Det går ikke at lave en fiktiv lokalplan for at få det, som man gerne vil. Det slår klagenævn fast over for kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern.

Klagenævn: Byråd må ikke lave fiktive lokalplaner

Byrådet i Ringkøbing-Skjern vedtog en lokalplan med det formål at erstatte den med en anden for at bane vejen for en Netto-butik. Men at lave lokalplaner på skrømt går ikke, fastslår Planklagenævnet.
De lokale håndværkerfirmaer i Næstved er glade for, at kommunen nu har sikret bedre forhold for lokale håndværksmestre.

Ny udbudsmodel begejstrer lokale håndværkere

I Næstved Kommune har politikerne ændret sine udbudsregler, så mindre, lokale firmaer får nemmere ved at byde ind på opgaverne. Modellen burde spredes til flere kommuner, mener DI Byggeri.
20 kommuner har erklæret sig skattelyfri. Det er kommunerne markeret med grønt på kortet.

Endnu et byråd vælger at bekæmpe skattely

Et snævert rødt/grønt flertal har bestemt, at endnu er kommune skal være 'skattelyfri'. Beslutningen blev truffet på trods af usikkerhed om implementeringen og værdien af tiltaget.
Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

Varde Kommune er gået sammen med Dansk Industri om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
De midaldrende flytter oftest af lyst, og de scorer højest i ’lyst til forandring’. Børnefamilierne har ønsket om ’mere plads’ som højest, når de flytter, viser tal fra ejendomsmægleren Home og YouGov.

Flyttetendenser 2022: Flere børnefamilier og midaldrende bliver boende

Rekordmange kom godt på plads i 2021, børnefamilier og ’lyst-flytterne’ i 50’erne skruer ned for flyttelysten, mens de unge flytter fortsat for fuld skrue.
"Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.
Det er ambitionen i 'Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug', at der skal udtages 100.000 hektar lavbundsjorde inklusiv randarealer.

Millioner fra landbrugsaftalen forvandles til klimavenlige lavbundsprojekter

Alene i år er der afsat 375 millioner kroner til lavbundsprojekter, som kan bidrage til den grønne omstilling ved at udtage kulstofrige lavbundsjorder.
Indtægter fra Storebæltsbroen kan finansiere en kommende bro over Kattegat, viser en ny undersøgelse.

Ny undersøgelse kan bane vej for fast forbindelse over Kattegat

Indtægter fra Storebæltsbroen kan komme i spil til at betale for en vej- og togforbindelse over Kattegat.
Flere kommuner bremser for byggeprojekter på grund af stigende priser.

Kommuner udskyder millionprojekter efter stigende priser i byggebranchen

Kommunerne har svært ved at holde budgetterne for kommunale byggeprojekter som eksempelvis svømmehaller, fordi priserne i byggebranchen stiger voldsomt.
Folke-, senior- og førtidspensionister samt efterlønnere og studerende på SU kan tage merarbejde, uden at det bliver modregnet i andre ydelser. Det er til stor gavn for ældreplejen, der flere steder i landet er presset.

Presset ældrepleje: Seniorer og studerende må træde til

En kombinationen af rekrutteringsvanskeligheder og coronasmitte presser driften i ældreplejen flere steder i landet. Det har blandt andet fået pensionerede sundhedsfaglige til at støve deres gamle uniform af, så de kan træde til og tage vagter, når vagtplanen driller.
"Kan du ikke mere en vatpind dreje, så mangler vi dig til vores ældrepleje." Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook i et forsøg på at få eks-podere til at arbejde for kommunen.

Jagten på eks-podere er sat ind

En række kommuner forsøger lige nu at få fat i podere, som har mistet jobbet. Deres erfaringer med at have med mennesker at gøre kan blive værdifuld i blandt andet ældreplejen. En kommune er sågar blev lyrisk i sin rekruttering af eks-podere.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: