Første halvdel af 2022 har budt på det højeste antal vielser siden 2009. Juli måned har slået alle rekorder på Vielseskontoret i Københavns Kommune.

Udskudte coronavielser giver travlhed på rådhuset

Første halvår af 2022 byder på højeste antal vielser siden 2009. Løft af coronarestriktioner kan være årsagen.
Undtagen Helsingør har kommunerne ikke sat Googles Chromebooks i 'skammekrogen'.

Trods usikkerhed: Kommuner i stort tal lader fortsat børn bruge Chromebooks

Omkring 40 kommuner fortsætter med at bruge Chromebooks i undervisningen, selvom et forbud rettet mod Helsingør har skabt usikkerhed om beskyttelsen af personoplysninger. 'Datatilsynet har præciseret, at der ikke er noget forbud mod brugen,' siger leder i kommune.
Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
Daværende vicekommunaldirektør Søren Møllegård (t.v.) opførte sig upassende ved en julefrokost i fjor. Kommunaldirektør Lars Svenningsen (t.h.) sidder usikkert i sadlen som kommunaldirektør.

Julefrokost får fortsat følger i kommune

Ny analyse afslører kultur med vennetjenester i Nyborg Kommune, men ingen generel krænkelseskultur. Samtidig hænger kommunaldirektøren i en tynd tråd. Nogle af de ømme punkter i strukturen i Nyborg Kommune, vil man sikkert kunne nikke genkendende til i andre kommuner.
Det kan lade sig gøre med succes at indføre fire dages arbejdsuge i en daginstitution. Det er erfaringen i Gentofte.

Fire dages arbejdsuge afprøvet med succes i daginstitution

Et forsøg med fire dages arbejdsuge i et børnehus i Gentofte er blevet så stor en succes, at det nu udvides med borgmesterens opbakning. Fagforening håber, at fire dages uger kan få flere pædagoger til at gå op på fuldtid.
Fredericias borgmester Steen Wrist mener ikke, at ledelsen kunne gøre andet, da de besluttede at sende den daværende kommunaldirektør hjem uden løn.

Kommunaldirektør fyret uden løn: Borgmester fortryder ikke

Trods voldgiftens afgørelse om, at det var forkert at fyre og bortvise kommunaldirektøren, fortryder Fredericias borgmester ikke forløbet.
Det var uberettiget, da Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

Voldgift: Bortvisning af kommunaldirektør var uberettiget

Kommunaldirektøren i Fredericia Kommune blev i 2021 uberettiget bortvist i sag om særbehandling, slår voldgift fast. 'Afgørelsen er en vigtig og principiel sejr for vores medlem og for alle offentligt ansatte,' siger formand fra Djøf og understreger, at 'Ingen kan afskediges på baggrund af rygtedannelser'.
Det har vist sig at være win-win, når borgerne i Aabenraa kan booke møder med borgmester Jan Riber Jakobsen og relevante embedsmænd.

Evaluering: En god idé for borgmester at have træffetider

Det har vist sig at være en fin ordning at have træffetider for borgerne i Aabenraa. Så borgmesteren fortsætter ordningen - dog i justeret udgave.
Politikerne på Christiansborg må lave et nationalt kompromis for at skaffe mere arbejdskraft, mener DI og KL.

Erhvervsliv og kommuner efterlyser bred aftale om arbejdskraft

Manglen på medarbejdere er så stor, at politikerne må gribe ind, lyder det fra Dansk Industri og kommunerne.
Blandt andre Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen (S) skal sidde med i nyt udvalg, der skal se på følsomme spørgsmål om organisering og ledelse i dagtilbud og skole.

Byråd vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme områder som ledelse og organisering

Der bliver iværksat et spændende tiltag i Egedal Kommune. Byrådet vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme emner som organisering og ledelsesstruktur på kerneområderne dagtilbud og skoler.
"Den behandling Helsingør Kommune – og dermed medarbejdere, skoleelever og forældre - har været udsat for denne sommer, er ikke i orden!" skriver Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

Omtalt sag: Helsingør håber nu at elever får lov at bruge Chromebooks

Et meget omtalt forbud rettet mod brug af Chromebooks i Helsingørs skoler kan måske blive ophævet før skolestart. Det håber borgmesteren og langer samtidig ud efter Datatilsynet.
Det er muligt, at man fremover kan møde flere fædre på gåtur med en baby rundt omkring i Danmark. Nye barselsregler, der er trådt i kraft tirsdag, øremærker nemlig markant mere barsel til faren.

Forsker tror på hurtig effekt af øremærket barsel

Forældre til børn født fra tirsdag får 11 ugers øremærket barsel hver. Fagbevægelsen jubler. Såfremt lønnen følger med, kan vi hurtigt komme til at se, at flere mænd vil tage mere barsel, siger lektor.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: