Blandt andre yngre pædagogmedhjælpere under 40 år på daginstitutioner oplever større mistrivsel på jobbet end deres ældre kolleger.

Nye tal: Dårlig trivsel plager yngre ansatte i velfærden

Er du under 40, mistrives du sandsynligvis mere end din ældre kollega. Det viser en ny undersøgelse blandt FOA’s medlemmer. Forsker peger på mere anerkendelse og feedback som en del af løsningen.
Sektorformand i FOA Kim Henriksen takker regeringen for at have dagplejerne in mente ved uddelingen af inflationshjælp.

Dagplejere får del i inflationshjælp – fradrag hæves

I den nye aftale om inflationshjælp er der afsat 50 millioner kroner til at øge dagplejernes standardfradrag.

Pædagogandelen er i frit fald: Det er et svigt, mener ekspert

Pædagoger er nu i mindretal blandt ansatte i daginstitutionerne. Børn, forældre og personale bliver svigtet, mener lektor Lone Svinth. Det betyder dårligere kvalitet, advarer BUPL’s formand. Se kort over, hvor manglen på pædagoger er størst.
Antallet af børn med særlige behov i landets daginstitutioner stiger, mens kommunerne lukker pladser på specialinstitutioner.

Flere børn med særlige behov sendes i almindelig børnehave

Det er et spørgemål om ressourcer, når kommunerne sender børn med særlige behov i almindelig daginstitution, lyder det fra Vive. I Odense lukker kommunen 12 pladser i specialbørnehave, selvom der kommer flere børn med diagnoser.

Se kort: Rige kommuner mangler flest uddannede pædagoger

Rige kommuner er ikke bedre til at tiltrække uddannede pædagoger til daginstitutionerne. Tværtimod ligger de helt i bund blandt kommunerne, når man ser på andelen af uddannet personale.
En erfaring fra Helsingør Kommune med frisætning på dagtilbudsområdet er, at det ikke gør driften billigere. Det oplyser borgmester Benedikte Kiær (K), som her gæster daginstitution.

Borgmester med frikommuneforsøg: Glem alt om at se det som en spareøvelse

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær har en en klar besked fra virkeligheden til regeringen: Glem det, hvis I regner med, at frisætning af kommunerne kan bruges som en spareøvelse. I Helsingør har frisætning af dagtilbud ingen besparelser udløst, men ser heldigvis ud til at øge tilfredsheden blandt børn, forældre og personale.
Det er med skepsis, at KL snart gerne ser regeringen melde klart ud, hvad den vil i forhold til frisætning af kommunerne. Det fortæller formanden for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen.

Bliver alle kommuner frisat på et område i år?

Får alle kommuner i år mulighed for at blive frisat på ét velfærdsområde, sådan som den forrige regering stillede i udsigt? Det spørgsmål presser sig på. Kommunerne vil snart gerne vide, hvad de skal planlægge efter, fastslår KL-udvalgsformand.
Lukkedage i Langeland Kommunes børnehaver og SFO'er er besparelser, som ikke er til at komme udenom, siger udvalgsformand.

Kommune udvider lukkedagene – familier skal køre 120 kilometer ekstra hver dag

Der bliver længere til og fra daginstitutioner og SFO'en i Langeland Kommune for forældre, der skal have passet børn i og op til ferieperioder. Udvalgsformand modtager gerne input fra utilfredse forældre.

By kan ende som ‘død pendlerby’

Et forslag om at nedlægge den kommunale administrationsbygning i Nørre Snede og flytte 100 kommunale arbejdspladser til Ikast har fået modstand. Det skriver Horsens Folkeblad. Byen kan ende som død ...

Kommunerne bruger færre penge på hvert barn i dagtilbud

I gennemsnit vil kommunerne brug færre penge pr. barn i dagtilbud i år end i fjor. Det viser nye budgettal. Nogle kommuner vil bruge flere tusinde kroner mindre pr. barn i 2023. Se hvor meget din kommune vil spendere på mindre børn her.
Manglen på pædagoger kan betyde mere kørsel for forældre i Aarhus Kommune.

Mangel på pædagoger kan sende forældre på langfart

Pasningsgarantien er truet i Aarhus Kommune på grund af mangel på pædagoger. Det kan betyde længere kørerture for forældrene, der skal aflevere deres barn i daginstitution.

Nyt projekt skal hjælpe de mindstes sprog på vej

Skive Kommunes daginstitutioner er i øjeblikket i gang med et nyt projekt, LæseLeg, der skal understøtte den tidlige udvikling af de yngste børns sprog. Projektet handler om at involvere børnenes ak...