Det er meget ærgerligt, at ældre og ansatte nu skal isoleres, og pårørende bliver forment adgang. Det mener forvaltningsdirektør Mette Olander.

Mange vaccinerede på plejehjem har fået corona

Et plejehjem i Køge er hårdt ramt af coranaudbrud på trods af, at alle de smittede er vaccinerede. 14 beboere og ni medarbejdere er smittet. 'Jeg er overrasket,' siger forvaltningsdirektør.
I Holbæk Kommune har kommunalbestyrelsen valgt, at frihedsforsøget skal handle om selve kernen i folkeskolen: 'Børnenes skole'.

Kommuner får hjælp med ideer til fornyet ældrepleje og folkeskole

Frikommunerne Holbæk, Viborg og Middelfart Kommune har indgået aftaler med Center for Offentlig Innovation (COI), som skal bidrage med ideer og inspiration til frihedsforsøg på ældrepleje- og folkeskoleområdet.
Andre kommuner kan lære noget af Struer i konkurrencen om at få unge ind i ældreplejen, mener Torben K. Hollmann, som er sektorformand i FOA.

FOA: Belønningen i Struer kan flere kommuner lære af

Det er godt tænkt, når Struer Kommune giver unge en økonomisk fordel ved at uddanne sig inden for ældreplejen. Andre kommuner kan lære af det, mener sektorformand i FOA.
Udvalgsformand Anne Kirstine Bøge Petersen (SF) - til venstre - og formand for Social- og sundhedssektor ved FOA Holstebro, Tanja Nielsen, synes det giver god mening at lokke unge med større indkomst.

Kommune lokker med økonomisk gulerod unge ind i ældreplejen

Kommune vil nu give alle unge med mod på en sosu-uddannelse fuld elevløn, selv om de formelt set ikke har krav på det. 'Det er nødvendigt, fordi vi ikke kan fylde vores elevpladser op,' siger udvalgsformand.
Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover.

Kommunerne får penge til at kunne ansætte 1.000 flere i ældreplejen

Kommunerne får midler til at ansætte omkring 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse. Det skyldes en netop indgået aftale i Folketinget om udmøntning af milliarder af kroner.
Der er hele 19 anbefalinger til at forbedre ældreplejen efter kraftig kritik af kommune.

Kritiseret ældrepleje anbefales at ansætte flere ledere

Der er brug for flere og bedre uddannede ledere inden for ældreplejen. Det anbefaler konsulenter kommune, hvor ældreområdet er blevet kraftigt kriseret for dårlig ledelse og medarbejdere, der mistrives.

Stigende forsørgerbyrde rammer yderkommuner hårdt

Den nye befolkningsfremskrivning er dårlig nyt for især yderkommunerne. De bliver endnu hårdere ramt end tidligere forventet af den stigende forsørgerbyrde.

Forsørgerbrøken stiger ifølge nye prognose

Endnu færre borgere i arbejdsstyrken skal betale for flere uden for arbejdsstyrken viser ny befolkningsprognose. Se udviklingen for alle kommuner her.
I 2050 forventes en langt større andel af befolkningen at blive over 100 år. I dag er der 1200 personer over 100 år i Danmark. Det ventes at være mere end tredoblet til 4300 i 2050.

Prognose: I 2050 vil der være dobbelt så mange over 80 år

Der vil om 30 år være over 600.000 over 80 år i Danmark. Det svarer til en fordobling fra i dag.
Det kan være win win, når unge får fritidsjob på plejehjem.

Unge ansættes som hyggeonkler på plejehjem

Unge mellem 15 og 17 år tilbydes nu usædvanlige fritidsjob på plejehjem i Tønder Kommune. De skal hygge sig med beboerne og gerne få mod på at blive sosu'er. Flere kommuner har lignende fritidsjob for unge.
En gåtur med en medarbejder fra kommunen kan være et kæmpe plus for demente, lyder erfaring fra forsøg i Odense.

Hjemmebesøg hos demente giver pote

Tvunget af corona begyndte medarbejdere fra aktivitetshus i Odense at tage på hjemmebesøg hos demente. Det er gået så godt, at man forlænger ordningen frem til i hvert fald 2023.
3F har forhandlet med onlinesupermarkedet Nemlig.com, der er ejet af Intervare A/S, nu er der udsendt konfliktvarsel. (Modelfoto)

Intervare A/S på konfliktkurs

Frit-valgs-leverandøren Intervare A/S er midt i en shitstorm. Sat under lup af indsatsteam mod social dumping, efterfulgt af et konfliktvarsel fra 3F mod underleverandører til datterselskabet Nemlig.com og aktuelt viser det sig, at ældre borgere betaler 10 procent i merpris for dagligvarerne.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: