Det er hjemmeplejen, der først får nye elbiler, når Morsø Kommune udskifter vognparken ved hjælp af overskud fra vindmøllers elproduktion.

Sælsomt: Kommune opretter leasingfirma til egne elbiler

Normalt må kommuner ikke drive virksomhed og tage overskud ud. Men nu har en ø-kommune fundet en model, som staten kan acceptere: Et økonomisk overskud fra vindmøller kan bruges til at skifte kommunens bilpark ud.
Op mod 20 foreninger bruger Park Vendia i Hjørring, men det har vist sig at være svært at finde nogen til at drive hallernes cafeteria.

Skal en kommune opstarte cafeteria og sælge hotdogs?

Det er ikke rimeligt, at Hjørring Kommune i sparetider vil finansiere etableringen af et cafeteria i kommunens centrale hal med 400.000 kroner. Det mener både viceborgmester og andre haller, der undrer sig over prioriteringen.
Er det muligt for en kommune at drive en indtægtsgivende virksomhed, der ikke handler om inddrivelse af skatter og hvorfor? (Arkivfoto)

Kommune har i årevis haft indtægtsgivende virksomhed uden for kommunalfuldmagten

Brønderslev Kommune er en af højdespringerne, når det kommer til at forbedre kommunens erhvervsvenlighed, men i årevis har kommunens Vej og Park-afdeling drevet virksomhed i konkurrence med de private operatører uden for kommunalfuldmagtens rammer.
Miljøbelastningen fra køer er omdrejningspunkt i et sagsanlæg mod Vejen Kommune. Sagen kan få betydning for en række kommuner og omkring 300 husdyrbrug.

Kommune stævnet – sagen kan få betydning på landsplan

To landbrugsorganisationer lægger sag an mod Vejen Kommune. Udfaldet kan få betydning på landsplan for landbrug, der står til at blive lukket på grund af miljøkrav.
Et flertal i byrådet i Viborg Kommune sætter nu en undersøgelse i gang, der skal se på den service, som kommunens egen erhvervsservice tilbyder til kommunens virksomheder.

Byråd vil sætte dyr undersøgelse i gang trods udsigt til fyringer i administrationen

Byrådspolitikerne i Viborg Kommune er bekymret over et tilsyneladende dårligt forhold til kommunens virksomheder. Derfor sætter byrådet nu penge af til et serviceeftersyn af erhvervsservice. En rød klud i ansigtet på fyringstruede medarbejdere, siger modstanderne.
Trods kæmpe ekstraregning fastholder klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), at det giver mening at opføre gasrørledning til kommunerne Lolland og Guldborgsund.

Prisen for gas til Lolland stiger markant

Udgifterne til at etablere en gasrørledning til Lolland og Falster ventes at stige med 409 millioner kroner. Radikale Venstre er ved at få kolde fødder i forhold til projektet, der skal gavne især sukkerfabrikkerne på øerne.

Jylland slår Sjælland i DI’s erhvervsmåling over fem år

Stort set hele Jylland ligger i gennemsnit over fem år i den bedste halvdel af kommunerne, hvis man følger DI's måling i erhvervsvenlighed. Det omvendte gør sig gældende på Sjælland.

Jyske kommuner scorer igen højst på erhvervsvenlighed

Jyske kommuner dominerer igen toppen af Dansk Industris rangliste over kommuners erhvervsvenlighed. Vejen Kommune indtager førstepladsen efterfulgt af kommunerne Morsø og Ikast-Brande. Se her din kommunes plads på ranglisten i 2022 og 2021.
De største nedslag for villaer ses i de mest eftertragtede kommuner, hvor det nu er blevet hverdag igen efter coronapandemien.

I de her kommuner falder huspriserne mest

Det er husejerne i de velstillede kommuner, der kan se deres boligvurderinger falde mest markant. Det viser en gennemgang af statistikken for nedslag i kr. pr. kvadratmeter i forbindelse med bolighandler for villaer, ejerlejligheder og fritidshuse. Nedslaget i gennemsnit er blevet mere end tidoblet på blot ét år.
Nina Smith har som medlem af både Socialkommissionen, Velfærdskommissionen, Dagpengekommissionen og som økonomisk vismand sat sine aftryk på store samfundsreformer de seneste 30 år.

Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer

Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
Morsø Kommune er blevet stemt ind som årets kommune af virksomheder, når det handler om at få unge ti at vælge en erhvervsuddannelse.

DI: Her er årets uddannelseskommune

Landkommunen Morsø kåres af Danmarks virksomheder til 'årets uddannelseskommune'. Se her, hvordan din kommune er rangeret, når det gælder virksomheders syn på kommunens indsats for uddannelse. Ni ud af ti kommuner i toppen af ranglisten er jyske.