Whistleblower

  Eksterne advokater afviser en række anklager fra en anonym whistleblower og to fagforeninger mod Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

  Whistleblower-undersøgelse af borgmester afsluttet uden kritik

  To advokatfirmaer har undersøgt Helsingør-borgmester Benedikte Kiærs virke. I begge tilfælde finder man ingen anledning til kritik. 'Sagen har været følelsesmæssigt belastende for medarbejderne, ligesom borgmesteren har været under et stort pres,' fremgår det.
  Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) er meget fåmælt om, hvad en af kommunens afdelinger er blevet meldt for til den kommunale whistleblowerordning.

  Efter henvendelse til whistleblower-ordning: Kommunal afdeling skal nu granskes grundigt

  Både et eksternt advokatfirma og Ringsted Kommunes egen whistleblowerordning skal nu granske en af kommunens afdelinger grundigt. Det har Økonomiudvalget besluttet.
  Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) risikerer ikke en juridisk straf, hvis hun har truet ansatte. Det vurderer ekspert.

  Borgmester står ikke til straf, selv hvis hun har truet ansatte

  To fagforbund beskylder borgmester i Helsingør Benedikte Kiær for at have truet medarbejdere i kommunen. Hvis beskyldningen holder vand, kan det komme til at koste kommunekassen penge, mens borgmesteren selv ikke vil få nogen juridisk straf, vurderer ekspert.
  "Det er vigtigt, at kommunens medarbejdere ikke er i tvivl om, de har ret til at udtale sig til pressen, og at der ikke kan stilles krav om, at en kritik kun rejses internt," siger Folketingets Ombudsmand i en kritik af Nyborg Kommune.

  Kommune strammer op for at sikre medarbejderes ytringsfrihed efter kritik

  Nyborg Kommune reviderer udmelding om ytringsfrihed for deres medarbejdere efter kritik fra Ombudsmanden. Læs kritikken i sin helhed her.
  Whistleblower-ordninger må aldrig erstatte den gode dialog med de ansatte i hverdagen, mener HK Kommunals formand Lene Roed.

  Whistleblowere får det lettere i alle kommuner

  Fra på fredag skal alle kommuner have en whistleblower-ordning. De bliver dog 'intet quickfix for attraktive arbejdspladser', siger formand for HK Kommunal.
  Bitten Vivi Jensen stiller op til KV21 på sin egen liste 'Bitten Vivi Jensen listen'. Formålet er at repræsentere borgere i socialt udsatte positioner.

  Whistleblower prøver for tredje gang: Nu skal hendes sag for Højesteret

  Bitten Vivi Jensen, kendt som whistlebloweren fra Frederiksberg Kommune, har fået Procesbevillingsnævnets tilladelse til at få prøvet sin sag ved Højesteret.
  Eksterne leverandører skal også have mulighed for anonymt at råbe op om uregelmæssigheder, mener byråd.

  Kommune laver udvidet whistleblower-ordning

  Eksterne leverandører skal også have lov at bruge kommunens kommende whistleblower-ordning. Det har man besluttet i skandaleramt kommune.
  Det kan blive et problem for arbejdspladserne at håndtere sager om seksuelle krænkelser,

  Kritik af ny whistleblowerlov: Sager om sexchikane hører ikke til her

  Det bliver et problem for arbejdspladsen at håndtere sager om seksuelle krænkelser, hvis de kommer fortroligt i whistleblower-ordning, advarer organisationer.
  Cecilie Roed Schultz (EL) står bag forslag om hurtigst muligt at indføre en whistleblowerordning i Fredericia Kommune. (Arkiv)

  Nu skal Fredericia have whistleblower-ordning

  Mens skeletterne rasler ud af skabene på borgmesterkontoret i Fredericia, ønsker Enhedslisten, at kommunen hurtigst muligt får indført en whistleblower-ordning.
  "Vi skal have undersøgt sagsforløbet," siger borgmester i Vejle Jens Ejner Christensen (V).

  Sag om blacklistning skal kulegraves

  En sag om blacklistning af en - eller flere - medarbejdere i Vejle Kommune skal nu undersøges af et eksternt konsulentbureau. Det mener et flertal i byrådet. Et byrådsmedlem forudser, at det bliver en 'syltekrukke'.
  Vejle Kommunes håndtering i en sag, hvor jobansøger blev fravalgt efter kritisk artikel, tager endnu en drejning torsdag.

  Sortlistet jobansøger tilbydes andet job i ældreplejen

  Efter politisk pres - i sag om berufsverbot - har Vejle Kommune nu tilbudt jobansøger i ældreplejen arbejde.
  Formand for seniorudvalg Kenneth Fredslund Petersen (DF) vil ikke tage afstand fra omdiskuteret besked til jobansøger.

  Kritiske medarbejdere sortlistet i kommune

  En sms til en jobansøger i ældreplejen afslører, at forvaltning ikke vil ansætte medarbejdere, der har udtalt sig kritisk i pressen. ‘Ualmindeligt ukløgtigt,’ siger juraprofessor.