Kan opgaver på vejene laves billigere af et privat firma end Langeland Kommunes egen vej- og parkafdeling? Det er et af de spørgsmål, som er sat på den politiske dagsordenen i jagtren på nye besparelser.

Kommune jagter besparelser: Kan private firmaer gøre det billigere?

Langeland Kommune åbner for prisafprøvning, der skal vise, om opgaverne i kommunens vej- og parkafdeling kan gøres billigere og bedre af private firmaer.

Landkommunerne mister mange mindre virksomheder

Antallet af mindre virksomheder i landkommunerne er faldet med 11 procent siden 2008. Imens er antallet af indbyggere faldet med fire procent, så virksomhedslukningerne går langt stærkere end befolkningsudviklingen.
Penge, som TV2 Nord blandt andet skulle bruge på at leje en helikopter til at dække DGI-landsstævnet i Aalborg, blev bevilget af borgmester Thomas Kastrup-Larsen på rekordtid.

Borgmester betalte 125.000 kroner for helikopter, der aldrig dukkede op

Da den ansvarshavende chefredaktør på TV2 Nord bad borgmesteren om et tilskud på 125.000 kroner, skulle Thomas Kastrup-Larsen kun bruge 25 timer på at sagsbehandle, før han godkendte ansøgningen.
Under halvdelen af kommunerne mener at de har kompetencerne til at gennemføre bæredygtige og grønne indkøb. Og 30 procent af dem bruger grønne mindstekrav som for eksempel at virksomhederne være svanemærket.

Forsker: Kommunerne halter gevaldigt efter med bæredygtige indkøb

Landets kommuner skal gøre sig langt mere umage i den grønne omstillings tegn, når de handler ind for milliarder hvert år. Der er et kæmpe, uudnyttet potentiale i kommunerne, siger forsker.
Fjernvarmepuljen åbner for ansøgninger 23. januar med lige under 300 mio. kroner i puljen. Det er for lidt, siger Dansk Fjernvarme.

Fjernvarmeselskaber: Det kan tage lang tid at få fjernvarme ud

Mange borgere venter på svar om varmeplaner, men kommuner har ikke siddet på hænderne, mener Dansk Fjernvarme.

Lokal investor køber 23.000 kvadratmeter af kommune

Aalborg Kommune har fået solgt 23.000 kvadratmeter langs Jyllandsgade - kaldet Åparkkvarteret - til en lokal investor. Arealet er blevet solgt for for 86,25 millioner kroner, og grunden er allerede ...
Efter et møde var stemningen mellem vognmændene og Aarhus Kommune blevet bedre. Fra venstre ses vognmand Asbjørn Hansen fra AH Fragt, Anders Jessen, chefkonsulent i ITD, rådmand Nicolaj Bang og Henriette Kjær, politisk chef i ITD.

Organisation: Erhvervsparkering er et bøde-mareridt i Aarhus

Lastvognschauffører og vognmænd er stærkt utilfredse med parkeringsvagterne i Aarhus Kommune, der ifølge brancheorganisation har landets mest emsige parkeringsvagter.

Krydstogts-kommuner har rekordår i udsigt

De danske havne uden for København ser på nuværende tidspunkt ud til samlet set at få besøg 230 gange af krydstogtskibe i 2023. Det er 44 flere end i 2019 – det sidste normale år for krydstogtturism...
Aalborg Kommune har i flere år sponseret blomsterarrangementerne ved blandt andet KL's møder i den populære kongreshal.

Aalborg Kommune har brugt 620.000 kroner på blomster

Igennem en årrække har Aalborg Kommune betalt blomsterarrangementerne, når der har været kongresser i Kongres-og Kulturcenter. Det er på kant med det tilladte, mener ekspert.
Direktørerne Brian Mikkelsen (t.v.) fra Dansk Erhverv og Lars Sandahl Sørensen fra Dansk Industri roser den nye regering for at udvise mod.

Erhvervsorganisationer roser SVM-regeringen for nybrud og mod

Den nye SVM-regering får rygstød med på vejen af erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv. Direktøren for Dansk Industri håber på et opgør med 'syv års reformtørke', så 'den nødvendige arbejdskraft sikres.'
Mindst to kommuner indfører fra årsskiftet betaling for at få byggetilladelser.

Kommuner indfører byggesagsgebyrer

Bedre sagsbehandling i byggesager og bedre økonomi for kommunen. Det stiller Sønderborg Kommune i udsigt, når man ved årsskiftet genindfører gebyrer i forbindelse med byggesager. Også en nordvestjysk kommune indfører byggesags-gebyrer.
I aften lander det sidste fly i Midtjyllands Lufthavn i Karup. Ejerkredsen af kommuner efterlyser statsstøtte for at redde lufthavnen.

Sidste fly afgår på ruten mellem Karup og København

Danish Air Transport har ikke forlænget sin aftale med Midtjyllands Lufthavn grundet for store omkostninger. Fredag aften lander det sidste fly i Karup.