Borgmester Benedikte Kiær (K) kalder Datatilsynets afgørelse om brug af Google Chromebook for "forfærdelig".

Borgmester efter Chromebook-afgørelse: Efterlader et kaos

Helsingør er ikke lykkedes med at få ophævet forbuddet mod kommunens brug af Google Workspace i skolerne. 'Meget tyder på, at både Helsingør og de fleste andre kommuner er sat skakmat i arbejdet med digitale redskaber,' siger borgmester.
Datatilsynet har forholdt sig til materiale, som Helsingør Kommune har leveret i en sag om brug af Google Workspace i kommunens skoler. Men tilsynet fastholder det forbud, som blev udstedt i juli, oplyser tilsynet.

Datatilsynet afviser Helsingørs appel om brug af Chromebooks

Helsingør er ikke lykkedes med at få ophævet forbuddet mod kommunens brug af Google Workspace i skolerne.
Datatilsynet iværksatte i juli et forbud mod at behandle personoplysninger ved brug af Chromebooks og programpakken Google Workspace i Helsingør Kommune. Nu vil Ingeniørforeningen IDA have folketingspolitikerne på banen.

Ingeniørforening: Regeringen har sovet i timen i Chromebook-sag

20 kommuner er i Datatilsynets søgelys vedrørende brug af Googles Chromebook, skriver DR tirsdag.
Lærerne, men ikke eleverne, får i den første skoleuge lov til at bruge Chromebook. Det skyldes Datatilsynets henvendelse til Helsingør Kommune.

Byråd i Helsingør sætter stop for brug af Chromebook

Helsingør Byråd vil afvente, at Datatilsynet godkender brug af Chromebook. Derfor må elever vente.
"Den opsætning, som vi har af vores Chromebooks for vores elever i Helsingør Kommune, er måske den strengeste opsætning, der er i hele landet," siger direktør i Helsingør Kommune.

Helsingør trodser Datatilsynet: Vi har styr på sikkerheden

Der er ingen grund til bekymring over brug af Chromebook i Helsingør Kommune, slår referencedirektør fast.
Mariagerfjord Kommune har ikke til fulde efterlevet reglerne for databeskyttelse. Det vurderer Datatilsynet på baggrund af et tilsyn. Nu rettes der alvorlig kritik af kommunens formåen.

Mariagerfjord får alvorlig kritik af Datatilsynet

Efter et tilsyn med Mariagerfjord Kommunes håndtering af databeskyttelse kommer Datatilsynet med alvorlig kritik. Behandling af personoplysninger er ikke sket i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.
I Vallensbæk Kommune skal det være slut med kommunale overvågningskameraer af mærket Dahua. Det har kommunalbestyrelsen besluttet. Inden for to år skal kameraerne fjernes, fordi de udgør en risiko for kinesisk masseovervågning.

Kommune beslutter at fjerne kinesisk produceret overvågning

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har besluttet at fjerne kinesiske producerede overvågningskameraer, der potentielt set udgør en risiko for masseovervågning.
Mange kommuner har udstyret deres skoleelever med bærbare computere fra Google, de såkaldte Chromebooks. Det kan nu give dem store udfordringer.

Datatilsynet: Andre kommuner kan tage ved lære af forbud rettet mod Helsingør Kommune

Er der styr på behandlingen af personoplysninger om skoleelever i din kommune? Det spørgsmål bør alle it-ansvarlige ifølge Datatilsynet stille sig selv i kølvandet på omtalt sag fra Helsingør Kommune.
"I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

Odense vil skabe verdens bedste robotskole

I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
Ifølge finansminister Nicolai Wammen lægger digitaliseringsstrategien udarbejdet sammen med Danske Regioner og KL op til "en solid opgradering af den offentlige digitalisering."

Ny digitaliseringsstrategi skal lette livet for borgerne

Danmarks offentlige digitale system får en "solid opgradering" med det en ny aftale, mener finansministeren.
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg-Madsen (S), svarer nu på Danske Mediers henvendelse om journalisters muligheder for at optage kommunalbestyrelsesmøder, at han vil opfordre KL til, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke streamer deres møder og/eller tillader mediernes optagelse af møderne, tager initiativer med henblik på at sikre dette.

Minister: Igangsæt initiativer så journalister kan optage byrådsmøder

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kommer nu med en opfordring til KL om at sikre, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke tillader journalister at optage møder, får det tilladt.
Rigtig mange dagtilbud og pasningsordninger har tilmeldt sig en ny platform for kundetilfredshed.

Indviklet kommunal hjemmeside fik mor til at lave ‘Trustpilot’ for dagtilbud

Vi har vænnet os til kundetilfredsheds-platforme som Trustpilot, når vi bestiller rejser og går på restaurant, men hvad med offentlig velfærd? En kvindelig iværksætter har skabt en platform, hvor forældre kan score deres institution - offentlig som privat - på forskellige parametre.