5096 ukrainere har fundet beskæftigelse i Danmark. Men de kommende måneder vil endnu flere ukrainere gå på arbejde, vurderer professor og arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet Bent Greve.

Rekordmange ukrainere er i beskæftigelse: Men potentialet er større, vurderer forsker

Hver anden ukrainer, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, er kommet i job. Men ukrainerne udgør samtidig den største gruppe af ikke-vestlige modtagere af kontanthjælpsydelser. På den baggrund mener arbejdsmarkedsforsker, at flere ukrainere vil komme i beskæftigelse de kommende måneder. Udviklingen kan dog hurtig vende, advarer forsker.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde fredag formiddag regeringens forslag til rammer for fire frikommuneforsøg til møde med forligspartier bag LAB-loven.

Her er regeringens forslag til frikommuneforsøg i fire kommuner

Fritagelse for en en række proceskrav. Suspension af rettigheder for arbejdsløse. De fire frikommuner slipper også for truslen om skærpet tilsyn. Rådighedspligt og sanktionsregler fastholdes. Se regeringens forslag til frisættelse og begrænsninger i de treårige forsøg.
Omkring 80 procent af de mennesker, der modtager kontanthjælp, har andre problemer end arbejdsløshed. Derfor skal systemet indrettes på en måde, der sikrer dem den bedst mulige indsats, lyder det fra Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Nyt forslag: Syge og udsatte skal ud af jobcentre

Syge og udsatte borgere skal ud af jobcentrene og i stedet hjælpes af en ny tværfaglig enhed. Det foreslår Dansk Socialrådgiverforening.

Fakta: 17 procent mindre ledighed blandt 16-24-årige

Arbejdsløsheden blandt de 16-24-årige faldt med omkring 6.500 fra 2018 til 2021. Det er et fald på 17 procent. Hele 91 kommuner har bidraget til successen. Find din kommune her.
(Arkiv) "Jeg bliver selv meget træt, hvis man hører om mennesker, der skal afprøves i en time om ugen," siger professor Nina Smith om kritikken af jobcentrene. Hun er formand for Reformkommissionen, der vil foreslå en helt ny model for ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Kendt professor: Kommuner skal samarbejde strategisk med civilsamfund og virksomheder

En helt ny model. Det kan vi vente, når Reformkommissionen med professor Nina Smith i spidsen kommer med rapport om unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet.
20 kvinder og mænd fra hele EU har ansøgt om at blive uddannet indenfor Lolland Kommunes ældrepleje, som du også har besøgt.

Kommune inviterer udlændinge til job i ældreplejen

Lolland Kommune ser ud over landets grænser for at finde varme hænder til ældreplejen. De første udlændinge er nu i gang med et online dansk-kursus, inden de endelig beslutter sig for, om de vil flytte til Danmark.

Markant færre efterlades på perronen: Flere unge i uddannelse eller job

Efter at have været ret konstant i en årrække, er andelen af unge uden hverken job eller uddannelse faldet markant i de seneste år. Men den positive udvikling kan hurtigt vende igen, advarer en arbejdsmarkedsforsker.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil løse rekrutteringsudfordringer i den offentlige sektor ved, at løn- og arbejdsvilkår også bliver et politisk parameter at kigge på.

Minister varsler uddybning af lønspørgsmål for velfærdsjob inden valg

Regeringens ønske om mere løn til offentligt ansatte omhandler job, hvor der mangler hænder, siger minister.
Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Sisse Marie Welling (SF) vil sætte initiativer i gang, der skal få flere til at blive i ældreplejen fremover.

Mangel på sundhedspersonale: Borgmester vil finde løsninger

Københavns Kommune kommer til at mangle sundhedspersonale i ældresektoren i tusindvis de kommende år. Mens borgmesteren forsøger at finde løsningsmuligheder kan plejehjemsleder konstatere, at det er stejlt op ad bakke.

Unge hjælper og hygger om ældre på plejehjem – og løser rekrutteringsproblemer

Som et forsøg ansætter flere kommuner lige nu unge under 18 år som plejehjemspersonale, der hygger om de ældre. Forsker mener, at det er "meget, meget positivt", at et stigende antal unge får fritidsjob på plejehjem. Og de unge, der snuser til jobbet, håber kommunerne og plejehjemslederne at kunne lokke til faget på den lange bane.
Jens Hansen har en

Langtidsledigheden i rekordfald i stort set alle kommuner

Langtidsledigheden har kun én gang været lavere i juli måned, siden statistikken blev oprettet på Jobindsats.dk i 2007. Se tallene for din kommune her.

Her er de 51 kommuner, der vil være frikommuner på beskæftigelse

Her er navnene på de 51 kommuner, som lægger billet ind på at blive en ud af fire frikommuner på beskæftigelsesområdet. Der er stor geografisk spændvidde i ansøgerfeltet.