Cirka en femtedel af 30-årige har ikke gennemført en uddannelse ud over folkeskolen og gymnasiet.

Hvem er de unge uden uddannelse?

Unge uden erhvervsrettet uddannelse kæmper oftere end deres jævnaldrende med problemer såsom psykisk sygdom og indlæringsvanskeligheder og har i højere grad oplevet dødsfald og brud i familien, viser statistikken.
Efterspørgslen på at blive testet falder, og det rejser spørgsmålet, hvad skal vi så bruge alle de mange podere til? - Her et testcenter med kviktest drevet af Copenhagen Medical

Fald i covid-test kan forbedre ældreplejens muligheder for ferieafløsere

Der er bekymring for, om kommunerne kan skaffe nok vikarer til ældreplejen her i sommer. Men måske er der hjælp at hente: Mange af de 19.000 podere bliver snart fyret og mangler dermed job.
Der mangler uddannet personale i ældreplejen, men nu håber KL, at man med en ny aftale får flere ind i omsorgsarbejdet. (Modelfoto)

KL til sosu-elever: Vi garanterer dig en praktikplads

Kommunerne vil give stort set alle med interesse en praktikplads, hvis de vil være sosu-assistent. 'Kom bare til os! Der er brug for dig! Vi skal nok sikre, at der er en læreplads,’ lyder budskabet fra KL-formanden efter indgåelse af stor aftale.
Nyt projekt skal få flere langtidsledige i Sønderborg Kommune i arbejde.

Gode jobresultater overføres til langtidsledige

Sønderborg Kommune bruger nu resultaterne fra anden indsats rettet mod nyledige til også at omfatte langtidsledige. Formålet er, blandt andet gennem fællesskaber, at hjælpe flere i arbejde.

Tæt på rekordlavt antal kontanthjælpsmodtagere

Danmark er nu tæt på at have det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i nyere tid. I marts var der blot 213 flere end i den hidtil laveste måned i juni 2008.

Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

Det historiske fald i antal kontanthjælpsmodtagere dækker over store kommunale forskelle. Se tallene for alle kommuner her.
Der var ved udgangen af marts 111.500 modtagere af kontanthjælp. Det er et fald på 9400 over det seneste år og det laveste antal siden 2008.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste i 13 år

Forlænget dagpengeperiode betyder ifølge økonom, at færre er gået fra dagpenge til kontanthjælp.

Stor forskel på andel fleksjobbere i arbejde i kommunerne

København og kommuner langs strandvejen nord for hovedstaden har den mindste andel fleksjobbere i arbejde. På øerne og Jyllands vestkyst er billedet omvendt. Find din kommune her.

Fleksjobbere i arbejde slår ny rekord i corona-år

Fleksjobberne fortsatte under corona deres gradvise indtog på arbejdsmarkedet. Næsten 3.500 flere kom i fleksjob i 2020 i kommunerne end året før. Dog står hver femte, der er visiteret til fleksjob, stadig uden arbejde.
Ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet placerer Gladsaxe som den kommune, der er bedst til at få ledige tilbage i job.

Danmarksmester i beskæftigelse for andet år i træk

Sjællandske jobcentre er bedst til at få borgere i job og uddannelse og dermed væk fra offentlig forsørgelse. Det viser ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet.
Meget tyder på, at de mange nedlukninger i serviceindustrien har givet kommunerne på især den københavnske vestegn en kraftig vækst i antallet af borgere på midlertidige offentlig forsørgelse.

Den københavnske vestegn har relativ stor vækst i offentlig forsørgede

Mens de bedste kommuner i 2020 har brugt 0,6 procent mindre på offentligt forsørgede i forhold til 2019, så har de dårligste haft en stigning på 0,4 procent. Se benchmarking-tal for alle kommuner her. Vestegnen ved København kommer skidt ud.
Udvalgsformand Anne Kirstine Bøge Petersen (SF) - til venstre - og formand for Social- og sundhedssektor ved FOA Holstebro, Tanja Nielsen, synes det giver god mening at lokke unge med større indkomst.

Kommune lokker med økonomisk gulerod unge ind i ældreplejen

Kommune vil nu give alle unge med mod på en sosu-uddannelse fuld elevløn, selv om de formelt set ikke har krav på det. 'Det er nødvendigt, fordi vi ikke kan fylde vores elevpladser op,' siger udvalgsformand.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: