Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye opfordrer KL og kommunerne til at få løst problemerne med at tillade merituddannelser til pædagoguddannelsen.

Minister til kommunerne og KL om merit: Få nu løst den hårdknude

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye opfordrer nu kommunerne og KL til at få løst hårdknuden om meritpædagoger. Det sker, efter at KL har lukket for løn under uddannelsen.
I flere kommuner har et it-system uretmæssigt automatisk sænket borgeres kontanthjælp og uddannelseshjælp.

It-system har fejlagtigt skåret i borgeres kontanthjælp

I flere kommuner har et it-system automatisk nedsat borgernes ydelser uden forudgående afgørelse.
14 sjællandske kommuner går sammen om et projekt, der effektiviserer processen omkring jobsøgningen for ledige.

14 kommuner går sammen i jobcenterforsøg

Ledige borgeres første møde med jobcenteret skal i langt højere grad handle om konkrete ledige job. Derfor introducerer 14 sjællandske jobcentre et e-læringsforløb, der frigiver tid til reel jobrettet rådgivning frem for processer og jura.
Udenlandske rekrutter til sosu-uddannelse i Lolland Kommune er ved at lære det svære danske sprog og er snart klar til arbejdet i ældreplejen, fortæller Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen.

Internationalt rekrutteringsprojekt i Lolland skaber opmærksomhed

Lolland Kommune har haft succes med at invitere udlændinge til kommunen for at uddanne sig inden for ældreplejen. I sidste uge holdt borgmesteren et oplæg om initiativet for deltagere ved Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

Store forskelle: Nordjylland og Lolland-Falster har mange arbejdsløse unge uden uddannelse

Mens en række kommuner i hovedstadsområdet og Vestjylland klarer sig bedre end ventet, er der mange unge uden job og uddannelse i flere nordjyske kommuner samt Lolland-Falster. Se her hvordan det går med udsatte unge i din kommune.
"Næsten 45.000 unge er lige nu hverken i gang med en uddannelse eller et arbejde. Ikke noget at stå op til om morgenen," sagde statsministeren i sin nytårstale. Men virkeligheden er mere nuanceret.

På trods af nytårstale: Antallet af udsatte unge er langt færre og går den rigtige vej

Statsministeren vil gerne gøre mere for de omkring 45.000 unge uden uddannelse og job, men faktum er, at ikke alle i gruppen har det svært, og antallet har været faldende de seneste fem år.
2022 blev ifølge overvismand Carl-Johan Dalgaard et historisk år på arbejdsmarkedet.

Overvismand: Beskæftigelsen var historisk høj i 2022

For tre måneder siden forudså de økonomiske vismænd, at dansk økonomi ville komme i modvind ovenpå rekordåret 2022. Foreløbig er dramaet dog udeblevet. Det får overvismanden til at erkende, at de dystre forudsigelser fra oktober skal korrigeres. Dengang forudså vismændene et fald i beskæftigelsen på 100.000 job i løbet af ’23.
En forælder i Hillerød Kommune er blevet så træt af uvished om kommunens behandling af sager, at hun og bevægelsen #enmillionstemmer anmelder kommunen og alle øvrige kommuner til Ankestyrelsen.

Alle kommuner anmeldes for ikke at leve op til oplysningspligt

Forældrebevægelse anmelder alle landets kommuner til Ankestyrelsen for ikke at leve op til lovkrav om at oplyse om sagsbehandlingstider. Det er med til at sætte fokus på retssikkerhedsloven, siger borgmester.
Jobcentret i Vejen Kommune gav ikke borgere korrekt klagevejledning. Og andre kommuner har også problemer med deres klagevejledning, konstaterer Ombudsmanden.

Ombudsmanden: Kommuner skal være opmærksomme på deres klagevejledninger

Kommuner skal være påpasselige med faste skabeloner for klagevejledninger. Det viser en ny afgørelse fra Ombudsmanden.

Ny analyse: Historisk mange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Knap 179.000 ikke-vestlige indvandrere er i beskæftigelse, og det er aldrig set højere. Det viser ny analyse, hvori du også kan se brancherne, som tiltrækker ikke-vestlige indvandrere. 'Arbejdsgivernes villighed til at ansætte folk stiger, når der er rift om arbejdskraften,' siger cheføkonom.

Landets første jobcenter på TikTok – oplyser borgerne med et glimt i øjet

Det sociale medie TikTok er overset blandt jobcentrene, mener koordinator Simon Skou fra Jobcenter Horsens. Med hurtige, korte videoer vil jobcentret give specielt yngre mennesker gode råd til jobsøgningen.
Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), som også er formand for Kommunernes Landsforenings udvalg for arbejdsmarked og borgerservice, mener, at den nye regering tager det i den forkerte rækkefølge, når den taler om besparelser på beskæftigelsesområdet, før den taler om, hvad der skal erstatte jobcentrene.

Kommuner mangler afklaring om jobcentrenes erstatning

Det bekymrer KL, at man taler om besparelser, før man taler om ny beskæftigelseslovgivning.