Digital hotline giver mere borgerservice

Når borgerne ringer til borgerservice i 2024, vil chatbotten Muni svare telefonen i mange kommuner og hjælpe på vej.Et fælles call-center med deltagelse af 39 kommuner hjælper borgere på tværs af ko...
I Horsens Kommune og Hedensted Kommune, som er nærkommuner til Odder, venter borgerne markant længere på, at byggeprojekter bliver godkendt.

Ventetiden på godkendelse af byggeprojekter vokser

Stor forskel på, hvor længe borgere skal vente på kommunens godkendelse af deres byggeprojekt, viser nye tal. Landdistrikternes Fællesråd kalder udviklingen for 'skandaløs'.

Tænketank: Kommunale lønforskelle mellem kønnene er systematiske

Selvom en kvinde har samme stilling og erfaringsgrundlag som en mandlig kollega i kommunens forvaltning, så tjener hun knap 1.000 kroner mindre om måneden, viser en ny analyse.
Aalborg Kommunes nye kommunaldirektør, Tommy Christiansen ser frem til sit nye job. Hidtil har han været økonomidirektør.

Konstitueret kommunaldirektør beholder jobbet i storkommune

Tommy Christiansen bliver ny kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Han har været konstitueret siden 1. januar og glæder sig til at fortsætte arbejdet med kommunens videre udvikling. Han har fokus på at mindske det økonomiske pres mest muligt og finde løsninger på store nationale udfordringer.
En række kommuner har allerede forbudt TikTok på de ansattes telefoner - heriblandt flere kommuner i hovedstadsområdet.

Kommuner forbyder TikTok på kommunens telefoner

For at beskytte datasikkerheden, skal TikTok-appen slettes fra telefoner og andet udstyr. Senest i Ringsted Kommune.
Undersøgelse blandt omkring 3500 embedsmænd afslører, at politikernes taktiske hensyn fylder mere, mener den tidligere topembedsmand Karsten Dybvad.

Hver sjette embedsmand oplever partipolitik i embedsværket

Undersøgelse viser ifølge eks-topembedsmand, at politisk taktik fylder stadig mere i embedsværket. Der er behov for en bedre balance mellem politiker og embedsværk, mener Dybvad-udvalget.
Kommunerne ser forskelligt på deres brug af TikTok - nu anbefales de af Center for Cybersikkerhed til at risikovurdere brugen af appen.

Cybersikkerhedscenter: Kommuner og andre bør risikovurdere TikTok

Brug af TikTok er op til borgeren selv at bestemme ifølge CFCS. Offentlige arbejdspladser bør risikovurdere.
Kommunaldirektør Thomas Boe har fået nyt job i det private erhvervsliv pr. 1. april.

Koldings kommunaldirektør skifter til det private

Efter ti år i Kolding Kommune skifter kommunaldirektør Thomas Boe til det private erhvervsliv som direktør for entreprenørvirksomheden Arkil Holding.
Tidligere departementschef i Statsministeriet Karsten Dybvad er formand for et udvalg nedsat af Djøf, som fredag kommer med en række anbefalinger for samarbejdet mellem politikere og centraladministrationen.

Djøf-udvalg vil have ny praksis i centraladministrationen

Der skal laves tjekliste og referater, når der bliver taget store og vidtrækkende beslutninger, siger DJØF-udvalgsformand Karsten Dybvad.
Ukrainske børn, der er flygtet til Danmark med eksempelvis en plejefamilie, har ikke ret til børneydelse. Det vil regeringen nu gøre noget ved, lover ministeren.

Hul i særloven: Ukrainske børn uden forældre får ingen økonomisk hjælp

I et år har særloven for ukrainske flygtninge ikke taget højde for de børn, der er kommet til Danmark uden deres forældre. Kommunerne finder midlertidige løsninger uden lovhjemmel, og nu lover ministeren, at regeringen vil kigge nærmere på problemet.
Ejerne af Corona Camping kæmper videre for, at omkring 80 fastliggere kan blive på pladsen hele året, selv om kommunen vil have dem væk. Nu tegner der sig politisk flertal til forsøgsordning, så fem procent af campingplads kan være fastlæggere.

Politisk flertal vil gøre helårscamping lovlig i forsøgsordning

Lovforslaget forventes at træde i kraft til sommer og sikre helårscamping for fem procent af en campingplads. På campingplads ved Køge bor 80 fastliggere lige nu ulovligt i campingvogne.
Søren Søndergaard Kjær er ny kommunaldirektør i Lemvig Kommune. Han er tidligere kommunaldirektør i Sorø Kommune, hvor Retten i Næstved dømte ham for bedrageri.

Bedrageridømt i Sorø – ny kommunaldirektør i Lemvig

Søren Søndergaard Kjær bliver ny kommunaldirektør i Lemvig Kommune. Han blev sidste år idømt 40 dages betinget fængsel, da han misbrugte sit kommunale kreditkort i USA som kommunaldirektør i Sorø Kommune.