Vordingborg Kommune

  Kommuner samler oplysninger om kultur- og fritidsaktiviteter på hjemmesider, der skal inspirere både lokale borgere, besøgende og måske kommende tilflyttere til at gå på opdagelse.

  Kommuner skifter brochurer ud med digitale kultur- og fritidsuniverser

  Flere kommuner har lanceret særlige hjemmesider, hvor de kultur- og naturoplevelser, der findes i kommunen, samles til både lokale borgere og turister.
  "Jeg håber, at det hører til sjældenhederne, at en kommune ikke kan regne med sin egen kommuneplan," siger Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), efter at feriepark må opgives.

  Borgmester kritiserer styrelse for at sove i timen

  Bolig- og Planstyrelsen godkendte i flere omgange kommuneplan, men nu er stort feriecenter alligevel blevet hældt ned ad brættet. Borgmester er forundret.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Den 1. marts bliver 54-årige Kristina Sloth kommunaldirektør i Vordingborg. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.

  Ny kommunaldirektør i Vordingborg

  Med en god portion erfaring i bagagen begynder Kristina Sloth som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune 1. marts. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.
  Dansk Folkeparti og De Radikale i Vordingborg har indstillet resten af valgkampen efter et vælgermøde med flere smittede.

  Krisemøde i Vordingborg ender uden aflyst valgkamp

  Kandidater må selv vælge, om de vil til vælgermøder. Det er partierne i Vordingborg mandag blevet enige om.
  De mange turister på Møn skal ikke alene have sved på panden ved at gå og ned af Møns Klint. De skal også betale en turistskat, hvis de vil overnatte i nærheden, men borgmester Mikael Smed (S).

  Borgmester vil indføre turistskat

  Det er en kæmpe belastning for kommunekassen med alle de mange turister. Det mener borgmester Mikael Smed (S) i Vordingborg og spiller ud med kontroversielt forslag.
  Flere kommuner har stor fokus på at rekruttere og fastholde SOSU-medarbejdere, men de har forskellige tiltag til at løse udfordringerne.

  Fredensborgs borgmester vil oprette rekrutteringsudvalg

  Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i Fredensborg Kommune vil oprette et særligt udvalg, som skal have fokus på fastholdelse og rekruttering i blandt andet ældreplejen
  Det er svært for kommunerne at rekruttere SOSU-medarbejdere

  Stor stigning i ubesatte stillinger hos ældreplejen

  Manglen på medarbejdere i ældreplejen eksploderer i kommunerne. Alene fra juni 2021 til september er antallet af forgæves rekrutteringer blandt sosu-hjælpere steget med 85 procent.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Sådan her skal det nye rådhus efter planen se ud indvendigt. Animationen er udarbejdet af MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter.

  Endnu et kommunalt byggeri koster meget mere end forventet

  Forhøjede priser på byggematerialer får de kommunale byggebudgetter til at vælte på stribe. Det sker nu også med et omdiskuteret byggeri af nyt rådhus.
  Storstrøm Fængsel på Nordfalster vil være en oplagt samarbejdspartner for et nyt uddannelsessted for fængselsbetjente, skriver tre borgmestre.

  Tre borgmestre forsøger at få uddannelse af fængselsbetjente

  I et fælles brev til justitsminister Nick Hækkerup lægger tre borgmestre billet ind på at få etableret et uddannelsessted for fængselsbetjente. Det vil have stor lokal betydning og løse en samfundsudfordring, hævder borgmestrene.
  Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad (S), har gjort sig selv til fortaler for provinsen og decentraliseringen af det danske samfund, og flere borgmestre tror på, at den unge socialdemokrat kan gøre en forskel.

  Rundspørge: Er Kaare Dybvad provinsens frelser eller en falsk profet?

  En lille overvægt af borgmestre ser Kaare Dybvads (S) udnævnelse til indenrigsminister som positivt nyt for landets provinskommuner, viser undersøgelse. Selvom flere borgmestre forholder sig skeptisk, glæder Kaare Dybvad sig over rundspørgens resultater. Han vil lade de politiske beslutninger tale for sig selv.