Tre kommuner har besluttet, at de ikke vil skære på ungeområdet i år. Det fortæller (fra venstre) arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa, Søren Lorenzen, arbejdsmarkedschef i Næstved Torben Bahn Petersen og arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen.

Kommuner fastholder uændret ungeindsats efter krav om besparelse

Flere kommuner har valgt at fortsætte ungeindsatsen uden besparelser i 2022 på trods af, at første besparelse på jobcentrene til finansiering af Arne-pensionen pegede på netop det. Syv kommuner fortæller til NB-Beskæftigelse, hvordan de har håndteret besparelsen.
Der fulgte nye forløb på vej fra jobcentret, selvom en 28-årig mand med læges advarsel kunne udvikle PTSD.

28-årig fik PTSD efter syv år i jobcentret

Jobcenter Randers fastholdt den 28-årige mand i kurser og praktikforløb på trods af advarsler om, at det kunne forværre hans tilstand.
I Varde Kommune erkender man, at det kan blive nødvendigt at flytte ukrainske flygtninge, der er faldet til i Varde, fordi kvoten her er fyldt.

Varde: Trist hvis vi bliver nødt til at skille ukrainske familier fra hinanden

Varde Kommune kan kun rumme flygtninge udover kvoten, hvis de er i arbejde og forsørger sig selv. Derfor risikerer kommunen at skulle sende familier til andre kommuner, hvis de ikke er selvforsørgende.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tager god imod forslag fra KL om, at unge skal i arbejde i stedet for uddannelse.

Minister reagerer på KL’s forslag om at fjerne uddannelsespålæg

KL's forslag om at fjerne det såkaldte uddannelsespålæg for personer under 30 år i kontanthjælpssystemet kom samme dag, som forhandlinger om besparelser på jobcentre startede. Ministeren tager godt imod forslaget.
DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

Otte forslag til at få folk med handicap i job

Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.
Unge på uddannelseshjælp skal have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener udvalgsformand i KL Peter Rahbæk Juel.

KL vil hellere have unge ledige i job fremfor at presse dem i uddannelse

Mange unge under 30 år i kontanthjælpssystemet har det svært. Men nu skal de have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener KL, der også vil flytte 10. klasse fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne.
Offentliggørelsen af Økonomisk redegørelse majversion 2022 viste, at flere nøgletal omkring beskæftigelse trækker i en positiv retning for kommunerne.

Færre på offentlig forsørgelse i 2022 end forventet

Der kommer færre på offentlig forsørgelse i løbet af 2022 og flere i arbejde. Det viser nye tal fra den økonomiske redegørelse.

Ny undersøgelse: Unge uden uddannelse har ofte andre sociale udfordringer

En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire 25-årige uden ungdomsuddannelse har en eller flere sociale udfordringer. Med trepartsaftalen fra efteråret kan unge under 30 år i kontanthjælpssystemet sendes direkte i job frem for uddannelse.
At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
(Arkiv) Mange ufaglærte job, større mulighed for at drive selvstændig virksomhed og opsving i rengørings- og chaufførjob under corona i 2020 gav gode jobmuligheder for ikke-vestlige indvandrerkvinder -og mænd.

Stort arbejdsmarked i hovedstadsområdet sikrer indvandrere høj beskæftigelse

Syv kommuner stikker ud med høj beskæftigelse for ikke-vestlige indvandrere, hvor både kvinder og mænd er i arbejde. De seks af dem ligger i hovedstadsregion. Det er mange år med fokuserede indsatser, der nu skaber resultater, lyder det fra jobcentrene.
På Give Steel bliver de unge ledige ansat med forventninger om, at de indgår i produktionen på helt almindelig vis.

Nu må jobcentre sende unge direkte i arbejde

Danmarks jobcentre må nu forsøgsvis henvise de 30.000 ledige under 30 år direkte til job i stedet for uddannelse.
Der er mangel på pædagoger og andre velfærdsmedarbejdere i kommunerne. Det har fået kommuner til at være kreative med alt fra nye typer af uddannelser til mere i lønningsposen.

Kreative kommuner forsøger at løse manglen på arbejdskraft

Kommunerne er blevet kreative, når de skal løse manglen på arbejdskraft. Nye aflønnings- og uddannelsestyper dukker op rundt omkring i landet. Læs her, hvad forskellige kommuner har gjort for at få flere hænder.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: