikling af...
Miljøstyrelsen vurderer, at det miljømæssigt er mindst lige så godt at indsamle plast sammen med restaffaldet og eftersortere de.

Miljøstyrelsen giver grønt lys til at droppe spanden til plastaffald

Fynske kommuner har vundet en delvis sejr. Miljøstyrelsen anerkender, at det er lige godt eller bedre at indsamle borgernes plastaffald med restaffaldet og lade maskiner klare sorteringen.

LEGO vil bygge stor solcellepark

LEGO har planer om at bygge en kæmpe solcellepark sydøst for Billund, og det møder foreløbig fuld opbakning fra Billund Kommune. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. LEGO har søgt om lov af kommunen ti...
Regeringen og kommunerne er ikke enige, om det er godt eller skidt for klimaet, hvis der forbrændes mindre affald i Danmark.

Regeringen og kommunerne er endt i klimakrig om affald

Regeringen vil have brændt mindre affald i Danmark for at nå klimamål - til skade for klimaet, mener KL.
Klimaatlasset viser, at en by som Faaborg kan forvente stormfloder, som den, byen var ramt af i 2017, 15 gange oftere ved udgangen af århundredet.

Klimaatlas tegner et billede af klimaforandringer på kommuneniveau

Selv hvis Danmark overholder Paris-aftalen, kan flere kommuner se frem til store stigninger i stormfloder, viser DMI's Klimaatlas.
Med et nyt lovforslag gør regeringen op med to gamle principper for forbrændingsanlæg

To år efter ‘dødsliste’ vil lovforslag liberalisere kommunale forbrændingsanlæg

Et øget incitament til import af affald, en potentiel klimagevinst og uhensigtsmæssig timing. Det blandt de skudsmål, som regeringens lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren får med fra en ekspert og to byrådspolitikere.

Kommune skaber genbrugsbank til gamle byggematerialer

Gule mursten fra en nedrevet tandlægebygning fra 1962 i Skanderborg skal nu bruges til at bygge en ny daginstitution. Det skriver TV2 Østjylland. "Det er et bæredygtighedsspørgsmål, som vi har fået ...

Nye tal på affaldssortering: Denne kommune ligger i toppen

Silkeborg Kommune ligger endnu engang i toppen, når det kommer til at sortere affald i husholdningerne. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. Det går godt med at sortere affald i husholdninger...
Der er store forhåbninger til et nyt system, vådindekset, der skal forudsige kommende områder, der vil blive ramt af oversvømmelser.

Vestjysk kommune tester nyt klimasikrings-værktøj

En ny banebrydende opfindelse skal kunne varsle lokale oversvømmelser. Jammerbugt Kommune står i spidsen for udviklingsarbejdet og er nu klar til test.