Antallet af lønmodtagere steg i september for ottende måned i træk. Det er blandt andet på hoteller og restauranter, at flere er kommet i job.

Rekordhøj beskæftigelse udbygges med endnu 13.000 i job

I september steg antallet af lønmodtagere til 2.882.000 personer, viser nye tal. Det er rekordmange.
Borgmester Erik Lauritzen (S) er enig med sin kollega og partifælle H.C. Østerby om, at der er behov for mere udenlandsk arbejdskraft.

S-borgmestre trodser partilinjen: Brug for mere udenlandsk arbejdskraft

Flere socialdemokratiske borgmestre er klar til at trodse partilinjen og lempe beløbsgrænsen. En række kommuner udenfor de store byer er nemlig hårdt presset af mangel på arbejdskraft. Her kan en løsning være mere udenlandsk arbejdskraft.
En af de helt store udfordringer for arbejdsklausuler er underleverandører. Det er her, man finder flest problemer.

Ingen kontrol med arbejdsklausuler

90 procent af de danske kommuner har arbejdsklausuler, der skal sikre ordentlige forhold. Men kun 40 procent fører kontrol.

Over ti procent færre på uddannelseshjælp siden 2019

Der er stor forskel i kommunerne på udviklingen af antal 16-29 årige ledige på uddannelseshjælp fra september 2019-2021. Mens Tønder har haft et fald på over en tredjedel, har fire kommuner haft en stigning i antallet på over ti procent. Find din kommune her.

DA giver topkarakter til fynsk kommunes beskæftigelsesindsats

Dansk Arbejdsgiverforening har taget temperaturen på kommunernes beskæftigelsesindsats. Her kommer Middelfart Kommune ud på toppen, da de ifølge undersøgelsen har den bedste indsats.
Omkring ti udsatte unge i Jammerbugt Kommune får i det nye år tilbudt et lønnet fritidsjob i kommunen. Det kan blive forefaldende arbejde f.eks. i grønne områder eller med oprydning/rengøring.

Kommune vil lønne udsatte unge for at tage fritidsjob

Et fritidsjob betalt af kommunen skal hjælpe udsatte unge til at komme væk fra lediggang. Og nogle af de unge kan måske få mod på at arbejde i ældreplejen, mener kommunalbestyrelse. Professor vurderer, at modellen kan have noget for sig.
(Arkiv) På trods af stor kommunal modstand, afviser de borgerlige partier på Christiansborg at nedlægge jobcentrene.

K og DF freder jobcentrene

De Konservative og Dansk Folkeparti har sammen med en række andre partier i hovedstaden foreslået at nedlægge jobcentrene. Deres partifæller på Christiansborg afviser dog idéen, mens venstrefløjen er mere positiv.
Fire kommuner vil føre en mere målrettet indsats mod social dumping fremover i nyt samarbejde.

Fire kommuner går sammen i kampen mod social dumping

Der skal være styr på løn- og arbejdsforhold, når virksomheder udfører opgaver for kommunerne Albertslund, Rødovre og Hvidovre. Derfor placerer de tre kommuner nu deres indsats i Københavns Kommunes CSR-enhed, der har flere års erfaring med en målrettet indsats mod social dumping.

Antallet af langtidsledige falder markant

Langtidsledigheden falder kraftigt i 70 af landets kommuner. Se tallene for alle kommuner her. Manglen på hænder i mange virksomheder giver også jobmuligheder for langtidsledige.
Københavns borgerrepræsentation skal torsdag den 4. november behandle et forslag om forberedelse til at nedlægge hovedstadens jobcentre.

Vil nedlægge jobcentre og genetablere arbejdsformidling

Fem partier i Københavns Borgerrepræsentation ønsker at nedlægge Københavns jobcentre og i stedet fordele de ledige på a-kasser, socialøkonomiske virksomheder, socialforvaltningen og ny arbejdsformidling. Se forslaget her, som kommer til behandling på torsdag.

Store universitetsbyer og Vestegnen er Danmarks arbejdsløshedsøer

Nye beskæftigelsestal viser, at ledigheden i mange yderkommuner er lav, mens den er højere i universitetsbyerne samt på Vestegnen tæt på København - i alt i omkring 25 kommuner. Se hvilke kommuner her.
København kan ikke beslutte at nedlægge jobcentrene. Der skal lovgivning til, lyder det fra professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

Professor: Københavns politikere får ikke lov til at lukke jobcentre

Mens kommunerne godt kan flytte dele af beskæftigelsesindsatsen til en anden forvaltning, kan de ikke komme uden om lovgivningen, lyder det fra Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: