Samtlige medlemmer af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune var enige om at indføre forsøgsordningen med en kortere arbejdsuge.

København laver forsøg med fire dages arbejdsuge

Fra 2024 skal medarbejdere i dele af Københavns Kommune kunne vælge at afvikle en arbejdsuge på fire dage.
Byrådsmedlemmer i Slagelse går nu ned i vederlag. På et byrådsmøde var de her tre ikke helt enige om hvor meget. Fra venstre ses Thomas Clausen (EL), Jane Dahl (K) og borgmester Knud Vincents (V).

Politikere skærer i egne vederlag

BYRÅDET: I Slagelse Kommune kradser den økonomiske krise i alle ender og kanter, og nu har kommunalbestyrelsen også valgt at kigge på egne vederlag. Det er blevet til en besparelse på otte procent i løn til politikerne. Måske skal der også være færre byrådsmedlemmer i fremtiden.
"Vi har en spændende opgave foran os i Nyborg. Vi har besluttet i byrådet, at vi vil have nulvækst på det specialiserede socialområde," fortæller byrådsmedlem Suzette Frovin (SF).

Kommune afprøver ‘vild idé’ om nulvækst på socialområdet

Stigningen i udgifterne på det specialiserede socialområde skal stoppe, så der bliver nulvækst. Det har man taget en dristig politisk beslutning om i Nyborg Kommune. En beslutning der kan føre til lavere serviceniveau og udløse kritik.
Nyborg Kommune vil ikke offentliggøre navnet på topembedsmanden, der ikke orienterede Økonomivalget på passende vis. Det fremgår af en aktindsigt, som Fyens Stiftstidende har fået.

KL: Topchef kunne være blevet fyret

Nyborg Kommune kunne have fyret en topchef for 'alvorlig tjenesteforseelse', fremgår det af aktindsigt. Vedkommende, der ikke orienterede Økonomiudvalget om hård kritik af egen person, har selv opsagt sit job. Borgmesteren vil ikke kommentere på forløbet.

Stor succes med store affaldskasser på strandene

På en lang række strande flere steder i landet er det en god idé at tage en eller flere, tomme poser med i lommen, hvis man er på tur.Dermed kan man samle det affald, man kommer forbi, og så lægge d...
Syv nye princippet for mere nær sundhed for kronikere blev onsdag præsenteret af (fra venstre) næstformand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg Michael Fenger (K), adm. dir. Anne Kaltoft fra Hjerteforeningen og Mette Bryde Lind, som er direktør for Gigtforeningen.

Lang, lang vej til implementering af nye fælles principper om nær sundhed

Trods fælles front mellem KL og patientforeninger om syv nye sundhedsprincipper, der skal sikre fremtidens behandling for kronikere, så er der lang vej til mål. Men ekspert er optimistisk.

Trods refusion rammer dyre enkeltsager servicerammen hårdt

Kommunerne får modsat andre refusionsordninger ikke mere plads på servicerammen, når staten refunderer for dyre enkeltsager på handicapområdet. De stigende udgifter til enkeltsagerne går derfor ud over almenområdet.
Dyre enkeltsager på handicapområdet bliver ved med at stige. Selvom staten er kommet med en håndsrækning i form at hæve refusionerne til kommunerne, så står kommunerne i den situation, at de ikke kan bruge pengene, for de belastes fuldt ud på servicerammen af hele beløbet.

Kommuner: Dyre sager på handicapområdet vil stige i 2022 og 2023

Selvom dyre enkeltsager på det specialiserede socialområdet har været stigende de seneste år, så fortæller flere kommuner til NB-Medier, at det steg igen i 2022 og vil stige i 2023.
Signe Færch, forkvinde for landets socialrådgivere, mener at stort set alle problemer i beskæftigelsessystemet kan føres tilbage til politikernes behov for kontrol og mangel på ressourcer.

Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen kræver mod fra politikerne

DEBAT: Beskæftigelsesindsatsen skal nytænkes, og det er tiltrængt. Den største barriere for forbedringer er politikernes eget behov for kontrol og besparelser, skriver Signe Færch, forkvinde for landets 19.000 Socialrådgivere.

Kommuner og DGI giver unge frivillige en større stemme

Antallet af frivillige unge falder i foreningerne over hele landet.Det vil den store idrætsorganisation DGI og indtil videre 52 af landets kommuner gøre noget ved. Sammen har de søsat en gratis work...

Et skatkammer med genbrug på vej til virksomheder og butikker

I efteråret 2023 kan erhvervslivet i Kolding Kommune få del i meget mere genbrug.Som noget nyt vil kommunen indsamle ting, der virker, fra alle fem genbrugspladser i kommunen. Virksomheder og humani...
Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at omdøbe mødregruppe til barselsgruppe. Ifølge Radikale Venstre antyder ordet mødregruppe, at moren har et større ansvar i forældreskabet en faren.

Københavns Kommune omdøber mødregrupper til barselsgrupper

Ordet mødregruppe kan ifølge børne- og ungdomsordfører for Radikale Venstre i København påvirke forældre.