Helsingør Kommune holder fast i fortsat at benytte appen TikTok i ansattes mobiltelefoner.

Kommune holder fast: Vil fortsat bruge TikTok for at ramme ungt publikum

Center for Cybersikkerhed fraråder statsansatte at bruge TikTok. Flere kommuner kan være på vej med forbud. Flere partier og politikere på Christiansborg har også stoppet brugen, og Folketinget fraråder politikere og ansatte at bruge den kinesiske app.
"Vi kommer til at investere mere tid og flere ressourcer. Vi skal løbende blive bedre. Her kan man ikke hvile på laurbærerne," siger it-chef i Lemvig Kommune, Thomas Hyldgaard, til TV Midtvest.

Kommunal it-chef: ‘Nu vil selv et strømnedbrud i Harboøre gøre, at vi kommer på mærkerne’...

Lemvig Kommunes it-systemer bliver ofte angrebet af hackere og højner nu sammen med 25 andre kommuner sikkerheden med et såkaldt cyberværn. 'Jeg frygter, vi ikke er ordentligt forberedt,' siger it-chef.
Jobrådgiverne skal ikke frygte at miste deres arbejde lige foreløbig i Jobcenter Odense, som det seneste år har testet brugen af kunstig intelligens uden succes.

Kunstig intelligens blev en fuser: Algoritmer kommer ikke til at erstatte ansatte på jobcenter

Det seneste år har Jobcenter Odense eksperimenteret med brugen af kunstig intelligens. Men pilotprojektet har ikke været en succes.
Vurderingsstyrelsen offentliggør frem mod 2024 løbende nye, offentlige ejendomsvurderinger. I alt skal 1,7 millioner ejerboliger vurderes, og det kan skabe en sagspukkel i kommunerne, der skal godkende rettelser i BBR-registret.

BBR-fejl kan blive en kæmpe pukkel for kommunerne

Fejl i ejendomsvurderingerne kan få store konsekvenser for kommunerne, der skal registrere boligejernes rettelser i BBR-registrene på kort tid. Det kommer til at udfordre kommunernes mulighed for at sagsbehandle rettidig, lyder det fra blandt andre KL.
Implementeringen af MitID har kostet meget tid og mange penge for kommunerne i 2022.

Kommunerne har brugt langt flere penge på MitID end de kompenseres for

Adskillige tusinde borgere i alle kommuner har haft brug for hjælp til opsætning af deres MitID. Det har kostet millioner for kommunerne, der ikke skal regne med at få dækket deres omkostninger for den service.
14 sjællandske kommuner går sammen om et projekt, der effektiviserer processen omkring jobsøgningen for ledige.

14 kommuner går sammen i jobcenterforsøg

Ledige borgeres første møde med jobcenteret skal i langt højere grad handle om konkrete ledige job. Derfor introducerer 14 sjællandske jobcentre et e-læringsforløb, der frigiver tid til reel jobrettet rådgivning frem for processer og jura.
9. januar standsede de åbne postlister i Ringsted Kommune efter 23 års daglige opdateringer.

Politikere dropper åbne postlister: Dårligt for demokratiet, mener kritiker

Åbne postlister på kommunernes hjemmeside er ofte stedet, hvor en aktindsigt i den kommunale kommunikation begynder for både borgere og medier. Men i Ringsted bliver listerne ikke længere opdateret. Det sker for at aflaste administrationen.
Debatten om robotter og velfærdsteknologi går ofte højt, men hvad tænker fremtidens ældre?

Fremtidens ældre – otte ud af ti vil bruge velfærdsteknologi

De kommende ældre bliver stadig mere åbne overfor velfærdsteknologi, viser nye undersøgelsesresultater. Resultaterne viser også, hvad fremtidens ældre mener om ni konkrete teknologier, og hvor villige de er til at veksle varme hænder med teknologiske løsninger.
Datatilsynet forlænger frist til behandlingen af en sag om skolers brug af et program på Chromebooks, så kommuner kan sende mere materiale ind

Datatilsynet giver kommuner ny frist i Chromebook-sag

Flere kommuner får til slutningen af januar til at bevise, at deres brug af Google Workspace er lovligt.

Hjemmeplejen i to kommuner har fået en ny medarbejder: En algoritme

I to kommuner i hjemmeplejen afprøver man for tiden en spændende algoritme. Målet er blandt andet at blive bedre til at planlægge medarbejdernes timeforbrug; sikre kontinuiteten hos borgerne samt mindske kørsel/udledning af CO2.
Det nye fælleskommunale sekretariat for databehandling ligger på Viborg Rådhus. Her skal de hjælpe kommunerne med de mange databehandlingsaftaler, man har IT-leverandørerne.

Nyt fælleskommunalt sekretariat skal ensrette kommunernes databehandleraftaler

Over to tredjedele af kommunerne har meldt sig ind i en forening, der driver det nye fælleskommunale databehandlersekretariat, som skal spare kommunerne tid og ensarte junglen af databehandleraftaler. Læs baggrunden, og hvorfor man ikke skal gå ind i Chromebook-sagen.
"Kommunikationen har måske ikke været helt klar nok, og mange er meget utrygge," siger Mark Korshøj Jensen, som er borgerservicechef og formand for organisationen Borgerservice Danmark.

Formand for borgerservicechefer: Kommunikationen omkring MitID har måske ikke været helt klar nok

Bankerne accepterer nu kun MitID, og det giver igen mange henvendelser til borgerservice. Nogle borgere er måske lidt i panik, og kommunikationen kunne nok have været bedre, vurderer formanden for landets borgerservicechefer.