Med bilfrie søndage kan vi vise københavnerne, hvad byrummet også kan bruges til, når bilerne forvises, lyder det fra Ninna Hedeager Olsen. (Arkiv)

Borgmester ser bilfrie søndage som vejen til en bedre hovedstad

Teknik- og miljøborgmester i København tager godt imod forslag fra transportminister om bilfrie søndage. I Aarhus er begejstringen knap så stor hos Venstrerådmanden.
Logoet for Møbelcirklen, der er den første af sin art i Danmark, som udelukkende og internt handler med genbrugte møbler.

Kommune går foran med genbrug af møbler

Som en af de første kommuner i landet sætter Randers Kommune nu genbrug af egne brugte møbler i system. Det ser ud til at blive en gevinst for både miljøet og udsatte borgere.
"I Københavns Kommune ønsker vi at gå forrest, når det kommer til at handle bæredygtigt," siger overborgmester Lars Weiss (S).

Stigende fokus på bæredygtige indkøb

Københavns Kommune har et stigende fokus på at gøre sine indkøb så bæredygtige som muligt. Det viser den første samlede årsrapport.
Med naturprojektet på Nyborg Slot bliver kommunen landets første officielle kommunale Sommerfuglepartner. (Arkiv)

Kommune og slot bliver ‘sommerfuglepartnere’

Nyborg Kommune vil sammen med Danmarks Naturfredningsforening forvandle Nyborg Slot til et mekka for sommerfugle. Dermed bliver Nyborg landets første, der indgår en aftale om at blive sommerfuglepartner.
Solcelleparker skyder op over hele landet. I Varde Kommune har politikerne udvalgt velegnede områder svarende til cirka en syvende del af kommunens samlede areal.

Kommune vil udlægge en syvende del af sit areal til solcelleparker

I en revision af kommuneplanen lægger Varde Kommune op til, at næsten en syvende del af kommunens samlede areal kan blive til solcelleparker. 'Det er selvfølgelig ømtåleligt for beboere, der er tæt på,' siger lokalpolitiker.
Grøntsager skal gerne på dagsordenen under kommunalvalget, lyder det fra minister.

Minister: Oplagt at putte grøntsager ind i KV21

Kommunalvalget er en oplagt mulighed for at rejse en debat om vegetarkost i de offentlige kantiner. Det mener fødevareminister Rasmus Prehn (S).
Kommunerne skal inden 1. juli indføre affaldssortering i ni fraktioner. Det får mange til at spørge borgerne til råds. (Arkiv)

Affald: Kommuner tager borgerne med på råd

I flere kommuner er overvejelserne om fremtidens affaldshåndtering højt på prioriteringslisten. Og der er særligt fokus på at inddrage borgerne og høste fra deres erfaringer.
Køkkenmedarbejderne på plejecenter Lillevang i Furesø Kommune laver nu måltider, hvor 80 procent af råvarerne i gennemsnit er økologiske. Omlægningen til økologiske råvarer er sket inden for samme budget.

Kommune satser stort på grøn omstilling på egen bane og hos borgerne

Nordsjællandsk kommune er i fuld gang med at inddrage kommunens ansatte samt borgere og virksomheder i den grønne omstilling. Det sker på et solidt erfaringsgrundlag, siger udvalgsformand.
Varmepumper bliver solgt i stor stil, og nogle af dem støjer på en generende måde for naboerne.

Kommuner gruer for flere klager over støjende varmepumper

Der bliver installeret titusindvis af varmepumper i villakvartererne. Nogle af dem udsætter naboerne for støj og søvnforstyrrelser. Flere kommuner forudser på den baggrund, at de får langt flere klagesager, og at der kan opstå nabokrige.
Fuglene blå kærhøg og rørhøg gør det juridiske grundlag for 18 store vindmøller i Nordjylland usikkert.

Fugle spænder ben for Danmarks største vindmøllepark

Forarbejdet for Danmarks største vindmøllepark på land er ikke gjort godt nok. Man ved for lidt om, hvordan vindmøllerne påvirker to fuglearter. Det fastslår Planklagenævnet og stiller hårdt krav til to kommuner.
Etableringen af et solcelleanlæg skal være med til at gøre to landsbyer CO2-neutrale.

Vi vil være de første CO2-neutrale landsbyer

To landsbyer i det vestjyske er godt på vej til at blive CO2-neutrale, som nogle af de første i Danmark. Borgmester håber, at de danner skole.
"Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling. Det ser jeg frem til," skriver direktør Palle Thomsen fra Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Klimakrav til nybyggerier bliver hævet stille og roligt

Folketinget har i dag vedtaget, at over otte år fra 2023 til 2029 skal kravene til nybyggeriers klimabelastning stille og roligt hæves. 'Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling,' siger direktør for brancheforening.